Colaps traheal la câini

VET examinând Buldog

Colapsul traheal este o boală cronică care implică traheea (numită și traseul de vânt) și căile respiratorii inferioare. Această boală este progresivă, adică se agravează în timp. Deși colapsul trahealului este ireversibil, există tratamente disponibile pentru îmbunătățirea simptomelor.

Ce este colapsul trahealului?

Traheea este o parte importantă a căilor respiratorii superioare. Este o structură flexibilă în formă de tub care este înconjurată de inele în formă de U de cartilaj, făcând să apară oarecum acordeon. Inelele sunt atașate la o membrană și ajută la menținerea traheei deschise, permițând câinelui să respire în mod normal. Dacă aceste inele cartilajului devin slabe sau uzate, ei nu mai pot fi capabili să țină traheea deschisă. Ele se aplatizează și se prăbușesc, micșorarea spațiului prin care poate trece aerul. Colapsul traheal poate sau nu poate implica căile respiratorii inferioare, în cazul în care tuburile mai mici (Maintem Bronchi) transportă aerul la plămâni.

Factorii de risc de colaps traheal

Rasele mici de câine sunt cel mai frecvent afectate de traheea, în special Pomeranii, Pudele, Yorkshire Terriers, și Chihuahuas. Colapsul traheal poate sau nu poate fi ereditar. Poate fi congenital (prezent la naștere) sau achiziționat (dezvoltat mai târziu, uneori secundar altor boli). Câini supraponderali sau obezi au un risc mai mare de a dezvolta colaps traheal. Expunerea la fumul de țigară sau la alte poluări a aerului poate agrava o trachea colapsă.

Semne de colaps trahee la câini

Tusea este de departe cele mai comune semne de colaps traheal la câini.Câinii cu colaps traheal experimentează adesea următoarele semne:

  • O tuse care este aspru, uscată și neproductivă (adesea sună ca gâscă gâscă)
  • Tuse când presiunea este pusă pe gât (în special de un guler sau de mâini)
  • Tuse și / sau șuierătoare atunci când este încântată
  • Tuse când este luată
  • Recuperarea (pare ca încercarea de a vomita, dar nu produce nimic)
  • Zgomot la respirație (șuierătoare, etc.)
  • Problema respirației (efort crescut)
  • Exercițiu de intoleranță
  • Gume colorate albastre (adesea în colaborare cu exerciții fizice sau entuziasm)
  • Episoadele de leșin / pierderea conștiinței

Asigurați-vă că ați raportat aceste și oricare altul semne de boală la medicul veterinar. Așteptarea poate face ca progresul bolii să progreseze până la punctul în care viața câinelui dvs. este în pericol. Este mai bine să acționați devreme, astfel încât să puteți da câinelui dvs. o ușurare.

Cum au diagnosticat veterinarii colaps traheal la câini

Dacă bănuiți că câinele dvs. are o trahee colaps, Asigurați-vă că vizitați un medic veterinar pentru o evaluare. Veterinarul dvs. va începe prin a pune mai multe întrebări pentru a obține istoria despre câinele dvs. și despre semnele pe care le-ați observat.

Apoi, veterinarul dvs. va efectua o examinare fizică pe câinele tău. Veterinarul dvs. poate încerca să provoace o tuse prin punerea unui pic de presiune asupra traheei. Aceasta nu este o determinare reală a bolii, dar poate oferi veterinarului dvs. o idee despre tipul de tuse pe care câinele dvs. îl întâmpină. În plus, ar putea fi util să vă arătați VET un videoclip al tusei de câine, șuierătoare sau care prezintă alte semne.

VET dvs. va recomanda cel mai probabil radiografii (raze X) ale pieptului pentru a determina un diagnostic. Aceasta va oferi o vedere radiografică a căilor aeriene, a inimii și a plămânilor câinelui. Fiți conștienți că colapsul traheal nu poate apărea pe razele X, în special în cazuri minore. Razele X pot chiar să dezvăluie o cauză complet diferită a simptomelor câinelui. Acesta este motivul pentru care este un prim pas important pentru a exclude problemele evidente.

Există o șansă bună că VET dvs. va dori să ruleze un lucru de lucru pentru a obține o idee mai bună despre sănătatea generală a câinelui. Teste de laborator cum ar fi chimia sângelui, numărul de sânge complet și o analiză de urină pot dezvălui condiții de bază. Aceste condiții pot contribui la colapsul trahealului sau pot fi independenți. Rezultatele laboratorului pot indica o altă condiție care cauzează semnele câinelui.

