Probleme de prostată la câini - hipertrofie, prostatită, cancer "# 038; chisturi

Probleme de prostată la câini - hipertrofie, prostatită, cancer

Probleme de prostată la câini sunt mai frecvente decât credeți. Ele afectează în principal vârsta de vârstă mijlocie (vârsta de 5 ani) și câini de rang înalt. De fapt, bolile de prostatic reprezintă până la 10% din cazurile pe care chirurgii veterinari trebuie să participe și, prin urmare, este responsabilitatea dvs. ca proprietar să afle mai multe despre această problemă.

Puteți găsi câini cu probleme de prostată în diferite scenarii. De exemplu, animalul dvs. de companie poate dezvolta probleme de prostată din cauza unei infecții care afectează întreaga glandă (prostatită). Un alt scenariu ar fi îmbătrânirea glandei, care poate crea probleme atunci când animalul dvs. de companie încearcă să urineze sau să defecate. După cum puteți vedea, diferite scenarii pot afecta prostatea câinelui dvs deoarece pot fi interne (îmbătrânirea normală) sau extern (Infecția cu bacterii).

În acest articol, vom împărtăși cu dvs. diferitele tipuri de probleme de prostată, simptomele, cauzele și diagnosticul. În plus, vă vom arăta și cum să prevenim și să tratăm astfel de probleme. Acum că ați fost introdus în mod corespunzător la subiect, este timpul să îl revizuiți în detaliu pentru a vă aduce răspunsurile pe care doriți să le cunoașteți.

Care este prostata?

Prostata este a glandă responsabilă de producerea de fluide care se găsesc în materialul seminal. Mai precis, aceste fluide se găsesc în componentele plasmatice seminale care sunt implicate în evenimente critice ale proceselor de reproducere din câine. Ele conțin proteine ​​de legare zinc (Znbps) care sunt markeri excelenți pentru fertilitatea spermei canine. Prin urmare, este important pentru Sistemul de reproducere al câinelui de sex masculin.

Se află în spatele vezicii urinare, sub rect și uretra trece prin ea. Locuiește în interiorul pelvisului. În plus, prostata comunică cu uretra prin multe deschideri în care plasma seminal este secretă. Prin urmare, ele sunt legate de îndeplinirea eficientă a funcției glandei.

Care sunt problemele de prostată la câini?

O problemă de prostată de cea mai mare parte a timpului este extinderea glandei la câinii de vârstă mijlocie și în vârstă. Poate începe imediat ce animalul dvs. de companie are 5 ani și afectează toate rasele deopotrivă. După cum am văzut înainte, se poate întâmpla sub diferite scenarii, Dar cel mai frecvent motiv este creșterea dimensiunii celulelor epiteliale ale prostatei și numărul lor.

Are o dimensiune anormală care afectează calitatea vieții câinelui dvs., deoarece creează probleme cu urinarea și defecarea normală. Mai mult, poate provoca probleme la ora de mers pe jos, provoacă disconfort și reduce nivelul de activitate al animalului dvs. de companie.

Mai mult, aici sunt alte consecințe ale problemelor prostatei:

  • Incontinenta urinara
  • Letargie
  • Depresie
  • Lipsa poftei de mâncare

Acum că aveți o idee clară despre ceea ce sunt probleme de prostată și despre modul în care acestea pot afecta viața animalului dvs. de companie, este timpul să explicați cele patru tipuri principale de probleme de prostată la câini.

Câinii masculi afectați de problemele prostatice pot fi dificil sau chiar imposibil de a crea un câine de sex feminin în căldură.

Tipuri de probleme de prostată la câini

Majoritatea proprietarilor sunt surprinși să știe că problemele de prostată au o rată ridicată de incidență la câini, dar este realitatea. Există patru tipuri care înregistrează majoritatea problemelor prostatice.

