Miniatura american shepherd (mini aussie shepherd): profil de rasa de caini

Miniatura Australia Shepherd

Păstorul american miniatural este un câine de herding mic până la mijloc. Pentru un astfel de câine mic, această rasă este cunoscută printr-o lungă listă de nume: Miliature American Shepherd, Miniatura Australia Shepherd, Mini American și Mini Aussie. Indiferent de ce o numiți, această rasă este iubitoare și fermecătoare Companion de familie.

Shepherd american miniatural este incredibil de versatil, fericit să se adapteze la orice stil de viață pe care îl trăiți. Shepherd-ul american de astăzi se simte în mod egal la domiciliu, indiferent de capre, oi sau bovine pe o fermă sau o fermitate în curtea din spate cu familia în suburbiile - sau chiar să trăiască într-un apartament înalt într-un oraș mare. Atâta timp cât oferiți suficientă atenție, exerciții zilnice și stimularea mentală, miniaturale americanul vă va prospera și vă va oferi o ofertă nesfârșită de afecțiune și divertisment.

Prietenos și aventuros, miniatura american este perfect portabil, fericit să vă alăturați în orice și tot ce faceți, de la jocurile de fotbal ale copiilor la camping la ieșirile de plajă și multe altele. Păstorii americani miniaturați, în general, se întâlnesc cu copiii, în special cei care sunt învățați să-i trateze cu respect. Mini americanii sunt, de asemenea, de obicei amabili cu alte animale de companie familiale, inclusiv alți câini, pisici și cai, deși dacă nu au crescut împreună, unii mini americani ar putea crede că este distractiv să urmărească pisica de familie. Ei sunt supraveghetori excelenți, deși unii ar putea să-l ducă la extrem și să devină probleme cu probleme.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Herding

Înălţime: 13 până la 18 inci înălțime la umăr

Greutate: Aproximativ 20 până la 40 de lire sterline

Palton: Lungime medie, direct la haina dublă rezistentă la intemperii

Culoare: Negru, albastru Merle, roșu (ficat) și roșu roșu, cu sau fără marcări albe și / sau alb

Speranța de viață: 12 până la 13 ani

Caracteristicile păstorului australian din Miniatura

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria păstorului american miniatural

Crearea păstorului american miniatural este strâns legată de cea a vărul său mai mare, Shepherd australian. Ambele rase au apărut în California în anii 1960. Predecesorul ambelor rase a fost un tip de câine de herding din Australia, care a avut o serie de alte rase în fundal, inclusiv Păstorul Pyrenean, Collele de frontieră, Colonii și alții. Acești câini de herding remarcabil au fost aduși în California de către imigranții australieni. Câinii au devenit rapid căutați de către fermierii din California și de cowboy, care au ajutat la solidificați acești câini ca o rasă, botezați "păstori australieni" sau "Aussies", în onoarea țării de la care au venit câinii. Shepherds australieni variază în funcție de dimensiune, dar în general ausii sunt o rasă de herding mediu până la mare.

În același timp, australienii au fost perfecționați în California, unii oameni au început ca câinii de reproducere, au crezut că sunt mici păstori australieni. Acești câini mai mici au avut atleticismul, rezistența și abilitățile superbe ale rudelor lor mai mari, dar au fost mai portabile și mai potrivite pentru viața de interior în plus față de munca fermei. Inițial, acești câini erau cunoscuți sub numele de păstori australieni miniaturani. Ani mai târziu, când cresctorii de rasă s-au apropiat de clubul american Kennel pentru a cere ca rasa lor să fie recunoscută, unii oameni au simțit că chemarea la rasă un păstor australian miniatural a fost problematică, deoarece a fost (și este) o rasă complet separată de la Cheobaned australian mai mare. În cele din urmă, a fost ales Shepherd American Miniature, în onoarea țării de dezvoltare a rasei.

Deși mulți crescători și proprietarii de animale de companie continuă să se refere la rasa ca Shepherd australian din Miniatura sau Mini Aussie, atât Clubul Kennel American, cât și Clubul Kennel United au recunoscut rasa ca păstor american miniatural. Rasa a fost acceptată pentru înregistrarea deplină de AKC și UKC în 2015, ca parte a Grupul de herding.

