Căldură anormală la câini: tăcut, absent, prelungit, împărțit etc.

Căldură anormală la câini: tăcut, absent, prelungit, împărțit etc

Câinii de sex feminin pot avea cu ușurință Anomaliile ciclului de căldură. Se întâmplă doar. Acestea pot fi încălzite prelungite, încălzirea împărțită, încălzirea tăcută sau chiar absența încălzirii. Uneori, ciclurile de căldură pot fi, de asemenea, neregulate.

Cele mai multe cățelușe urmează modelul ciclului de căldură al barajelor lor dacă locuiesc împreună. Dar există situații în care o cățea tânără ar putea sări peste o perioadă de căldură. De fapt, multe femele tind să aibă și încălzirea tăcută sau neregulată. Ciclul lor se va regla în decurs de câțiva ani, dar situația diferă de la timp la timp.

În acest articol cuprinzător, vom acoperi principalele disfuncții care apar într-un ciclu de cățea, inclusiv:

  • Absent căldură - o căldură ratată
  • Căldură tăcută - o căldură nedetectabilă (din perspectivă umană)
  • Split căldură - o căldură care se întâmplă în două perioade distincte, împărțite de o pauză
  • Căldură prelungită - o căldură prea lungă în comparație cu media de rasă
  • Prelungit Interessrus Interval - o fereastră prea lungă între două încălziri
  • Scurte intervalul interval - o fereastră prea scurtă între două încălziri
  • Efectuarea ovariană prematură - funcțiile ovariene de diminuare sau oprire la o vârstă fragedă

La fel ca și cu femeile, Câinii de sex feminin pot încălzi neregulile primele lor de câteva ori. Trebuie să aveți aceste verificări de către VET doar pentru a confirma sau a vă informa supozițiile. Cu toate acestea, nu vă faceți griji, deoarece aceste primele cicluri devin normale după câteva călduri.

Diagrama ciclului de căldură
Diagrama care arată două cicluri de căldură sănătoase, înapoi în spate.

Absent căldură

absent căldură

Aveți căldură absentă atunci când căldura este complet pierdută (adică. eșecul ciclului.)

Există multe situații în care o cățea mai mică de 2 ani nu va putea obține un ciclu. Mai ales pentru că sunt imature din punct de vedere sexual, de fapt, acest lucru are tendința de a apărea în cazul acestor rase mai mari.

Dacă femeia dvs. nu va începe să aibă încălzirea după 2 ani, este important să lucrați cu un profesionist și să o examinați pentru a verifica dacă totul este OK.

Este esențial să rețineți că căldura nu va avea loc când o femeie a fost spartă, Deci, va trebui să informați medicul veterinar. Acest lucru contează dacă aveți un câine cu foarte puțină istorie și fundal. De obicei, un semn la fața locului Dacă târfa este spulger este o cicatrice vizibilă pe regiunea abdomenului inferior. De asemenea, femeile tratate cu progesteron și androgen nu vor putea avea un ciclu în timpul tratamentului și pentru câteva luni după. Corticosteroizii tratați femelele vor trebui să facă față unei probleme similare, de asemenea.

în plus, femeile debilitate sau malnutruite nu vor putea avea un ciclu. Acest lucru va fi, de obicei, progresiv înapoi la normal odată ce târfa se află într-o stare mai stabilă și mai mare a minții și a sănătății.

Hipotiroidismul poate fi, de asemenea, o cauză atunci când vine vorba de absența și pierderea căldurii. De obicei, puteți determina acest lucru printr-un test de sânge tiroidian. Există și cauze neobișnuite, Sindromul Cushing`s fiind unul dintre ei, Dar, în acest caz, femelele ar trebui să aibă în jur de 8 ani sau mai mult, în principiu, ei nu vor fi într-adevăr capabili să se reproducă oricum oricum.

Ciclul ciclului de căldură pentru câini
Ciclurile de căldură anormale se întâmplă de obicei de mai multe ori într-o viață de cățea.

Hipoplazia ovariană este o boală în care ovarele nu ajung la maturitate sexuală și nu pot să producă cantități suficiente de estrogen. Glandele mamare și vulva rămân mici și subdezvoltate. Hipoplazia ovariană poate fi rezultatul anomaliilor cromozomiale sexuale. Inflamația mediată de imunitate a ovarelor poate fi responsabilă pentru câteva cazuri de căldură absentă. Tumorile ovarului au fost, de asemenea, asociate cu căldură absentă.

