Standard schnauzer: profil de rasa de caine

Portretul aproape de Schnauzer pe canapea

Sprâncenele și barba de la Schnauzer standard sunt marca comercială a rasei, dar este inteligența și natura sociabilă posedată de acești canini impunători care le face astfel de tovarăși remarcabili.

Bred a fi un câine de fermitate harnic, Schnauzer abordează viața cu o mentalitate concentrată și este vreodată alertă. În același timp, această rasă învață rapid și se adaptează ușor proprietarului său. Schnauzerul are nevoie de o priză pentru energia sa, dar atunci când este exercitată și angajată în mod corespunzător, rasa nu este nici hiperactivă caracteristică, nici mai mult letargică.

Cu două culori de acoperire, negru sau sare solidă și piper, schnauzerul are o privire relativ uniformă. Cu toate acestea, sub acea haină curentă și fruntea bushy este un caracter real - cu mulți proprietari care descriu câinele lor ca aproape uman în anticul și expresia lor.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucru

Înălţime: 18 până la 20 de centimetri (bărbați) - 17 până la 19 inci (femele)

Greutate: 35 la 50 de kilograme (bărbați) - 30 până la 45 de lire sterline (femele)

Palton: Coat dublu cu aspect wirt

Culoarea stratului: Negru și sare și piper

Speranța de viață: 13 până la 16 ani

Caracteristicile standardului Schnauzer

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria standardului Schnauzer

Sfârșitul Evului Mediu a văzut începutul câinelui de fermă bavarez barbă - astăzi cunoscut sub numele de Schnauzer. Originare din Germania cândva în timpul secolul 15, Acești câini adaptabili și muncitori au servit ca o parte indispensabilă a vieții agricole. Dimensiunea medie, de asemenea, le-a făcut ideal pentru luarea de bunuri pe piață. Rasa a fost suficient de compactă pentru a sta în vagon, dar nu ar ezita să-i prindă pe hoți cu o coajă de înflorire - și o mușcătură dacă intrusul nu a primit indiciu.

Înapoi la domiciliu, Schnauzers au fost însărcinați cu Vânătoare Virmin și alte pradă mică, păzind împotriva intrușilor și asistarea în activități de hrănire. Ca rezultat, acești câini au dezvoltat o atitudine vigilentă, o unitate de pradă dornică și o dispoziție constantă. Astăzi, ei păstrează conducerea unui câine crescută să lucreze, dar și să-și bucure rolul de partener de familie.

Interesant, schnauzerul a fost inițial cunoscut sub numele de Pinscher cu părul de fire și considerat a fi aceeași rasă ca și câinele pe care îl cunoaștem astăzi ca un Pinscher German. La începutul anilor 1900, Pinscherul cu părul firului și-a stabilit propria identitate ca o rasă distinctă și a lăsat numele de pincher în spatele. Denumirea "Schnauzer" este luată din cuvântul german pentru botul sau botul - și cu o barbă atât de o dată distinctă, nu este greu de văzut de ce a devenit caracteristica definitorie și moniker pentru rasă.

În acest moment, entuziaștii de rasă introduși gri Keeshonds și negru Pudele Pentru a solidifica culorile stratului transportate în genele schnauzerelor astăzi: sare și piper și negru. Pe măsură ce schnauzerul și-a scos locul în lumea rasei de câine, crescătorii au început să reproducă versiunile miniatură și gigant, deși dimensiunea medie a Schnauzerului standard este adesea descrisă de oameni ca fiind doar pentru orice activitate.

fiabilitate din rasa Schnauzer a fost pusă în aplicare în activitatea de poliție, detectarea bombelor și lucrările de căutare și salvare. În timpul primului război mondial și al doilea război mondial, schnauzers au ajutat trupele și au lucrat și cu Crucea Roșie.

Încă din 1904, AKC a recunoscut Schnauzer, dar rasa a rămas relativ rară în Statele Unite. După primul război mondial, Schnauzers au fost importate în Statele Unite cu o frecvență mai mare decât în ​​deceniile care au precedat războiul. În 1925, a fost creat un club de rasă pentru a reprezenta interesele rasei și a servi ca protector și ambasador. Era cunoscut ca clubul Schnauzer din America, care mai târziu împărțit în Standard Schnauzer Club din America și o organizație separată pentru schnauzer-urile miniaturale - Clubul Schnauzer American Miniature.

