Bullmastiff: profil de rasa de caini

Bullmastiff stând în grădină, California, SUA

Bullmastiful este un câine de lucru mare și muscular. Originile sale ca o cruce între Mastiff iar buldogul sunt evidente în aspectul său. În personalitate, această rasă este inteligentă, alertă și loială. Deși bullmastiful are un instinct de protecție natural, rasa este de obicei destul de blândă în jurul copiilor și alții care nu reprezintă nici o amenințare.

Privire de ansamblu de rasă

  • Grup: Lucru
  • Înălţime: 24-27 inci la umăr
  • Greutate: 100 la 130 de lire sterline
  • Coat și culoare: Strat scurt în Fawn, Roșu sau Brindle
  • Speranța de viață: 8 până la 10 ani

Caracteristicile bullmastitului

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăMediu
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria bullmastitului

Rasa de bullmastifi a fost dezvoltată în Anglia în mijlocul anilor 1800. Gamekeepers au avut nevoie de un câine pentru a-și proteja jocul de la bivele, astfel încât au experimentat cu creșterea încrucișată. În acel moment, buldogii au fost feroce și întrepide - mult mai mult decât buldogul de astăzi - dar rasa era prea mică pentru a lua un om. Mastiff-ul a fost prea mare și încet să facă treaba, dar traversând cele două rase dus la câinele de protecție ideală. Culoarea brinului a fost preferată deoarece a oferit camuflaj natural. Această rasă a fost importată pentru a proteja minele de Beers Diamond în Africa de Sud.

Deși bullmastiful încă mai face un câine de protecție excelent, este mai bine cunoscut astăzi ca un prieten prietenos și un câine minunat de familie. Această rasă a fost recunoscută de Clubul American Kennel (AKC) în 1933.

Bullmastiff Care

Bullmastiful are un strat scurt care de obicei are nevoie de puțin mai mult decât rutina îngrijirea. Această rasă este o cantieră moderată scăzută. În plus, urechile bullmastifului și pliurile de piele facială (dacă sunt prezente) trebuie păstrate curate și uscate. Această rasă este un drooler, așa că fi pregătit atunci când își scutură capul - purtând o cârpă Slobber este pentru asta.

Prin mersul regulat, câinele dvs. ar trebui să poată purta unghiile sale prin activitate. Asigurați-vă că ați verificat-le și oferiți-le un ornament dacă auziți clic pe podea. Este, de asemenea, bun să acordați atenție igienei dentare câinelui dvs. și să vă spălați dinții de câteva ori pe săptămână.

Ca toți câinii, corect Instruire și socializarea sunt importante pentru bullmastiff. În ansamblu, rasa este inteligentă, dar are și o dungă independentă. Instruirea va necesita o coerență fermă. Reduce orice obicei de a sări pe oameni devreme, deoarece acest lucru poate duce la situații periculoase odată ce câinele este plin.

Bullmastiful nu este prea activ, dar rasa are nevoie de rutina exercițiu să rămână potrivită și motivată. Luați câinele dvs. pentru câteva plimbări în fiecare zi și începeți o pregătire bună de leșie de la catelus. Bullmastiful va fi atât de mare și puternic la vârsta adultă că, dacă va trage pe lesa, veți avea dificultăți în controlul acestuia. Dogul probabil nu ar fi permis să se elibereze într-un parc de câine, deoarece este puțin probabil să facă bine cu alți canini.

Bullmastiful este vulnerabil la supraîncălzire, datorită botului său scurt. Nu exagerați exercițiul și asigurați-vă că vă păstrați câinele răcoros în vreme caldă.

Bullmastifii sunt însoțitori foarte blând și protectori de familie care fac animale de companie minunate de familie. Ei se vor înțelege minunat cu copiii atunci când sunt instruiți și socializați în mod corespunzător. Ca câine mare, ei au potențialul de a bate copii mici sau de a reacționa la orice maltratare de către un copil mic. Supravegheați câinele ori de câte ori este cu copii mici și luați în considerare până când copiii dvs. sunt mai în vârstă înainte de a adăuga un bullmastif la gospodăria dvs.

Această rasă nu este un meci bun pentru gospodăriile cu mai multe animale de companie. Au o unitate de pradă înaltă și pot hărțui pisici și alte animale mici, chiar dacă sunt ridicate împreună. În mod similar, ei nu fac bine cu alți câini. În special, bullmastifii masculi nu trăiesc pașnic cu alți câini de sex masculin de rasă. Ei se vor confrunta cu orice animal care intră pe teritoriul său.

Bullmastifii adulți sunt destul de moale pentru apartamentul care trăiește, atâta timp cât puteți să le scoateți pentru câteva plimbări. Îi place să trăiască în interior cu o companie, dar tolerează o gospodărie în care oamenii lor au plecat în timpul zilei de lucru, atâta timp cât li se acordă atenție înainte și după absență. Cu toate acestea, dacă este lăsat singur într-o curte fără acces la viața de familie, un bullmastif poate dezvolta unele comportamente distructive. Mai presus de toate, bullmastiful este un animal de casă loială și afectuoasă care formează o legătură strânsă cu oamenii săi.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cele mai înalte standarde de rasă stabilite de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Unele condiții pentru a fi conștienți de includerea:

Dieta și nutriția

Un bullmastif ar trebui să fie hrănit de două ori pe zi - fiecare masă trebuie să fie formată din 1 1/2 cani și 2 cești de alimente de câine uscate, în funcție de dimensiunea și nivelul de activitate al animalului. Asigurați-vă întotdeauna că câinele dvs. are acces la apă proaspătă și curată. Nevoile câinelui dvs. se vor schimba pe tot parcursul vieții - discutați acest lucru cu medicul veterinar pentru a dezvolta programul de hrănire adecvat, suma, tipul de alimente și exercițiile fizice.

Hrănirea în două mese poate ajuta la prevenirea problemei de balonare și torsiune de stomac (dilatare gastrică-volvulus). Când un câine aruncă alimente sau mănâncă o masă mare, poate duce la o producție excesivă de gaze. În această rasă, stomacul poate apoi să se răsucească și să întrerupă alimentarea cu sânge care devine o urgență medicală.

Monitorizați greutatea câinelui și luați măsuri dacă observați kilograme suplimentare. Obezitatea poate scurta durata de viață a câinelui și poate predispune mai multe condiții de sănătate.

10 cele mai bune rase de câine pentru protecție
PROS
  • Faceți supraveghetori excelenți.

  • Nu au nevoie de o cantitate semnificativă de exerciții fizice.

  • Are păr scurt care este ușor de îngrijit și nu se va vărsa semnificativ.

Contra
  • Mare și puternic, care poate fi dificil pentru persoanele mici sau copiii să se ocupe.

  • Potențial agresiv față de alte animale și oameni.

  • Au o durată scurtă de viață de doar opt la 10 ani.

Unde să adopți sau să cumpărați un bullmastif

Verificați cu adăposturile locale sau grupurile de salvare pentru a găsi bullmastifi disponibile pentru adopție în zona dvs. American Bullmastifi Asociația Misiunea este de a găsi case pentru bullmastifii nedorite și Mastiffs la Mutts Rescue Inc. oferă eforturi de salvare în statele mijlocii din Atlantic. ABA oferă, de asemenea o listă de crescători dar nu garantează sau nu aprobă nici o anumită persoană sau grup.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a decide dacă un bullmastif este câinele drept sau dvs., asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări. Discutați cu alți proprietari de bullmastifi, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra.

Sunt multi rase de câini a explora. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bullmastiff: profil de rasa de caini