Dogue de bordeaux (mastiff franceză): profil de rasă de câine

Dogue de bordeaux câine rasă franceză mastiff

Una dintre cele mai vechi rase din Franța, Dogue de Bordeaux este un câine imens, muscular, stochid și bine echilibrat, cu un cap masiv. Se numește uneori maritiful francez -Dogue înseamnă mastiff în franceză. În ciuda apariției sale puternice, câinele este destul de blând în Demeanor. Pe de altă parte, loialitatea sa intensă face ca rasa un câine de protecție extrem de eficient.

Dogue de Bordeaux este un câine excelent pentru majoritatea gospodăriilor. Ei pot obține de-a lungul bine cu copiii, dar asigurați-vă că aveți grijă în jurul copiilor mici. Câini giganți nu sunt întotdeauna conștienți de dimensiunea lor. În general, Dogue de Bordeaux este o alegere excelentă dacă doriți un câine mare care face un protector minunat și partener.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucru

Înălţime: 23-27 inci la umăr

Greutate: 99 până la 150 de lire sterline

Coat și culori: Strat scurt în diferite nuanțe de Fawn, variind de la lumină la roșu întuneric - patch-uri mici de alb pot fi prezente

Speranța de viață: 5 până la 8 ani

Caracteristicile Dogue de Bordeaux

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieScăzut
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăMediu
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Dogue de Bordeaux

Deși Dogue de Bordeaux nu a devenit eligibil pentru înregistrarea AKC până în 2007, este considerată una dintre cele mai vechi rase din Franța. În timp ce adevăratele sale origini nu sunt complet clare, câinele este probabil o rudă a buldogului și a bullmastifului.

Dogue-ul a fost folosit clasic pentru a proteja, bovine, vânătoare și momeală de taur. Rasa a fost găsită istoric în casele franceze bogate, dar a suferit multe greutăți de-a lungul timpului.

În anii 1960, entuziaștii au dezvoltat în continuare rasa, ceea ce duce la creșterea popularității. Dogue de Bordeaux este probabil cel mai bine cunoscut pentru rolul său iubitor în filmul din 1989 "Turner & Hooch."

Dogue de Bordeaux îngrijire

Dacă sunteți interesat de această rasă, luați notă - acest câine este un slobbery. Probabil că doriți să purtați o "Drool Rag" și rață pentru acoperire dacă își scutură capul.

Dogue de Bordeaux are o haină foarte scurtă, moale, care necesită puțină atenție. Utilizarea ocazională a unui mitt sau a mănușii de îngrijire ar trebui să fie suficientă pentru îngrijirea mânărilor. Cu toate acestea, numeroasele pliuri de piele de pe fața câinelui necesită curățarea de rutină pentru a evita iritarea și infecția. Din cauza dimensiunii sale gigantice, a Rutina de îngrijire ar trebui să fie stabilite la începutul anului, astfel încât câinele dvs. este obișnuit cu acesta. Deși unghiile câinelui se pot purta în mod natural, verificați-le periodic și Îndepărtați unghiile după cum este necesar. Câinele dvs. ar trebui să aibă nevoie doar de scăldat de câteva ori pe an.

Prin natura, Dogue de Bordeaux este un protector vigilent și neînfricat, dar nu este în nici un caz considerat o rasă agresivă. Acest Rasa de câine gigant va face ceea ce este necesar pentru a-și apăra familia, dar este, în general, destul de blând și docil (și chiar la Goofy uneori). Care se spune, o riguroasă program de antrenament ar trebui să fie stabilite cât mai curând posibil după obținerea unei dogue. Socializare este la fel de important. Aceasta este, în parte, datorită dimensiunii masive a rasei. Un câine neinstruit de această dimensiune poate deveni complet necontrolabil.

Această rasă poate avea un instinct puternic de a urmări animalele mai mici, cum ar fi pisicile. De asemenea, ei nu pot tolera un alt câine în gospodărie, în special de același sex. În timp ce socializarea și formarea pot ajuta la prevenirea problemelor, este posibil să nu fie capabil să elimine riscul.