Standard Schnauzer Care

Schnauzerul standard este un partener versatil, dar nu un câine care ar trebui să fie lăsat să se descurce pentru el însuși. Acești câini sunt foarte inteligenți și sociabili, așa că doresc interacțiunea cu tovarășii lor umani. O mulțime de exerciții, sesiuni de formare frecvente, iar oportunitățile de joc vor anvel atât mintea cât și corpul schnauzerului.

Rețineți că angajamentul mental este o parte critică a formării și îngrijirii unui Schnauzer standard. Ca câine de lucru, schnauzerul se dezvoltă când are o sarcină de făcut. Spre deosebire de multe rase sportive de înaltă energie, nu este doar o chestiune de a oferi schnauzerului dvs. o lucrare fizică bună. Acești câini trebuie, de asemenea, să găsească împlinirea în utilizarea inteligenței și a eticului de muncă. Dacă acest lucru este trecut cu vederea, ei își vor găsi propria muncă - care pot include comportamente distructive sau devenind prea teritoriale asupra oamenilor și a proprietății.

Cu toate acestea, schnauzers crescuți de proprietarii de câini responsabili sunt cunoscuți că au o personalitate bine rotunjită și fiabilă. Ei au o vigilență înnăscută și vor fi rapizi să sune alarma peste intrușii percepuți, dar în general nu sunt cunoscuți ca niște barci excesivi (mai ales în comparație cu Schnauzerul miniatural). Ei ar putea considera noii veniți cu rătăcire, dar vor fi puse în largul lor atunci când văd acești oaspeți salutari călduros de liderul pachetului.

Schnauzers fac un câine mare de familie. Ei tind să fie foarte răbdători și protejați cu copiii, deși este important ca copiii să fie învățați cum să interacționeze în mod corespunzător cu câinii de la o vârstă fragedă. Unii schnauzers sunt mai puțin toleranți la manipularea rea ​​de la copii, cum ar fi urechea sau coada. Deci, asigurați-vă că supravegheați interacțiunea dintre schnauzer și copii, mai ales dacă copiii sunt tineri sau necunoscuți câinelui tău.

Un Schnauzer standard va beneficia de cel puțin o plimbare lungă în fiecare zi, plus mai multe ieșiri mai scurte și sesiuni de redare. Unii proprietari Schnauzer raportează că câinii lor au o amintire excelentă și nu se îndepărtează niciodată de leșie, dar folosesc prudență în a decide dacă să lase Schnauzer-ul tău să frece gratuit. Cel mai sigur curs este să lăsați doar câinele de pe lesa într-o zonă împrejmuită.

Schnauzers face parteneri de jogging mare, vor fi de sus pentru o excursie și, de asemenea, să se bucure de competiții canine, cum ar fi agilitatea, raliu și ascultarea. Formarea pentru astfel de evenimente oferă, de asemenea, schnauzerului o oportunitate de a-și îndeplini nevoia de a lucra cu dvs. și pentru dvs. În același timp, o mulțime de proprietari de schnauzer iubesc că câinii lor sunt întotdeauna fericiți să se încurce pe canapea și să-și petreacă timpul de relaxare cu proprietarii lor.

Echilibrul este cel mai important lucru atunci când instruiți o schnauzer. Dacă includeți raportul potrivit de exerciții fizice, instruirii și stimulării mentale, acești câini înflorește în tovarășii minunați. Doar asigurați-vă că vă mențineți poziția dvs. ca lider de pachete, deoarece inteligența acestei rase poate duce rapid la dominația sau tendințele încăpățânate.

Caracteristica schnauzerului haina dublă necesită unele TLC pentru ao menține foarte bine. Periajul regulat al blănurii este important pentru a menține covorașul de formare și pentru a menține sprâncenele, barba și picioarele picioarelor fără resturi. Mulți proprietari de schnauzer se plânge cum picură și murdară barba unui schnauzer poate deveni de la mâncare și băutură. Asigurați-vă că ștergeți în mod regulat barba Schnauzer pentru a ajuta la reducerea mirosurilor și a decolorării.

