Cum să vă opriți câinele să săriți

un buldog francez sărind

Jumping Up este a Problema comună a comportamentului în rândul câinilor. S-ar putea să fiți supărat de câinele dvs. excitat, prea exuberant care vă atacă în momentul în care treceți prin ușa din față. Dar poate fi de fapt periculos pentru copii mici, oameni care au dizabilități fizice, unii oameni în vârstă și oameni care nu așteaptă salutul câinelui tău. Vestea bună este că vă puteți antrena câinele pentru a opri sărituri pe oameni și să înceapă salut pe toți mai politicos.

De ce câinii sare în sus?

Există o serie de teorii despre De ce câinii sare pe oameni- popular printre acestea sunt comportamentele dominante și salut. Adevărul este, totuși, că câinele tău probabil sărind să spună: "Uită-te la mine!"

S-ar putea să vă recompensați din greșeală câinele pentru a vă sări pe dvs., oferindu-i ceea ce vrea. Așa cum este adesea adevărat pentru copii, atenția negativă poate fi mai bună decât nici o atenție. Câinele dvs. nu-și dau seama neapărat că atunci când tu împingeți-l sau strigă la ea pentru a ajunge în jos că încercați să o pedepsiți. În schimb, puștiul tău vă poate vedea comportamentul ca exact ceea ce caută: atenție prețuită de la tine.

În acest caz, orice fel de atenție pe care câinele primește de la dvs. sau pe alții poate fi percepută ca o recompensă. Ea are sens atunci, în loc să vă răsplătească câinele pentru sărituri, o faceți mai plină de satisfacții pentru a păstra toate cele patru labe pe podea.

Cum să opriți săriturile

Instruirea câinelui dvs. pentru a nu sară pe oameni ia răbdarea și persistența din partea dvs. Să fie conștienți de faptul că există acțiuni pe care ar trebui să le luați și pe alții pe care ar trebui să le evitați. Fiți consistenți când vă antrenați câinele și veți fi răsplătiți cu cel mai bun prieten care își păstrează labele din față la sine.

Reține atenția

Prima parte a predării unui câine care nu trebuie să sară implică reținerea atenției. Există câteva modalități de a face acest lucru:

  • De îndată ce câinele tău sare, întoarce-ți spatele. Traversați brațele peste piept și nu faceți un sunet. Dacă câinele merge în jur pentru a sări din nou, întoarceți-vă invers. Așteptați ca câinele să oprească sărituri.
  • O altă metodă este să vă eliminați cu totul. Dacă câinele dvs. sare când umblați în ușă, întoarceți-vă și umblați înapoi. Dacă se sare când ești înăuntru, ieși din cameră. Așteptați un moment - apoi ieșiți din interior. Repetați acest lucru până când câinele dvs. se calmează.

Recompensa un comportament bun

Când lucrați la prevenirea jumbării nedorite, ea poate ajuta cu adevărat să păstrați unele Tratamente la indemana. De îndată ce câinele tău stă în fața ta cu toate cele patru labe pe pământ, aruncați-l un tratament. Lăudați-vă și câinele, dar păstrați lucrurile scăzute. Prea multă emoție și atenția de la dvs. poate stimula o altă rundă de sărituri.

Practica face perfect

Ajută dacă puteți seta situații pentru a practica cu câinele dvs. De exemplu, dacă saltul apare cel mai adesea când vii acasă după muncă, petreceți câteva minute de câteva ori pe zi venind și merge. Nu faceți o agitație mare asupra câinelui dvs. și treceți înapoi în afara dacă sare în sus. Oferiți o recompensă oricând, toate cele patru picioare sunt simultan pe podea.

Adăugați o comandă

Odată ce câinele dvs. este capabil să păstreze patru labe pe podea pentru câteva secunde sau mai mult, începeți să o întrebați să stea. Intrați într-o cameră sau prin ușa din față și dați-le comanda "Sit." De îndată ce câinele se află, oferă un tratament. Practicați acest lucru pe mai multe sesiuni de instruire. Cu o mulțime de repetări, câinele dvs. va începe să stea imediat ce treceți prin ușă sau intrați în cameră.

Practică cu alte persoane

Nu este suficient să practicați cu câinele dvs. Ar trebui să implicați, de asemenea, prieteni și familie în această formare. În caz contrar, câinele dvs. poate învăța că nu este bine să sară pe tine, dar toți ceilalți sunt un joc corect. Având alte persoane ajutoare cu această formare, învață câinele dvs. pentru a păstra toate cele patru labe în jos, indiferent cine intră în cameră.

Ce sa nu faci

S-ar putea să fi auzit despre metodele de instruire a unui câine să nu sară acel apel pentru o anumită formă de pedeapsă sau aversiv. O astfel de metodă este un genunchi la pieptul câinelui. Altul folosește corecție de leșie - tragerea sau gâfâind pe lesa - pentru a obține câinele de pe tine. Există mai multe probleme cu aceste metode:

  • Dacă genunchi sau leșine corect câinele dvs. prea aspru sau necorespunzător, puteți răni serios câinele.
  • Când folosiți un genunchi la piept, vă puteți bate câinele în jos, dar câinele poate interpreta acest lucru ca pe modul de inițiere a jocului. Răspunsul câinelui dvs. va fi probabil să săriți din nou pentru a continua jocul deoarece ați întărit comportamentul pe care încercați să îl opriți.
  • Câinele dvs. poate învăța să nu sară doar atunci când este pe o lesa. Deoarece majoritatea câinilor nu sunt închiși 24/7, șansele sunt câinele dvs. va avea o mulțime de oportunități de a scăpa de sărituri atunci când este de pe lesa.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți câinele să săriți