Cum să reproduceți câinii de munte bernese - ghid gratuit!

Cum să reproduceți câinii de munte Bernese - Ghid gratuit!

Câinii de munte de Munte Bernese este ușor de când rasa este foarte populară și iubită de publicul larg. Puppies regulate de munte Bernese sunt la prețuri între 1.000 de dolari și 2.000 de dolari, care este un punct de preț bun atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători.

Totuși, când se întreabă Cum să creați câinii de munte Bernese, Viitorul crescător trebuie să fie gata să se concentreze neîncetat pe sănătate. Rasa are o durată scurtă de viață cu zece ani ca un plafon comun. Rasa nu îmbătrânește foarte bine, probabil datorită stresului său greu și a stresului inerent impus sistemului musculoscheletal.

Contextul creșterii câinilor de munte din Bernese

Câinele de munte Bernese, sau Bernerul, aparține familiei vechi de câini cunoscuți ca Molossers. Acești câini au o istorie care se întoarce în timp de mai mult de două mii de ani. Acestea includ câinii puternici dezvoltați de romani pentru război. Această linie include mastiffs, și st. Bernard. Acești câini au migrat în întreaga Europă, deoarece Roma și-a extins teritoriile. Câinii mari care i-au însoțit au fost lăsați în acele zone de cucerire și au rămas chiar și după căderea Imperiului Roman. Acești câini mari au fost folosiți în mai multe utilizări pe multe ferme din întreaga Europă.

Origins

Mai recent, câinii de munte Bernese au fost utilizați ca Câini de fermă mare În zona care este acum Elveția. Numele provine dintr-un loc de origine popular, & # 8220; Bern & # 8221; un canton în Elveția. Este una dintre cele patru rase de câini de fermă sau Sennenhunds, care provine din Elveția. Ceilalți includ Grosser Schweizer Sennenhund, Appenzeller Sennenhund, si Entlebucher sennenhund.

Specimenele rasei rar au apărut în picturi înainte de 1800 din cauza îndatoririlor scăzute ale acestor câini de lucru, dar un document suficient că existența lor are un trecut mult timp. Aceste alte Sennenhunds sunt populare în Europa, dar mai rare în Statele Unite. Bernerul este singurul sennenhunds al celor patru cu o haină exterioară lungă de mătase.

Scopuri în timp

Înainte de secolul al XX-lea, fermierii elvețieni au folosit câinele ca a Câine de lucru în fermă. Câinii robuste au condus bovinele și căruțe trase. Cu toate acestea, deoarece revoluția industrială a venit în Elveția, câinii au fost înlocuiți cu mașini. Rasa aproape a dispărut. Rasa a fost salvată prin eforturile oamenilor Profesorul Albert Heim și Franz Schertenleib.

Franz Schertenleib și-a început eforturile pentru a salva rasa în 1892 (vedea Pdf) Când a căutat cantonul lui Bern și a cumpărat câțiva câini. Inițial, rasa de câine a fost chemată Durrbachlers După zona din Berna, unde au provenit. Agricultorii din comunitățile din Elveția au avut și alte nume precum:

  • patru ochi,
  • CÂȘTIGUL DE FACTORIE BROIGE,
  • Câinele fermierului și
  • Obrajii galbeni.

În 1907, Schertenleib Împreună cu alți crescători, inclusiv Gottfried Mumenthaler și Max Schafroth și-a luat câinii la spectacolul internațional de câine care a avut loc în Lucerna. Acolo, judecătorul era Albert Heim. Era Heim care a judecat câinii aparținând lui Schertenleib să fie cei doi reprezentanți ai clasei de câine, cunoscută ca "Durrbachler & # 8221;. Heim a stabilit Standard de rasă. De asemenea, în 1908, Albert Heim a propus ca câinele să fie redenumit Berner Sennenhund. Până în 1912, noul club de rasă a devenit Berner-Sennenhund Klub (astăzi Schweizerische Klub Für Berner).

