Când să oprească reproducerea unui câine - fertilitate, sănătate, vârstă "# 038; progresul

Când să oprească reproducerea unui câine - fertilitate, sănătate, vârstă

Fiind un crescător de câini responsabili înseamnă să știi Când să oprești reproducerea unui câine. Motive pentru a opri împerecherea unui câine de sex feminin sau de sex masculin este multiplu și variază de la problemele de sănătate la sarcini complicate din trecut.

Deși este greu să nu mai producem pui de la un câine cu care ați lucrat de ani de zile, nu este nimic de rușine, destul de contrar. Oprirea carierei de reproducere a câinelui este cel mai bun lucru de făcut uneori.

Cea mai grea parte a încetării reproducerii unui câine este să știe când este momentul potrivit pentru a face acest lucru. Cu siguranță nu doriți să o faceți prea târziu, deoarece ar putea deteriora sănătatea câinelui, în special câinii de sex feminin. Și nu vrei să nu mai reproducă câinele prea devreme, deoarece ar fi o pierdere de cățeluși de calitate!

Probleme de sanatate

Acesta este cel mai evident semn care inhibă creșterea viitoare într-un câine. Probleme de sanatate În mama, fie tatăl sunt la un risc mai mare de a trece pe puii. În plus, un câine nu poate chiar să arate semne de boală și nici nu vor produce rezultate pozitive într-un examen fizic, dar nu înseamnă că câinele dvs. este în limita clară - câinele tău ar putea fi a Transportator genetic.

Trebuie să țineți cont de calitatea garniturilor pentru a determina dacă boala va fi o problemă în viitor. Dacă se pare că există un model de pui bolnavi în orice așternut dat, cu sau fără o cauză cunoscută, nu continuați să reproduceți câinii. Preocupările legate de sănătate pot apărea la un moment dat și pot avea diverse cauze atât la câinele de sex feminin, cât și la câinele de sex masculin. Cu toate acestea, problemele de sănătate nu sunt limitate la câinele mamă și părinte, dar considerațiile trebuie luate în numele sănătății descendenților. Dacă una sau mai multe complicații de sănătate au fost repetate în așternuturile anterioare, este timpul să nu mai reproduceți câinii. De aceea trebuie stați în contact cu clienții vechi: Pentru a vă alimenta bucla de feedback!

Luați amândoi câini, mamă și părinte, la veterinar și le-ați examinat bine pentru orice condiții de sănătate; inclusiv caracteristici genetice posibile care pot apărea mai târziu în timp. Chiar și cel mai mic semn de preocupare de boală sau de sănătate ar trebui să fie suficientă pentru a decide să nu-și reproducă câinele. Ia notă de orice Probleme de reproducere atât la bărbați cât și la femei că au avut în trecut sau în prezent posedă, cum ar fi leziuni sau infecții.

Care a spus, este important să fii conștient de orice Condiții moștenite că câinele a avut anterior, care poate împiedica în mod serios creșterea evolutivă a acestei linii de sânge. Boala tiroidiană, orbirea și displazia de șold sunt afecțiuni comune care sunt moștenește la câinele de sex feminin care trece la descendenți.

Când trebuie să oprești câinii de reproducere
Nu ezitați și nu pierdeți încă o dată și # 8221;. Opriți reproducerea câinelui dvs. la prima uncie de îndoială!

Hip și displazie cot

Displazie de șold este o condiție genetică în care Soclul de șold este în afara locului și poate fi foarte debilitantă pentru câine și poate duce la viitor artrită. Căutați semne, cum ar fi să nu fiți să vă ridicați sau să nu puteți efectua sarcini fizice normale. Dacă medicamentele ușoare, terapia și durerea pot fi folosite pentru a trata, și într-un scenariu cel mai rău caz, poate fi necesară o intervenție chirurgicală. Același lucru este valabil cot dispăsia!

