Pot da câinele meu gaz-x?

pot-i-da-dog-gasx
Vet-fapte-check-box

La fel ca oamenii, câinii pot și suferă de gaz ocazional - și poate fi destul de mortal, precum și tăcut.

În timp ce aceasta este o problemă medicală inofensivă (dacă este neplăcută), care, de obicei, rezolvă pe cont propriu (sau cu ajutorul unui fan), există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la viteza de-a lungul procesului de aerisire. Acest lucru vă poate ajuta să vă eliberați pupurile unor dureri potențial dureroase de gaze și să vă ajutați pe toți să-și păstreze simțul mirosului.

Vestea bună este: da! Puteți da câine gaz-x.

Simethicone, mai bine cunoscută de numele de marcă Gas-X, este, în general, considerat sigur pentru câini (deși este întotdeauna, ar trebui să vă asigurați că consultați medicul veterinar înainte de a administra orice fel de medicament).

Întrebându-se de unde să o primești? Puteți lua gaz-x pe Amazon!

Ce cauzează gazul la câini?

Există o serie de lucruri diferite care pot determina cainele dvs. să sufere de gaz. Unele dintre cele mai frecvente includ:

  • Consumul excesiv de aer - de multe ori, gazul din burta câinelui tău este pur și simplu aer. Acest Tipul de gaz de câine rareori are un miros deosebit de fault (mirosul de aer ca, bine, aer), dar îi poate provoca în continuare să sufere de disconfortul însoțitor. Cel mai în special câini gazos sfârșesc cu înghițirea excesului de aer prin gulparea alimentelor și a apei prea repede.
  • Legume crucifere și alte alimente - compușii găsiți în unele alimente, în special legume crucifere (conopidă, broccoli și rudele lor), produc în mod natural gaze atunci când se defalcă. Alimentele extrem de bogate pot provoca, de asemenea, gaze, deci evitați să vă dați resturile de masă de câine.
  • Infecții gastrointestinale - Infecțiile bacteriene pot afecta procesele digestive normale din intestinul câinelui dvs., ceea ce duce la formarea mai multor gaze. Unele astfel de infecții pot fi limitate și rezolvă pe cont propriu, dar altele vor necesita clarificarea antibioticelor. Consultați-vă cu veterinarul dacă bănuiți că puiul dvs. a contractat un bug - în special dacă gazul este însoțit de scaune libere sau apoase.
  • Malformații gastrointestinale - Deși sunt relativ rare, defectele congenitale ale sistemului digestiv pot duce la o funcție digestivă slabă. Această disfuncție se poate manifesta ca cantități mari de gaz.

Unii câini pot, de asemenea, să experimenteze gazul dacă li se administrează alimente de calitate scăzută sau cele cu conținut excesiv de fibre.

Ceea ce este gaz-x și cum funcționează ea?

Simethicone (AKA Gas-X) funcționează într-o manieră destul de simplă și directă, dar nu face ceea ce o mulțime de oameni cred că o face. De fapt, simeticonul nu este chiar absorbit de sânge deloc - pur și simplu trece prin conducte.

Gasx-pentru-câini

Simethiconă face nu opriți bulele de gaz de la formare și nici nu elimină aceste bule, odată ce au format-o.

După cum se explică prin Universitatea din Michigan:

"Simethicone permite bulelor de gaz din stomac și intestine să se unească mai ușor, ceea ce permite trecerea mai ușoară a gazului."

Și, din păcate, nu, nu face nimic pentru a îmbunătăți mirosul bulelor menționate fie.

Gazul va trebui să scape de corpul câinelui dvs. într-un fel sau altul. Simeticonul ajută pur și simplu să accelereze acest proces. Acordând ieșirea gazului, câinele dvs. se va simți mai puțin umflat și mai confortabil.

Cu alte cuvinte, Simeticonul accelerează expulzarea gazului prin reducerea tensiunii suprafeței bulelor de gaz.

Gândiți-vă la acest fel: bulele de gaz care formează în sistemul digestiv al câinelui dvs. sunt de obicei destul de mici. Acest lucru îi împiedică să se deplaseze eficient prin intestine. În cele din urmă își fac drumul, dar poate dura o perioadă considerabilă de timp pentru ca acest lucru să se întâmple.