1. Benign hipertrofie de prostatic sau hiperplazie (BPH)

Este extinderea anormală a prostatei și este o problemă comună între câinii bătrâni. Este una dintre cele mai comune probleme de prostatic, deoarece afectează 95% din câini până când au devenit nouă ani. Prin urmare, Este cea mai comună problemă prostatică la câini. Este cauzată de creșterea numărului de celule din prostată și, deoarece este benignă, animalul dvs. de companie nu va suferi durere și, în consecință, majoritatea câinilor nu prezintă simptome. Deși, cel mai frecvent indicator al BPH este sângele în urină și tensionarea de a urina.

2. Prostatită

Prostatita este infecția sau inflamația prostatei și este mai răspândită în Câini de sex masculin netered. Aceasta crește vascularizarea și volumul glandei, și, în plus, provoacă și modificări ale țesutului. Potrivit studiului Teske și colab, 19.3% dintre câinii care au prezentat probleme de prostată s-au dovedit pozitive pentru prostatită. Aceasta poate pune viața în pericol (atunci când evoluează de la acută la cronică și infectează abdomenul provocând peritonita) și, prin urmare, ar trebui să contactați veterinarul dvs. de îndată ce detectați simptomele deoarece poate avea multe cauze cum ar fi bacteriile, paraziți sau unele tipuri de cancer.

3. Cancer de prostată

Din toate problemele de prostată la câini, cancerul este cea mai periculoasă amenințare deoarece are o rată ridicată de metastaze care se pot răspândi rapid la alte organe, în special oasele, ganglionii limfatici și plămânii. Poate fi o tumoare benignă sau poate fi malignă (adenocarcinom).

Similar cu prostatita, este mai frecventă printre câinii de sex masculin netered, mai ales când trec marcajul vechi de 8 ani. Deși unele studii Luați în considerare neuterizarea ca factor de risc pentru cancerul de prostată canin. Pentru că Îndepărtarea glandelor determină un dezechilibru hormonal, Se crede că este motivul.

4. Chisturi paraprostatice

Chisturi paraprostatice se află lângă prostată și se conectează la glandă folosind un tulpină. Ele sunt, de obicei, mari, iar recurența lor este predominantă printre câinii neterednici. Acestea sunt cauzate de aceleași motive ca și chisturile prostatice, datorită blocajului conductelor din glanda prostatei. Este una dintre cele mai grave probleme de prostată la câini, deoarece necesită chirurgie, drenaj și castrare.

Tipuri de probleme de prostată canină
Problemele de prostată au o rată ridicată a incidenței la câini.

Simptomele problemelor de prostată

Unul dintre cele mai problematice aspecte ale problemelor de prostată este că, în mai multe cazuri, câinii nu pot prezenta simptome, în special în cazul unui BPH. Cu toate acestea, aici aveți lista celor mai frecvente simptome. Luați în considerare că un simptom nu este suficient pentru a determina ce tip de problemă se confruntă cu câinele dvs. și, în consecință, trebuie să aveți grijă de mai multe indicii.

Nu vă faceți griji, pentru că vă vom aduce scenarii specifice, astfel încât să puteți diagnostica personalul dvs. în mod corespunzător.

Durere în timpul și problemele de urinare și defecare

Dacă observați că câinele dvs. experimentează durerea atunci când urinăm sau defecând, atunci ar putea fi un caz de prostatită sau inflamație. Deși alte condiții ar putea să o declanșeze (o tumoare, de exemplu), de cele mai multe ori este rezultatul unei infecții.

Scaune în formă de panglică

Deoarece extinderea prostatei se va împinge pe rect, câinele dvs. ar putea defeca scaune în formă de panglică și, prin urmare, ele sunt un indicator puternic că se întâmplă ceva anormal.

Ilping și tensionare

Folosirea și scrierea sunt indicatori puternici ai extinderii prostatei. O infecție (prostatită), chisturi paraprostatice (când devin prea mari) sau o tumoare poate provoca acest lucru.