Boala tiroidiană

Boala tiroidiană poate fi marcată de Hipotiroidismul (lipsa hormonilor tiroidieni), sau hipertiroidismul (prea mulți hormoni tiroidieni), care pot fi atât de periculoși la câine. Un crescător ar trebui Opriți câinii de reproducere afectați de problemele tiroide Pentru a evita problemele metabolice din părintele și părțile, transformând substanțele nutritive dietetice și transformarea lor în combustibil pentru organism.

Condiții oculare

Diverse forme de tulburările oculare pot fi transmise la descendenți inclusiv bolile retinite moștenite, orbirea congenitală de noapte staționară și retinopatia multifocală canină, care pot duce la orbire. Problema cu probleme de ochi ale unui câine este că acestea nu sunt ușor de observat, mai ales în timpul debutului. Adresați-vă medicului veterinar să practice verificări oculare în fiecare an pentru toți câinii dvs., în special stocul de reproducere.

Alte tulburări genetice

Alte tulburări genetice la câini pentru a viziona includ:

  • epilepsie,
  • boala de inima,
  • mielopatie degenerativă,
  • Pietrele vezicii urinare (nu uti), și
  • Brachycephalic Sindrom.

Rețineți că multe boli genetice sunt specifice, astfel încât să facă cercetări aprofundate pe tipurile specifice de rasă ale câinilor dvs. vă vor ajuta foarte mult în eforturile dvs. de reducere a șanselor de boală. Și în cele din urmă, doar pentru că câinele dvs. nu are o boală nu înseamnă că este sănătos. Verificați întotdeauna malnutriția sau infecțiile și le cântăriți în mod regulat pentru a vă asigura că acestea sunt la o greutate sănătoasă pentru reproducere și întotdeauna țin pasul cu controalele regulate la clinica dvs. veterinică.

Sarcoanțe complicate

În ceea ce privește câinii de sex feminin, este esențial să se verifice istoria sa de sarcini pentru a-și determina starea actuală și capacitatea de a produce mai multe gunoi de pui. Acest lucru este, de asemenea, important să se judece livrarea post-ului de sănătate. De regulă, a Istoria distociei (sarcini complicate canine) înseamnă că există o șansă mai mare pentru sarcini mai complicate în viitor. Mai ales dacă problema de naștere a fost mai recentă ca în ultima sarcină pe care câinele a experimentat.

Unele dintre cele mai frecvente tipuri de cazuri complicate de sarcini includ, dar nu se limitează la:

C-secțiune neplanificată

Cel mai Canina C-secțiuni, sau Hysterotomii, sunt neplanificate și, prin urmare, considerate proceduri de urgență din diferite motive. Cel mai adesea este cauzată de distocia, în care barajul are un timp greu, dând naștere la nașterea naturală foarte obositoare și imposibil de completat. Inerția uterină este atunci când uterul nu se contractează în mod corespunzător, astfel încât să permită organismului să împingă gropi. Alte motive pentru o secțiune C neplanificată se datorează mărimii de grâu sau a oricărei alte anomalii fizice care ar face imposibilă un orificiu natural.

Avort

Câinii pot prezenta avorturi spontane sau avariere, care poate atesta munca complicată sau plictisitoare. Unii pui sunt cunoscuți ca dispar în întregime din uterul care este denumit ca canin absorbție. Un avort spontan poate fi cauzat de orice de la efectele secundare adverse la medicamentele administrate la baraj la o boală infecțioasă pe pupuri sau mamă sau ar putea fi cauzată de factori externi ca o vătămare.

Hemoragie

Deși unele sângerări sunt destul de comune și chiar se așteptau în timpul sarcinii și a muncii, a cantitatea excesivă de pierdere de sânge poate însemna că câinele dvs. are o hemoragie. Acest lucru se poate datora unui uter rupt sau complicațiilor cu fetușii. În ambele cazuri, aceasta este o complicație care ar trebui, deloc, să fie evitată din nou în timpul sarcinilor viitoare. Sângerarea excesivă poate fi letală la mamă (și, prin urmare, la părțile sale).

