Cum să-ți antrenezi câinele să trăiască cu un alt câine

un retriever de aur și o collie de frontieră

Cand tu Adăugați un al doilea câine la gospodăria dvs., este important să începeți lucrurile din dreapta și să permiteți ca acesta să fie introdus în mod corespunzător pentru dvs Câine curentă. Poate dura câteva săptămâni pentru ca cei doi câini să se obișnuiască unul cu celălalt, deci este necesară răbdarea.

Dar de cele mai multe ori, câinii acceptă alți câini, adesea primind compania. Este doar o chestiune a unui proprietar care stabilește așteptări și a fi consecventă.

Începeți pe teritoriul neutru

Primele câteva ori câinele curent se întâlnește și interacționează cu noul câine, este cel mai bine să fie pe teritoriul neutru. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă aveți ajutorul unei alte persoane, dar îl puteți face în continuare singur.

Luați câinii (separat) într-un loc neutru ca și parcul. Asigurați-vă că nu există alți câini în jur, deoarece acest lucru va distrage atenția. Lăsați câinii să se întâlnească reciproc printr-o barieră dacă este posibil, ca un gard. Evitați să le aveți pe leash, deoarece tragerea pe lesa poate crește anxietatea și chiar sentimente de agresiune.

Păstrați aceste interacțiuni luminoase și pozitive. Aceasta înseamnă că ar trebui să rămâi calm, relaxat și optimist. Recompensați câinii Pentru a fi relaxat și optimist. Ceas limbajul trupului îndeaproape. Dacă observați semne de anxietate sau comportament supraîncărcat, sesiunea sa terminat. Dacă câinii rămân calm, le puteți permite în cele din urmă să se întâlnească fără barieră. Nu uitați să le separați la primul semn de tensiune. De asemenea, asigurați-vă că jocul nu este prea intens, deoarece acest lucru poate trece rapid la luptă.

Păstrați câinii separați (la început)

Când cei doi câini sunt în casa dvs., este important ca acestea să fie păstrate separate până când s-au aclimat unul față de celălalt. Câinii ar trebui să aibă cutii sau camere care le păstrează să vă vadă unul pe altul. Acestea ar trebui să fie hrănite în zone separate. Fiecare câine ar trebui să aibă o atenție adecvată de la tine departe de celălalt câine. Aceasta include Sesiuni de instruire, care ar trebui să fie frecvente.

Pe măsură ce câinii devin mai obișnuiți unul cu celălalt în întâlnirile lor neutre de teritoriu, le puteți permite să vadă mai multe unul de celălalt în casa dvs. Acesta este un moment bun pentru a pune porțile pentru copii. Recompensați fiecare câine pentru un comportament calm, relaxat în jurul celuilalt câine.

Supraveghează toate interacțiunile

Nu puteți niciodată să aveți încredere în acești doi câini singuri împreună și asta e ok. Deși mulți câini pot fi în cele din urmă lăsați singuri împreună, nu trebuie să lăsați acest lucru să se întâmple mult timp (cel puțin primele câteva luni).

Odată ce ajungeți până la punctul în care câinii sunt gata să interacționeze liber în casa dvs., asigurați-vă că sunteți acolo pentru a supraveghea. Observați limba chimică și corpul, separarea câinilor dacă aveți îndoieli. Întotdeauna faceți tot ce este mai bun pentru a rămâne calm și optimist.

Asigurați-vă că există o mulțime de jucării pentru a merge în jur, dar îndepărtați acele jucării dacă acestea devin sursa tensiunii dintre câini.

În cele din urmă, puteți hrăni câinii în aceeași cameră, atâta timp cât nu încep să lupte împotriva alimentelor. Acesta este un semn că nu sunt destul de gata să se accepte pe deplin reciproc.

Fii răbdător

Nu doi câini va avea aceeași relație. Câinele dvs. actual și noul dvs. câine ar putea deveni cei mai buni prieteni în câteva zile. Sau ei ar putea învăța pur și simplu să trăiască unul cu celălalt după multe, multe luni. Șansele sunt, câinii tăi vor cădea undeva în mijloc.

Situația poate fi un pic ca Rivalitatea Sibling. Dacă lucrurile nu merg bine, nu înseamnă că nu va fi niciodată. Doar luați-o înapoi un pas și aveți răbdare.

Probleme și comportament de verificare

Amintiți-vă că simțul mirosului câine este modul în care acesta învață despre lume. Dacă după câteva săptămâni câinii dvs. nu se înțeleg, ar putea fi timpul să vă schimbați tactica și să utilizați acel simț al mirosului.

Lăsați noul câine din cutie sau cameră și lăsați-l să exploreze toate camerele noii sale case. Învățați-l limitele pe care le aveți în loc (de exemplu, dacă câinii nu sunt permise pe canapea), dar altfel lăsați noul câine să-și ia mirosul peste tot.

Apoi schimbați lucrurile și lăsați câinele curent să iasă din incintă (în timp ce puneți noul câine înapoi în incintă). Câinele actual va explora noul miros, și, în cele din urmă, după mai multe întâlniri, nu vor fi la fel de ciudate de un miros de câine nou.

Odată ce câinele curent pare confortabil cu mirosul noului câine, este timpul pentru această întâlnire într-o locație neutră.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele să trăiască cu un alt câine