Consultanță și probleme gastrointestinale

Constipația este un semn puternic al chisturilor paraprostatice, deoarece atunci când devin prea mari, ei încep să pună tone de presiune asupra uretrei, care, în consecință, deplasează colonul și rectul. Dacă este însoțită de dureri abdominale și dificultăți atunci când urinarea și defecarea, atunci chisturile ar putea fi problema. În plus, dacă observați scaune aplatizate, atunci puteți confirma (aproape) că este un caz de chisturi mărite.

Descărcarea sângeroasă

Dacă ați observat că câinele dvs. are o descărcare sângeroasă - împreună cu durerea și disconfortul când urinează - atunci ar putea fi un caz de prostatită. De asemenea, aveți grijă de fluxul de urină săraci și urina decolorată.

Semne generale de durere

Când prostata mărește, creează o presiune împotriva diferitelor organe și părți ale corpului, ceea ce duce la durere. Un caz benign de hipoplazie prostatică nu va genera dureri; Cu toate acestea, atunci când vine vorba de infecție, chisturi mari sau tumori, este un caz diferit.

Probleme de mers pe jos

Un alt semn că câinele dvs. se confruntă cu probleme de prostată este atunci când are probleme de a merge. Rigiditatea și pareza sunt semnele cele mai frecvente.

Letargie sau depresie

Dacă ați observat că starea de spirit a câinelui dvs. a scăzut și că nivelurile sale de energie au scăzut, atunci este un alt semn că, în corelație cu alte simptome, poate fi un semn de extindere a prostatei. Mai precis, poate indica prostatita sau, alternativ, prezența chisturilor mari. În unele cazuri, poate fi un indicator al cancerului.

Lipsa poftei de mâncare

Dacă ați observat că apetitul câinelui dvs. a scăzut semnificativ, împreună cu alți indicatori, cum ar fi descărcarea sângeroasă și dificultățile pentru urinare, atunci ar putea fi un caz de prostatită. Poate fi, de asemenea, un semn al cancerului de prostată.

Febră

Febra este una dintre cele mai frecvente semne că o infecție atacă câinele dvs. și când observați alte simptome citate în această listă, puteți deduce că ar putea fi un caz de prostatită. Cu toate acestea, poate indica, de asemenea, un caz de chisturi paraprostatice, în special atunci când sunt însoțite de dureri abdominale.

Durere în abdomen

De cele mai multe ori, este cauzată de chisturi mari, deoarece atunci când devin prea mari, ele aplică o presiune anormală asupra uretrei și, prin urmare, afectează rectul și colonul, care derivă în dureri abdominale.

Diagnosticarea problemelor de prostată la câini

Medicul veterinar va folosi diferite metode pentru diagnosticarea câinelui dvs .:

  1. Rectum Exam. Veterinarul va introduce un deget cu mănușă în rect a câinelui dvs. pentru a examina prostata, pentru a determina dacă există o anomalie și dacă animalul dvs. de companie simte durere.
  2. Proba de urina. Este cel mai frecvent utilizat test pentru a determina dacă prostata câinelui dvs. este infectată (prostatită)
  3. Ecografie. Dacă medicul veterinar are echipamentul, atunci ultrasunetele este o opțiune viabilă. Mai mult, poate fi de asemenea folosit ca un tratament non-invaziv pentru chisturi și abcese prostatice
  4. X-RAYS. VET poate considera că este necesar să se măsoare dimensiunea prostatei și să analizeze structurile înconjurătoare, să ajungă la un diagnostic mai precis

Prin urmare, de îndată ce observați simptomele pe câinele dvs., atunci trebuie să vizitați medicul veterinar pentru un diagnostic adecvat, astfel încât animalul dvs. de companie să poată începe tratamentul.

scopul prostată la câini
Diagrama prostatei la câini.

Cauzele prostatitei la câini

După cum ați văzut, prostatita este una dintre cele mai frecvente și serioase probleme cu care se poate confrunta câinele dvs. Prin urmare, este important să fim conștienți de posibilele cauze.

