Cicluri de căldură (estrus) în pisici

Vedere înaltă a unghiului asupra pisicii supraponderale în curtea din spate

Iepurii pot avea o reputație de reproducere rapidă, dar pisicile ar trebui să împărtășească o parte din acea faimă. O pisică de sex feminin care nu este spayed poate începe de obicei să se reproducă cât mai curând posibil Ciclurile de căldură încep. Pisica poate avea două sau trei litri în fiecare an, dacă nu este spulger. Cu fiecare gunoi fiind între unul și opt pisoi care pot adăuga până la o mulțime de pisoi foarte repede dacă nu sunteți atent! Învățarea despre ciclul de reproducere a pisicii vă poate ajuta să planificați scopurile de reproducere sau doar pentru a vă asigura că nu aveți mai multe animale de companie decât ați negociat. Ciclurile rapide sunt motivul pentru care mulți veterinari recomandă Spaying pisicile de companie cu excepția cazului în care acestea sunt utilizate în mod specific pentru a se reproduce.

Căldură, estrus, estrus

Toți termenii de mai sus sunt corecte în descrierea perioadelor de receptivitate ale pisicilor feminine Mating, Dar ne vom referi la ele ca fiind cele mai des utilizate "cicluri de căldură."

Sezonul de împerechere

Sezonul de reproducere la pisici este practic pe tot parcursul anului, alergând încă din luna februarie, și până în decembrie, dar în emisfera vestică, martie până în septembrie este considerată în general ca sezonul de reproducere.

Oamenii de salvare se teme "Kitten sezon", deoarece înseamnă că în Kill Shelters, noua recoltă de pisici va elimina orice șansă de adopție pentru pisicile mai mari, inclusiv pisoi de anul trecut. Dacă, din alt motiv, singurul este o justificare amplă pentru spargerea și neutrândul pisicilor de companie.

Cicluri de căldură

Pisicile sunt denumite "polestre", ceea ce înseamnă că vor intrați în cicluri de căldură periodic în timpul anilor lor fertili.Aceste cicluri de căldură pot începe încă din a patra sau a cincea lună a unei vieți a pisoiului și vor continua până când este fie crescută, fie spartă. Mulți veterinari practică acum SPAY SPAY și NEUTER din acest motiv. Ciclurile de căldură la pisici durează de la câteva zile la două săptămâni sau mai mult și se repetă la fiecare două până la trei săptămâni. Puteți vedea atunci, cum o pisică de sex feminin poate aproape întotdeauna să fie în căldură.

Nimeni nu poate spune cu nici o precizie ca ciclurile de căldură să fie dureroase pentru pisici - cu toate acestea, de la chemarea (Yowling tare) și alte simptome pe care le prezintă, ar părea că sunt foarte incomode. A pisică în căldură este de obicei destul de vizibil. Scopul principal al unei pisici de sex feminin este de a atrage atenția la toate, iar cu toate apelurile, poate fi greu de pierdut.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Spaying și sterilizareColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  2. Puțin, susan e. Reproducerea femininăPisica, 2012, pp. 1195-1227. Elsevier, DOI: 10.1016 / b978-1-4377-0660-4.00040-5

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cicluri de căldură (estrus) în pisici