Când să reproduc un câine - când este cea mai bună vârstă de reproducere pentru câini?

Când să reproduc un câine - când este cea mai bună vârstă de reproducere pentru câini?

Faptic, câinii de sex masculin și de sex feminin pot rambursa de îndată ce se maturizează sexual, care este puțin înainte de un an, în general,. Cu toate acestea, este aceasta cea mai bună vârstă de reproducere pentru câini? Ei bine, nu, nu este. Fertilitatea este departe de a fi un concept binar.

Într-adevăr, fertilitatea la câini și știind când cea mai bună vârstă de reproducere este pentru un anumit câine sunt foarte dependente de mai mulți factori; inclusiv sănătate, dimensiune, vârstă și sex. Știm cu toții că rasele mici de câine devin maturi sexuale mult mai devreme decât rasele uriașe, de exemplu.

Doar un avertisment rapid: Acest articol nu este vorba de când faceți Ciclurile de căldură apar în catelusi, sau De câte ori puteți să creați un câine de știft, sau reproducerea back-to-spate. Faceți clic pe aceste linkuri pentru a citi aceste articole dacă acesta este ceea ce vă aflați după.

Acest articol este despre Cele trei perioade diferite de viață sexuală a câinelui, Fie că este vorba de un bărbat sau o femeie:

  1. atunci când este prea devreme,
  2. atunci când este prea târziu, și
  3. atunci când este prima data.

Spre deosebire de oameni, câinii de sex feminin nu trec prin menopauză, dar fertilitatea lor scade brusc a trecut o anumită vârstă. Un crescător de câini care deține un știft sau baraj căutat ar trebui să evite să le reproducă în trecut și înainte de prima lor. Astfel de crescători ar putea fi nereușită și poartă o rată de risc mai mare pentru nașterea nașterii și Câștigurile mici de catelus.

Factorii care influențează sezonul de împerechere pentru câini

Întrebarea pe care trebuie să o răspundem mai întâi este printre toți factorii dintr-o genetică și mediul unui câine, ce influențează în mod factual și științific fertilitatea câinelui? De fertilitate, Adică atât calitatea generală a organelor de reproducere sexuală a unui câine (spermă, ouă, ovare), dar și # 8230; La ce oră într-o viață canin este calitatea cea mai înaltă va fi vreodată?

Dimensiunea câinelui

Reproducerea la câini este un ciclu înrădăcinat al speciilor de la strămoșii sălbatici canini. Lupi, De exemplu, ajunge la maturitate sexuală la doi ani. La câinii domestici, oamenii au creat rase prin intermediul Creșterea selectivă.

Tinkeringul genetic care a creat rase a creat, de asemenea, schimbări semnificative în ciclul de reproducere. Rasele mai mici ajung la maturitate sexuală mai devreme decât rasele mari și uriașe. Media pentru jucării este de șase luni; Media pentru rasele uriașe este optsprezece luni. Media pentru toți câinii este de un an - o medie foarte fiabilă, deoarece există o gamă atât de mare între rase. Cu toate acestea, este corect să anunț o medie pentru o rasă, deoarece majoritatea câinilor care se încadrează într-o anumită rasă sunt de așteptat să aibă o dimensiune similară a corpului.

Sexul câinelui

În general, câinii masculi devin maturi sexual la o vârstă mai devreme decât cățele. Sau cel puțin câinii de sex masculin sunt capabili sexual la o epocă mai devreme decât femelele, care sunt diferite decât cele performante sexuale. Cățelele au de obicei prima lor căldură la șase luni până la un an. Câinii pot fi capabili să sigure la cinci luni. Rasele mari sunt mai târziu pentru ambele sexe. Cățele de rase mari și uriașe pot să nu aibă Prima căldură Până la un an sau optsprezece luni.

