Mastiff: profil complet, istorie și îngrijire

Mastiff se relaxează în afara

Mastifful, inițial din Anglia, este una dintre cele mai mari rase de câine din lume. Acest câine imens este mare dezosat și muscular cu o dispoziție nobilă, blândă și loială. Mastiff-urile sunt însoțitori foarte blând și protectori de familie care nu au agresiune, făcându-i animale de companie minunate. Acești câini curajoși încă bine pregătiți pot face bine în majoritatea gospodăriilor. Nu aveți nevoie de o casă uriașă pentru a avea acest câine gigant, dar aveți nevoie de un spațiu suplimentar (mai ales din cauza coada lungă). Din păcate, ca și altul Rase de câine gigant, durata de viață a masticului tinde să fie mai scurtă decât câinele mediu. Cu toate acestea, cu îngrijire adecvată, vă puteți ajuta Mastifful să trăiască o viață plină, sănătoasă.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucru

Înălţime: 30 inci și în sus (bărbați) - 27.5 inci și în sus (femele)

Greutate: 150 la 220 de kilograme (bărbați) - 120 până la 180 de lire sterline (femele)

Coat și culoare: Haina este scurtă și elegantă. Culorile sunt fawn, caise sau brindle, toate cu o mască întunecată pe botul, urechile și nasul.

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile mastifului

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateScăzut
InteligențăScăzut
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria mastifului

Mastifful vine din Anglia, unde a fost crescut de peste 2000 de ani. Cu toate acestea, mastifful (sau strămoșii săi) poate fi urmărit înapoi în cele mai vechi timpuri, cu reprezentări privind monumentele egiptene și menționate de Cezar când a invadat Marea Britanie.

Deși este văzut din punct de vedere istoric ca lucrător și veghe, din păcate, la un moment dat, această rasă magnifică a fost folosită pentru combatere, inclusiv în luptele gladiatoriale dintre oameni și alte animale. Mai târziu, au fost prezentate în Dogfights urmărit în Westminster în Londra. Mastiful de astăzi este un amant, nu un luptător, și u.K. Interzicerea câinilor din 1835. Liniunile actuale ale mastifilor provin din secolul al XIX-lea, când nu mai erau crescuți pentru agresivitate.

Mastiffs au fost ar fi putut fi aduse în Statele Unite cu peste 200 de ani în urmă, dar nu au fost recunoscute oficial de Clubul Kennel American (AKC) până la sfârșitul anilor 1800. Rasa este numită mastiff-ul vechi englez, mastiful englez sau pur și simplu mastiff.

Ultimul câine greu înregistrat din lume a fost un mastiff englez numit Aichama Zorba din La Susa, cântărind 343 de lire sterline și în picioare la 37 de centimetri la umăr, așa cum a înregistrat în cartea de înregistrări din 1989 "."Această înregistrare va rămâne în picioare, deoarece organizația a întrerupt recunoașterea dimensiunilor record pentru animalele de companie în 2000.

Mastiff Care

Mastifful are un strat scurt care de obicei are nevoie de puțin mai mult decât rutina îngrijirea (periaj regulat, baie și tăierea unghiilor). Această rasă este o schemă moderată de mare. În plus, urechile mastifului și pliurile pielii faciale (dacă sunt prezente) trebuie păstrate curate și uscate. Mastiffs sunt cunoscuți pentru a saliva destul de puțin - ei ar putea împărtăși droolul lor când își scutură capul, așa că păstrați cârpele drool la îndemână.

Ca toți câinii, corect Instruire și socializare sunt atât importante pentru mastiff. Acest lucru este deosebit de crucial din cauza Dimensiune gigant din această rasă. O atenție deosebită trebuie acordată prevenirii săriturilor și de tragere a lesa. Ar trebui să socializați un bărbat bine, astfel încât protecția sa naturală este potrivită și nu devine supraprotectivă în jurul vizitatorilor.

În general, mastiffs sunt destul de docile (dar nu sunt liste). Câinii mai tineri sunt mai jucăuș, dar o calitate îndrăzneață a lenei Aloof se dezvoltă adesea în timp ce se maturizează. Rutină exercițiu vă va ajuta să păstrați manstiful potrivit și motivat.

Ca o rasă mare, mastiffs face mai bine în vreme rece decât în ​​vreme caldă. Exercitați-vă mastiff-ul în timpul părții răcoroase ale zilei vara. Ei fac foarte bine în interior, chiar și într-un apartament sau o casă cu o curte împrejmuită. Cu toate acestea, ați putea dori să vă gândiți înainte dacă spațiul dvs. de locuit necesită scări de alpinism, deoarece acest lucru poate fi dificil pentru un câine de îmbătrânire.

Având în vedere câinele de protecție a casei dvs. pentru un mastiff. Coada sa poate mătui obiectele de pe mese, iar câinele poate fi suficient de înalt pentru a-ți lua cina de la masa de mese. Mastiffs le place să mestece lucrurile și ar trebui să oferiți jucării de mestecat.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de către Cluburi de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă.

Fiți conștienți de următoarele condiții:

  • Displazie de șold: Aceasta este o afecțiune moștenită care se poate agrava cu vârsta. Ecranul crescătorilor pentru el.
  • Dilatarea gastrică-Volvulus: Aceasta este balonare care este comună câinilor mari care au cufere adânci. Gularea alimentelor și a apei poate duce la umplerea stomacului cu gaz și apoi răsuciți pentru a tăia alimentarea cu sânge. Aceasta este o situație de urgență.
  • Hygroma cotului

Dieta și nutriția

S-ar putea să doriți să hrăniți un hrană pentru cățelușul Mastiff, care este specifică raselor mari care îi ajută să crească constant și nu prea repede. Acest lucru poate contribui la reducerea riscului de displazie a șoldului cu debut adult. Puii vor dobândi în continuare dimensiunea lor, chiar dacă sunt tăiați în timpul câinelui.

Câinii adulți au nevoie de șase până la opt cani de alimente uscate în fiecare zi, pe care ar trebui să le împărțiți în două mese. Mâncarea mai lentă și mesele mai mici pot ajuta la prevenirea balonării și torsiunii de stomac. S-ar putea să explorați alimentatoarele care impune o mâncare mai lentă. Mastiffs sunt băutori neglijenți și au o mulțime de spălare în bolurile lor de apă. Cel mai bine este să oferiți apă curată și proaspătă în diferite puncte ale zilei. Ele sunt, de asemenea, predispuse la gazele de trecere.

Asigurați-vă că monitorizați-vă mastiful pentru creșterea în greutate și discutați acest lucru cu medicul veterinar pentru a obține recomandări despre cum să o abordăm cu dieta și exercițiile fizice.

10 rase de câine gigant care fac animale de companie excelente
PROS
  • Blând și loial

  • Protecție (animale de companie bune)

  • Devin îndrăznețuri lenești pe măsură ce îmbătrânesc

Contra
  • Drool destul de puțin

  • Cozile mari pot provoca daune și necesită spațiu suplimentar în casa dvs

  • Chewers grele

  • Cerințe extinse de alimente

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă credeți că mariftul este rasa de câine potrivită pentru dvs., asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări înainte de a adopta unul. Consultați Clubul Mastiff din America pentru un fundal mai util pe rasă. Discutați cu alți proprietari de masifi, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra:

Există o întreagă lume rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mastiff: profil complet, istorie și îngrijire