Căldura absentă poate fi confirmată de profesioniști folosind Teste de progesteron săptămânal sau citologie vaginală. De cele mai multe ori veți vedea un LH ridicat în cazul femeilor care au ovarie absentă sau hipoplazie ovariană. Un proces cum ar fi ultrasonografie ar putea arată aspectul unei tumori ovariene sau uteruri imature.

Apoi sunt, de asemenea, Analiza cromozomilor câine numită Karyotiping care vine la îndemână pentru femelele care nu au niciun ciclu în termen de o jumătate de an de cercetare. Și chiar dacă cromozomii au o valoare normală, iar ciclul nu va apărea în 2.5 ani, estrus și ovulație pot fi induse de FSH și HCG într-un protocol determinat de medicul veterinar.

Dacă femeia ta are probleme masive cu infertilitate, este o idee foarte proastă de a se gândi la reproducerea ei.

TRATAMENT - Nu există nici un tratament pentru căldura absentă ocazională. Pentru recuperarea încălzitoare absente, un medicament hormonal poate fi prescris pentru a încerca să regleze ciclul de căldură.

Un diagnostic greșit este adesea făcut despre un absent Căldură, gândindu-se că este o căldură tăcută. O căldură tăcută este biologică normală, dar nu expusă, o căldură absentă nu se întâmplă.

Căldură tăcută la câini

Căldură tăcută

O căldură tăcută este un ciclu de căldură care este foarte greu de detectat dintr-o perspectivă umană. A câine în căldură normală arată mai multe semne alergând câinii din jurul (și noi) că este în căldură. Cu o căldură tăcută, acestea Simptomele externe și interne, cum ar fi sângerarea vaginală, evacuările și vulva umflată, sunt abia vizibile, Dacă este cazul.

Femeia într-o căldură tăcută ar putea nu arată niciun interes pentru câinii de sex masculin în jur cu excepția cazului în care târfa este de fapt ovularea care reprezintă o fereastră de o săptămână sau cam asa ceva. Rasele mai mici care ajung la o maturitate sexuală timpurie au adesea una sau două încălziri tăcute înainte de a arăta un ciclu evident și mai regulat.

Este foarte greu să dai seama dacă există sângerări vaginale pentru că Femeia se va linge, de obicei, curată. Este un obicei, majoritatea câinilor o fac și uneori vor linge și podeaua pentru orice picătură de sânge.

Mulți proprietari și crescători nu-și inspectează vulva cățea când se află într-o stare normală, din căldura ei. Este o eroare pentru că atunci nu puteți compara într-adevăr dacă vulva este umflată sau nu. La urma urmelor, Unele catelusi au doar un semn Și dacă nu poți să o citești, vei judeca greșit situația. Puteți întotdeauna Google câteva imagini Vulva pentru rasa dvs. doar pentru reprezentarea vizuală, dar va fi departe de a fi exacte.

O târfă în căldură are de obicei unii Red-ish sau galben-ish se destramă pe vulva ei așa că fii în căutarea acestor. Ai putea de asemenea aduceți un câine de la câteva zile și observați cum se comportă și reacționează atât câinii. Dacă bărbatul este extrem de insistent și receptivul feminin și supus, atunci ar putea fi în căldură tăcută (prin urmare, încă în căldură.)

TRATAMENT - Utilizarea Citologie vaginală și măsurători de progesteron, VET dvs. va fi capabil să vă spună cu precizie dacă târfa este ciclism sau nu.

Split căldură la câini

Split căldură la câini

Când un câine de sex feminin se află într-o căldură divizată, ea va începe căldura, o va opri câteva zile și va relua și termina apoi.

În prima etapă, târfa va atrage în mod natural câini de sex masculin și veți vedea de obicei sângerarea vaginală și umflarea vulvarului. Până în prezent, Se pare că o căldură foarte normală.

Problema este că Femeia nu se deplasează la faza normală de estrus, dar în schimb nu iese din căldură fără a fi receptivi și pregătiți pentru reproducere. A doua fază și finală a ciclului va avea loc aproximativ 2 săptămâni până la 3 luni mai târziu.