Câinii odată ce maturizați sexual vor putea să se angajeze în fiecare zi a vieții lor. Suma și calitatea spermei vor fi mai puțin la început și la sfârșitul vieții unui câine. Deteriorarea spermei din procesul de îmbătrânire, boala sau expunerea la toxine pot afecta atât lor Viabilitatea și vitalitatea.

Viabilitatea spermei înseamnă câți spermatozoiduri sunt capabili să fertilizeze un ou, să funcționeze complet și nu atât de deteriorate încât nu au putut insemina un ou. Vitalitatea sau motilitatea spermei se referă la capacitatea de spermatozoizi pentru a vă deplasa și a pătrunde în ouă. Această vitalitate devine redusă ca vârstele câinelui. Cantitatea de fluid seminal într-un câine de îmbătrânire poate fi scăzută de astfel de condiții comune, cum ar fi prostată mărită. Împerecherea unui câine prea multe ori în continuare succesiune, de asemenea, poate reduce numărul de spermatozoizi disponibil pentru fertilizare.

Cățelele vor continua să aibă căldură pentru durata lor de viață, nu se confruntă menopauza ca și femeile. Cu toate acestea, cu cât cățea mai veche este cea mai mică viabilitatea ouălor sale. Procesul de îmbătrânire, bolile cronice și expunerile de mediu diminuează o fertilitate a cățea. În plus, mutațiile genetice devin din punct de vedere statistic mai probabil față de sfârșitul vieții unui câine de sex feminin.

Sănătatea câinelui

Fertilitatea câinilor poate varia de la câine la câine, chiar dacă acestea sunt de același sex și dimensiune. Infecții a tractului reproductiv, precum și Infecții cu transmitere sexuală, Atât la câini, cât și la cățelușe, poate avea un impact negativ asupra fertilității și chiar reducă la nulă. Tumorile În testiculele unui câine sau în ovarul unei cățea ar putea provoca sterilitate. De asemenea, tratamentele pentru cancer în alte părți ale corpului câinelui (e.G. limfomul) poate face un animal steril. Mutațiile genetice sunt posibile și în orice câine.

Insuficiența tiroidă (în special o problemă în Boxeri, Doberman Pinschers, Dachshunds, Retrieveri, Marele Danes, Setters irlandezi, Miniatura Schnauzers, și Pudele) poate face o cățea infertilă. Problemele medicale ale acestei naturii sunt adesea tratate, dar vor necesita asistență medicală.

Și apoi, Unii câini nu sunt la fel de fertili ca și alții din motive necunoscute. Dieta, greutatea, machiajul genetic necunoscut, toate sunt motive potențiale pentru Ridicații nereușite. Temperamentul sau personalitatea unui câine individual poate înclina un anumit câine la comportamentul împerecherii și creșterea ulterioară.

Cea mai bună vârstă pentru câinii de reproducere
Cea mai bună vârstă pentru a rasa vârsta, dimensiunea, sexul și sănătatea câinelui. În general de la vârsta de doi ani până când sunt seniori.

Puii - când este prea devreme?

Un câine este în general denumit ca catelus înainte de vârsta de un an. Prin definiție, un cățeluș nu ar trebui să fie matur din punct de vedere sexual, deoarece încă mai crește. Puppies, totuși, sunt capabili sexual după câteva luni de vârstă și pot produce (și de a face) cățeluși în timp ce tot cresc ei înșiși.

Cățelele ar trebui să aibă cel puțin doi ani înainte de a fi crescuți. Cățelele care nu sunt pe deplin mature au mai multe șanse de a avea așternuturi mai mici și sunt mai susceptibile de a avea naștere morții. Cățele ar trebui să le aibă cel puțin două cicluri de căldură normale (Unii experți spun patru) înainte de prima împerechere. Cățele care nu au atins încă dimensiunea adulților vor fi, de asemenea, mai expuse riscului de livrare ca distocia care pot ajunge la necesitatea unei secțiuni de urgență. Riscul unei livrări chirurgicale a catelusilor nu vine nu numai de la intervenția chirurgicală, ci și complicațiile care decurg din utilizarea medicamentelor anestezice periculoase. Toate aceste riscuri pot fi eliminate, permițând o cățea să-și termine propriul puppyhood înainte de a-și supune corpul la cerințele unui a canin sarcină, I.E. Responsabilitate responsabilă.

