Dog operant conditioning: ce este și cum să-l utilizați

Ai lucrat cu câinele tău Comportament, astfel încât cei doi să puteți fi mai sociali cu membrii familiei și cu alți câini. Dar învățați rapid că formarea câinilor este mai dificilă decât credeți inițial. Există multe metode diferite de formare care s-au dovedit a fi de succes și CONDIȚIONAREA OPERANTULUI DE DOING este una dintre cele mai ușoare metode de utilizare.

Ceea ce este operatorii de câineÎncercați toate aceste metode și jucării diferite doar pentru a termina frustrați și confruntați cu câinele dvs. încă afișând aceleași tipuri de comportamente nedorite în timp ce vă uitați în sus și cu bucurie, coborând coada. Deci, acum ce faci?

Câinele dvs. este un partener minunat, dar pentru a produce comportamentele dorite, va trebui să înveți să comunice într-o limbă pe care o poate înțelege. Acest lucru va implica atât trimiterea, cât și primirea Comunicații de specii transversale care sunt atât verbale, cât și non-verbale.

Câinii sunt capabili să învețe o varietate de cuvinte și să înțeleagă, de asemenea, tonul vocal și gesturile. Formatorii profesioniști de câini se referă adesea la aceste direcții ca comenzi. Folosind condiționarea de câine de câine este una dintre cele mai bune modalități de a vă învăța eficient comenzile generale de instruire a câinilor.

MAI MULT: Cele mai eficiente metode de formare a câinilor (conform științei)

CONDIȚIONAREA OPERANTULUI DE DOING
ceea ce este și cum să îl utilizați în formarea câinilor

CONDIȚIONAREA OPERANTULUI DE DOING

Începând cu formarea câinilor

Ca proprietar de animale de companie, te gândești că vrei doar să-ți înveți câinele de bază. Stai, stai jos, nu, călcâi, și vinii sunt câteva comenzi comune pe care oamenii le vor învăța câinii lor. După o comandă este o reacție sau un comportament ca răspuns la un stimul.

Veți folosi o formă de psihologie pe câinele dvs., deoarece oricând veți modifica un comportament în acest mod vă bazați pe legile universale ale teoriei învățării. Mulți formatori pot numi principiile programului de formare a câinilor aproape orice, dar utilizarea terminologiei lor nu contează.

Toți fac același lucru, ei aplică directori psihologici ai condiționării clasice și operante.

Condiționarea clasică apare, în general, atunci când subiectul învață să asocieze doi stimuli diferiți. Nu există comportamente implicate. Condiționarea operatorului determină, în general, un comportament.

Instruirea câinilor se întâmplă prin condiționarea operatorului. Este modul în care un câine învață sau este condiționat de modul în care se comportă sau operează în mediul său. În condiționarea câinilor, schimbarea comportamentului se va întâmpla fie mai des sau mai puțin, în funcție de rezultatele pozitive și negative.

Folosirea armăturii pozitive și negative este o modalitate în care condiționarea operatorului de câine poate modifica comportamentul la câini. Dacă folosiți consecințe care fac ca câinele să fie supărat când face ceva greșit și răsplătește câinele dvs. când face ceva corect, atunci folosiți deja operatorii de câine.

LEGATE DE: Știința bazată pe câini de formare - modul în care cercetările au influențat abordarea noastră asupra câinilor de formare

Utilizarea tehnicilor de modificare a comportamentului

CONDIȚIONAREA OPERANTULUI DE DOINGCând stai jos cu câinele și practica, dându-i tratamente și recompense pentru a face anumite comportamente cum ar fi ședința sau tremurarea, utilizați operatorii condiționate. Oamenii de știință responsabili pentru învățarea beneficiilor condiționării operatorului sunt Pavlov și B.F. Skinner.

Pregătirea bazată pe recompensă sa dovedit a fi eficientă în schimbarea atât a comportamentelor, cât și a emoțiilor într-un animal. În condiționarea operatorii de câini, există diferite tipuri de tehnici comportamentale sau proceduri de operare.

Când utilizați tehnici de modificare a comportamentului, este important să învățați următoarele proceduri de operare. Acestea sunt considerate tehnici de modificare a comportamentului standard.

1. Armare pozitivă

Puterea armăturii pozitive ajută la schimbarea și forma comportamentului în câinele dvs. Acest lucru apare atunci când un element motivant, cum ar fi un tratament sau un pat cap, este prezentat după ce câinele dvs. prezintă comportamentul dorit. Aceasta înseamnă că este mai probabil să se întâmple din nou în viitor.

2. Armatura negativă

Când este folosită armarea negativă pentru a schimba comportamentul câinelui. Înseamnă că câinele tău răspunde pentru că îi permite să scape, să scape sau să evite ceva pe care nu-l dorește.

3. Folosind pedeapsa

Pedeapsa este cea mai eficientă atunci când îl folosiți pe câinele dvs. direct atunci când găsiți câinele dvs. care acționează un tip de comportament interzis sau imediat după aceea. Dvs. ca proprietar ar trebui să luați un anumit tip de acțiune neplăcută care va transforma experiența într-o dată emoțională bruscă pentru câinele dvs.

Vrei ca câinele tău să-și relaționeze acțiunile într-o experiență neplăcută. Trebuie să vă concentrați întotdeauna asupra infracțiunilor actuale. Câinele dvs. va fi confuz dacă încercați să căutați pedeapsa ca o modalitate de formare a infracțiunilor anterioare.

Pedeapsa extremă nu este adecvată sau condamnată. Atunci când se folosește pedeapsa ca o tehnică de antrenament, la fel ca și cu copiii, este adesea necesar să se bazeze pe zece. Fii calm și în control în timp ce disciplinează câinele.

