Instruirea câinilor bazate pe știință: cum cercetarea a influențat abordarea noastră de câini de formare

De la perioada mezolitică târzie când Oamenii au început pentru prima dată să domnească lupi, canini au făcut parte integrantă din viața noastră. Suntem legați de ei în multe feluri, de la folosirea lor ca câini de lucru, la concurență, reproducere și, desigur, ca tovarăși. Și, deoarece timpul omului are câini și pisici domestice (Driscoll și colab. 2009), am descoperit unele Știință bazată pe formarea câinilor metode care s-au dovedit a fi eficiente.

Antropomorfismul este atunci când atribuim emoții umane sau comportamente animalelor, ceva ce atât de mulți dintre noi suntem vinovați de. Sunt sigur că într-un anumit moment am crezut că câinele nostru a fost supărat cu noi pentru că le-a lăsat pe cont propriu sau părut vinovat după distrugerea papucilor noștri preferați.

Un studiu realizat de Alexandra Horowitz în 2009 a constatat că "aspectul vinovat" pare să fie mai asociată cu Limbajul corpului proprietarului și tonul vocii, mai degrabă decât să fie un afișaj de remușcare. Antropomorfismul este un lucru dificil de evitat, așa cum am văzut vreodată lumea din perspectivă umană și nu este ușor să ne punem în pantofii lor.

Nu este nimic în neregulă cu adorarea animalelor de companie și tratarea lor ca una dintre familii, dar numai prin învățarea de a gândi ca un câine pe care îl putem înțelege cu adevărat aceste animale ale căror vieți sunt atât de inextricabil legate de noi. Această mentalitate ne ajută, de asemenea, să ne pregătim câinii și să comunicați cu ei în mod eficient. De fapt, multe metode de instruire a câinilor științifice se bazează pe această teorie a gândindu-se ca un câine.

În acest articol, vom arunca o privire la modul în care metodele de instruire a câinilor bazate pe știință au progresat în secolul trecut - ceea ce am învățat, ce metode au fost reduse și pe care le folosim astăzi ca fiind cea mai eficientă abordare a câinilor de formare. Voi discuta următoarele:

  • Teoria câinelui Alpha
  • Condiții clasice (câini din Pavlov)
  • Condiționarea operantă
  • Pedeapsă / Recompensare / Clicker Training

De asemenea, citiți: 12 sfaturi despre cum să stimuleze mental un câine (bazat pe știință)

Știință bazată pe formarea câinilor

Cum cercetarea a influențat abordarea noastră de câini de formare.

Știință bazată pe formarea câinilor

De-a lungul anilor, a fost efectuată o cantitate enormă de cercetare pentru a obține o înțelegere mai profundă a comportamentului și psihologiei caninei, iar cu aceasta abordarea noastră față de formarea câinilor sa schimbat foarte mult. Am învățat să ne adaptăm la noi descoperiri și A au câștigat o mai mare apreciere a mentalității lor. Cu toate acestea, opiniile variază foarte mult și există încă o cantitate echitabilă de dezacord cu privire la modul cel mai bun pentru a le face să efectueze comportamentele pe care le dorim.

Teoria de antrenament alfa

Unul dintre subiectele cele mai dezbătute până în prezent, în ciuda unui bun cantitatea de dovezi, este cea a teoriei "câinelui alfa" sau a domeniului dominanței. Această teorie se referă la necesitatea ca un proprietar să-și afirme locul lor ca lider al pachetului pentru a rămâne în controlul comportamentului câinelui lor.

Lupul: ecologia și comportamentul unei specii pe cale de disparițieSursa originală a acestei teorii a fost cercetarea efectuată de Rudolph Schenkel În anii 1930 și 1940. Studiile sale au fost conduse (PDF) pe Lupii captivi americani americani, care au arătat o structură socială clară și rivalități violente.

Studiile ulterioare ale altor cercetători și experți canini au obținut constatări similare și publicarea Lupul: ecologia și Comportament a unei specii pe cale de dispariție de L. David Mech În 1970 a adus termenul "Wolf Alpha" în prim plan.