Câinii masculi ai raselor mari trebuie să ajungă la dimensiune completă, iar amelioratorul ar trebui să evite serviciile studiate înainte de vârsta de doi ani. Este foarte important ca bărbații din rasele mari și uriașe să-și completeze propria creștere înainte de a suferi puii. Problemele cardiace și displazia de șold și cot sunt mai frecvente în rasele mari. Unele dintre aceste probleme nu vor suprapune până când un câine nu a atins dimensiunea adultă. Câini care au probleme genetice, în special legate de creștere Sindromul Wobbler și displazia șoldului / cotului nu vor fi candidați buni pentru reproducere. OFA nu certifică un câine până la vârsta de cel puțin doi ani. Un proprietar al cățea că contractele pentru stud fără certificare OFA într-una din rasele predispuse nu dăunează Stud dar poate fi în pericol inutil o cățea valoroasă și o gunoi de pui.

Clubul american Kennel nu va accepta înregistrarea unui gunoi de pui dacă un baraj a fost mai mic de opt luni sau sigură mai puțin de șapte luni la momentul împerecherii. Aceste veacuri sunt etaje pentru ceea ce AKC consideră responsabilitatea câinilor de reproducere. Acestea nu sunt în nici un caz ideal pentru majoritatea câinilor și al activiștilor pentru drepturile animalelor. Ele sunt, de asemenea, prea mici pentru ca crescătorul să aibă suficientă rest și date despre sănătatea câinilor săi.

Senior-când este prea târziu?

Cățelele nu devin infertile la sfârșitul duratei lor de viață, nu au menopauză. Odată cu vârsta cu cățele, au o scădere a sănătății și, în general, mărimea așternuirii scade brusc. Există, de asemenea, o creștere a probabilității de naștere la naștere și probleme genetice. Cățele care întârzie reproducerea trecutului celui de-al treilea an reprezintă riscul tot mai mare de dezvoltare Pyometra-o infecție care amenință viața uterului. Există, de asemenea, opinii diferite cu privire la cât de multe lituri o cățea poate avea în siguranță peste viața ei. În unele locuri (u.K. De exemplu) există o limită de viață de șase litri și se deplasează pentru a reduce numărul la patru. Este neclar cât de mult din această mișcare se datorează sănătății științei veterinare sau a jocurilor politice. UKC, de asemenea, interzice cățele mai mult de opt ani pentru a se reproduce. AKC nu va accepta înregistrările de gunoi de la cățeluș sau știri de 12 ani sau mai mulți în momentul împerecherii.

Câinii masculi pot avea mai multă dificultate cu montarea pe măsură ce îmbătrânesc. Ca câini de sex masculin, artrita de vârstă poate face împerecherea din ce în ce mai dureroasă. Plafoanele de 12 ani (sau 8 pentru cățelele din Marea Britanie) par a fi un pic arbitrare. Nu este clar ce ar fi problema majoră cu un Pomeranian de 13 ani (cu o durată medie de viață de 16 ani) continuând să studieze. Faptul că plafonul de doisprezece ani este stabilit pentru cățele și câinii este probabil o bună indicație că este oarecum arbitrară cel puțin pentru câini.

Regula degetului mare pentru femei este de a Opriți reproducerea De îndată ce amelioratorul observă o scădere bruscă a dimensiunii așternutului. Pentru știfturi, înghețarea materialului seminal de înaltă calitate din vârful său este mult mai recomandat decât reproducerea aceluiași câine la vârsta de 13 ani.