Dogue de Bordeaux este moderat energic pentru dimensiunea sa și are nevoie de o priză adecvată. Împreună cu antrenamentul, exerciții fizice adecvate, cum ar fi o plimbare lungă sau câteva plimbări mai scurte în fiecare zi este foarte importantă. Cu toate acestea, amintiți-vă să nu exagerați. Acest câine mare de rasă poate fi predispus la probleme ortopedice. În plus, câinele este a Brachycefalică (scurtă) rasă care poate să se supraîncălzească sau să dezvolte probleme de respirație. Asigurați-vă că aveți o înțelegere fermă a nivelului de anduranță al câinelui. Nu veți putea să purtați această casă de câine, el nu poate să o facă printr-o plimbare pe cont propriu.

Probleme comune de sănătate

Dogue de Bordeaux are de obicei o viață mai scurtă decât rasele câinilor mai mici. Ei cel mai adesea mor de cancer sau de boli de inimă, în special stenoză sub-aortică. Alți 15% mor de dilatarea / volvul gastric, cunoscută și ca Blotat și torsiune de stomac. În această condiție, gazul este produs în tractul intestinal și răsucirile stomacului, ceea ce duce la o urgență medicală.

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă.

Aceste rase sunt predispuse la ambele displazie de șold și displazia cotului. Displasia este o tulburare genetică care provoacă o creștere anormală a celulelor în articulații. Acest lucru, la rândul său, conduce, la malformarea articulațiilor, durerii și, dacă nu sunt tratate corespunzător, lamele.

Pentru a preveni problemele în timp ce puii cresc, ei nu ar trebui să fie supra-exercitați și nu ar trebui să li se permită să pună în greutate excesivă.

Dieta și nutriția

Câinii adulți au nevoie de patru până la șapte cești de alimente uscate în fiecare zi, care ar trebui să fie împărțite în două mese. Va trebui să aveți grijă ca câinele dvs. să nu înghită dintr-o cantitate mare de alimente, deoarece aceasta crește riscul de torsiune de umplutură și stomac. Hrăniți câinele de două ori pe zi și nu permiteți hrănirea liberă sau exercițiul pentru o singură până la două ore după masă. Au apă curată și proaspătă disponibilă.

Această rasă este predispusă la alergii alimentare, în special la grâu, și poate fi necesar să oferiți o dietă specială. Din fericire, există alimente de câine comerciale comerciale de bună calitate care sunt fără grâu.

Acești câini pot fi costisitoare pentru a se hrăni ca un bărbat adult va mânca o pungă de 50 de lire de alimente uscate pe lună. Monitorizați câinele dvs. pentru creșterea în greutate și discutați orice schimbări necesare în dieta sa, programul de hrănire și exercitarea cu medicul veterinar.

10 rase de câine gigant care fac animale de companie excelente
PROS
  • Loial

  • Curajos și protector

  • Afectuos și chiar temperat

Contra
  • Îmbălat

  • Nevoile nutriționale pot fi scumpe

  • Nu se înțelege bine cu alte animale din casă, în special cu alți câini

Unde să adoptați sau să cumpărați o dogue de bordeaux

Societatea Dogue de Bordeaux din America este cel mai bun loc pentru a începe căutarea unui câine al acestei rase. Acestea oferă un director de crescători care sunt în stare bună cu clubul, precum și informații de contact pentru un reprezentant al grupului de salvare. Dogue de Bordeaux salvare este un alt grup care este dedicat rasei și oferă conduceri la doguri adoptate.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă credeți că Dogue de Bordeaux este rasa potrivită pentru dvs., faceți o mulțime de cercetări înainte de a obține unul. Cereți sfaturi din partea medicilor veterinari, proprietarii de bordeaux Dogue de Bordeaux, crescătorii și grupurile de salvare a câinilor giganți.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra:

Există o întreagă lume a potențialului rase de câini acolo - cu o mică cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dogue de bordeaux (mastiff franceză): profil de rasă de câine