Norfolk terrier: profilul rasei de câine

Norfolk Terrier în aer liber

Norfolk Terrier este un pui Peppy care se maturizează într-un animal de casă de buzunar, făcându-l unul dintre cei mai mici teritorii de lucru recunoscuți AKC. Stând la doar 10 centimetri înălțime și cântărind doar aproximativ 12 kilograme, acești câini sunt foarte lăudați pentru portabilitatea și aspectul permanent al catelusului.

Acest mic terrier este foarte strâns legată de Terrierul Norwich, dar puteți spune celor două afară de urechile distincte ale Terrierului Norfolk, în comparație cu urechile verticale ale Norwich. Ca majoritatea terorilor, Terrierul Norfolk are o personalitate de alertă și o mulțime de energie. Sunt o alegere excelentă pentru indivizi sau familii care caută o rasă mică de câini care are încă o mulțime de a se ridica și pleacă!

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Terrier

Înălţime: 9 până la 10 inci

Greutate: 12 kilograme

Palton: Coat dublu scurt cu aspect wirt

Culoarea stratului: Poate fi roșu, de grâu, negru și bronz sau grizzle (o combinație de fire de păr mai întunecate și mai ușoare)

Speranța de viață: 12 până la 13 ani

Caracteristicile terrierului Norfolk

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria terrierului Norfolk

Terrierul Norfolk provine din Marea Britanie, în special județul Norfolk, așa cum sugerează numele rasei. Similitudinea apariției față de terrierul Norwich nu este o coincidență - ambele rase au fost considerate una și aceeași de mulți ani. Terrierul Norwich, deoarece rasa a fost cunoscut, a inclus două varietăți de urechi: în poziție verticală și pliată.

De-a lungul Marea Britanie, o mulțime de terrieri au existat să vâneze jocul mic, cum ar fi vulpi și paraziți în secolele XVII și XVIII, dar nici unul nu era la fel de mic ca terrierul Norwich. La începutul anilor 1900, un bărbat numit Frank Jones, un vânător de vânătoare notabil englezești și un crescător de câini, a început să dezvolte un terrier mai mic, dar tenace, care s-ar dovedi a fi un câine de vânătoare excelent pentru șobolani sau pentru bolțurile de vulpi din dens. În plus față de faptul că este suficient de mic pentru a vâna în mod eficient jocul mic sau pentru a intra găuri strânse, dimensiunea petite a acestor terrieri le-a permis să fie purtată cu ușurință pe călare înainte de a fi eliberați pentru vânătoare.

Se crede că rasa a coborât dintr-o combinație de terrii deja pe scenă, cum ar fi Glen of Imaal Terrier, Cairn Terrier și Terrierul de frontieră. Acesta din urmă împărtășește, de asemenea, o personalitate de lades care se compară cu atitudinea mai moale a Norwich, comparativ cu tipul tipic de terrier.

De zeci de ani, soiurile urechii verzi și pliate ale terrierului norwich au existat ca o singură rasă, dar a fost un subiect frecvent de dezbatere. În 1964, Clubul Kennel al Angliei a recunoscut Terrierul Norfolk cu urechile pliate ca o rasă separată. Alte registre naționale de rasă au urmat costum, inclusiv Clubul Canadian Kennel din 1977 și Clubul American Kennel în 1979.

Astăzi, Terrierul Norfolk a găsit în mare măsură o nișă ca un animal de companie însoțitor și un dragă de apel. Expresia luminoasă și mișcările pline de viață câștigă adesea o atenție judecătorului, așa cum sa văzut la Clubul Kennel din Westminster din 2018, unde este un terrier Norfolk castigat Grupul terrier.

Norfolk Terrier Care

O privire la Terrierul Norfolk și ați putea crede că formarea și îngrijirea vor fi similare cu orice altă rasă de dimensiuni de jucărie, dar ați fi confundat. În timp ce acești câini sunt similare în dimensiuni unele dintre cele mai populare rase de companie, Terrierul Norfolk nu este câinele dvs. tipic și va avea nevoie de o mulțime de stimulare.

Această rasă este afectuos și se va bucura de o atenție regulată, dar are și o unitate puternică "Go". De fapt, entuziasmul și energia lor le-au dat reputația de a fi un demon perfect în domeniu."Inutil să spun, asta înseamnă că vor avea nevoie de exerciții și energie adecvate pentru a fi un bun însoțitor în casă. O plimbare solidă în fiecare zi, împreună cu o mulțime de timp de joc, va păstra această cantină spirituală fericită și sănătoasă.