Vârstă

Deși nu este o cauză implicită, este un factor de risc, deoarece câinii cu vârste cuprinse între 7 și 11 sunt mai vulnerabili la prostatită.

Bacteriile care se răspândesc din alte părți ale corpului

Dacă câinele dvs. are o infecție în alte părți ale corpului său - de exemplu, o rană - atunci se poate răspândi cu ușurință în alte părți ale corpului, inclusiv prostata. Rețineți că infecția poate fi bacteriană, virală sau parazită.

Bacteriile se deplasează din pasajul urinar

Este recurent dacă câinele dvs. are un caz de infecție a tractului urinar, deoarece permite bacteriilor să se deplaseze din pasajul urinar și să ajungă la prostată, unde pot dezvălui o infecție. Mai mult, dacă câinele dvs. dezvoltă frecvent infecții ale tractului urinar (UTI), Apoi ar putea fi un semn al prostatitei cronice deoarece indică faptul că infecția compromită mai multe organe și glande.

Sistemul imunitar slab

Când sistemul imunitar al câinelui dvs. este compromis, atunci îl face mai vulnerabil la infecții, inclusiv prostatită. Există anumite microorganisme care determină majoritatea cauzelor de infectare a prostatei și sunt:

  • MyCoplasma spp
  • Stafilococ
  • streptococ
  • Escherichia coli

În plus, dacă sistemul imunitar este defect, poate permite o infecție acută să se evolueze rapid în cronică. Prin urmare, ar trebui să vă consultați medicul veterinar cât mai curând posibil. Câinele dvs. poate necesita unele vitamine sau suplimente.

Prevenirea problemelor de prostată

Puteți împiedica câinele dvs. să obțină probleme de prostată urmând anumite metode. Aici veți găsi cele mai eficiente.

Castrare

Este o alegere foarte tare și sensibilă, dar, potrivit veterinarilor, este cea mai eficientă modalitate de a evita problemele de prostată. Cu toate acestea, trebuie să o faceți în timp ce câinele dvs. este încă în pubertate. Deși anumite studii au pus la îndoială această afirmație, ca aceasta unde discută despre modul în care androgeni non-testiculari au o influență puternică asupra prostatei câinelui tău.

Verificări periodice

După cum am văzut, problemele precum prostatita pot fi cauzate de alte probleme cum ar fi rănile și UTIS. Prin urmare, o altă măsură de prevenire este de a verifica câinele în mod regulat cu ajutorul unui medic veterinar, pentru a combate infecțiile timpurii.

Sport regulat

Este o necesitate pentru câinele dvs. în orice caz, dar ajută și la prevenirea problemelor de prostată cum ar fi prostatita și pentru a combate inflamația. În plus, va împiedica animalul dvs. de companie să obțină excesul de greutate, ceea ce reprezintă un alt factor de risc.

Hidratarea corectă

Trebuie să vă asigurați că câinele dvs. bea suficientă apă pentru a-și păstra tractul urinar curat și vezica ei a ieșit afară. Dacă câinele dvs. devine deshidratat, atunci va fi mai vulnerabil la infecțiile tractului urinar, așa cum am văzut, pot obține în prostatită.

Igienă

Curățarea părților private ale câinelui dvs. pot reduce, de asemenea, pericolul infecțiilor și, în consecință, vă va proteja animalul de companie din problemele de prostată. Puteți face acest lucru în timp ce vă îmbăiați câinele folosind un prosop.

Tratamentul pentru prostata mărită

Ca memento, nu ar trebui să încercați să tratați complet problemele de prostată proprii, deoarece acestea sunt probleme delicate care pot amenința viața animalului dvs. de companie. Trebuie să vă consultați întotdeauna cu medicul veterinar, deoarece tratamentul va varia în funcție de cauza inflamației.