RECOMANDAT: 25 cele mai bune cărți de formare pentru câini pentru începători

Tipuri de pedeapsă în formarea câinilor

În formarea câinilor, cele patru tipuri de tehnicile de pedeapsă care sunt considerate adecvate sunt:

1. Neliniște de voce

Puteți folosi un ton abraziv al vocii împreună cu cuvântul Nu și poate fi supărător ca câinele dvs. să fie vorbit cu acel ton de voce.

2. Atingeți corect

Atingeți corect, cunoscută și sub numele de nas, în timp ce ar trebui să fie suficient de abrupt pentru a obține atenția câinelui dvs., ar trebui să cadă foarte scurt de a provoca rău sau abuz către câinele dvs. Când Fido Misbehaves, mergeți la locul în care câinele dvs. cauzează problema. Asigurați-vă că vă certați câinele în vocea neliniștită, așa cum faceți acest lucru, atingeți ușor sau vă smulgeți câinele pe nas cu unul sau două degete. Deși nu ar trebui să provoace câinele dvs. nici o durere, ar trebui să fie suficientă că nu va ignora și nu este nemulțumit.

3. Spray Mist

Metoda de ceață de pulverizare include utilizarea unei sticle de pulverizare curată umplute cu apă și setată la spray sau aburi Setare. Asigurați-vă că sticla este curată și nu a ținut niciodată niciun fel de substanțe chimice dăunătoare câinelui dvs. Dacă aveți îndoieli, începeți cu un nou mister curat.

Când câinele dvs. este greșit sau acționează, va trebui să mergeți la locul în care are problema. Utilizați vocea dvs. neliniștită și comanda cuvântul "# 8216;Nu` să-i atragă atenția. Apoi, folosind domnul, pulverizați câinele în față.

4. Izolare

Folosind o zonă mică, cum ar fi o baie mică sau un dormitor de oaspeți sau alt loc în care câinele dvs. pare să se identifice ca plictisitor, puteți face eficient Creați o zonă de timp Pentru câinele dvs. Pentru a utiliza izolarea ca formă de pedeapsă în mod eficient, trebuie să identificați în mod corespunzător comportamentul nedorit. În momentul în care apare comportamentul nedorit, trebuie să mergeți la câinele dvs., utilizați cel mai bun voce neliniștit și spuneți-i și # 8216;Nu` înainte de a-l ducea departe de situație.

Ar trebui să vă escortați brusc câinele în zona de timp și să îl lăsați acolo singur timp de trei până la cinci minute. Pentru dragul câinelui dvs., probabil că ar trebui să stabiliți un cronometru pentru a vă asigura că nu sunteți prea ocupați și uitați că este în timp.

Alte abordări ale condiționării operatorului de câini

CONDIȚIONAREA OPERANTULUI DE DOINGExistă câteva alte metode de funcționare a câinilor care pot lucra cu tovarășul dvs. de canin. Dacă pari că aveți probleme să vă antrenați câinele, încercați să ajungeți la un antrenor profesionist de câini pentru ajutor sau sfaturi.

Alte metode care pot funcționa includ:

1. Opțiuni de extincție

Acest lucru este folosit când doriți ca câinele să nu mai facă ceva. Poate fi greu, dar este similar când Câinele tău cere la masă Și vrei să se oprească. Singura modalitate de a obține acest comportament sub control va fi complet ignorarea (extincția) câinelui dvs. până când înțelege că nu va mai obține alimente la masă. Va trebui să fiți consecvenți pentru ca această opțiune să funcționeze.

2. Modificarea comportamentelor

Modificarea comportamentului este luarea a ceea ce poate face câinele dvs. și utilizând instruirea bazată pe recompensă sau alte metode pentru a lua acest comportament și a întinde sau a arăta un comportament sau o modificare suplimentară. Cu timpul, un comportament natural poate deveni un nou comportament învățat sau mai multe comportamente învățate.

3. Tehnici de decolorare

Aceasta este o tehnică unică de antrenament în care solicită, indiciile și alte stimulente care învață câinele dvs. pentru a face un anumit comportament sunt îndepărtate treptat până când câinele dvs. este capabil să efectueze comportamentul fără ei. Acest lucru este ca câinele dvs. să poată efectua sarcini fără a fi prezent.

4. Întinderea raportului

Acest lucru este similar cu tehnicile de estompare. Întinderea raportului implică retragerea treptată a întăririlor, cum ar fi tratate sau paturi pe cap, totuși comportamentul va continua pe cont propriu.

Pozitiv vs. Armatura negativă

De-a lungul anilor, știința sa dovedit că, pentru a schimba în mod eficient comportamentul la câini, trebuie să existe un fel de motivație pentru schimbare. Pedeapsa nu va schimba comportamentul câinelui în felul în care doriți; Câinele dvs. va asocia numai alte lucruri cu motivul pentru care este pedepsit și va împiedica legătura dintre dvs. și câinele dvs.

Pedeapsa poate inhiba comportamentul natural al câinelui, provoca depresie și evitarea. Cu recompense și armare pozitivă, vă schimbați comportamentul câinelui dvs. de la un câine care trăiește cu frică și inhibiție la cel care este plin de încredere și bucurie.

Ca proprietar, aveți o dragoste profundă pentru câinele dvs. El este cel mai bun prieten al tău. Formarea bazată pe recompensă nu este doar un sunet științific, va crea, de asemenea, o legătură mai profundă între dvs. și câinele dvs.

Citiți următorul: Cum să instruiți un câine urban - trucuri pentru a transforma plimbările regulate în oportunități de formare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dog operant conditioning: ce este și cum să-l utilizați