Practica urechilor de câine

Un catelus Doberman cu urechi proaspat decupate

Cultura urechii (sau tăierea) este o procedură chirurgicală cosmetică electivă care implică tăierea și modelarea părții floppy a urechii unui câine (urechea Pinna). Acest lucru se face astfel încât urechea să se ridice și creează o privire sau un standard pentru unele rase de câine. Viziunea profesională și socială a culturilor urechii sa schimbat de-a lungul anilor, deoarece are legalitatea procedurii în unele țări.

Cum se face recoltarea urechii?

Sub anestezie generală, partea floppy a urechii este tăiată într-o formă precisă. Chirurgia ar trebui făcută numai printr-un medic veterinar licențiat, iar experiența cu această procedură ar fi benefică. Puii sunt de obicei șase până la 12 săptămâni când urechile lor sunt tăiate.

Pentru ca urechile să se vindece în precizia dorită după o intervenție chirurgicală, ele trebuie să fie "postate" pe o suprafață tare și lipite până la vindecat complet. Bandajele trebuie schimbate săptămânal, de obicei. Întregul proces poate dura de la 4-8 săptămâni.

Rase de câine cu urechi tăiate

Există numeroase rase de câini care pot spori urechile tăiate. De obicei, aceste rase au un aspect standard care face parte din istoria rasei.

Un motiv comun dat în sprijinul capacității de a avea urechi de câine este să păstreze standardele tradiționale de rasă pură.

Este un drept de decupare a urechii sau greșit?

Cultura urechii este un subiect care traversează multe grupuri diferite care sunt implicate în câini, de la crescători la medicii veterinari, iar cei care arată câini la activiștii pentru drepturile animalelor. Există opinii variate asupra acestui subiect, majoritatea fiind subiective.

Politica Americană Veterinară Medicală (AVMA) este că ei "se opun recoltării urechii și andocării coada de câini atunci când sunt făcute exclusiv în scopuri cosmetice."Politica lor a fost pusă în vigoare din 1999 și a fost declarată recent ca 2012, când AVMA a adăugat că" încurajează eliminarea culturilor de urechi și andocarea de la standardele de rasă ". (AMVA, ND)

Cu toate acestea, Clubul American Kennel (AKC) "recunoaște că recoltarea urechii, andocarea coada și îndepărtarea Dewclaw, așa cum este descrisă în anumite standarde de rasă, sunt practici acceptabile integrale pentru definirea și păstrarea caracterului de rasă și consolidarea sănătății bune."Ei subliniază că câinii cu urechi naturale nu sunt interzise să intre în spectacole de câini. Tot mai multe câini "naturali" sunt arătați cu succes, potrivit unui purtător de cuvânt al Westminster. (Păgâni, animale de companie.webmd)

Culturile pentru urechi este interzis în Regatul Unit și Australia și în multe țări europene. Activiștii privind drepturile animalelor consideră că această procedură nu este necesară și o încălcare a drepturilor unui animal. Cei care susțin păstrarea practicii de conservare, standardele de rasă și probleme de sănătate ca motive pentru a permite procedurii să rămână decizia unui proprietar. (Goldman, Naia)

Riscurile de cultură a urechii

Ca și în cazul oricărei proceduri chirurgicale, există riscuri implicate. Preocupările normale cu utilizarea anesteziei pe animale, precum și posibilitatea complicațiilor post-chirurgicale sunt incluse în riscuri.Urechile tăiate pot deveni infectate, continuarea sângerării, determină durerea animalelor de la sensibilitate sau durere fantomă, iar succesul intervenției chirurgicale nu este niciodată o garanție. În unele cazuri extreme, urechile tăiate ale câinelui ar putea deveni atât de infectate, este nevoie de amputare care vine cu o listă completă de complicații.

Beneficiile culturilor de urechi

Deși prevenirea infecții ale urechii (Canin otita externa) este adesea citată ca un beneficiu al recoltării urechii, nu există date de cercetare care să accepte această afirmație. Dimpotrivă, AMVA afirmă că urechile agățate pe un câine nu crește probabilitatea infecțiilor urechii. De asemenea, nu există rase care au arătat o înclinație pentru infecțiile urechii față de alte rase. Explicația probabilă pentru ceea ce poate părea o asemănare clusterată în rasă are mai mult de-a face cu aspectele fiziologice ale formei urechii unui câine individual decât rasa însăși. (AMVA, POLITICI)

Ar trebui să am urechile câinelui meu tăiat?

Aceasta este o decizie pe care fiecare proprietar are responsabilitatea de a face ca câinele lor. Ar trebui să luați în considerare foarte atent riscurile față de avantajele culturilor urechii pentru experiența dvs. personală.

Care este motivul pentru care doriți să vă culcați urechile câinelui? Este cosmetic sau este din motive de sănătate? Veterinarul dvs. este o sursă bună de informații și asistență pentru oricare dintre motiv. VET-ul dvs. poate explica ce, dacă este cazul, beneficiile pentru sănătate ar veni de la cultivarea urechilor câinelui. De asemenea, ele pot explica procedura, riscurile și ceea ce va trebui câinele dvs. să experimenteze pentru operație și vindecare.

Motivele cosmetice pentru cultivarea urechii nu sunt pe scară largă pentru a arăta câinilor sau chiar pentru câinii de reproducere. Cercetarea câmpurilor pe care le veți avea și câinele dvs. pentru a determina dacă această operație este chiar necesară. Este cu siguranță o cheltuială suplimentară și un risc de sănătate din partea chirurgiei. Procesul de vindecare va necesita timp și atenție din partea dvs. și mai multe vizite veterinare pentru a asigura îngrijirea corectă a urechilor tăiate.

Fiind un proprietar informat de animale de companie și consultanță cu un Vet experimentat și de încredere vă va permite să luați cea mai bună decizie pentru câinele dvs.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Riemer, Stefanie și colab. Valoarea predictivă a evaluărilor comportamentale timpurii în câinii de companie - un studiu longitudinal de la nou-născuți la adulțiPlus unu, vol 9, nu. 7, 2014, p. E101237. Biblioteca publică a științei (PLOS), DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0101237

  2. Cultura urechii și andocarea coada de câiniAsociația medicală veterinară americană, 2020

  3. Implicațiile de bunăstare ale câinilor de recoltare a urechiiAsociația medicală veterinară americană, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Practica urechilor de câine