Profesorul Albert Heim Bernese Munte Istorie
Deși originile câinilor de munte Bernese sunt incerte, profesorul Albert Heim a jucat un rol central în ea.

Popularitate

Berner a venit în America în 1926. Un cuplu din Kansas a importat o pereche de câini pentru ferma lor. Rasa a fost înregistrată în AKC în 1937 și clasificate în grupul de lucru. Bernese Dog Club din America a fost formată în 1968 și sancționată de AKC în 1973.

De-a lungul anilor, Berner a crescut în popularitate. In conformitate cu Akc, A clasat pe locul 25 din 194 de rase în 2017. În 2013, a clasat doar 32 de ani. Popularitatea sa poate fi atribuită câinelui temperament amiabil și frumusețea sa. Acest câine are o haină neagră izbitoare, cu marcaje specifice de alb și rugină. Este un câine mare care cântărește 80-115 de lire sterline pentru un bărbat și 70-95 de lire sterline pentru o femeie. Înălțimea este de 25-27.5 inci (bărbați) și 23-26 inci (femei).

Dimensiune gigant

Standard de rasă descrie câinele ca a Repere mari și robuste. Descrie un câine care este mai lung decât larg. Stratul și marcajele sunt descrise cu specificitate. Marcajele trebuie să fie simetrice cu rugina care apare deasupra ochilor, sub coadă, pe fiecare parte a pieptului și pe toate cele patru picioare. În mod ideal, albul de pe piept apar ca o cruce inversată. Haina lungă matasoasă trebuie să fie tricolor cu culoarea fundamentală neagră cu Marcaje albe și de rugină. Picioarele albe și un guler alb sunt defecte grave. Caracteristicile descalificatoare includ orice culoare fundamentală, altele decât ochii negri și albastri.

Temperamentul acestui câine este descris adesea ca amabil, loial și un pic rezervat cu străini. Această rasă este rapidă și în mod ideal un câine de familie bun și demn de încredere în jurul copiilor.

Berners sunt câini sociabili care trebuie să fie cu familiile lor. Îi place să joace în zăpadă și să se bucure de sanie. Ei au nevoie de o cantitate moderată de exerciții, cum ar fi o plimbare zilnică. Câinii de munte Bernese sunt oarecum sensibil la căldură din cauza straturilor lor groase și nu ar trebui să fie supuse unor perioade lungi de condiții fierbinți.

Cele mai bune practici la reproducerea câinilor de munte Bernese

Cand Câinii de munte de Munte Bernese, Întotdeauna întrebați despre sănătatea Sirei și a barajului și, dacă este posibil, vârsta morții Grandsire și Grand Baranul (cât mai departe posibil). Vârsta medie la moarte a strămoșilor pupului este deosebit de relevantă în această rasă. Este posibil ca disponibilitatea anumitor teste de sănătate și testarea genetică să nu fie disponibilă. Cu toate acestea, un cumpărător poate culege sănătatea potențială a unui prospectiv prospectiv cu aceste informații. Dacă se determină că una sau mai multe dintre cele mai imediate sau grandoride / baraje au murit înainte de vârsta de 8 ani, care este un steag roșu. Întrebarea și # 8220; de ce & # 8221; ar trebui să fie întrebat. Niciun câine cu cancer în fundalul său imediat nu ar trebui să fie folosit din punct de vedere etic (și în Marea Britanie, probabil legal) în scopul reproducerii.

Dimensiunea medie a gunoiului

Litters de la câinii de munte Bernese variază de la 1 la 14 cățeluși, cu 8 fiind media. Puii sunt ușor de vânzare în Statele Unite. De asemenea, Clubul American Kennel oferă informații despre crescătorii de reputație. Factorii care influențează Dimensiunea gunoiului lui Berner variază de la sănătatea ambelor părinți, mărimea mamei, la cât nutritivă este dieta părinților. Rasa nu trece, în general, secțiuni de cezariană Deoarece dimensiunea uterului permite o Sarcina sanatoasa.

