Cât de des câinii primesc perioade?

Cât de des câinii primesc perioade
Vet-fapte-check-box

Dacă aveți un câine de sex feminin neschimbat pentru suficient timp, veți observa în cele din urmă că ea primește o perioadă din când în când. Ca și oamenii, Câinii primesc perioade dacă nu reușesc să rămână însărcinate în timpul porțiunii fertile a ciclului lor de reproducere.

Deși ciclurile de câini pot varia în mai multe motive, Cele mai multe Poohes vor primi o perioadă de aproximativ două ori pe an - o dată la șase luni sau cam asa ceva.

Cu toate acestea, câinii de sex feminin trec prin mai multe etape diferite, terminând acest ciclu, fiecare dintre aceste etape care durează o perioadă diferită de timp și se caracterizează prin diferite niveluri de hormoni diferiți.

Mai jos, vom săpăm în unele detalii ale ciclului, vom explora diferitele etape, explicăm cei trei hormoni primari implicați în acest proces și discutați frecvența și durata perioadelor câinelui dvs.

Clarificări rapide

Înainte de a începe, să clarificăm un lucru: termenul "perioade" nu se aplică cu adevărat câinilor în același mod în care se află oamenii. Dar folosim termenul aici pentru că este utilizat în mod obișnuit de proprietari.

De asemenea, puteți auzi că oamenii se referă la ciclul unui câine cu termeni precum Ființa "în căldură", "în sezon" sau "în Estrus." 

Takeway-uri cheie: Cât de des câinii primesc perioade?

  • Câinii de sex feminin nealterați vor primi perioade și # 8221; pe o bază semi-regulată. Acest lucru se întâmplă de obicei de două ori pe an, dar calendarul poate varia pe baza unei varietăți de factori.
  • Majoritatea câinilor vor experimenta prima lor perioadă la vârsta de 6 luni. Cu toate acestea, acest lucru poate varia în funcție de rasă și ca răspuns la problemele de sănătate, cum ar fi greutatea corporală și nutrițională.
  • Cele mai multe perioade vor dura aproximativ două până la patru săptămâni. Dar, încă o dată, există o mulțime de spațiu pentru variație aici, iar câțiva câini vor experimenta perioade mai scurte sau mai lungi decât norma.

Bazele hormonale canine

Pentru a înțelege progresul ciclului de reproducere al câinelui dvs., trebuie mai întâi să înțelegeți cei trei hormoni cheie implicați.

  • Estrogen - estrogenul este un steroid care este în primul rând produs în ovare și, într-o măsură mai mică, glandele suprarenale și placenta (atunci când sunt prezente). Estrogenul este responsabil pentru o varietate de procese biologice, inclusiv producția și dezvoltarea OVA și modificarea comportamentului câinelui (ceea ce o face mai receptivă și atrăgătoare pentru bărbați, printre altele).
  • Progesteron - ca estrogenul, progesterul este produs în primul rând în ovare și placentă. Progesterul este responsabil pentru pregătirea și menținerea uterului pentru sarcină și suprimarea sistemului imunitar al mamei, care îi împiedică organismul să respingă tinerii în curs de dezvoltare. Progesterul amplifică, de asemenea, efectele estrogenului.
  • Hormon luteinizant - produsă în hormonul hipofizic, luteinizarea este un hormon de semnalizare, care declanșează corpul câinelui dvs. pentru a modifica nivelurile altor hormoni prezenți. Hormonul luteinizant este de obicei produs în exploziile acute care durează doar o scurtă perioadă de timp.

Rețineți că, la unele animale, luteinizarea vârfurilor de producție hormonală ca răspuns la lucruri cum ar fi lungimile de zi (care este un indicator al schimbărilor sezoniere).

Prietenii noștri felini oferă un bun exemplu în acest sens. Pisicile domestice sunt crescători "de zi cu zi", care de obicei se împerechează în timpul verii (când zilele sunt mai lungi decât nopțile). Cu toate acestea, regnul animal este plin de alte exemple de crescători sezonieri.

Cu toate acestea, ciclul de reproducere al câinilor - ca cel al oamenilor și al altor animale - nu este legat de schimbările sezoniere. În schimb, rezultă un model relativ consistent și oarecum previzibil.

Dacă doriți să aflați mai multe despre hormonii implicați în ciclul de reproducere al câinelui, verificați Blogul spitalului de animale Newport Harbour, care are câteva informații minunate.

Ciclul de reproducere de bază canin

Ciclul de reproducere canin este alcătuit din patru faze distincte din punct de vedere biologic, deși unele dintre aceste faze nu produc semne fizice evidente că este posibil să observați. Cele patru faze sunt după cum urmează:

Anesterus

Cea mai lungă dintre cele patru etape, Anesterus durează de obicei aproximativ patru luni (deși poate dura mult mai mult la câțiva câini). În acest timp, vulvaul câinelui dvs. va apărea normal și nu va fi evidentă nicio descărcare de gestiune. Corpul câinelui dvs. petrece acest timp pregătindu-se uterul pentru a găzdui o gunoi în curs de dezvoltare în următoarele luni.