L. David Mech a efectuat de atunci o mare cantitate de cercetare pe lupii sălbatici. El a respins acum Această credință deținută în mod obișnuit, deoarece a devenit clar că există diferențe enorme între comportamentul animalelor sălbatice și captive. El a vorbit, de asemenea, despre cum & # 8220; Alpha & # 8221; și # 8220; beta & # 8221; Lupii din punct de vedere științific inexact astăzi.

În acest scurt videoclip, Mech se extinde și mai mult pe terminologia "alfa" alfa & # 8221; Așa cum a fost aplicat lupilor:

Mai mulți oameni de știință au citit. Un antroazolog proeminent (citiți: o persoană inteligentă care studiază interacțiunile animalelor) John Bradshaw evidențiază alte defecte în legătură cu această cercetare timpurie la comportamentul câinilor domestici. Strămoșii caninilor noștri moderni erau lupii gri eurasiați, care sunt doar la distanță legați de lupii americani de lemn folosiți în studii. Câteva mii de ani de evoluție și interacțiune cu oamenii ne-au schimbat câinii noștri de companie într-o specie îndepărtată de strămoșii lor sălbatici, într-un punct în care comportamentul lor nu poate fi comparat cu omologii lor sălbatici.

Diferențele dintre lupi și câini au fost demonstrate în continuare într-o Seria de studii realizat la Universitatea Eötvös Loránd, Budapesta la începutul acestui secol. Grupurile de lupi și puii canini au fost crescuți manual în aceleași condiții, iar o serie de experimente au fost efectuate pentru a determina diferențele de comportament între cele două specii.

Atunci când se confruntă cu o sarcină imposibilă, cum ar fi încercarea de a obține alimente dintr-un bin care a fost închis, câinii ar privi proprietarul lor pentru ajutor, în timp ce lupii ar încerca să ajungă la ea înșiși. De asemenea, au descoperit că câinii au învățat repede să facă contact vizual cu oamenii pentru o recompensă de mâncare, în timp ce lupii nu au făcut-o.

Aceste studii au arătat că câinii au fost mai receptivi la proprietarul lor decât un străin uman, dar lupii nu au arătat nici o diferență în comportamentul lor între cele două. Cercetătorii au concluzionat că "au avut loc procese selective în cursul domesticirii.& # 8221;

LEGATE DE: Știința psihologiei câinilor umane - sunteți voi și câinele dvs. un meci bun?

Clasament clasic: Câinii lui Pavlov

Nici o discuție privind istoria formării de câini pe bază de știință ar fi completă fără a fi menționat Ivan Pavlov, regele condiționării clasice. În el Experimente bine cunoscute În anii 1890, el a constatat că, dacă un clopot a fost trezit în același timp cu care a fost prezentată mâncarea, într-o perioadă de timp, câinii au început să salveze ca răspuns la sunetul clopotului singur.

Aceasta a fost o revelație la acea vreme și ceva care are o mulțime de semnificație în formarea caninei. Câinii fac în mod constant aceste tipuri de asociații zilnic, cu consecințe pozitive și negative. De exemplu, dacă un câine are o experiență proastă cu un bărbat care are o barbă, ei ar putea să-și dezvolte o teamă de toți oamenii cu barbă, ceea ce poate provoca o problemă atunci când prietenul tău barbă vine la cină.

Cu o înțelegere a acestui proces, condiționarea clasică poate fi folosită pentru avantajul nostru în formarea de câini pe bază de știință. De asemenea, este posibil să putem limita influențele adverse.

Condiționarea operantă

Există puține documente despre formarea câinilor înainte de WW1, iar metodele utilizate în prima jumătate a secolului al XIX-lea sunt văzute ca fiind grele din punctul de vedere astăzi. Cartea Câini de formare: un manual de Colonelul Konrad cel mai mult a fost publicată în 1910 și a folosit tehnici precum corecțiile gulerului și pedeapsa fizică a câinilor.

Câini de formare: un manualÎn ciuda acestui fapt, abordarea cea mai mare a arătat o înțelegere a condiționării operatorului cu mulți ani înainte de studiile celebre ale B. F. Skinner (vezi mai jos). Cartea a rămas foarte influent În formarea câinilor în militari, poliție și servicii.