Vestea bună este că rasa este, de asemenea, cunoscută pentru a fi adaptabilă. Norfolks care fac parte dintr-o gospodărie activă se vor ridica pentru a se întâlni cu orice ocazie, în timp ce unul crescut într-un mod mai lateback și mediul calm va avea mai puțină energie - în special odată ce câinele sa maturizat. Desigur, personalitatea fiecărui câine va avea, de asemenea, un impact asupra numărului de exerciții fizice și a activității pe care trebuie să le fie fericită și sănătoasă.

Terrierii Norfolk sunt în general receptivi la tehnicile clare, pozitive de formare. Ei au o lovitură încăpățânată, dar acest lucru poate fi depășit cu consistența și răbdarea. Ei răspund bine la consolidarea și varietatea pozitivă în rutina lor de formare.

Terrierii Norfolk sunt cunoscuți pentru a face tovarăși excelenți pentru copii. Natura lor jucăușă și comportamentul afectuos le face animale de companie ideale. În plus, micul norfolk mic, dar robust nu va răsturna cu ușurință peste un copil, dar este, de asemenea, suficient de robust pentru Romp și joc.

În timp ce terrierii pot fi uneori teritoriale în natură, rețineți că această rasă de câine a fost crescută să vâneze într-un pachet. Ca rezultat, ei, în general, fac bine cu alți câini. Cu toate acestea, nu sunt, în general, recomandate pentru casele cu hamsteri de buzunar sau gerbili - deoarece aceste creaturi mici pot declanșa unitatea de pradă a Norfolk.

Îngrijirea Norfolk este o considerație mare. Pentru cea mai bună aspect, haina dublă ar trebui să fie îndepărtată de mai multe ori pe an. Acest lucru elimină părul plictisitor, grosier și păstrează stratul moale și strălucitor. De asemenea, puteți opta pentru o clipire standard, dar veți pierde o parte din strălucirea strălucitoare și matasoasă a stratului norfolk. O periaj regulat și o baie ocazională vă va ajuta, de asemenea, la menținerea aspectului câinelui între întâlnirile îngrijite.

Probleme comune de sănătate

Terrierul Norfolk este o rasă relativ consistentă care se bucură de o durată de viață între 12 și 13 ani, deși mulți proprietari raportează că câinii lor trăiesc la 15 ani sau mai mult. Cu toate acestea, clubul național de rasă Recomandă Că căutați un crescător care poate oferi rezultate de testare clare pentru problemele de sănătate comune rasei.

Preocupările comune de sănătate includ:

Dieta și nutriția

Terrierul Norfolk nu necesită considerații speciale atunci când vine vorba de dietă și nutriție. Cu toate acestea, este important să Alegeți o calitate a câinilor de calitate care este potrivit pentru stadiul câinilor dvs. mici de puppyhood ", adult sau senior.

Natura persistentă a Norfolk ar putea însemna că ei se costenează pentru tratamente suplimentare sau pentru a-ți încerca mâncarea umană, dar feriți-vă de supraîncălzire a acestui canin compact pentru a evita obezitatea.

10 cele mai bune rase de câine mici pentru spațiu limitat
PROS
  • Afectuos și prietenos de comportament

  • Adaptabil - călătorește bine

  • În general, se întâlnește cu alți câini

Contra
  • Acționarea de pradă poate fi declanșată de animale mici

  • Poate prezenta încăpățânare

  • Necesită tehnici de îngrijire specifice

Unde să adoptați sau să cumpărați un terrier Norfolk

Norfolk Terrier are multe de oferit, dar există relativ puține gunoi născute și înregistrate în fiecare an în comparație cu unele dintre cele mai populare rase de câine AKC. Aceasta înseamnă că va trebui să aveți răbdare dacă aveți inima stabilită pe un catelus de la un crescător de calitate.

Cu toate acestea, luați în considerare deschiderea inimii la o salvare. În timp ce organizațiile special dedicate Terrierului Norfolk sunt mai greu de găsit, merită să căutați în zona dvs. pentru o salvare orientată sau verificarea cu adăposturile locale.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Norfolk Terrier este o rasă unică de câine care ar putea fi doar potrivită pentru situația dvs., dacă înțelegeți rasa și ce are nevoie. Asigurați-vă că faceți cercetarea dvs. pentru a determina dacă Terrierul Norfolk este potrivit pentru dvs.

Citiți, de asemenea, pe aceste rase terrier asociate:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Norfolk terrier: profilul rasei de câine