Akita: profilul rasei de câine

Akita

Akita este un câine mare, nobil, loial și curajos de coborâre japoneză. În general, Akita este deliberată, vigoare puternică și liniștită, deși va lămusa când se gândește necesar. În timp ce Akita poate fi surprinzător de dulce și afectuos cu membrii familiei, această rasă se potrivește cel mai bine unui proprietar cu experiență și o casă fără copii mici sau alți câini. În ansamblu, Akita face un protector excelent, precum și un tovarăș de valoare.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucru

Înălţime: 26-28 inci (bărbați) - 24-26 inci (femele)

Greutate: 100 la 130 de lire sterline (masculi) - 70 la 100 de lire sterline (femele)

Coat și culoare: Akitas sunt văzute în multe culori. Culorile observate în mod obișnuit includ brindle și pinto (fiecare cu marcaje albe). Akita are un strat scurt, gros, dublu stratificat. Unele Akitas au o genă recesivă care le dă o haină lungă.

Speranța de viață: 10 până la 13 ani

Caracteristicile Akita

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieScăzut
Copil prietenosScăzut
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăMediu
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria Akita

Akita este nativ din Japonia și a fost numit pentru regiunea sa de origine. Rasa a fost dezvoltată ca un vânător de supraveghere și unitate de uz universal în munții din nordul Japoniei, unde poate fi urmărită de câteva sute de ani sau mai mult. În mod tradițional, Akita reprezintă sănătate și noroc poporului japonez. Japonia a declarat Akita un monument natural japonez în 1931 și au instituit un standard de rasă în 1934.

Al doilea război mondial și privările din Japonia au condus la o ordonanță guvernamentală pentru a ucide toate akitas. Unii au fost salvați doar prin faptul că au fost răsturnați în munți sau încrucișați-le cu păstori germani. După război, eforturile au început să restabilească rasa printr-o reproducere atentă a supraviețuitorilor și eforturile de a elimina caracteristicile crucilor cu alte rase.

Se crede că prima Akita din U.S. a fost adus în 1937 de Helen Keller, care a devenit îndrăgit de rasă în timp ce călătorește în Japonia. După cel de-al doilea război mondial, când akitas au fost aduse la u.S. de către servici, popularitatea rasei a început să crească. Akita a fost recunoscută oficial de Clubul American Kennel (AKC) în 1972.

Standardele din Akita japoneze diferă de standardele americane Akita. Akitas japoneză au o gamă limitată de culori, în timp ce American Akitas sunt acceptate în toate culorile. American Akita a reținut mai multe caracteristici încrucișate și sunt mai mari și mai grele. American Akitas au un cap de urs în timp ce Akitas japoneză au un cap de vulpe mai mult. În timp ce Akitatele americane au adesea o mască întunecată, care nu este permisă în standardele japoneze.

Loialitatea Akita este epitomizată de către câinele Hachiko, născută în 1923 și deținută de un profesor toyko. Hachiko a însoțit profesorul în tren în fiecare zi și sa întors să-l însoțească acasă în fiecare după-amiază. Când profesorul a murit la locul de muncă, el a continuat să meargă la și de la stație în fiecare zi timp de nouă ani.

Akita Care

Akita are un strat rigid, drept exterior, cu un substrat moale, gros. Rasa se deplasează la o rată relativ ridicată și va vărsa excesiv aproximativ de două ori pe an. Rutină de bază îngrijirea este tot ceea ce această rasă tinde să aibă nevoie de întreținere. Periajul săptămânal va păstra haina sănătoasă și scăderea vărsării, iar periajul trebuie făcut mai frecvent în timpul anotimpurilor de vârf.

Akitas sunt câini foarte inteligenți, dar sunt, de asemenea, cunoscuți că sunt intenționați și încăpățânați. Acest lucru face formarea unei provocări, dar și o necesitate. În plus, socializarea timpurie este esențială. Akita are o acționare puternică de pradă, este adesea ezită în jurul străinilor, și nu se poate înțelege întotdeauna cu alți câini. Ei sunt cunoscuți că sunt în mod special predispuși la agresiunea de același sex cu alți câini și sunt cel mai bine într-o gospodărie cu un singur câine.

În mod corespunzător Instruirea cu ascultare și socializarea vă poate ajuta să vă păstrați Akita sub control și să permiteți ca trăsăturile de personalitate mai bune să strălucească. În plus, această rasă are un nivel de energie relativ ridicat și ar trebui să obțină o mulțime de exercițiu- cel puțin o plimbare zilnică sau două. Dar este posibil să trebuiască să evitați să mergeți pe un Akita la un parc de câine, unde pot fi văzuți tendințele sale agresive față de alți câini. O Akita poate dezvolta unele obiceiuri distructive atunci când este plictisit sau lăsat singur prea mult.

Akita poate prospera în gospodăria dreaptă, arătând afecțiune și o mare loialitate față de familia sa. Cu toate acestea, aceasta nu poate fi rasa ideală pentru primul proprietar de câini pentru prima dată. Rasa se poate descurca bine cu copiii, daca se socializa cu grijă, si va creste destul de departe de ei. Dar, în general, este recomandat ca o Akita să nu fie adecvată pentru o gospodărie cu copii mici și trebuie să supravegheați cu atenție acest câine în jurul lor. Dacă decideți că Akita este rasa potrivită pentru dvs., veți avea un tovarăș loial și ferm pentru viață.

Probleme comune de sănătate

Crescătorii responsabili se străduiesc să mențină cele mai înalte Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Următoarele sunt câteva condiții pentru a fi conștienți de:

  • Displazie de șold: Aceasta este o afecțiune moștenită care poate duce la artrită și lamerie. Câinii cu displazie de șold nu ar trebui să fie crescuți.
  • Dilatarea gastrică-Volvulus: Acest lucru se îmbină din cauza mâncării și alcoolului prea repede, ceea ce duce la producția de gaze. Dacă stomacul se răsucește, acesta reduce alimentarea cu sânge și devine o urgență medicală.
  • Hipotiroidismul: Aceasta este o glandă tiroidă nealivă și poate fi corectată cu dietă și medicamente.
  • Adenita sebaceoasă (SA): Această afecțiune a pielii autoimune moștenite în Akitas conduce la inflamația și distrugerea glandelor sebacee în piele. Este în mare parte o problemă cosmetică cu pierderea părului pe cap și înapoi.

Dieta și nutriția

Puii Akita vor crește rapid și vor avea nevoie de o dietă de înaltă calitate, cu conținut scăzut de calorii, astfel încât să nu crească prea repede. Akitatele adulte ar trebui să fie hrănite de două ori pe zi, cu un total de trei până la cinci cești de alimente uscate. Asigurați-vă că vă monitorizați Akita pentru creșterea în greutate și discutați despre nevoile speciale cu medicul veterinar.

10 cele mai bune rase de câine pentru protecție
PROS
  • Demn

  • Curajos

  • Profund loial

Contra
  • Acoperă profund

  • Încăpățânat și poate fi dificil de antrenat

  • Dominant și poate fi agresiv față de alți câini

Unde să adoptați sau să cumpărați un Akita

Clubul Akita din America este un loc minunat pentru a începe căutarea unui catelus. Lista lor de crescători membri acoperă U.S., Canada și Spania. Cea mai bună modalitate de a găsi o salvare Akita este de a cerceta grupurile de salvare locale - puteți obține și conduceri de la Akita Club of America de salvare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide dacă un Akita este câinele potrivit pentru dvs., faceți o mulțime de cercetări și discutați cu alți proprietari Akita, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, comparați-le:

Există o mare varietate de rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Akita: profilul rasei de câine