Estrogenul și nivelurile de progesteron rămân scăzute pe durata acestei faze.

Proestrus

La încheierea Anesterusului, corpul câinelui dvs. va începe creșterea producției de estrogen (hormonii progesteronului rămân la nivel scăzut în această fază).

Vulva câinelui tău se va umfla în această fază, iar o descărcare de sânge va deveni evidentă. Acest lucru îi determină pe mulți proprietari să aibă câinii poartă chiloți de epocă În acest timp, pentru a evita orice mizerie.

Câinii de sex masculin vor fi probabil atrași de puii dvs. în acest timp, dar ea nu va fi încă receptivă la progresele lor.

Estrus

Aproape de încheierea fazei de proestrus, câinele dvs. va experimenta un vârf foarte rapid și dramatic în producția hormonală luteinizantă, care va dura aproximativ două zile.

În același timp, producția de estrogen a câinelui dvs. va scădea semnificativ, în timp ce nivelurile de progesteron vor începe să urce. Acest lucru marchează începutul fazei Estrus - acesta este Perioada de timp în care câinele dvs. este în & # 8220; Heat & # 8221; și poate rămâne gravidă.

Ovulația apare în mod obișnuit odată ce nivelurile hormonale luteinizante scade la nivel normal, iar câinele dvs. va deveni probabil receptiv la bărbați în acest moment.

Dacă aveți câini de sex masculin, sperăm că ele sunt neuterate sau echipate cu un fel de Controlul nașterii câinilor.

Descărcarea vaginală va schimba aspectul în acest moment și începe să arate roz, mai degrabă decât roșu sau maro.

Concepția are loc în mod obișnuit la jumătatea drumului prin faza Estrus, care durează aproximativ 9 zile sau cam asa ceva la majoritatea câinilor.

Diestrus

Femelele încetează să fi fost receptivi la bărbați odată ce estrurile se termină și următoarea fază - diestrus - începe. Diestrus durează aproximativ două luni. Nivelurile de estrogen sunt scăzute pe tot parcursul DIESTRUS, dar nivelurile de progesteron continuă să urce. Ele ating cele mai înalte niveluri despre jumătatea fazei și apoi încep să revină la niveluri normale.

Prin extrapolarea din aceste informații, devine evidentă că câinii au un ciclu de reproducere care are aproximativ 6 luni. Aceasta înseamnă că câinele dvs. va primi probabil o perioadă de două ori pe an. Cu toate acestea, există o variație semnificativă între rase, statute de sănătate și persoane fizice.

Când începeți perioadele câinelui?

Câinii devin de obicei maturi sexual la vârsta de 6 luni, Care este momentul în care majoritatea femeilor experimentează prima lor perioadă.

Rasele mici se maturizează adesea mai devreme decât acest lucru (ocazional la fel de tineri ca 3 luni), în timp ce rasele uriașe se maturizează într-un ritm glaciar și nu poate avea prima lor perioadă până la vârsta de 18 luni.

Este nevoie de câțiva câini câțiva ani să se stabilească într-un model fiabil, deci poate fi dificil pentru proprietarii să prezică lungimea ciclului câinelui lor. Alte lucruri complicatoare, câțiva câini au ceea ce este cunoscut ca o "căldură tăcută", în care nu apar semne vizibile (în special o descărcare vaginală sângeroasă).

Acest lucru se întâmplă adesea atunci când corpul unui câine nu a produs încă o progesteron suficient pentru a iniția toate semnele ciclului Estrus.

Rețineți că câinii de sex feminin nu trece prin menopauză (Menopause lungi sunt de fapt destul de rar În lumea naturală). Problemele de sănătate pot determina calea să se oprească sau să-i facă pe perioadele pierdute, dar Câinii sănătoși de sex feminin continuă să circule pentru întreaga lor viață.

Unele femele mai în vârstă pot experimenta cicluri "silențioase", iar șansele lor de a concepe și de a naște cu succes o gunoi pot diminua, dar în lipsa unei probleme de sănătate bona fide, acestea vor continua să circule pentru întreaga lor viață.

Cât durează o perioadă tipică pentru câini?

Câinii au perioade pentru diferite perioade de timp, dar Ele durează de obicei aproximativ 14-28 de zile.

Deoarece sperma poate supraviețui în uterul câinelui sau tuburile uterine timp de 5 până la 7 zile, împerecherea de succes poate avea loc în timpul perioadei ei. Cu toate acestea, deoarece câinii de sex feminin nu sunt receptivi în timpul fazei de proestrus, este puțin probabil ca împerecherea și fertilizarea de succes să apară înainte de debutul fazei ESTRUS. 

Este important să vă consultați medicul veterinar dacă perioada câinelui durează mult mai mult decât aceasta sau continuă să sângereze după ce vulva se micșorează.

Din nou, în timp ce ciclul de reproducere canin este destul de consistent și previzibil, există o mulțime de cameră de wiggle încorporată în acest proces, ceea ce poate face ca câinele dvs. să devină de la normele explicate mai sus.

Ne-ar plăcea să împărtășiți calendarul ciclului de reproducere al câinelui în comentarii, pentru a demonstra această variație.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de des câinii primesc perioade?