Câinele meu are brusc un gaz rău! Ce se întâmplă?

Câine gaz
Vet-fapte-check-box

Toți câinii se confruntă cu gaz din când în când. Unii sunt gasi decât alții, dar bobul ocazional de flatulență nu este de obicei nici o cauză de îngrijorare. Deși poate fi cauza deschiderii unei ferestre!

Vom explica tot ce trebuie să știți mai jos, inclusiv cauzele primare ale gazelor la câini, Cele mai bune modalități de a reduce frecvența fartetelor câinelui dvs. și când ar trebui să căutați atenția veterinară pentru câinele dvs. flatulent.

Motivele câinelui dvs. este brusc Gassy: tay-uri cheie

  • O cantitate moderată de gaz este normală pentru câini. Majoritatea mamiferelor vor expulza gazul din când în când, iar câinele dvs. nu este diferit. Cu toate acestea, schimbări bruște în cantitatea de farte de câine sau mirosul asociat cu acestea pot fi cauzate de îngrijorare.
  • Există o varietate de lucruri care pot provoca exces de gaz în pooch. Înghițind aerul, consumul de alimente grase sau cu fibre bogate, iar bug-urile de stomac minore sunt câteva dintre cele mai frecvente cauze, dar probleme serioase, inclusiv lucruri precum tumorile gastro-intestinale și # 8212; poate provoca, de asemenea, flatulență bruscă sau neobișnuită.
  • Vrei să vezi medicul veterinar în cazul în care producția de gaze pentru câinele dvs. durează mai mult de câteva zile sau este asociată cu alte simptome. VET dvs. poate ajuta la identificarea cauzei, determinând severitatea sa și recomandă un tratament prudent, dacă este necesar.

De ce câinele dvs. poate avea gaz: trei motive fundamentale

Există un milion de lucruri specifice care pot provoca câini să sufere de gaz, dar aproape fiecare și fiecare cade sub una din cele trei umbrele fundamentale.

Vom discuta fiecare dintre aceste trei categorii - și unele dintre cele mai bune soluții pentru ei & # 8212; de mai jos.

1. Înghițind excesul de aer

Mulți câini suferă de gaze din același motiv pe care mulți oameni o fac: ei înghiți în mod neașteptat o mulțime de aer. Când oamenii suferă această problemă, este de obicei pentru că au consumat o mulțime de băuturi carbogazoase, gumă mestecat toată dimineața sau au dezvoltat obiceiul nervos de înghițire subconștient.

Când câinii o fac, este de obicei rezultatul de a mânca prea repede.

Câine de câine foame

Acest lucru este valabil mai ales pentru câinii care își aruncă mâncarea la viteza de urzeală sau mănâncă imediat după exercițiu. Dar alți câini - în special indivizi nervosi - pot ajunge la înghițire a aerului indiferent cât de încet mănâncă.

Câinii pot ajunge la înghițirea multor aer din alte motive.

Brachycefalice rase, cum ar fi buldogi, pugs și alții cu fețe scurte, adesea înghițind o mulțime de aer ca un efect secundar al anatomiei lor neobișnuite. Unii alți câini pot înghiți aerul datorită prezenței bolilor respiratorii.

Soluții potențiale:

  • Utilizați un vas de alimentare conceput pentru a vă încetini câinele în timpul mesei. Vasele de câine cu hrană lentă poate opri câinele dvs. de la inhalarea mâncării câinelui în momentul în care setați Bowl-ul Kibble. Dacă câinele dvs. mănâncă mai lent, probabil că va înghiți mai puțin aer, ceea ce va reduce cantitatea de aer pe care trebuie să-l expulzeze.
  • Hrăniți câinele mai multor mese mici, mai degrabă decât o masă mare în fiecare zi (Acesta este de fapt sfat bun pentru majoritatea câinilor). Dacă vă hrăniți câinele doar o dată pe zi, probabil că va fi ravenos în timpul mesei, ceea ce îl va face să-și slăbească mâncarea cât de repede poate. Dar dacă vă răspândiți alocarea calorică zilnică, el nu va fi foamat când se sărbătorește.
  • Faceți tot ce puteți pentru a calma puii stresați sau anxioși. Există o varietate de modalități de relaxare a unui pooch nervos, dar unele dintre cele mai eficiente soluții includ oferind mai mult exerciții fizice, Setați câinele cu un Citicul confortabil, oferind câinelui tău distractiv lucrurile de făcut în timp ce pleci pentru a preveni plictiseala și pentru a-ți potrivi animalul cu un Reducerea anxietății de îmbrăcăminte strânsă.