Primul timp - cel mai bun timp de reproducere pentru câini

Cel mai bun timp de reproducere pentru câini este momentul în care vârsta, sănătatea cățea și câinele sunt la absolut cel mai bine pentru a produce cât mai multor pui sănătoși, cu cel puțin detrimentul cățea și câine (în timpul împerecherii, sarcinii și asistență medicală.)

Această fereastră de oportunitate perfectă pentru rasele mari este mult mai scurtă decât rasele mai mici sau de jucărie. Durata medie de viață a raselor Marele Danes, Sf.Bernards, iar cei asemenea sunt de aproximativ 8 până la 10 ani. Jucăriile în medie au destul de mulți ani, cu o durată de viață de cincisprezece ani sau mai mulți ani. În plus, rasele mici devin active sexuale mult mai devreme, deci este o victorie dublă pentru ei.

Femei

Simbolul feminin

Numărul de ani productivi pentru femelele de dimensiuni mari trunchiază numărul de ani de reproducere. Tipurile de probleme grave de sănătate precum cancerul complică în continuare numărul de ani de reproducere pe care unele rase mari le au. Sarcina și lactație a pus o tulpină extraordinară pe trupurile cățelelui, iar un crescător nu ar trebui să fie forțat niciodată și să decidă să asigure îngrijorarea căpușelor Puppy lapte înlocuitorilor. Cea mai bună modalitate de a organiza o reproducere este calea naturii.

Ulterior maturarea sexuală, cu atât mai mult timp între fiecare căldură și număr mare de catelus, toate fac femele dintr-o rasă mare foarte neproductivă în comparație cu rasele mai mici care se recuperează mai repede de la așternuturile mai mici, au mai multe încălziri în timpul vieții și începe și viața sexuală mai devreme. Potrivit UKC și bunul simț, patru gunoi vor fi cele mai mari (mari) cățelele vor putea să producă și să rămână sănătoși.

De exemplu, o cățea mare va avea o gunoi la două, patru, cinci și șase. O mare târfă din Dane de opt ani este un câine foarte senior, și nu toate cățelele de opt ani vor avea sănătatea capabilă să susțină o sarcină. Condiții grave ca Eclampsie care poate pune viața în pericol pentru cățea și cățelușul ei devin mai frecvente ca o târfă de timp.

Bărbații

Simbolul masculin

Câinii de sex masculin se pot rasa pe tot parcursul duratei lor de viata. Nu există niciun motiv pentru a pune capăt unei cariere din cauza vârstei numai. Un câine sănătos ar trebui să poată trece de-a lungul geneticii sale. Prostată Problemele reprezintă o problemă relativ obișnuită la câinii mai în vârstă, astfel încât, după o anumită vârstă, câinii de sex masculin senior trebuie să se supună controalelor veterinare regulate. Infecțiile pot fi tratate adesea și scăzând fertilitatea restaurat. Problemele de mobilitate, cum ar fi durerea artritei, pot fi, de asemenea, tratate cu steroizi și medicamente dureroase.

Toți câinii pe măsură ce vârî să devină mai expuși la infecții și boli. Unele infecții pot fi simptive. Bruceloză este o boală cu transmitere sexuală la câini și toți câinii trebuie să fie testați pentru această boală înainte de împerechere. Poate fi fără simptom, dar impactul său asupra unui gunoi de pui nu poate fi nimic scurt de devastatoare. Poate provoca avorturi spontane, avorturi, și nașterea lui Cuiburi. De obicei, nu este o boală curabilă, astfel încât prevenirea expunerii în timpul primilor ani a vieții de reproducere a câinelui este esențială. O îngrijire veterinară bună pe tot parcursul unui moment al unui câine în viață este esențial pentru cele mai bune rezultate atât pentru perechea mată, cât și pentru așternutul pe care îl produc. Cățelele gravide ar trebui, de asemenea, să nu fie expuse la medicamente în mod inutil sau la toxinele de mediu (i.E. Diete ieftine și suplimente de sănătate Dodgy.)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când să reproduc un câine - când este cea mai bună vârstă de reproducere pentru câini?