Un alt om militar care a devenit bine cunoscut pentru abilitățile sale de formare a câinilor este William Koehler. Lucrând la Centrul de formare a câinilor de război în timpul celui de-al doilea război mondial, a devenit apoi renumit pentru câinii de formare pentru filme și cartea sa Metoda Koehler de formare pentru câini (1962). Koehler a folosit, de asemenea, tehnici forte, cum ar fi tragere greu pe lanțurile de suflare, aruncând lanțuri la câini de la distanță și "Alpha Roll": rularea câinelui peste și fixându-l pentru a arăta dominanța.

Crezând că condiționarea clasică nu a fost o explicație suficientă pentru comportamentul uman și animal, în anii 1940 B. F. Skinner s-au angajat într-o serie de studii pe animale, prin construirea frazelor "condiționarea operatoarelor" și "consolidarea". Folosind animale precum șobolani și porumbei și o atitudine discutabilă față de bunăstare, experimentele sale au demonstrat (Pdf) că comportamentele ar putea fi întărite prin consolidarea lor cu o recompensă sau slăbită prin utilizarea pedepsei.

Cu toate acestea, Skinner nu poate lua tot creditul pentru această teorie a modului în care condiționarea operatorului efectiv a devenit o metodă de formare a câinilor, așa cum sa bazat munca lui Edward L. Thorndike`s "Legea efect" din 1905. Folosind pisicile foame, cutii și o abordare asemănătoare cu bunăstarea animalelor, Thorndike a constatat că comportamentele urmate de consecințe de dorit sunt mai probabil să fie repetate, cu opusul fiind, de asemenea, adevărat.

Pedeapsă, formare bazată pe recompensă și formare de clocker

În lumea formării comportamentale, termenul "pedeapsă" se referă doar la ceva care reduce probabilitatea repetării unei acțiuni. Cu toate acestea, acest termen poate provoca confuzie și poate face ca un comportament rău să fie corectat cu cască sau chiar abuz al câinelui.

Când vine vorba de formarea câinilor, pedeapsa poate fi "pozitivă" sau "negativă", care poate fi înșelătoare. Aceste expresii înseamnă numai dacă ceva este adăugat sau luat, nu dacă sunt "buni" sau "răi". De exemplu, pedeapsa pozitivă ar putea fi o cerneală verbală, iar pedeapsa negativă poate însemna eliminarea atenției prin ignorarea câinelui dvs. pentru o perioadă scurtă de timp.

Aceiași condiții sunt utilizați cu armare. De exemplu, armarea pozitivă ar putea fi adăugarea unei recompense alimentare, iar armarea negativă poate însemna îndepărtarea presiunii asupra plumbului după ce câinele dvs. merge frumos de partea dvs.

Puternic influențat de cercetarea Pavlov și Skinners, formarea de clocker a venit în anii 1940 datorită Keller Breland și Marion și Bob Bailey. Această metodă de formare a câinilor bazate pe știință este construită pe combinația dintre condiționarea clasică și de operare. (Vă recomandăm să citiți Acest interviu cu perechea despre cum a început totul - este fascinant.)

Pentru a începe, împerecherea de clicker cu armătură pozitivă este condiționarea clasică, dar când câinele învață să efectueze comportamentul dorit pentru a primi singurul "clic", operatorii condiționează este la locul de muncă. Această formă de formare sa dovedit a fi extrem de eficientă cu multe specii de animale, inclusiv câini și mamifere marine.

Nu trage câineleUn susținător al tehnicii, Karen Pryor, a adus-o la masele prin cartea ei din 1984 Nu trage câinele, împreună cu seminariile efectuate cu Gary Wilkes. Inițial disprețuit de credincioșii în abordările bazate pe dominanță și pedeapsă, formarea de clocker are mai mult decât să-și dovedească valoarea și este acum o metodă de formare pe scară largă.

