Câini de pescuit - definiție, riscuri și # 038; dezambiguizare

Câini de pescuit - definiție, riscuri și # 038; Dezambiguizare

Câini răsturnate este procesul care duce la creșterea excesivă a câinilor; un singur câine poate fi acoperit sau un crescător poate fi suprasolicitat în general. Este un preocupare tot mai mare În creșterea câinilor moderni, în general motivați de crescătorii neetici care au obiective financiare dubioase.

Regula de bază este foarte simplă atunci când vine vorba de câinii de reproducere etic: un crescător de câini nu ar trebui să crească niciodată mai mulți câini decât să puteți controla în mod corespunzător, să vândă cu plăcere și să aveți grijă în mod responsabil. Este greu pentru un singur crescător să aibă grijă de trei gunoi de pui la un moment dat

Ce este suprasolicitarea?

Definiția suprasolicitării este dublă în funcție de faptul dacă subiectul este un câine sau un crescător. Dacă un crescător de câini se răsucește, el sau ea planifică și organizează mai multe momente între stocul său decât el sau ea ar trebui. Dacă un câine depășește, el sau ea se angajează prea des și mai mult decât el sau ea ar trebui. Cu un crescător de răsturnare, ar putea fi mulți câini care sunt încântați, în timp ce când vorbim despre un singur câine care este încorporat, situația este mai clară.

Problema cu suprasolicitarea câinilor nu este doar despre frecvența foarte mare a așternuturilor pentru un câine dat; astfel de reproducerea back-to-spate ar putea fi chiar mai sănătoasă pentru câinele de sex feminin, de exemplu. Problemele sunt mai degrabă în orice altceva care este implicit atunci când folosim cuvântul Suprapunere - E.G. condiții de igienă slabă, motivațiile crescătorului de a se reproduce atât de des, efectul de sire popular, etc.

Suprapunerea unui câine

Suprapunerea unui câine este Procesul de împerechere mai mult decât ar trebui.

Cu toate acestea, aceasta este destul de vagă și nespecifică. Având în vedere un câine specific, este foarte dificil să spunem ce număr de așternut ar fi considerat căpresiv. Deoarece definiția cuvântului afirmă un concept sau o idee mai degrabă decât o măsură precisă sau o metodologie, este de până la o interpretare a unei persoane să spună dacă un câine sau un crescător este suprasolicitat.

câine suprasolicitator vs căppy mori
Înălțimea nu este în general făcută intenționat; este adesea făcut o dată sau de două ori prea multe. Nu-l confunda cu o agricultură de catelus care este de fapt pedepsită de sistemul nostru juridic.

Pentru un câine, lucrurile pot obține puțin mai clare datorită unor liniile directoare date de către Scheme de înregistrare sau cluburi de kennel (E.G. Clubul american Kennel, UKC, etc.) De exemplu, Clubul Kennel United spune pe site-ul lor pe care îl întreabă orice așternuturi crescute de un bărbat peste 12 ani și # 8221; și, de asemenea, "Întrebări Întoarceți oricăror litri crescute de o femeie de peste 10 ani de vârstă.& # 8221;

În plus, știm cu toții că un câine de sex feminin nu ar trebui niciodată să fie crescut în timpul primei ei (cel puțin) cuplu de cicluri de căldură, astfel încât corpul ei se maturizează pe deplin pentru a susține o sarcină sănătoasă. Am scris un articol complet despre asta. Oarecum similar pentru câinii de sex masculin, într-adevăr capabil să impregneze o cățea de la aproximativ 6 până la 8 ani, dar sunt recomandat să așteptați cel puțin un an de vârstă înainte de prima lor reproducere. Acest lucru este pentru a vă asigura că sperma stud este vitală, iar fertilitatea sa ridicată.

Orice între aceste plafonuri și acoperiș specific sexului este destul de mult până la ameliorator și nu ar fi considerat o practică proastă de reproducere a câinilor de către majoritatea organizațiilor ". Acum, pentru că suntem umani și responsabili, știm că reproducerea unui câine de sex feminin de la 2 ani până la cei 8 ani de viață nu ar fi sănătoși, în ciuda faptului că este bine de majoritatea organizațiilor.

[Pulcquote-dreapta] Nu confunda crescătorii de câini la scară largă cu suprasolicitări. Ele sunt adesea aceleași, dar nu întotdeauna.[/ Pulcquote-dreapta]

Suprapunerea unui câine înseamnă reproducerea unui câine de sex feminin sau de sex masculin:

  • mai mult decât corpul său poate mâner în siguranță (Având în vedere câinele, aici)
  • prea precipitat Fără a aștepta feedback-urile anterioare ale lui Litters (avem în vedere rasa, aici)
  • frecvent doar sa Creșteți veniturile generale (Având în vedere crescătorul, aici)

Probleme cu suprapunere

Dacă vă întrebați de ce depășiți rău, cele trei puncte anterioare o fac clar. Suprapunerea este rea pentru că Ea pune un corp de câine de sex feminin în pericol. Într-adevăr, alăptarea unui gunoi de pui este obositor, să nu mai vorbim de câțiva la rând fără un an să se odihnească.

