Să vorbim: confuzie cu privire la armarea negativă în timpul pregătirii câinilor

Sfaturi de câine de sus - LăsațiBună dimineața, cititorii și miercuri fericite! Sper că vă bucurați de săptămâna dvs. până acum și că ați avut timp să vă prindeți săptămâna trecută coloana mea. Am fost destul de norocos să vorbesc cu Manuel și Maria de la Lasso despre cum și-au început afacerea, argumentele pro și contra de a fi proprietar de afaceri și ce le place să lucreze în industria animalelor de companie.

Dacă urmați coloanele mele, știți că am adoptat recent un catelus. Suntem în mijlocul coapsei de antrenament comportamentale chiar acum și mi-a făcut să mă gândesc la toată confuzia în jurul armăturii negative. Mulți oameni nu înțeleg exact ceea ce este și îl confundă adesea cu pedeapsa. Potrivit științei, cu toate acestea, cele două nu sunt același lucru.

Majoritatea oamenilor înțeleg că armarea pozitivă este actul de a satisface comportamentul dorit. De exemplu, când vă antrenați câinele dvs. "Sit & # 8221; și el se așează la comandă, îl răsplătiți cu un tratat de câini sau o atenție deosebită. Aici începe confuzia. Nu se numește armătură pozitivă deoarece este o experiență pozitivă pentru câine. Este pozitiv pentru că se adaugă ceva în mediul cățelușului.

În teoria armăturii, se referă pozitiv la adăugarea unui lucru și negativul se referă la a lua ceva departe. Gândiți-vă la ei ca termeni matematici. Armarea pozitivă reprezintă adăugarea unui lucru în mediul câinelui, iar armarea negativă reprezintă scăderea ceva din mediul câinelui. Prin urmare, consolidarea negativă nu este aceeași cu pedepsirea unui câine pentru efectuarea unui act nedorit. Armarea negativă este îndepărtarea ceva din mediul înconjurător atunci când nu obțineți rezultatul dorit.

Confuzie cu privire la armarea negativă în timpul pregătirii câinilor

De exemplu, dacă câinele dvs. bate gunoiul se poate termina și îl răsturnați, conform teoriei de armare, palma este considerată o armare pozitivă. Deși este o experiență negativă pentru câinele dvs., încă mai adaugi ceva în mediul său.

Recompensând câinele dvs. cu un joc de preluare sau un timp de remorcare După o sesiune de instruire este un mijloc excelent de consolidare pozitivă. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. nu v-a ascultat în timpul sesiunii și nu a efectuat acțiunile pe care le-ați dorit, ați lua recompensa, corect? Aceasta este o armare negativă! Îndepărtați ceva din situație.

Majoritatea oamenilor asociază cuvântul negativ cu ceva rău sau neplăcut, așa că pot vedea cu ușurință unde intră confuzia. De fapt, nu este neobișnuit să auziți formatori profesioniști de câini confundă întărirea și pedeapsa negativă. Am prins chiar confuzia în cărțile de formare câine pe care le-am citit.

Armarea negativă nu are nimic de-a face cu pedepsirea fizică a câinelui pentru că nu vă ascultați.

Deci, acum că înțelegem ce este armătură negativă, trebuie să discutăm despre căile umane și inumane (în opinia mea) pe care este folosit pentru a instrui câinii. După cum am menționat mai sus, dacă luați o jucărie departe sau puneți câinele tratează, deoarece animalul dvs. de companie nu v-ați ascultat, îl va învăța în cele din urmă că trebuie să asculte pentru a-și câștiga recompensa. Îndepărtați ceva pozitiv din mediul câinelui pentru ao învăța. Acesta este modul uman de a utiliza armarea negativă.

LEGATE DE: Cum se utilizează gulere de șoc într-un mod uman

Apoi, există modalitatea inumană de a utiliza armarea negativă în formarea câinilor. Unii formatori de câini cred că este mai benefică să eliminați ceva negativ din mediul unui câine pentru a-l instrui. Acești formatori de câini nu așteaptă doar ceva neplăcut să se întâmple cu câinele, astfel încât ei au ocazia să elimine chestia neplăcută.

Confuzie cu privire la armarea negativă în timpul pregătirii câinilor

În schimb, ei pregătesc câini într-un mod care le permite să elimine ceva neplăcut în condiții controlate; I.E. Formatorul trebuie să aplice lucrurile neplăcute câinelui în primul rând. Mi se pare greu să cred că cineva ar crede că acesta a fost cel mai benefică Antrenează un câine, dar se întâmplă mai mult decât credeți.