Dominația și pedeapsa au fost mijloacele comune de formare a câinilor științifice până în anii 1970, când au fost popularizate mai multe tehnici umane de oameni cum ar fi Barbara Woodhouse. Deși a fost un avocat al teoriei dominanței și folosirea lanțurilor de sufocare, tehnicile ei erau mult mai dure decât cele ale predecesorilor ei, iar valul a început să se îndrepte spre metode mai puțin forțate de antrenament de câine, cum ar fi utilizarea armăturii pozitive.

Cu toate acestea, a fost, de asemenea, în acest moment că Călugări de noi Skete a apărut pe scenă. La început păreau să promoveze o filosofie pozitivă de înțelegere, compasiune și comunicare, dar au fost, de asemenea, responsabili Popularizarea rolei Alpha.

Pe baza unei interpretări greșite a modului în care lupii subordonați se rostogolesc pe spatele lor pentru a calma mai mulți membri dominanți ai ambalajului, nu a fost realizat că aceasta a fost o acțiune voluntară, care nu a fost forțată de animalul de rang înalt. Călugării au susținut, de asemenea, alte forme de pedeapsă fizică, cum ar fi tremurarea câinilor de către gâtul lor și lovindu-le sub bărbie. Din fericire, se pare că și-au schimbat melodia într-o oarecare măsură, deoarece nu mai promovează folosirea rolei Alpha.

În ciuda dovezii succesului operatorului de operatori la începutul anilor 1900, a durat până în anii 1980 pentru a deveni o tehnică larg răspândită pentru modelarea comportamentului unui câine. Odată ce câinii instruiți folosind metode pozitive, cum ar fi formarea de clocker, au început să facă bine în ascultare și sport, oamenii au început să stea și să ia în considerare.

Realizând că majoritatea proprietarilor de câini au fost avertizați la utilizarea unor tehnici tradiționale, tradiționale pentru a-și instrui animalul, comportamentul animalelor Ian Dunbar a început să efectueze seminarii și eliberați videoclipuri încurajând proprietarii de câini de zi cu zi să-și antreneze animalele de companie. El a promovat metodele de formare a câinilor prietenoși, cum ar fi recompensele alimentare ca armătură pozitivă.

LEGATE DE: 25 cele mai bune cărți de formare pentru câini pentru începători și formatori avansați

Metode moderne de formare a câinilor

Peste 100 de ani după cercetarea Thorndikes și, având în vedere atât de multe dovezi științifice și anecdotice, este surprinzător faptul că metoda dominanței este încă folosită. Conform câini trainer prescott rasedon Poate fi din cauza "Fenomenul uman foarte normal de respingere a informațiilor noi care nu se conformează unei înțelegeri preexistente, deoarece amenință la viziunea lor din lume.& # 8221;

Personalitățile de instruire a câinilor au capacitatea de a fi extrem de influenți, iar pericolul vine atunci când oamenii își iau sfatul la valoarea nominală fără a lua în considerare alte opțiuni sau acreditările persoanei în cauză. Doar pentru că cineva a reușit să obțină un spectacol de televiziune (și știi că la care mă refer) nu înseamnă că știu despre ce vorbesc despre antrenamentul de câine bazat pe știință. Oamenii au provocat mai mult rău decât o bună încercare de a folosi tehnici la domiciliu că nu înțeleg pe deplin sau știu cum să folosească corect.

Știință bazată pe formarea câinilorDin fericire bunăstarea animalelor este acum extrem de importantă pentru oameni, iar majoritatea proprietarilor știu că vor forma o legătură mai îndelungată și iubitoare cu animalele lor prin respectul reciproc și o înțelegere a psihologiei animalelor. Nu vrem ca cainii nostri sa ne asocieze cu frica, neîncrederea și durerea care pot fi asociate cu metodele tradiționale, pe care știința s-au dovedit a fi defectuoasă și adesea periculoasă sau ineficientă.

Pentru noi toți, îmbarcarea unei călătorii de formare a câinelui, este întotdeauna cel mai bine să cercetați și să citiți cât mai mult posibil și să învățăm de la experți despre Știința bazată pe știință formarea câinilor; nu creanțele și opiniile neacceptate ale celebrilor.

LEGATE DE: Cele mai eficiente metode de formare a câinilor conform științei

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Instruirea câinilor bazate pe știință: cum cercetarea a influențat abordarea noastră de câini de formare