Îngrijirea păstorului american american

Așa cum se potrivește un câine de lucru de lucru, lungimea medicii americane miniaturale, haina dublă este spălată și uzură. Haina nu are nevoie de tăiere sau de ras. Coat rezistent la intemperii respinge noroi uscat murdar poate fi pur și simplu periat. Haina se varsă, astfel încât periați trei sau mai multe ori pe săptămână pentru a îndepărta părul liber și vărsat înainte de a ajunge pe haine și mobilier. Scăldați când este murdar și tăiați unghiile săptămânale pentru a le menține scurt. Uită-te în urechi ocazional, curățându-le cu un curățător de urechi pentru animale de companie, dacă este necesar.

Păstorul american miniatural este mic, dar energia abundentă și o înaltă inteligență necesită exerciții fizice și stimulente mintale. Când este prevăzut cu suficient pentru a păstra corpul și mintea ocupată, un miniatură american se stabilește frumos la viața de familie acasă. Din fericire, dimensiunea redusă a mini-americanului ușurează să ofere suficiente exerciții fizice. Plimbări zilnice, jogging (după 2 ani) și jocuri de preluare chiar într-o curte mică pot arde energia. În plus, miniatura americană este un concurent atletic remarcabil. Luați în considerare instruirea pentru un sport de performanță canin, cum ar fi agilitatea, flyball, discul de zbor, jumping, herding sau ascultare. Datorită dimensiunii sale portabile și a naturii personalizate, ciobanul american miniatural este, de asemenea, potrivit pentru terapia asistată de animale.

Mini americanii sunt atât de inteligenți, cât și dispuși să vă mulțumească, așa că pregătirea poate fi o briză atâta timp cât vă petreceți timp pentru a le învăța. Utilizați armarea pozitivă și faceți-o un joc și mini-americanul dvs. va învăța rapid elementele de bază. Nu te opri, totuși. Această rasă poate învăța o mulțime de abilități, inclusiv un repertoriu de trucuri care vor impresiona familia, prietenii și străinii deopotrivă.

Probleme comune de sănătate

Aproape toți câinii de rasă pură sunt predispuși la dezvoltarea unor condiții legate genetic. Păstorul american miniatural împărtășește preocupări de sănătate ereditare similare cu Shepherd australian. Principalele probleme de sănătate văzute în păstorul american miniatural sunt displazia de șold și mai multe boli oculare, inclusiv atrofia retinei progresivă (PRA, o boală oculară degenerativă) și sensibilitatea la medicament datorată unei mutații a genei MDR1 (care este observată în mod obișnuit în rasele de hrănire). Clubul American de Shepherd American din SUA, care este clubul părinte național pentru rasa din Statele Unite, necesită anumite teste de sănătate ale membrilor Clubului de crescători, inclusiv o evaluare a șoldului, o evaluare a ochilor oftalmologi, testul ADN PRA Optigen și testul ADN MDR1.

Dieta și nutriția

Hrăniți mesele miniaturale americane Americane, folosind o ceașcă sau o scală de măsurare pentru a porni alimentele. Nu permiteți-vă că miniaturalul dvs. american să devină supraponderal prin hrănirea prea mult sau lăsând alimentele pe toată ziua (hrănirea liberă). Pe partea flip, ciobanii americani foarte activi, în special câinii de performanță, ar putea avea nevoie să consume mai multe alimente dacă ard o mulțime de calorii. Dacă nu sunteți sigur de cât de mult să vă hrăniți mini-american sau ce alimente să vă hrăniți, întrebați-vă amelioratorul sau medicul veterinar pentru sfaturi.

Dog sport pentru fiecare stil de viață
PROS
  • Dimensiune portabilă bună pentru călătorie

  • Câine de familie excelentă

  • Haina ușoară

Contra
  • Pot fi distructive fără exerciții 

  • Necesită o stimulare mentală adecvată

  • Unele sunt bakeri problematici

Unde să adoptați sau să cumpărați

Clubul American de Shepherd American din SUA menține directorul de crescători pe site-ul său, dar cumpărătorii potențiali de catelus ar trebui Cercetați orice crescător înainte de a decide să cumpere de la ei. Fiți pregătiți să obțineți o listă de așteptare dacă doriți ca un crescători de cățeluși, cei mai reputați să crească doar câteva gunoi pe an, astfel încât acestea ar putea să nu aibă pui disponibile atunci când întrebați. Shepherdele americane miniaturale uneori se termină în salvare. Pentru acei mini americani care au nevoie de Rehoming, Clubul American de Shepherd American din SUA oferă informații de salvare și suport, listate și pe site-ul grupului.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă place păstorul american miniatural, ați putea, de asemenea, să vă placă aceste rase:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câine Pentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Miniatura american shepherd (mini aussie shepherd): profil de rasa de caini