Un lucru important de remarcat aici este acela Călurile despicate apar adesea la femele mai tinere și sunt create de lipsa de ieșire hipofizare a LH.

Practic, LH scăzut nu va permite ovarelor să genereze foliculi ovulatori și, prin urmare, progesterul general al serului va avea o valoare foarte scăzută care oprește sau împiedică căldura.

TRATAMENT - de cele mai multe ori se întâmplă, nici un medicament nu va fi dat sau necesar iar ciclul viitoare va păstra programul normal. Dacă observați că se întâmplă în mod regulat, va trebui să o specificați în veterinarul dvs.

Split căldură
Închiderea căldurii: Când o cățea își pornește căldura, o oprește de câteva zile și, în cele din urmă, o încheie.

Căldură prelungită

căldură prelungită la câini

Căldura prelungită este când Căța are un ciclu de căldură mai mare de 3 săptămâni sau 21 de zile, și arată încă semnele și simptomele pe care le-a arătat mai devreme (adică. umflarea vaginală, evacuările, atrăgătoare pentru bărbați etc.)

De cele mai multe ori, încălzite prelungite sau chiar mai scurte apar în timpul primelor cicluri ale vieții unei cățeluș, dar totul se întoarce la normal după câteva călduri.

Principalele cauze ale Călurile prelungite se bazează pe o disfuncție hormonală, cum ar fi o altitudine persistentă a estrogenului, cauzat de:

  • Un estrogen produce chist ovarian, sau
  • de către A Tumor de celule Granulosa din ovarul

Tumorile ovariene necesită eliminarea intervenției chirurgicale cât mai repede posibil. Chisturile ovariene au nevoie de un timp de observare pentru a vedea dacă regresează sau nu; Dacă nu, intervenția chirurgicală va fi necesară. VET va folosi Ultrasonografia pentru a arăta o tumoare ovariană sau chist și să-l fixați.

TRATAMENT - Căldura prelungită poate fi terminată utilizând metoda de supresie ESTRUS explicată mai jos.

ESTRUS suprimare

Veterinarii pot terminați căldura prelungită a căței folosind mibolerone, un preparat androgen, care va fi dat pe parcursul a trei sau patru luni. Acest lucru se numește ESTRUS suprimare. Odată ce căldura sa terminat, femelele vor începe un nou ciclu în jur de 4 luni mai târziu și vor putea să se reproducă fără o problemă. O altă opțiune este de a reproduce femeia prin adăugarea în HCG sau GN-RH care are o proveniență umană. În plus față de, Există, de asemenea, posibilitatea de a folosi spargere Pentru a vă salva cățea și voi înșivă niște probleme suplimentare.

Interval interesant

Acest interval de interes este practic perioada de timp între două cicluri de căldură. normal intervalul într-adevăr depinde de rasa și dimensiunea câinelui dar de obicei este oriunde de la 5-10 luni. Cu toate acestea, nu este nevoie să vă faceți griji dacă intervalul este mai lung sau mai scurt, se schimbă, de asemenea, de la câine la câine și de-a lungul unei vieți a cățea.

Un interval interogativ anormal are loc dacă diferența dintre două cicluri de căldură este fie mai mult de un singur an sau mai puțin de 4 luni. Astfel de disfoncționări sunt de obicei cauzate de genetică.

Intervalul de interes este, de asemenea, referit ca Anesterus; este stadiul de odihnă între două călduri (sau o sarcină și o căldură) în care corpul câinelui se recuperează din etapele proestrusului și estrului sau din sarcină.

Nivelurile hormonale în timpul ciclului de căldură pentru câini
Nivelele hormonale pe parcursul ciclului de căldură al caninului.

Interval interesant prelungit

Interesul prelungit la câini

Un interval interesant prelungit se întâmplă atunci când o femeie a avut o căldură regulată, dar este încă nu-i începe următoarea căldură după 16 luni sau mai mult.

Obișnuit, Cauza este un chist ovarian care va începe să producă progesteron, un hormon similar cu androgenul, fie că opresc o căldură, fie împiedicându-l să se întâmple.

Un alt lucru de remarcat aici este condițiile ca Sindromul Cushing și chiar hipotiroidismul pot genera anistruri pe termen lung. in orice caz, Puteți detecta hipotiroidismul printr-un test dedicat de sânge tiroidian. Sindromul Cushing nu este o problemă care va afecta reproducerea și care afectează în mod obișnuit cățelele mai vechi.