Preț

Prețul mediu al unui câine de munte sănătos Bernese este $ 1.500. Un Clubul american Kennel sau Clubul Kennel Puppicul regizat poate fi achiziționat pentru mai puțin de 2.000 de dolari.

La fel ca și cu orice rasă, prețurile pot fi înclinate în funcție de cât de valoros este un anumit câine, iar în mod inevitabil umflă prețul descendenților. Popularitatea în show-uri arată adesea principalul motiv pentru care un câine de munte Bernese va vedea creșterea valorii sale. Cu toate acestea, unii cumpărători sunt doar interesați de abilitățile și abilitățile de lucru ale unui câine. Unele linii de lucru de lucru sunt de asemenea foarte mari.

Cerințele de îngrijire

Câinele de munte Bernese necesită Îngrijirea regulată și este predispusă la vărsarea excesivă de sezon. Ar trebui să fie periat o dată pe săptămână și zilnic în timpul găurilor sezoniere. Nevoile de îngrijire sunt evaluate moderate până la o întreținere ridicată. Este necesar să se utilizeze o perie combinată și o perie de slicker cel puțin de două ori pe săptămână pentru a preveni covorașul. Un sprint de desengler pe strat poate ajuta la locul de muncă. Haina ar trebui să aibă o strălucire naturală. După îngrijirea corespunzătoare, ar trebui să curgă liber fără curl excesiv.

Puii de această rasă nu au haina completă a adulților până la aproximativ 12 luni. La aproximativ șase luni, puppy-fuzz va da drumul mai mult și haina adultă mai densă și matasoasă. Aspectele de blană de catelus pot fi vizibile pe marginea urechilor, chiar și după ce corpul a umplut. Periajul frecvent va ajuta la transformarea de la catelus la stratul adult. Foarfecele pot fi folosite pentru a tăia acele franjuri în ele reprezintă o problemă. Acest câine frumos are a haina dublă. Are un subacțoios în picioare și un topcoat matasos lung.

Crediții din Berner ar trebui să știe că Berners sunt câini mari. Deși Berners nu sunt din punct de vedere tehnic în categoria de rasă uriașă, ele tind să-și atingă dimensiunea completă mult mai târziu decât alți câini. Majoritatea Berners își vor atinge înălțimea completă a adulților la 15 luni. Ei vor continua să se maturizeze și să adauge o greutate în al doilea și al treilea an. Astfel de Maturitatea întârziată înseamnă că câinele nu va fi Gata de reproducere înainte de a fi trecut un pic de timp bun. Veterinarii și majoritatea crescătorilor urmează regulile de a nu reproduce o cățea până după A doua căldură. Aceasta înseamnă că un număr bun de cățeluși nu vor fi suficient de maturi fizic pentru a se reproduce până la vârsta de 3 ani.

Preocupări de sănătate la reproducerea câinilor de munte Bernese

Berners sunt un grup foarte special de câini, deoarece ei mor la o vârstă fragedă neașteptată. Berners sunt o rasă cu a Scurtă durată de viață. Mulți mor înainte de vârsta de 10 ani din diferite cauze. Capacitatea lor de a reproduce poate, de asemenea, să fie neașteptat de tăiat scurt. Numărul motivului pentru moartea timpurie a rasei este cancer. Flagelul specific este histiocitoză. Acest cancer este cercetat în întreaga lume.

Câini de munte Bernese Lifespan
Câinii de munte Bernese au o durată medie de viață de 6 până la 8 ani. Este foarte scurt în comparație cu alte rase de câini.

Histiocitoză și cancere

Histiocitoză începe cu un grup de celule specializate numite histiocite. Aceste celule provin din celulele produse de măduva osoasă. Ele reprezintă o parte importantă a sistemului imunitar al câinelui. Histiocitele vor fi găsite în corpul câinelui în dermis (piele) și în țesutul conjunctiv.