Dar pentru că simeticonul scade tensiunea de suprafață a acestor bule, ei cu ușurință combina cu alte bule mici. Buburile mai mari care rezultă sunt propulsate prin intestine mai rapid, care le permite să fie expulzate mai ușor. Simeticonul funcționează rapid, iar rezultatele pot fi de obicei văzute (bine, auzite sau mirosite) în câteva minute.

Simethicone are și alte utilizări. De exemplu, acesta poate fi utilizat în tratamentul de urgență al ingerării detergentului pentru a ajuta la reducerea spumante care altfel va avea loc.

Care este doza recomandată de gaz-x?

Gas-X nu este licențiat pentru utilizare la câini, deci veți dori întotdeauna să vă consultați medicul veterinar înainte de ao administrați câinele dvs. Cu toate acestea, regimul tipic de dozare este după cum urmează:

  • Câini mici necesită 20 miligrames
  • Câini de dimensiuni medii necesită 40 miligrames
  • Câini mari necesită 80 miligrames

Rețineți că simeticonul este, în general, foarte sigur și este tolerată chiar la doze ridicole ridicate. Scaunele libere sunt, de obicei, singurul efect secundar asociat cu doze mari.

Care sunt alte modalități de a face față gazului Doggie?

Deși este adesea destul de eficient, gaz-x nu este singura modalitate de a trata balonarea și flatulența câinelui.

  • Încercați să reduceți cantitatea de aer care înghite câinele. Mulți câini înghiți aerul când își trag mâncarea, așa că încercați să încetinească procesul în jos. De asemenea, puteți lua în considerare obținerea unui mâncăruri crescute sau a Slow-alimentator, care pot ajuta la reducerea gustării
  • Încercați să utilizați probiotice pentru a menține o floră intestinală adecvată. Probioticele pot contribui la îmbunătățirea eficienței sistemului digestiv al câinelui și a bacteriilor dăunătoare (și producătoare de gaz). Cu toate acestea, fiți avertizați, câțiva câini par să experimenteze mai mult gaz probiotice decât au făcut-o înainte.
  • Evitați să vă asigurați câinele cu alimente care cauzează gaze. Dacă câinele dvs. începe să compromită integritatea aerului de acasă după ce mănâncă o anumită mâncare, nu-i dai acea mâncare. De obicei, alimentele care determină câini să producă o mulțime de gaze sunt legume, astfel încât acestea sunt relativ ușor de înlocuit.
  • Vizitați medicul veterinar. Va fi probabil nevoie de ajutor veterinar pentru a aborda gazul cauzat de tulburări congenitale sau de boli precum sindromul intestinului iritabil. El sau ea poate fi capabil să prescrie medicamente sau diete de prescripție pentru a repara problema sau pot recomanda chiar și proceduri mai elaborate pentru a rezolva probleme mai grave.

Utilizarea de urgență a gaz-X pentru câinele dvs

Gas-X este utilizat în mod obișnuit pentru eliminarea balonării minore și a gazelor, dar are și o altă utilizare importantă. De fapt, Unii medicii veterinari recomandă păstrarea gazului-X la îndemână pentru utilizarea de urgență, în special pentru a face față baloanelor.

Blotat este o afecțiune gravă care apare atunci când gazele sunt prinse în interiorul tractului digestiv al unui câine. Adesea, este însoțită de o răsucire a stomacului, care blochează în continuare gazele din interiorul corpului. Fără asistență medicală imediată, umflarea este adesea fatală.

Tratamentul necesită adesea o intervenție chirurgicală la tractul digestiv și eliberează gazul prins. in orice caz, Unii veterici recomandă să oferim câinilor care ar putea suferi de la umplutură o doză imediată de gaz-x în timp ce se îndreaptă spre clinica de urgență. Gas-X poate ajuta unele dintre evadarea gazelor și îmbunătățirea șanselor unei recuperări complete.

Atunci când este utilizat în acest mod, Gas-X este administrat în mod obișnuit la dublul dozei normale.

***

Utilizați gaz-x pentru a îmblânzi tractul gastrointestinal al câinelui? Ați găsit alte metode care funcționează mai bine? Poate că încercați doar să o dați și să trăiți cu războiul chimic micul dvs. Tootter emite.

Indiferent de abordarea dvs., ne-ar plăcea să vă auzim gândurile în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot da câinele meu gaz-x?