2. Dietă

Alimentele pe câinele dvs. mănâncă poate, de asemenea, să facă ca câinele să sufere de gaz. În unele cazuri, gazul se datorează ingredientelor prezente în alimente, dar poate fi, de asemenea, o reflectare a calității alimentelor.

De exemplu, alimentele care conțin tărâțe de ovăz, psyllium sau leguminoase sunt toate notatorii pentru producerea multor gaze, și sunt prezente într-o serie de alimente comerciale. Alimentele bogate în fibre pot provoca, de asemenea, câinele dvs. să sufere de gaz.

Alimente de casă de casă care conțin broccoli sau altele Cruciferous Canine - Legume prietenoase poate provoca, de asemenea, câinele dvs. să sune ca o pernă vie locuită.

Alimentele de calitate scăzută pot provoca, de asemenea, o mulțime de gaz, datorită dependenței lor de carbohidrați slab digerabili. Unii câini pot, de asemenea, să sufere de o varietate de probleme digestive (inclusiv flatulență) dacă dieta lor este schimbată brusc. Din fericire, acest tip de problemă rezolvă, de obicei, pe cont propriu în timp.

Soluții potențiale:

  • Alegeți o mâncare de câine de calitate superioară. Presupunând că câinele dvs. nu suferă de probleme de sănătate care îi solicită să mănânce un tip specific de dietă, puteți reduce adesea cantitatea de gaz care se toarnă din spate prin trecerea la a Alimente de calitate superioară.
  • Tweak Rețeta de casă. Întotdeauna recomandăm ca proprietarii să utilizeze prudență atunci când îi hrănește mesele de casă de câine, deoarece este extrem de dificil să se ofere o dietă echilibrată corespunzătoare. Cu toate acestea, în cazul în care rețeta dvs. de casă face ca câinele dvs., luați în considerare utilizarea mai puține fasole și legume crucifere.
  • Asigurați-vă că tranziția de alimente treptat. Dacă decideți că trebuie să schimbați dieta câinelui pentru a reduce cantitatea de gaze pe care le produce, faceți-o încet, amestecând în cantități din ce în ce mai mari din noua sa mâncare cu cea veche. Schimbarea completă a dietei câinelui dvs. ar trebui să aibă loc de aproximativ o săptămână.
  • Tăiat înapoi pe alimentele umane și tratează. Tratarea ocazională sau pic câini de siguranță alimente de obicei nu este o problemă uriașă, dar aceste tipuri de alimente pot face niște gasi de câini. Deci, ușurați-vă pe cartofi prăjiți și mușcături de pui și vedeți dacă acest lucru ajută la reducerea cantității de gaze pe care le creează câinele dvs.
  • Luați în considerare alergiile alimentare dacă câinele dvs. este frecvent Gassy. Alergii la mancare de obicei provoacă probleme de piele și haină pentru câini, dar în unele cazuri pot provoca, de asemenea, o producție excesivă de gaze. Deci, dacă gazul câinelui tău nu pare să se abate, poate doriți să-l duceți în veterinar și să-l evaluați pentru alergii alimentare și să ia în considerare a hipoalergenic de câine. Din fericire, aceasta este adesea una dintre cauzele mai ușoare ale gazului de fixare.

3. Probleme de sanatate

În plus față de cauzele menționate mai sus, Problemele de sănătate pot provoca, de asemenea, câinele dvs. să producă o mulțime de gaz. Unele dintre aceste probleme sunt relativ ușoare și ușor de tratat, în timp ce altele pot fi destul de grave.

De exemplu, O supraaglomerare a bacteriilor din intestinele câinelui tău îl poate face să înceapă să frămânze peste tot. Aceasta este de obicei Ușor pentru veterinarul dvs. pentru a trata cu un curs de antibiotice, și probioticele pot ajuta chiar să clarifice astfel de probleme. Paraziți intestinali pot provoca, de asemenea, flatulență în unele cazuri, dar sunt ușor de eradicat cu Medicamentul corespunzător.

Pe de altă parte, Flatulența poate fi, de asemenea, rezultatul unor probleme grave cum ar fi tumori intestinale sau probleme legate de pancreasul dvs. de pui. Aceste tipuri de probleme sunt tratate în unele cazuri, dar vor necesita în mod obișnuit o îngrijire veterinară destul de semnificativă.