Celulele de histiocite pot deveni anormale și maligne. Practic, pot apărea două condiții. Prima condiție apare ca harturi mici sau tumori pe pielea câinelui. Această condiție se numește sistemic histiocitoză. Această boală poate fi tratată cu medicamente imunosupresoare. Uneori rata de progresie poate fi amânată. Această boală se va răspândi în cele din urmă la organele vitale ale câinelui și va cauza moartea.

Celălalt tip este cunoscut sub numele de Sarcomul histiocitic. Această formă a bolii este un formă agresivă de cancer care este de obicei detectată înainte ca orice tratament semnificativ să poată fi pornit. Simptomele includ pierderea apetitului, slăbiciunea, pierderea în greutate, tusea. Acest cancer se răspândește rapid la organele vitale ale câinelui. Uneori, dacă este prins foarte devreme, o ușoară remisiune a progresului său poate fi realizată prin îndepărtarea splinei câinelui.

Proiecții

Unii veterinari și Cluburi de rasă recomandă proiecții regulate de șase luni după ce un câine ajunge la vârsta de patru ani. A fost dezvoltat un test de screening. Aceasta este o evaluare a riscurilor și nu indică direct faptul că orice câine are sau va avea boala. Cercetătorii au îngustat boala la existența a nouă gene pe cinci cromozomi. Câinii pot fi clasificați într-una din cele trei grupuri: a. Câinele este de patru ori mai mic risc de dezvoltare a bolii, b. Neutru, C. Câinele este de patru ori mai mare risc pentru dezvoltarea bolii.

Din cauza severității bolii, mulți crescători vor dori să cunoască riscul stocului de reproducere. Costul testului (fără a include taxa veterinară pentru tragerea sângelui) de la Optigen este de $ 130. Nu este un test ieftin. În plus, cercetarea în curs de desfășurare a geneticii bolii. Crescătorii care au câini care mor de cancer ar trebui să fie conștienți de numeroasele proiecte de cercetare, în special în genetică. Datele sunt în curs de colectare în Statele Unite de către Fundația Berner-Garde și în Europa de către antagena.

Blotat

Cancerul nu este, cu toate acestea, singura problemă pe care se confruntă aceste fețe de rasă. Berners au un piept larg și pot fi afectate de dilatarea gastrică și Volvulus sau # 8221;. În Canina Bloat, Stomacul câinelui devine răsucite. Este o problemă care afectează toate Câini cu mărfuri largi. Nu se știe exact de ce câțiva câini se înfundă. Se pare că se întâmplă mai des după o masă mare, urmată de exerciții fizice.

Simptomele includ un abdomen dispendat, drooling, neliniște, gâfâie și toate semnele care indică faptul că câinele este în durere. Este o situație de urgență deoarece dacă nu este tratată câinele va intra în cele din urmă în șoc și va muri.

Condiții musculo-scheletice

Deși Berner este construit pentru muncă, este Sub rezerva unei varietăți de afecțiuni musculo-scheletice care variază în severitate și poate scurta uneori o viață a lui Berner. Displazie de șold este o condiție comună între câinii mai mari. Este o condiție moștenită a originii polgenetice. Fundația ortopedică pentru animale (de la) a recomandat proceduri de screening care sunt foarte recomandate pentru crescători.

Bernese Dog Club din America sugerează în mod specific că crescătorii au stocul de reproducere testat pentru problemele de șold la vârsta în mod ideal de vârsta de 12 luni pentru Pennhip (patru luni este acceptabilă). OFA nu va certifica soliditatea șoldurilor până când un câine este de doi ani. Stocul de reproducere ar trebui să se situeze în procentul 60 pentru etanșeitatea șoldului.

Cotul prezintă o altă problemă comună și este una gravă în Berners. Berners se situează pe locul 8 în apariția bolilor cotului. Cele trei condiții enumerate de OFA sunteți

  1. Proces anconeal neuniform (UAP),
  2. Coronoid medial fragmentat (FCP) al ULNA și
  3. Osteochondrită a condilului humeral medial.

Aceste condiții se manifestă în timp și sunt polgenetic. De la OFA nu va certifica soliditatea coatelor până când un câine este de doi ani. Aceste boli ale cotului vor face ca un câine din ce în ce mai mult lame.

