Norwich terrier: profil de rasă de câine

Norwich Terrier care prezintă în iarba verde

Terrierul Norwich este un câine afectiv și curios numit pentru orașul lor natal în Anglia. Stând la doar 10 centimetri înălțime, Terrierul Norwich "mic, dar puternic" este o rasă drăguță și cuddly care se întâmplă să fie un câine curajos și aparent fără teamă, care a fost crescut pentru a vâna șobolani asemănători.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Terrier

Greutate: 12 kilograme

Înălţime: 10 inci

Palton: Greu, wirt, și drept

Culorile straturilor: Roșu, grâu, negru și bronz, sau grizzle

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile terrierului Norwich

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria terrierului Norwich

Terrierul Norwich a fost inițial crescat ca una dintre numeroasele soiuri de terrii care au fost concepute pentru a ajuta la controlul populației de rozătoare din Marea Britanie. Dar, în plus față de abilitățile lor ca fiind câini "Ratter", terrierii norwich au fost adesea chemați să servească pe foxhunts în pachete. Ele au fost, de asemenea, crescute pentru a fi mai sociabile și mai postate decât terrierul tipic, care tind să fie mai independenți. Forma de ureche a urechii Norwich este, de asemenea, o caracteristică fizică distinctivă.

În calitate de terrier de lucru care a câștigat de la East Anglia, terrierul Norwich este considerat a fi o cruce între terrierii mici irlandezi cu alte rase terrier cu picioare scurte. Odată cunoscut sub numele de Terrieri Cantab, acești câini mici de câini s-au dovedit a fi ei înșiși util pe vânătoare și în curtea stabilă, precum și la domiciliu, unde au făcut animale de companie jucăușă și iubitoare de familie. Unul dintre cei mai mici dintre terrierii de lucru, Norwich-ul este atât robust, cât și stochid, iar istoric, dimensiunea mică a rasei, împreună cu dinții mai mari, sa dovedit a fi un bun atunci când urmează jocul în jos.

Terrierul Norwich a fost asociat cu Universitatea Cambridge - în anii 1870 și 1880, proprietatea asupra acestor câini speciali a devenit ceva de la un fad între studenți. Elevii au dobândit câinii dintr-un fiacon stabil pe strada Trumpington din apropiere, pentru a servi atât ca animale de companie cuddly, cât și pentru rambletele de cameră de dormit - și, astfel, rasa a devenit, de asemenea, cunoscută sub numele de "Trumpington Terriers."Ea a crezut că unul dintre acești câini, al cărui nume era zdrențe, a intrat în posesia unui proprietar de stabile în orașul Norwich. Rags a fost crescută și este astăzi considerată bunicul a ceea ce a devenit în cele din urmă terrierul Norwich. Un "faimos" mai recent Terrier Norwich a fost Winky, care a apărut în film Cel mai bun în show și a fost jucat de un campion de spectacol din viața reală.

Istoria americană a rasei nu a început până în 1914, când un bărbat britanic numit Frank "Rugruder" Jones a crescut un câine numit Willum (de la descendenții de cârpe). WILUM a fost exportat în Philadelphia și a devenit piatra de temelie a rasei în Statele Unite pentru terrierii veseli și cu urechi. În Statele Unite, câinii au ajuns să fie cunoscuți ca Terrier Jones de către devotații de rasă, chiar și după ce rasa a fost recunoscută în mod oficial de cluburile englezești și americane de Kennel, ca Terrier Norwich în anii 1920.

Nu a existat o mulțime de uniformitate în rasă până în 1923, când un standard de rasă a fost acceptat de clubul de kennel englezesc. De fapt, terrierii Norwich și Norfolk au rămas atât de strâns legați de faptul că AKC nu le-a recunoscut nici măcar ca rase separate până în 1979. Numele a inclus atât soiurile cu urechi cu urechi, cât și cu prick-urechile până la acel moment.