În mod ironic, unele medicamente utilizate pentru a trata problemele de sănătate pot provoca, de asemenea, câini să sufere de gaz.

Soluții potențiale:

  • Primul lucru este primul: vizitați veterinarul dvs. Dacă bănuiți că gazul câinelui dvs. este cauzat de o problemă medicală, veți avea nevoie de ajutorul lui Vet pentru ao repara. VET-ul dvs. poate exclude orice cauze medicale și vă sfătuiește pur și simplu să schimbați alimentele sau să reduceți cantitatea de aer pe care îi înghiți, dar este posibil ca animalul dvs. să aibă nevoie de medicamente sau chirurgie pentru a aborda problema.
  • Asigurați-vă că vă spuneți medicului veterinar despre dieta câinelui dvs. și despre orice medicamente pe care le ia. VET dvs. va întreba probabil despre aceste lucruri în timpul vizitei dvs. de birou, dar asigurați-vă că le aduceți în siguranță dacă nu.
  • Asigurați-vă că explicați frecvența și debutul gazului câinelui dvs. VET. După cum puteți spune cu siguranță până acum, există o varietate de motive ca câinele dvs. să sufere de gaz, astfel încât VET dvs. va trebui să facă niște adunătoare pentru a afla cauza cauzei. Faceți tot posibilul pentru a vă sprijini eforturile, explicând debutul și frecvența gazului, precum și orice altceva vă puteți gândi.

Are un miros rău indică o problemă? Ce înseamnă că gazul câinelui meu miroase ca sulful?

Probabil că știți deja acest lucru, dar gazul de câine este adesea suficient de murdar pentru a vă face ochii apa. De fapt, flatulența canine vine în mai multe "arome" (scuze pentru acea imagine).

Uneori, va mirosi vag, dar poate, de asemenea, să revină de ouă sau sulf putred.

Gradul în care fartsul câinelui dvs. vă fac să doriți să evacuați casa dvs. este în primul rând legat de motivul gazului. Gazul cauzat de aer înghițit, de obicei, nu miroase prea mult - La urma urmei, este în primul rând compus din același aer deja în interiorul casei dvs.

Dar Flatulența cauzată de alimentele problematice este adesea o poveste diferită - acest tip de gaz miroase adesea teribil. Hrăniți un câine niște carne grasă sau câteva spriguri de broccoli și este posibil să aveți nevoie să-l alunizați în curte timp de o săptămână (este o glumă - nu faceți asta pentru animalul dvs. de companie. La urma urmei, este adesea ta Defecțiune se datorează locului în aceste cazuri.)

Motivul principal Acest tip de gaz miroase rău este că bacteriile din intestinul câinelui digestează unele dintre alimente. Mirosul rău este cauzat de gazele aceste bacterii eliberate ca parte a proceselor lor digestive.

din fericire, Aceste tipuri de gaz vor trece de obicei într-o zi sau două, Presupunând că eliminați cauza. Dar dacă farts super-mirositor persistă, pot indica o problemă medicală. Acest lucru este valabil mai ales dacă par să vină de la nicăieri și să dureze câteva zile sau săptămâni.

Ce pot da câinele meu pentru gaz?

Medicamentele pot fi ocazional utile pentru tratarea gazelor cauzate de problemele de sănătate, deci este important să vizitați medicul veterinar dacă bănuiți că gazul câinelui dvs. este cauzat de o bona cu bona fide. in orice caz, Nu există foarte multe opțiuni medicale disponibile pentru a trata gazul unei puști altfel sănătoși.

Mulți proprietari sunt dornici să dați gazului lor de câine plat-X (simeticonă), dar acest lucru nu va ajuta.

Gas-X (și medicamente similare) nu reduc cantitatea de gaze cu gaz - pur și simplu ajută la reducerea durerii și a disconfortului adesea asociate cu gazul. Ei realizează acest lucru prin accelerarea ratei la care bulele de gaze mici din intestin se îmbină pentru a forma bule mari de gaze. Acest lucru face mai ușor ca intestinele câinelui dvs. să expulzeze prezența gazului.

Dacă dai gaz-x unui câine care face deja o furtună, doar o va face mai ușor pentru el să contamineze în continuare aerul în casa ta.

Cu toate acestea, gaz-x poate fi de ajutor în unele cazuri. De exemplu, poate contribui la asistență pentru câinii care suferă de dureri abdominale. Poate chiar să ajute să salveze viețile câinilor care se confruntă cu umflături. Dar ar trebui să contactați întotdeauna veterinarul înainte de a administra acest medicament (sau orice alt) medicamente pentru animalele de companie. Gas-X este periculos pentru câțiva câini, inclusiv multe colonii și alte rase de herding.

