Leonberger (leo): profilul rasei de câine

Câinele Leonberger în iarba Marram

Leonberger, sau Leo, este un câine gigant cu un spirit greu de lucru și o dispoziție blândă care săală de la orașul din Germania, după care a fost numit. Deși rasa aproape a dispărut în primul război mondial, a fost mântuit - și, din fericire, deoarece rasa este inteligentă, nobilă și foarte loială. Leonbergerii fac câini de lucru excelenți, dar sunt, de asemenea, însoțitori calmi și afectuosi. Masculii maturi dezvoltă o coamă pronunțată de leu, adăugând la aspectul lor distins.

Privire de ansamblu de rasă

  • Grup: Lucru
  • Greutate: Masculii sunt de 110 până la 170 de lire-uri - femelele sunt de 90 până la 140 de lire sterline.
  • Înălţime: Masculii sunt de la 28 la 31 de ani.5 inci și femele sunt 25.5 până la 29.5 inci la umăr.
  • Coat și culoare: Capul are o mască neagră peste culorile stratului de leu-galben, auriu, roșu, maro roșcat, nisip sau galben-maro. Stratul dublu este mediu până la lung, gros, drept și rezistent la apă.
  • Speranța de viață: 7 până la 10 ani

Caracteristicile Leonberger

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăMediu
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria Leonberger

Rasa de câine Leonberger provine din Leonberg, Germania. În mijlocul anilor 1800, un gentleman pe nume Heinrich Essig a susținut că a creat un Newfoundland Newfoundland și un st. Bernard de mai multe ori și mai târziu a trecut descendenții cu un câine de munte Pirinean. De-a lungul anilor, acum se crede că alte rase de câine au fost traversate cu leonbergeri timpurii - totuși, nu rămân înregistrări scrise. Apariția câinelui a fost crescută să semene cu un leu pe brațele lui Leonberg. Rasa a devenit populară în gospodăriile regale și imperiale ale Franței, Austria-Ungaria, Germania și Italia.

Primele cluburi Leonberger au fost înființate de proprietarii rasei în 1891. Au fost câini de fermă populară și au folosit pentru a trage cărucioare. Au fost obișnuiți să tragă cărucioare de muniție în ambele războaie mondiale. Rasa aproape a dispărut în timpul celui de-al doilea război mondial, dar a fost salvat de un grup de entuziaști.

Leonberger a apărut mai întâi în U.S. și Canada la începutul anilor 1900. Acestea au fost importate de guvernul canadian pentru a efectua ca câini de salvare a apei. Rasa a dispărut în u.S. În timpul Marelui Depresiune. De-a lungul anilor, numărul de leonberi a crescut în Europa și, mai târziu, în U.S. Clubul Leonberger din America a fost format în 1987, dar rasa nu a fost admisă oficial la grupul de lucru AKC până în 2009.

Leonberger Care

Leonberger poate fi un drooler, atât de mulți proprietari vor păstra o "cârpă de slobber" la îndemână. Această rasă aruncă moderat, dar mai mult în primăvară și cădere. Leos are nevoie de rutină îngrijirea, În mod specific, periajul părului o dată sau de două ori pe săptămână. De obicei nu au nici un fel de tăiere sau sculptură. Leos tolerează bine vremea rece, dar datorită straturilor lor duble, ele pot fi supraîncălzite în vreme caldă. Este bine să oferiți un loc răcoros pentru un Leu în vreme caldă și pentru a limita exercițiul la părțile mai coolere ale zilei.

Leonbergerii au o forță puternică de a lucra și de a proteja. Au nevoie de zilnic exercițiu pentru a le menține în formă și fericită. În plus, Leos va beneficia de un anumit tip de "loc de muncă", cum ar fi păstrarea concurenței la domiciliu sau de ascultare. În general, acestea sunt de obicei foarte calme, loiale, și tovarăși iubiți. Leos sunt, de asemenea, câini foarte inteligenți care răspund foarte bine Instruire. De fapt, instruirea și socializarea sunt atât esențiale pentru această rasă.

