Cum să-ți antrenezi câinele să meargă pe o lesă liberă

Tânără cu câine în stradă

Învățând câinele dvs. să meargă pe o lesă liberă va elimina tragerea leșiei în timpul plimbărilor, care este mai sigură pentru câinele dvs. și mai plăcută pentru dvs.

Această tehnică nu este perfectă "toc,"Care îți păstrează câinele strict de partea ta, dar, în schimb, permite camera ta de companie să miște și să exploreze atâta timp cât lasă niște slăbiciune în lesa. Ca pierzi trenul de leșie câinele tău, au niște gusturi gustoase la îndemână pentru ao recompensa de-a lungul drumului.

Alegeți o leșie și guler

Veți avea nevoie de o lecție de 6 metri și un guler. Dacă câinele dvs. este în obișnuința de a trage, poate fi capabil să alunece cu ușurință dintr-un guler obișnuit cu cataramă. În acest caz, a Martingale Guler este o opțiune bună. Acest guler este ideal pentru instruirea unui câine pentru a merge pe o lesă liberă. Arată ca un guler plat obișnuit, dar are o buclă suplimentară care trage strâns atunci când câinele tău trage. Acest lucru ține câinii să alunece din guler. Cu toate acestea, gulerul de martingale are un punct de oprire și nu se va închide prea strâns felul în care un lanț de suflare are.

Da comanda

Alegeți un cuvânt sau o expresie care vă permite câinele să știe ce se așteaptă de la ea. Din moment ce acest lucru nu este un "călcâi", ceva de genul "cu mine" sau "Haid Go" funcționează bine. Începeți pe jos cu câinele dvs. de partea voastră, dați cuvântul sau fraza Cue și începeți să mergeți.

Opriți-vă

Când câinele dvs. trage la capătul leșiei, opriți imediat și nu vă înjunghiați. Nu lăsați niciodată câinele să meargă mai departe când trage sau se află. În acest fel, învățați câinele că singura modalitate de a ajunge acolo unde vrea să meargă este lăsând o slăbire în lesa.

De îndată ce există niște slăbiciune în lesa, puteți începe din nou. Dați câinii dvs. comanda "cu mine" și începeți să vă deplasați înainte.

Dacă câinele dvs. pare neîncetat să tragă pe lesa chiar și atunci când opriți, încercați schimbarea direcțiilor. S-ar putea să vă găsiți în cercuri la început, dar în curând câinele dvs. va afla că nu mergeți nicăieri dacă îl trage. Va învăța să vă acordați atenție pentru a vă afla ce fel de a merge.

Faceți-o plină de satisfacții

Odată ce ieșiți din casa dvs., aveți o mulțime de concurență pentru atenția câinelui dvs. Trebuie să vă odihniți mai mult de dvs Recompensarea și distracție decât să fugi pentru a explora toate atracțiile și mirosurile cartierului dvs. Pentru aceasta, puteți folosi tratamente, laudă și un ton fericit al vocii.

Pentru a începe, oricând câinele dvs. se întoarce și se uită la dvs., laudă-o și oferă un tratament. Acest lucru este, de asemenea, un moment bun pentru a utiliza un clicker dacă ați decis să încercați formarea Clicker. Când atenția câinelui vă întoarce la dvs., faceți clic și tratați. În acest fel, vă învățați câinele că este recompensator să vă acordați atenție. De asemenea, puteți vorbi cu câinele dvs. într-un ton înalt și fericit pentru a vă păstra atenția asupra dvs.

Este posibil să aveți nevoie să utilizați o mulțime de tratamente la început pentru a obține atenția câinelui. Păstrați-vă mâna lângă dvs. și dați-i să trateze continuu, atâta timp cât se plimba lângă tine cu niște slăbiciune în lesa. Pe măsură ce câinele dvs. primește ideea a ceea ce vă așteptați, puteți elimina încet tratamentele, așteptând mai mult între tratamente.

Probleme și comportament de verificare

Lesa de antrenament poate dura timp - probabil că nu veți avea câinele dvs. să meargă pe o leșie liberă prima dată.

Este posibil să existe momente când pur și simplu nu puteți obține atenția câinelui. S-ar putea găsi ceea ce se întâmplă în altă parte mai interesantă decât tratamentele dvs. sau discuțiile fericite, și oprirea și începerea nu poate fi suficientă pentru a distrage atenția de la ceea ce își ține atenția. În acest caz, este mai bine să vă îndepărtați de distragere. Mergeți în direcția opusă, spunând: "Haideți să mergem."Nu este nevoie să vă trageți câinele - pur și simplu plecați în timp ce țineți lesa. Câinele dvs. nu va avea de ales decât să urmeze. Odată ce mergeți cu dvs., oferiți un tratament și o mulțime de laudă.

Pentru a "dovedi" capacitatea câinelui dvs. de a merge pe o lesă liberă, luați plimbări frecvente scurte, variind rutina și direcția. Odată ce câinele dvs. este confortabil cu vecinătatea dvs. locală, practicați-vă drumul în locații în care sunt probabil distragerile. Fi consistent și pozitiv. În timp, câinele tău va învăța Cum să mergi în mod corespunzător pe lesa.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele să meargă pe o lesă liberă