Dacă animalul dvs. de companie are nevoie de teste de diagnostic avansat, este posibil ca VET dvs. să nu aibă echipamentul necesar și vă poate face referire la un specialist (de obicei un internist veterinar). Specialistul veterinar poate recomanda unul sau mai multe teste avansate.

  • Endoscopia, în timpul căreia o cameră optică de fibră optică tubului este introdusă în trahee, permițând medicului veterinar să vadă în interiorul traheei și să ia mostre fluide pentru cultură și analiză (toate cu câinele dvs. sub anestezie).
  • Echocardiogramă, o ultrasunete a inimii care evaluează funcția cardiacă
  • Fluoroscopie, o radiografie în mișcare care arată ceea ce apare ca câinele dvs. respiră și iese

Bazându-se pe rezultatul testului, VET dvs. va putea să poată face un diagnostic. Următorul pas este să începeți tratamentul.

Tratamente medicale pentru colapsing trahee

Colapsul traheal nu poate fi vindecat, dar există mai multe moduri de a vă ajuta câinele.

În primul rând, asigurați-vă că opriți utilizarea gulerilor gâtului pe câinele dvs., treceți la un ham care nu pune nici o presiune asupra zonei gâtului câinelui.

Pierderea în greutate este importantă dacă câinele dvs. este supraponderal. Greutatea excesivă afectează negativ căile respiratorii.

Există mai multe medicamente care pot ajuta la ameliorarea simptomelor colapsului traheal. Supresoarele tusei sunt cele mai frecvent prescrise, cum ar fi hidrocodona. Sedativele pot fi, de asemenea, prescrise pentru a reduce anxietatea și pentru a vă menține câinele calm și relaxat. Acest lucru vă va face ca câinele să fie mai puțin probabil să tuse sau să aibă spasme traheale.

Asigurați-vă că nu utilizați niciun medicament supra-counter, cu excepția cazului în mod specific recomandat de VET dvs. Utilizați toate medicamentele conform instrucțiunilor dvs. veterinar și nu modificați dozele fără a vă consulta VET. Evitați așa-numitele "remedii de acasă sau" remedii naturale ", cu excepția cazului în care veterinarul dvs. spune că sunt în siguranță să încercați. Din păcate, unele dintre acestea pot face lucrurile mai rău.

Chirurgie pentru colaps trahee

Managementul medical este eficient în majoritatea câinilor. Cu toate acestea, în cazuri severe, chirurgia ar putea fi cea mai bună opțiune. Tratamentul chirurgical al colapsului traheal este o procedură majoră care trebuie efectuată de un chirurg veterinar, în mod ideal unul care este Acvs certificat de bord.

Chirurgia poate implica plasarea inelelor speciale din plastic în jurul traheei. Sau, chirurgul poate avea nevoie să pună un stent în interiorul traheei sau în căile respiratorii inferioare. Stentul este un dispozitiv de plasă care deține deschiderea căilor respiratorii. În unele cazuri, stentul poate fi plasat de un internist veterinar (în mod ideal Internistul certificat de bord ACVIM) prin traheobronchosopy.

Deși există mai multe riscuri asociate cu chirurgia căilor respiratorii, mulți câini se recuperează bine cu îngrijirea medicală adecvată. În unele cazuri, stentul sau inelele de plastic pot rupe sau devin deplasate. Acesta este motivul pentru care este atât de important să urmați recomandările dvs. veterinar și să raportați orice semne de boală. Un sejur postoperator de spital de una până la două zile este tipic. Managementul medical este de obicei continuat în timpul perioadei de recuperare pentru a reduce durerea, umflarea, tusea și entuziasmul.

Ca și în cazul majorității procedurilor chirurgicale, activitatea câinelui trebuie să fie restricționată în timpul perioadei de recuperare și vor fi necesare vizite de urmărire la medicul veterinar sau specialistului. După recuperare, câțiva câini vor continua să prezinte semne, în special tuse. Din fericire, aceste semne sunt de obicei mult mai blânde.

Vestea bună este, cu o îngrijire adecvată, majoritatea câinilor pot trăi vieți relativ normale în ciuda colapsului traheal. Ca întotdeauna, asigurați-vă că comunicați cu medicul veterinar, întrebându-vă întrebări și oferiți actualizări la starea câinelui dvs.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Colapsul traheal. Colegiul American de Chirurgi Veterinari

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Colaps traheal la câini