Affenpinscher: profil de rasă de câine

Studio împușcat de un afinpinscher

Affipinscherul este un câine de jucărie compact care este expresiv și alertă. Această rasă are un drăguț, aproape de "maimuță", înfricoșătoare, Shaggy blană, înconjoară fețele lor și formează o capă pe cap și umeri.

Affipinscherul are un spirit independent amestecat cu o parte moale. Această rasă se va lega îndeaproape cu proprietarul său și va acționa atât de protector cât și un partener. Din cauza dimensiunilor lor mici, sunt potrivite pentru apartamentul de viață. Ei fac animale minunate pentru mulți oameni, în special cei care îi plac câinii mici cu personalități mari.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Jucărie

Înălţime: 9 până la 11.5 inci la umăr

Greutate: 7 până la 10 kilograme

Coat și culoare: Wiry și Shaggy strat în negru, gri, argint, roșu, negru și bronz sau bej

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile affenpinscherului

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosScăzut
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria afinpinscherului

Affuspinscherul este o rasă de câine mai mare, care probabil a provenit din Germania și din zonele înconjurătoare ale Europei. Affenpinscher se traduce ca "maimuță-terrier" în germană, care provine din aspectul lor asemănător maimuțelor lor. Affenpinschers au fost inițial niște câini mai mari, care au fost odată obișnuiți să vâneze șobolani în case și în jurul fermelor. Ei au fost crescuți în dimensiuni de-a lungul anilor, dar o mare parte din instinctul vânătorului rămâne în continuare.

Unii speculează că afinpinschers sunt un rezultat al trecerii pugilor și a pipătorilor germani. De asemenea, se consideră că au contribuit la liniile de sânge ale Bruxelles Griffon și schnauzerul miniatural. Affenpinschers a câștigat mai întâi un standard de rasă cu Clubul Berlin Lapdog în 1913. Ei au fost apoi recunoscuți de Clubul American Kennel (AKC) în 1936, dar, din păcate, a existat un interes dat din cauza celui de-al doilea război mondial. Creșterea a fost reînviată în anii 1950, dar astăzi afspinscherul rămâne un câine rar. Dacă vă configurați inima pe una, probabil că va trebui să adăugați numele dvs. într-o perioadă lungă de așteptare.

Affspinscher Care

Relativ frecvent îngrijirea este necesar pentru această haină brută de rasă, brută. Rutinele de îngrijire constau în principal din periaj regulat, dar rasa beneficiază de excursii ocazionale la un groomer profesional. În general, stratul de afffinpinscher este înspăimântat, dar nu înfățișat în aparență. S-ar putea să aveți nevoie de părul care cresc în colțurile ochilor lor, astfel încât acestea să nu provoace iritații.

Affenpinschers nu aruncă mult, făcându-i un animal de companie ideal dacă doriți un păr mai puțin câine pe haine și mobilier. Din cauza vărsării minime, unii consideră că rasa este hipoalergenică, dar alergenele rămân în continuare în timpul lor și saliva.

Ar trebui să vă ajutați câinele dvs. cu igienă dentară prin spălarea zilnică a dinților pentru a preveni boala parodontală. Îndepărtați unghiile câinelui la fiecare două săptămâni sau ori de câte ori auziți clic când merge pe suprafețe dure.

Deși nu este considerat hiperactiv, afspinpinschii au o cantitate echitabilă de energie și ar trebui să primească rutină exercițiu. Cel puțin, acești câini necesită o plimbare zilnică, dar în mod ideal, ei iau doi sau trei. Va trebui să vă monitorizați câinele atunci când exersați (mai ales în zilele mai calde), deoarece această rasă se poate supraîncălzi cu ușurință datorită nasului lor scurt, stubby. Acestea ar trebui păstrate în interior, dar se bucură de acces la o curte împrejmuită pentru joc. Ei necesită supravegherea pe plimbări sau la un parc de câine, așa cum se știe că se confruntă cu câini mult mai mari. Uneori nu sunt conștienți de statura lor mică și par să creadă că sunt câini mari.

Affipinscherul este un câine curios, inteligent, care poate avea o lovitură încăpățânată și feisty. O ascultare fermă și consecventă Instruire și socializarea corectă sunt esențiale. Această practică vă va ajuta să reglați binelelele naturale ale rasei ca un supraveghetor loial și vânător.

Va trebui să socializați un afinpinscher de la o vârstă fragedă, deoarece acestea sunt în mod natural suspecte de străini. În timp ce majoritatea nu sunt problema barbitori, un affspinscher poate dura ceva timp să se stabilească și să oprească să se țină o dată declanșată.

Affenpinschers nu pot fi meciuri ideale pentru copii sau alte animale de companie, dar unele sunt mai adaptabile cu formarea și socializarea. Ei nu tolerează să fie tachinați sau manipulați aproximativ de copiii mici. Ca câine de jucărie, ele pot fi ușor rănite. Ei au o înclinație naturală de a vâna rozătoare, așa că nu sunt o potrivire bună pentru gospodăriile cu gerbili sau cobai și pot chiar să urmărească după pisici.

Această rasă poate fi dificilă de a găti casa - asigurați-vă că aveți o mulțime de plăcuțe de catelus și de curățare a consumabilelor la îndemână atunci când treceți prin proces. Din fericire, cu consistență și o mulțime de răbdare, chiar și cei mai încăpățânați affenpinschers vor învăța în cele din urmă să elimine în aer liber.

Probleme comune de sănătate

Crescătorii responsabili se străduiesc să mențină cele mai înalte Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Este o idee bună să fii conștient de următoarele condiții:

Dieta și nutriția

Ca un câine de jucărie, afinpinscherul dvs. nu va avea nevoie de multă mâncare. Două mese pe zi de până la 1/4 ceașcă de alimente de câine uscate vor fi suficiente. Suma va varia în funcție de dimensiunea, vârsta și activitatea câinelui.

Nevoile câinelui dvs. se vor schimba pe tot parcursul vieții sale. Monitorizați câinele dvs. pentru orice creștere în greutate, deoarece chiar 1 kilogram extra este semnificativă pentru un câine mic. Fiind supraponderali sau obezi, va scurta durata de viata a cainelui si preda in multe conditii de sanatate. Dacă observați orice creștere în greutate, discutați-vă cu medicul veterinar pentru a obține recomandări pentru hrănirea programelor, cantitatea de alimente, tipul de alimente și exercițiile fizice.

10 cele mai bune rase de câine mici pentru spațiu limitat
PROS
  • Spălătorie minimă

  • Loial și afectuos

  • Personalitate energetică

Contra
  • Mult așteaptă adoptarea

  • Nu cel mai bun meci pentru familiile cu copii

  • Feisty și uneori temperamental

Unde să adoptați sau să cumpărați un afinpinscher

Dacă credeți că doriți să adoptați un afinpinscher, începeți să contactați una sau la toate asociațiile de știft de reputat:

  • Affpenpinscher salvarea Americii
  • Affuspinscher Club of America
  • AKC Marketplace

Aceste organizații vor putea oferi îndrumări și pași următori pentru adoptare. Dacă nu sunteți sigur că rasa este potrivită pentru dvs., este posibil să puteți încuraja un afinpinscher pentru a testa dacă câinele este o potrivire bună pentru casa ta.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide să adoptați un afinpinscher, faceți o mulțime de cercetări. Discutați cu alți proprietari de afffinpinscher, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra:

Există o întreagă lume a potențialului rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Affenpinscher: profil de rasă de câine