Un exemplu de utilizare a armăturii negative în acest mod ar fi dacă a dresor de câini trebuiau să aplice durerea câinelui sub forma unui pinch al urechii sau a unui colț de la picioare, apoi se termină durerea când câinele îndeplinește sarcina pe care trebuie să o facă. Indiferent dacă este eficientă sau nu, opinia mea este că aceasta este o formă inumană de formare de câini care nu ar trebui utilizată.

Acum, să discutăm despre pedeapsă. Pedeapsa este definită de Dicționarul Webster la fel de:

& # 8220;Provocarea sau impunerea unei pedepse ca retribuție pentru o infracțiune.& # 8220;

Pedeapsa în formarea câinilor este atunci când o faci orice negativ la câinele dvs. care îl va face să vrea să evite din nou acest comportament. Pedeapsa poate fi ceva la fel de simplu ca o cerneală aspră sau severă ca și fizic răniți câinele. Cu siguranță nu voi spune că nu folosim pedeapsa ca o metodă de formare în casa noastră, pentru că o facem absolut. De fapt, catelul nostru probabil crede că numele ei este "nu, Saddie! Jos!& # 8221; Ea se certă și ne ridicăm vocile când face ceva obraznic ca sărituri pe copii.

LEGATE DE: De ce câțiva câini nu-i placă bărbații și ce să facă în legătură cu asta

Nu voi intra în acest articol, dar știm cu toții că există o linie foarte definitivă între pedeapsă și abuz de câine. Dacă aveți întrebări despre ceea ce constituie abuz, trebuie să vă asigurați că le clarificați înainte de a adopta vreodată un câine.

De ce am hotărât să vorbesc despre asta cu tine în această săptămână? Ei bine, să spunem doar că soțul meu și cu mine am primit o mulțime de "sfaturi # 8221; despre cum ar trebui să ne pregătim Un nou catelus. Rețineți că amândoi am fost ambii părinți de companie de mai mulți ani și amândoi am crescut în jurul câinilor întreaga noastră viață. Care cu siguranță nu ne face experți, dar cred că ne dă dreptul să nu primim sfatul nesolicitat.

Indiferent de ceea ce gândim, sfatul de la & # 8220; utile & # 8221; Familia și prietenii continuă să se rostogolească. În ultimele două luni, Saddie a fost cu familia noastră, am trebuit să corectez aceste lucruri și # 8220; Helpers & # 8221; de mai multe ori. Am auzit că oamenii spun că își frecă nasul în urină și aruncându-i afară este cea mai rapidă cale de a găzdui. Am auzit că oamenii spun că lovirea botului ei de fiecare dată când mestecă ceva ce nu ar trebui să fie cel mai bun mod de ao mânca de la mâncarea mobilierului nostru.

Confuzie cu privire la armarea negativă în timpul pregătirii câinilor

Aproape de fiecare dată când cineva ne-a dat sfaturi care implică pedepsirea lui Saddie, ei se referă la aceasta ca o consolidare negativă. Și de fiecare dată când se întâmplă acest lucru, trebuie să le corectez și să explic diferența dintre pedeapsă și armătură negativă. De asemenea, am dat multe prelegeri în ultimele două luni cu privire la importanța consolidării pozitive, Care este singura metodă de formare pe care o folosim în casa noastră.

S-ar putea să fiu părtinitoare, dar la 14 săptămâni, frumosul nostru pachet de bucurie este pe deplin Casa instruită. A trecut mai mult de două săptămâni de când a avut un accident în casă. De asemenea, înțelege deja câteva comenzi de bază și va scădea ceea ce mestecă dacă spui, nu, Saddie!& # 8221; Pentru înregistrare, ea devine tot mai bine despre sărituri pe oameni, deși nu am stăpânit încă acest lucru. Se pare că armarea pozitivă este cu siguranță lucrează în gospodăria noastră.

Ați fost unul dintre mulți părinți de companie care au fost confundați cu privire la exact ce consolidare negativă este și cum este folosit în formarea câinilor? Mi-ar plăcea să aud despre experiența dvs. de formare a catelului și despre orice sfaturi și trucuri care au lucrat pentru dvs. Să vorbim!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Să vorbim: confuzie cu privire la armarea negativă în timpul pregătirii câinilor