Leonberger este o rasă de câine afectivă și blândă care face un însoțitor încântător. Această rasă tinde să fie foarte intuitivă în ceea ce privește emoțiile umane și formează o legătură puternică cu familia sa. În mod obișnuit, această rasă devine foarte bine cu copiii. Acești câini versatili au un instinct natural pentru a proteja și asista oamenii, făcându-i câini de serviciu minunați și animale de companie.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile Kennel, cum ar fi Clubul American Kennel (AKC). Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Fiți conștienți de aceste condiții:

  • Dilatarea gastrică-Volvulus (GVD): Numit în mod obișnuit Bloat, aceasta este o situație care pune viața în pericol comune multor rase de câini mari. Se întâmplă atunci când stomacul se umple cu gaz sau alimente și apoi se rotește pentru a prinde conținutul în stomac și a tăiat alimentarea cu sânge la stomac și splină. Țesutul de stomac moare și stomacul poate chiar să se rupă. Va trebui să utilizați strategii de hrănire pentru a minimiza acest risc.
  • Displazie de șold: Rasele mari sunt predispuse la displazia de șold, o instabilitate a îmbinării șoldului care duce la uzură excesivă pe artrita articulară și șoldului. Incidența în Leonbergers este de 13%.
  • Entropia: Aceasta este o condiție în care pleoapele se rostogolește pe sine. Poate afecta unul sau ambii ochi, cât și pleoapele inferioare și / sau superioare. Trebuie să fie tratată de un medic veterinar.
  • Ectropion: Această condiție este opusul ectropionului - capacele Sag și se rostogolesc spre exterior.
  • Leonberger polineuropatie: Această boală neuromusculară produce toleranță înrăutățitoare pentru exerciții fizice, un pas fixat și pierderea mușchilor picioarelor posterioare. Cercetarea se desfășoară în genetica acestei boli.

Dieta și nutriția

Este înțelept să dea formule specifice de rasă Leonbergers care să răspundă nevoilor lor ca o rasă mare. Leonberger Puii pot fi hrăniți de mai multe ori pe zi și creșteți la mai mult de 100 de kilograme de către prima zi de naștere. O dietă mare de rasă va limita grăsimea și proteina, astfel încât acestea să nu crească prea rapid. Oferiți întotdeauna acces continuu la apa potabilă proaspătă.

Leonbergerii adulți ar trebui să fie hrăniți de două ori pe zi pentru a preveni balonarea și gVD-ul. Ei nu ar trebui să primească o masă mare o dată pe zi. De asemenea, puteți minimiza riscul de torsiune de stomac prin furnizarea unui aranjament ridicat de hrănire și udare, astfel încât câinele dvs. să poată mânca și să bea în timp ce se ridică. Dacă câinele dvs. este predispus la gulparea alimentelor, căutați un castron de hrănire care limitează cantitatea de alimente care pot fi consumate la un moment dat. De asemenea, ar trebui să evitați exerciții viguroase timp de o oră după masă.

Leonbergerii au un potențial ridicat pentru creșterea în greutate. Puteți minimiza acest lucru prin hrănirea pentru o anumită perioadă de timp, cum ar fi 10 până la 15 minute și îndepărtați orice alimente neobișnuite, mai degrabă decât să permitem hrănirea liberă.

10 rase de câine gigant care fac animale de companie excelente

Argumente pro și contra ale Leonberger

PROS
  • Un câine uniform care este prietenos cu alte animale

  • Face pentru un bun supraveghetor

  • Foarte inteligent și răspunde bine la instruire

Contra
  • Necesită o cantitate semnificativă de îngrijire

  • Cantități excesive de somn

  • Susceptibil la displazia de șold

Unde să adoptați sau să cumpărați un Leonberger

În timp ce ați putea găsi un Leonberger la un adăpost local de animale, este mai probabil că veți găsi câinele perfect pentru dvs. de la un grup de salvare Leonberger, cum ar fi Leonberger Salvare Pals, care este dedicat salvarea și rețentrarea amestecilor nedorite, abandonate sau abuzate de Leonberger și Leonberger. Giganți blânduri de salvare și adopții De asemenea, funcționează pentru a găsi case pentru această rasă. Clubul Leonberger din America oferă, de asemenea, o listă de crescători pe site-ul său web.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a decide dacă un Leonberger este câinele potrivit pentru dvs., luați timp pentru a face o cercetare amănunțită. Găsiți alți proprietari și discutați cu crescătorii de reputație. Poate doriți să contactați Clubul Leonberger din America. Ratele similare pentru câini la cercetare includ:

Există o întreagă lume a potențialelor rase de câine acolo - cu o mică cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă!

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Leonberger (leo): profilul rasei de câine