Formarea calului - ce puteți face cu un cal de doi sau trei ani

Omul de încărcare a calului în stall în remorcă

Ce tip de antrenament puteți face cu un cal de doi sau trei ani? Ce ar trebui să-l antrenezi și cât de multă manipulare ar trebui să se obișnuiască? Iată o imagine de ansamblu a ceea ce vă puteți aștepta la antrenamentul și manipularea a doi și trei ani.

Învățarea de a fi călărit

Pentru mulți cai, aceasta este vârsta la care un cal începe să învețe să fie călărit sau condus. Până acum, ar trebui să aibă maniere bune de teren, să stea pentru Farrier și să se încarce pe o remorcă. Ar trebui să poată petrece ceva timp singur și să fie respectuos de alți cai. Cu toate acestea, ar putea fi timpul să se antreneze încet un copil de doi ani pentru a învăța să dețină un pic și să transporte o șa. În timp ce unii formatori cred că este acceptabil să lucreze în șa de ani, mulți cred că călăria este cea mai bună oprită până când calul este mai matur. Mulți așteaptă până când un cal este de până la patru sau cinci ani pentru a începe antrenamentul sub șa. În acest timp calul este încă în creștere, deși se pot apropia de înălțimea lor completă.

Considerații

O articulații de doi ani vor fi încă maturizate și susceptibile la suprasolicitare. În timp ce întărirea articulațiilor din genunchi este considerată un semn de maturitate fizică, merită luând în considerare faptul că articulațiile de-a lungul corpului lor se maturizează la rate diferite. În timp ce picioarele pot fi gata, șold și înapoi nu pot. Proprietarul calului decide în cele din urmă cât de vechi este un cal înainte de a merge la muncă.

De rasă Racehorses rulează ca bătrâni de doi ani, în timp ce alte rase precum Icelandic Horse sunt lăsate în mod tradițional până când sunt de cinci sau mai mulți ani. Există mai puține șanse de a face o greșeală să aștepte mai mult, decât să începi prea curând.

Creștere

Două sunt, de asemenea, vârsta la care caii încep să se maturizeze sexual, deși acest lucru variază între indivizi. La doi (sau mai tineri) un tânăr armăsar poate fi capabil Mare de reproducere ducând la mânji neplanificate. Dacă nu sa făcut înainte de acest punct, tinerii strigăți pot fi gelded. Mares sunt de asemenea maturi sexual undeva între primul și al treilea an, în funcție de mediul lor. Păstrați Colts Ne-Geldede și Young Mares Apart.

Marele și armasarii ar trebui să-și dovedească valoarea înainte ca ei să fie considerați ca stoc de reproducere. Stocul de reproducere ar trebui să fie ales cu atenție pentru conformație, performanță și temperament remarcabil. Viitorul descendenților trebuie, de asemenea, să fie gândit cu atenție. Având mâneci de dragul de a avea Forite, sau pentru că nimeni nu a observat că un iepurele de creștere a pășunilor Colt ne-gelded asigură o bună ofertă de cai nedoriți. La vârsta de doi sau trei ani, puțini cai s-au dovedit că merită reproducere.

Un copil de doi ani ar trebui să aibă excelent maniere solului, inclusiv încărcarea pe o remorcă, dacă următorul pas la călărie sau conducere va fi luat mai devreme sau mai târziu. Un copil de doi ani poate fi condus, acționat de pământ, rotund rotund, condusă la un vehicul ușor și la discreția proprietarului, a călătorit. Aceasta este vârsta când devin un cal util și învățând cum să poarte un călăreț sau să trageți un vehicul tras de cai.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Formarea calului - ce puteți face cu un cal de doi sau trei ani