TRATAMENT - amestecarea cățelelui cu bicicleta în mod normal cu cățelele care nu sunt ciclism la timp poate fi benefică de femelele anormale care vor încerca în mod natural să fie în sincronizare cu celelalte femele sănătoase. Ele pot deveni încet mai atrăgătoare pentru bărbați și reveniți la un ciclu normal de fertilitate și căldură.

Dacă un astfel de stratagem nu reușește, puteți opta pentru Karyotiping - studiul, analiza și Detectarea anomaliilor cromozomiale. Dacă cariotipul returnează normal, estrurile și ovularea pot fi induse de VET dacă sunt îndeplinite anumite condiții.

Interval interogativ scurtat

Interesul scurtat la câini

Un interval de dobândă scurtat se întâmplă femelele începând cu următorul ciclu de căldură mai mic de 4 luni după încheierea celui anterior.

Să nu fie confundat cu o căldură divizată, un ansurs scurtat poate fi diagnosticat prin observare ambele cicluri devin complet finalizate și mergeți bine peste faza de proestrus (adică. a doua etapă a căldurii).

Un interval de anoperus sau de interes scurtat poate avea repercusiuni dramatice asupra fertilității cursei, mai ales dacă se repetă de mai multe ori. Ciclurile de căldură și progesteronul afectează corpul femeii și Un anistru mai scurt între două călduri nu permite recuperarea corectă a căptușelii uterului (numit endometru.)

Atunci când corpul căței nu a fost recuperat pe deplin de la deteriorarea indusă de progesteron, mucoasa mucoasa căptușeala uterului nu este receptivă hormonală la implantarea embrionilor, prin urmare cățea se va confrunta dificultăți de a rămâne gravidă.

TRATAMENT - Pentru câinii de sex feminin mai în vârstă cu un interval interogatoriu scurt, VET dvs. poate sugera utilizarea androgenului Pentru a suprima căldura curentă sau următoare înainte de ovulație, astfel încât endometrul obține suficient timp pentru a se recupera până la următoarea căldură. Cele mai multe cățele tinere își reglează intervalele interesante anormale în timp ce îmbătrânesc astfel Tratamentul nu este recomandat și nici necesar.

Efectuarea ovariană prematură

Eșecul ovarial prematură la câini

Câinii de sex feminin vor începe să ajungă Funcții ovariene mai mici după 6 ani și de obicei nu vor avea cicluri de căldură până la 10 ani, mai mult sau mai puțin. Majoritatea femelelor își vor vedea ovarele și fertilitatea pe sau înainte de vârsta de 6 ani, rezultând în Anestrus permanent.

Folosind un test de sânge simplu la Cuantificarea concentrațiilor FSH și LH va contribui la confirmarea eșecului ovarian prematură în cățea. LH și FSH sunt la niveluri mult mai mari atunci când se apropie sau într-un anestru permanent.

TRATAMENT - Nu există tratament pentru eșecul ovarian prematur.

căldură anormală la câini
Rezumatul partajabil al celor mai frecvente anomalii ale unui ciclu de căldură pentru câini.

Concluzii

Ciclurile de căldură anormale la câini sunt mai frecvente decât credeți și cățelele mai tineri tind să-și regleze ciclurile pe măsură ce se maturizează. Deci, nu este nevoie de panică dacă aveți o cățea de 6 până la 24 de luni, ciclurile ar trebui să fie mai bine în mod natural.

Mai în vârstă și Femeile superioare pierd în mod inevitabil fertilitatea și funcțiile ovariene pe măsură ce cresc iar veterinarul poate recomanda un tratament hormonal sau spaying câinele dvs. de sex feminin pentru a-și da corpul o odihnă pentru ultimii ani.

Pentru femele în anii lor adulți, trebuie să observați fiecare ciclu anormal și asigurați-vă că nu devine un eveniment repetat. Dacă da, puteți vedea cu acest articol că majoritatea anomalii au tratamentul, mai mult sau mai puțin grele, deci există soluții indiferent de tipul de căldură anormală câinele dvs. fiind victima.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Căldură anormală la câini: tăcut, absent, prelungit, împărțit etc.