Alte boli comune care afectează scheletul și articulațiile sunt Osteochondrita disecatoare (TOC) și panosteita. Aceste boli au o componentă genetică, dar în prezent nu există ADN pentru a le diagnostica. În plus față de aceste condiții, osteoartrita atacă oasele și articulațiile deformate. Inflamația de la osteoartrita este dureroasă pentru câine și complică în continuare orice schimbări structurale de la boala precipitantă. Prezența bolii țesutului conjunctiv și a artritei par să co-apară cu prezența histiocitozei. Cercetătorii sunt în prezent studiu Indiferent dacă există un mecanism genetic subiacent la locul de muncă.

Mielopatie

O altă boală genetică fatală comună în rasă este mielopatie degenerativă (Dm). Rasa se situează în primele zece Pentru apariția sau transportatorul. DM de obicei lovește la câinii mai în vârstă. În această condiție, câinele are o slăbire progresivă și pierderea controlului membrelor. Boala progresează mult ca ALS la om. Nu este disponibil tratament. Din fericire, cercetătorii au dezvoltat un test genetic pentru boală. Câinii trebuie să fie testați pentru DM înainte de reproducere.

Orbire

O altă problemă genetică care se cultivă în rasă este Atrofia retină progresivă. Această boală duce la orbirea câinelui De obicei, până la vârsta de 4 ani. Există un test genetic pentru ea, iar crescătorii ar trebui să ia în considerare testarea pentru ea, mai ales dacă undeva în linia de sânge a avut loc. Alte probleme oculare văzute în mod obișnuit sunt ectropion, entropia, și cataractă. În Ectropion, pleoapele se dovedesc și, în entropie, se întorc. Aceste probleme genetice ale ochilor pot fi corectate prin intervenție chirurgicală.

Alte conditii

Un procent mic de Bernese se va dezvolta Hipotiroidismul. În această condiție, a Lipsa tiroidă apare. Simptomele includ creșterea în greutate, slăbiciunea și o pierdere de blană sau o haină completă. Problema este de obicei una dintre câinii de vârstă mijlocie sau mai mare. Tratamentul implică înlocuirea hormonului tiroidian, care va fi necesară în viața câinelui.

O problemă genetică care apare la câțiva tineri este hipomielinizare. În această condiție, corpul câinelui nu reușește să producă suficientă mielin. Mielina este materialul care acoperă nervii din sistemul nervos central al câinelui. Simptomul primar este că tânărul catelus se va agita. Nu este disponibil tratament. Condiția se îmbunătățește în timp la câțiva câini.

Boala von willebrand este destul de comun în rasă. Rasa a ocupat locul 14 În rata de incidență. În această boală, corpul câinelui nu reușește să producă un factor de coagulare a sângelui. Este rezultatul unei gene autosomale recesive. Adică câinii cu două dintre aceste gene sunt mult mai probabil să fie grav afectate de tulburare. De multe ori această boală este ascunsă și devine doar o problemă atunci când un câine este adus pentru operație. Din cauza ratei ridicate de apariție, este prudentă să se testeze câini pentru această boală genetică.

În concluzie, deși Bernese poate fi ușor de cumpărat, sunt câini cu potențialul de a avea foarte mult facturi veterinare costisitoare. Costul asigurări de animale de companie La câinii acestei rase pot fi o cheltuială rentabilă. Companiile de asigurări de animale de companie, de asemenea, reprezintă o sursă bună de informații privind problemele de sănătate și costurile asociate cu privire la orice rasă dată. În cazul câinelui de munte Bernese, cercetătorii au folosit date colectate de la aceste companii în dezvoltarea instrumentului de screening genetic pentru histiocitoză.

Câinii de munte de Munte Bernese
Ghidul nostru gratuit pentru reproducerea câinilor de munte Bernese - împărtășiți-l!
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să reproduceți câinii de munte bernese - ghid gratuit!