Schnauzers sunt non-vărsare și sunt uneori mai bine tolerați de persoanele care suferă de alergie. Cu toate acestea, deoarece părul crește continuu, este necesară îngrijirea regulată pentru a menține haina în verificare. Există două modalități de abordare a lui Grooming Schnauzer: stripare de mână sau tăiere.

Poate să ia niște căutări pentru a găsi un groomer care poate să-ți strângă schnauzerul. Cu toate acestea, puristorii din rasă recomandă acest lucru peste metoda mai comună de mașini de îngrijire. Folosind Clippers pe un strat de schnauzer, reduce treptat stratul superior de blană și reduce rezistența la apă și resturi, împreună cu schimbarea culorii și aspectului. Striparea mâinilor ar putea fi mai scumpe sau dificil de găsit, dar trebuie remarcat faptul că acest lucru duce la o re-creștere mai lentă a părului. Vă puteți aștepta până la 5 sau 6 luni între sesiunile de stripare a mâinilor - față de cele 6 până la 8 săptămâni între sesiunea de tăiere.

Probleme comune de sănătate

Standardul Schnauzer are câteva preocupări potențiale de sănătate pentru a fi conștienți, dar, în general, aceasta este o rasă sănătoasă care nu este afectată de probleme. Acești câini pot trăi să fie de 13 până la 16 ani (sau mai mult), ceea ce reprezintă o durată de viață considerabilă pentru o rasă de dimensiuni medii.

Un lucru care a îmbunătățit sănătate din rasă a fost screening pentru cardiomiopatia dilatată (un tip de boală cardiacă), displazie de șold și probleme de ochi în rândul stocului de reproducere. Un angajament de identificare a problemelor și de prevenire a generațiilor viitoare de la moștenirea anumitor condiții de sănătate a asistat la fabricarea rasei mai sănătoase.

Cu toate acestea, problemele de sănătate cu care se confruntă ocazional de Schnauzers standard includ:

Dieta și nutriția

Ca orice câine, Schnauzers face cel mai bine când a hrănit o dietă echilibrată de hrană pentru câini de înaltă calitate. Această rasă are o tendință de a deveni supraponderală, atât de îngrijirea ar trebui să fie luată să nu depășească sau să dau prea multe tratamente. Obezitatea are potențialul de a provoca diabet, spate și probleme comune și mai multe consecințe negative asupra sănătății.

20 de rase de câine populare medie
PROS
  • Afectuos cu membrii familiei

  • Face un ceas bun

  • Accelerează foarte puțin

Contra
  • Necesită o mulțime de angajament mental

  • Poate deveni protector dacă nu este bine socializat

  • Are nevoie de vizite regulate la groomers

Unde să adoptați sau să cumpărați un Schnauzer standard

Dacă căutați un Schnauzer standard, asigurați-vă că ați verificat cu orice adăposturi sau grupuri de salvare din zona dvs. De asemenea, organizațiile regionale și naționale de salvare au fost înființate pentru a ajuta schnauzerii strămutate să găsească un nou început. Adoptarea unui schnauzer poate fi un început excelent la ani de proprietate fericită a câinilor.

Pentru un crescător Schnauzer standard, căutarea dvs. poate fi puțin mai limitată decât dacă căutați Schnauzer miniatural mai mic. Cu toate acestea, există încă o mulțime de crescători standard care se angajează la dimensiunea puțin mai mare a acestui tip de rasă. Ar trebui să cercetați cu atenție orice crescător care vă interesează și să vă dați seama că este posibil să vă alăturați unei liste de așteptare pentru Pup Perfect.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Schnauzerul standard este o rasă caldă și afectuoasă, cu o mulțime de energie și inteligență pentru orice sarcină. Cu toate acestea, nu este un animal de companie pasiv pe care îl puteți lăsa la propriile dispozitive. Asigurați-vă că înțelegeți natura și nevoile unui schnauzer înainte de a aduce o casă.

Citiți, de asemenea, pe aceste rase de câini similare:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Standard schnauzer: profil de rasa de caine