Dar mai mult decât câinele în sine, supra-reproducerea afectează, de asemenea, rasa Acești câini îngroziți aparțin. Lasă-mă să explic. Un crescător are o misiune simplă: Îmbunătățirea rasei el sau ea lucrează. Acest lucru înseamnă a vă asigura că toate verificările de sănătate au fost făcute, dar înseamnă, de asemenea, să aștepte ca puii să crească după un prim sau al doilea gunoi, de exemplu. Văzând ce trebuie îmbunătățit, ca un crescător responsabil, puteți găsi un stud mai potrivit pentru următoarea reproducere. Când ați suprasolicitat, nu vă dați feedback-ul pentru că vă grăbiți să ajungeți la următoarea gunoi, iar următoarea și una după etc. Prin urmare, Orice defect ar continua să fie transmis, scăderea calității generale a rasei (sau a liniei de sânge.)

Am scris un articol care detaliază cele trei principale strategii de nivel înalt pe care un crescător de câini ar putea urma pentru a se apropia profitabilitatea în creșterea câinilor: Petreceți mai puțin, rambursați mai mult sau rasă mai bine. Suprapuneri cheltuiesc, în general, mai puțin și se rase mai mult doar pentru a genera venituri și mai multe venituri cu canisele lor; uitând despre bunăstarea câinilor lor de-a lungul drumului.

Suprapunere unul sau mulți câini este în detrimentul lor, la rasa, la linia de sânge, iar singurul beneficiar al unei astfel de practici neetice este contul bancar al crescătorului. Singura situație în care se recomandă suprasolicitarea în ciuda acestor considerații este de a reînvia o rasă de moarte sau o populație de câini cu toate costurile.

Suprapunere sau de reproducere etică la scară largă?

Ceea ce este considerat a fi suprasolicitat nu ar trebui să fie confundată cu ceea ce este considerat a fi creșterea câinilor la scară largă. Un crescător la scară largă este o persoană care desfășoară o activitate de reproducere a câinilor și oferind toată grija necesară pentru câinii pe care îi deține și produce. Un supraaglomerator ar putea fi cu ușurință un ameliorator pe scară largă care nu reușește: au crescut mai mult, dar nu pot face față noului volum de muncă.

Scalarea unei canisa necesită mult mai mult Tot Un crescător are și are:

  • Mai mult cheltuieli (facturile VET, verificările de sănătate etc.)
  • Mai multe spectacole de câine și Operațiuni de marketing
  • Mai multă curățare și dezinfectarea zonele de câine
  • Mai mult Canicul de câini în aer liber și rulează
  • mai mulți personal pentru a ajuta la treburile și asistența medicală

O operațiuni de canisare la scară largă pot fi operate foarte responsabil (Mulți crescători de câini de lucru o fac în mod corect.) Cu toate acestea, este într-adevăr extrem de dificil să aveți grijă și să aveți grijă de mai mulți câini decât este cu doar unul acasă. Nu este imposibil, totuși. În multe cazuri, canisele la scară largă pot fi văzute colțuri de tăiere și dacă o fac în mod intenționat sau nu este greu de spus.

Linia de jos, Nu toți crescătorii de câini la scară largă se răstoarnă; ei pot să reproducă foarte mult, dar au mijloacele de a face față în mod corespunzător de aceste tipuri de numere. Să nu fie naiv nici: Multe caniuri la scară largă practică depășirea și tăierea colțurilor pentru a cheltui mai puțin și generează mai multe venituri.

Cum să raportați o suprasolicitare?

Într-un articol anterior, am explicat de ce Creșterea câinilor din spate nu poate fi criminalizată și principalele motive sunt acestea Incompetența nu poate fi depășită, Numai abuzul pe animale este. Prin urmare, forța deplină a legii nu va putea să sancționeze un ameliorator pe care îl considerați iresponsabil sau neetic.

Cu toate acestea, aveți altele Modalități de a raporta o suprasolicitare Și acestea includ raportarea crescătorului rău menționat la:

  • Cluburile și organizațiile Kennels este afiliată
  • Adăposturi de salvare și asociații umane
  • Media locală (aveți grijă la defăimare)
  • AKC-ul Departamentul de plângeri

Raportarea crescătorului rău este o datorie, dar nu exagerați nici: acceptați că oamenii pot vedea o situație diferită de tine decât dumneavoastră. O mulțime de oameni judecă niște crescători la fel de groaznici, dar sunt ei înșiși judecători ca crescători neetici de către alții și continuă și continuă. Pentru mulți, crescătorii buni sunt cei care nu au ratat niciodată.

Există considerații importante atunci când continuați să raportați un crescător neetic: Trebuie să construiți un caz în timp ce respectați legea. Nu luați fotografii sau videoclipuri neautorizate. Nu introduceți proprietatea cuiva fără a fi permisă în. Și, evident, să fiți conștienți și atenți pentru siguranța voastră.

Cum să raportați crescătorii de câini rău
Infographic: Cum să raportați abuzul animalelor și crescătorii de câini rău.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câini de pescuit - definiție, riscuri și # 038; dezambiguizare