Dar, în timp ce nu există multe soluții medicale la gazul murdar cauzat de indiscrețiile dietetice, Probioticele pot ajuta în unele cazuri.

Probioticele sunt bacterii benefice care se crede că ajută la promovarea funcției digestive adecvate. Ele pot, de asemenea, să depășească unele dintre bacteriile din tractul GI al câinelui dvs. care produc metan, ceea ce va ajuta la reducerea cantității de gaze (și mirosurile asociate) experiențele DOGGO. Ca bonus, probioticele pot ajuta la adresa diareei și alte probleme intestinale.

Există o serie de probiotice pe piață și alegerea unuia din Litania opțiunilor poate fi copleșitoare pentru unii proprietari. Dar suntem aici pentru a ajuta: Doar aruncați o privire la noi Evaluare cuprinzătoare de probiotică canină, Unde ne-am bătut puțin lucrurile pentru tine.

Trebuie să luați un câine gazos la veterinar?

Gaz - chiar și gaze incredibil de stins - este rareori cauza de îngrijorare. După cum am spus la început, toți câinii suferă de lupta ocazională a flatulenței și Unele rase de câine sunt gasi decat altii. Este o funcție corporală normală.

in orice caz, În unele cazuri, poate semnala prezența unei probleme de sănătate subiacente. Nu există reguli clare cu privire la momentul în care să căutați atenția veterinară, astfel că veți pur și simplu să utilizați cea mai bună judecată și să încercați să acționați în interesul câinelui dvs.

Pentru a face acest lucru, luați în considerare următoarele:

  • Câinele dvs. a produs întotdeauna gaze mirositoare? Dacă da, este puțin probabil ca să sufere de o problemă serioasă de sănătate. Cu toate probabilitățile, acest tip de gaz este rezultatul unei diete sărace, tratează frecvente sau o predispoziție simplă pentru a produce gazul de stingere. Toți câinii sunt indivizi, iar unii par a fi mai probabil să vă stingă casa decât alții.
  • Ați schimbat recent mâncarea câinelui sau ați început să oferiți un nou tip de tratament? Dacă schimbați dieta câinelui și el devine Gassy la scurt timp după aceea, probabil că nu aveți nevoie de o diplomă în medicina veterinară pentru a determina cauza.
  • Gazul a apărut brusc și fără o cauză evidentă? Probabil că doriți să vizitați medicul veterinar dacă câinele dvs. începe brusc să producă gaze mirositoare care durează mai mult de câteva zile. Acest tip de gaz poate indica prezența unei probleme de sănătate subiacente.
câine la biroul veterinarilor

Dacă câinele meu are gazul rău și diaree?

Dacă câinele dvs. suferă de constipație sau diaree împreună cu gazul, cele două simptome sunt probabil legate.

Tratați acest tip de problemă ca și orice altă problemă intestinală minoră: reține alimentele timp de aproximativ 24 de ore și vezi dacă problema se hotărăște pe cont propriu.

Dacă diareea sau constipația durează mai mult de 48 de ore sau câinele dvs. prezintă orice alte semne îngrijorătoare (cum ar fi durerea, balonarea, febra sau depresia) și vizitați veterinarul dvs.

***

Gazul este un fapt de viață pentru proprietarii de câini. Trebuie doar să accepți faptul că câinele dvs. va lăsa să renunțe din când în când. Nu este de obicei nici o cauză de îngrijorare. Doar asigurați-vă că vizitați medicul veterinar în cazul în care sensul dvs. spidey începe să vă deranjeze sau bănuiți că puiul dvs. suferă de o afecțiune medicală subiacentă.

Rottie mea poate face cu siguranță ochii tăi. Din fericire, farții ei sunt, de obicei, audibili, care este destul de frumos, deoarece cel mai mare gaz de câine este de soiuri silențioase, dar-mortale. Dacă sunt rapid, mă pot scufunda, de obicei, din cameră înainte de a începe să respir.

Ce zici de pooch-ul tău? Aveți un pui gasi? Ți-ai dat seama ce-i cauzează gazul? Ați reușit să faceți ceva pentru a limita cantitatea de gaz pe care îl produce? Spuneți-ne totul despre experiențele dvs. în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinele meu are brusc un gaz rău! Ce se întâmplă?