Norwich terrier îngrijire

Terrierul Jovial și Alert Norwich are instincte puternice de vânătoare și sunt atât de curios, cât și energice. Ca atare, ei necesită o cantitate echitabilă de exerciții fizice de dragul bunăstării lor mentale și fizice. Este important ca ei să fie prevăzuți cu o mulțime de timpi într-o curte împrejmuită, iar plimbările ar trebui să se facă întotdeauna pe o lesa, deoarece va fi greu pentru ei să nege dorința lor înnăscută de a urmări animalele mici.

Terrierii Norwich au a haina dublă alcătuit dintr-un strat exterior aspru (dar practic rezistent la intemperii), în timp ce subaccesul lor moale izolează corpurile lor minuscule de căldură și rece. Inutil să spun că această rasă va necesita îngrijire regulată. Straturile de sârmă care sunt îngrijite în mod corespunzător prin stripare de mână vor păstra o strălucire frumoasă și culori bogate - procesul necesită îndepărtarea firelor exterioare mai vechi și a excesului de acoperiș, astfel încât părul nou să intre. Deoarece tăierea sau scufundarea tăiește sfaturile colorate, culoarea naturală a hainei va dispărea și textura va, de asemenea, să se înmoaie. Învățarea la banda de mână (sau găsirea unui groomer care este dispusă să facă acest lucru) este o considerație importantă pentru potențialii proprietari de terrieri Norwich.

În general, Terrierul Norwich este un câine fericit-norocos, atât de loial, cât și defectuos. Sunt adaptabile și fac tovarășii de familie ideali. Ele sunt moderat prietenoase cu alte animale de companie și ar trebui astfel să fie instruiți și socializați în mod corespunzător pentru a-și dezvolta în mod corespunzător personalitățile prietenoase și de ieșire. Pentru că sunt atât de spirited, sunt de obicei dornici să vă bucurați și să răspundă bine la instruire. Acești câini sunt, de asemenea, de succes în performanță și evenimente de însoțitor, inclusiv vânătoarea de hambar, agilitatea, câinele pământului și ascultarea.

Probleme comune de sănătate

Terrierul Norwich este o rasă sănătoasă generală, dar au fost asociate cu afecțiuni de sănătate, cum ar fi displazie de șold, mielopatie degenerativă, epilepsie și sindromul aerian superior, o afecțiune respiratorie care, din păcate, rămâne prost înțeleasă. Această rasă este, de asemenea, în special predispusă la dezvoltarea plăcii și a tartarului, atât de îngrijire dentară atât de diligentă va fi necesară.

Dieta și nutriția

Terrierul Norwich ar trebui să funcționeze bine cu o hrană de câine de înaltă calitate comercială sau de supraveghere veterinară). Apa proaspătă, curată ar trebui să fie disponibilă în orice moment. Ca și în cazul tuturor raselor, tratamentele ar trebui să fie date în mod moderat, iar dieta lor ar trebui să fie controlată pentru a evita câștigul în greutate sau problemele legate de obezitate.

13 cele mai bune rase pentru a fi câini de companie
PROS
  • Câini de familie mari

  • Vânători utili ai rozătoarelor

  • Trainabilitate ridicată

Contra
  • Tind să vărsăm

  • Necesită îngrijire regulată

Unde să adoptați sau să cumpărați un terrier norwich

Asigurați-vă că ați verificat adăposturile locale de animale și grupurile de salvare pentru terrii Norwich care au nevoie de o casă pentru totdeauna. Organizațiile naționale de salvare, cum ar fi Norwich Terrier Club din America poate fi o sursă utilă de informații pentru a vă ajuta să găsiți noul dvs. cel mai bun prieten.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Asigurați-vă că faceți temele la alegerea unei rase de câine. Discutați cu alți proprietari de terrieri Norwich, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe despre această rasă particulară și îngrijirea lor. Există o varietate de rase de câini, Și cu o mică cercetare, puteți fi siguri că veți găsi câinele drept pentru a aduce acasă.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre câini similari, luați în considerare aceste alte rase de terrier:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Norwich terrier: profil de rasă de câine