Interventie chirurgicala

În funcție de severitatea problemei, medicul veterinar ar putea opta pentru operație. De exemplu, în cazul chisturilor, veterinarul dvs. va folosi pentru a le scurge. În unele cazuri, VET dvs. poate sugera, de asemenea, să vărutați animalul de companie, pentru a reduce nivelurile hormonale. ASPCA o recomandă; Cu toate acestea, v-am dat și motivele pentru a vă îndoi. Prin urmare, trebuie să fie o decizie foarte bine gândită. Trebuie să o faceți cu răbdare.

Antibiotice

Dacă câinele dvs. are un caz de prostatită, atunci cel mai bun tratament este antibiotice. Veterinarul dvs. va decide durata tratamentului, dar, de obicei, durează între 6 și 8 săptămâni în funcție de gravitatea infecției. Cele mai frecvent utilizate antibiotice sunt:

  • Doxiciclină
  • Ciprofloxacin
  • Eritromicină
  • Trimetoprim-sulfonamides
  • Cloramphenicol
  • Enrofloxacin

Ele sunt suficient de puternice pentru a pătrunde în prostată și, prin urmare, nu ar trebui să le administrezi niciodată.

Drenarea cu ultrasunete

O alternativă din ce în ce mai populară la chirurgie pentru tratarea chisturilor paraprostatice este drenajul cu ultrasunete. Este încă o noutate, Dar a arătat deja rezultate excelente, și, prin urmare, este un tratament valid pentru acest tip de boală prostatică.

Radiații și chimioterapie

În cazul cancerului de prostată, radiațiile și chimioterapia sunt tratamentele implicite pentru a reduce durerea și disconfortul, precum și atenuarea progresului bolii. Rata de succes crește dacă câinele dvs. începe tratamentul în primele etape.

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)

AINS sunt un tratament comun împotriva cancerului de prostatic (studiu de către Universitatea din Wroclaw de științe de mediu și de viață) deoarece au arătat proprietăți anti-cancer. Cele mai frecvent utilizate medicamente sunt:

  • Piroxicam
  • Deramaxx
  • Previcox
  • Meloxicam
  • Carprofen

Acestea pot fi utilizate ca un tratament autonom sau împreună cu chimioterapie și radiații.

Alte tratamente pentru cancerul de prostată

Deoarece cancerul este o problemă atât de complexă, medicul veterinar poate, de asemenea, să opteze pentru tratamente alternative cum ar fi:

  • Ablația prin laser
  • Radiația de intenție paliativă
  • Stenting
  • Terapia cu radiații stereotactice (SRT)

Aceste tratamente sunt deosebit de eficiente Când tumorile sunt, de asemenea, prezente în tractul urinar.

Remedii naturale

În afară de tratamentele oficiale și clinice, le puteți completa cu alegeri holistice cum ar fi:

  1. Cioade. Datorită proprietăților lor antiinflamatorii pentru acțiunea tractului urinar și a acțiunii de stimulare a sănătății pe glande. Tinctura glicerină este cea mai comună metodă de aplicare (0.5-1.0 mililitri pe 50 de kilograme)
  2. Quercetin. Acest flavonoid poate fi găsit în broccoli, usturoi proaspăt, mere și fructe de padure întunecate. A prezentat proprietăți care protejează prostata împotriva cancerului
  3. Saw Palmetto. Merită adăugați la tratamentul câinelui dvs. deoarece a arătat Pentru a reduce creșterea celulelor tumorale la animale

Pentru informația dumneavoastră, merișor funcționează uimitor de bine pentru o ușoară ușoară Us, Dar nu deloc pentru probleme de prostată la câinii de sex masculin.

Acum că aveți cel mai complet ghid despre Probleme de câine de prostată, Puteți diagnostica câinele dvs., identificați cauzele și alegeți tratamentul ideal. În plus, acum puteți aplica, de asemenea, măsuri preventive pentru a vă menține câinele departe de astfel de probleme.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme de prostată la câini - hipertrofie, prostatită, cancer "# 038; chisturi