Eșecul lactației

La fel ca o sarcină complicată poate fi o cauză de îngrijorare pentru creșterea viitoare, Eșecul lactației la câini După ce sarcina reprezintă, de asemenea, o amenințare similară. Lactația se referă la faza de îngrijire a gropiului. Lactația este vitală esențială pentru sănătatea și durabilitatea unui așternut; Prin urmare, orice problemă va crește foarte probabil șansele aceluiași întâmplător în litidele viitoare. Este posibil să nu devină o preocupare majoră dacă câinele a experimentat o problemă de probleme de lactație în sarcini trecute, dar dacă ea a experimentat mai mult de unul, este un semn clar pentru a nu o rambursa din nou.

Colostrum la câini
Colostrul oferă anticorpi necesari și apărarea imună în primele ore și primele zile, ale unei vieți ale cățelușului.

Problemele de lactație comună la câinii de sex feminin includ:

Eclampsie

Aceasta este o condiție gravă care apare imediat după nașterea căței și poate duce la moarte dacă nu este luată în serios sau eradicată la debutul simptomelor. Eclampsie este cauzat de Nivelurile inadecvate de calciu În sângele mamei datorită problemelor tiroidiene. Este obișnuit la câinii care sunt la ieșirea pentru prima dată și, de asemenea, în tipuri mai mici de rasă.

Mastită

Mastita este marcată de bacterii în glandele mamare și rezultă într-o Infecția mamară. Puii vor respinge în mod natural tatăle care sunt infectate sau mama poate opri alăptarea cu totul. În general, este identificat ca niște toalete umflate sau o descărcare neobișnuită. Dacă observați un astfel de comportament (e.G. mama împingând nou-născuții), veți dori să începeți imediat hrănirea sticlelor pentru a-și susține creșterea constantă.

Lapte inadecvat

Uneori, din motive diferite sau necunoscute, o mamă nu poate produce lapte suficient pentru a hrăni pe toți puii ei. Acest lucru poate provoca o serie de probleme pentru pui și va necesita intervenția umană pentru hrănire. Această condiție ar putea rezulta din dezechilibre hormonale, nutriție inadecvată în mamă sau o boală mai gravă.

O mulțime de crescători subliniază despre sarcina câinelui lor de sex feminin, dar asistenta de catelusi este la fel de importantă și stresantă. Prea puțin lapte poate fi observat numai dacă amelioratorul este atent și monitorizează fiecare creștere a câinelui. Există o mulțime de Puppy Lapte Formula Disponibil astfel încât să puteți completa doza cu mâna.

Vârsta și picătură în fertilitate

Unul dintre cele mai importante rezultate și provocări ale reproducerii se datorează Lipsa de fertilitate atât la câinii de sex masculin, cât și la femele. Anumite boli care afectează tractul de reproducere Atât la câinii de sex masculin, cât și de sex feminin îi vor face mai puțin fertili. În plus, câinii pot deveni infectați și transmit boli cu transmitere sexuala care afectează și fertilitatea lor. De cele mai multe ori, totuși, fertilitatea drop-in este o problemă care este cauzată de bătrânețe. Este adesea o concepție greșită că câinii pot continua să reproducă o anumită vârstă cu rezultate pozitive. Din păcate, mulți crescători fac această ipoteză dezastruoasă și continuă Suprasolicitarea câinilor lor trecut de punctul de epuizare sau până la moartea lor.

[Pulcquote-dreapta] De cele mai multe ori, totuși, fertilitatea drop-in este o problemă care este cauzată de bătrânețe.[/ Pulcquote-dreapta]

În timp ce majoritatea Câinii masculi pot merge pe întreaga lor viață de reproducere, Mulți factori contribuie la scăderea fertilității care vor opri numărul de sarcini produse din fiecare împerechere. Mai mult, vârsta în care un câine nu ar trebui să fie permis să se reproducă mai mult, este proporțională cu tipul de rasă, mărime și stare generală a sănătății. Rasele mici sau rasele foarte mari tind să nu se reproducă bine după o perioadă mai scurtă de ani, în timp ce un câine de dimensiune medie poate crește mai mult. De asemenea, luați în considerare faptul că unele rase de câine nu sunt la fel de fertile ca și altele, și din orice motiv, ar putea pierde interesul în împerecherea singură. Consultați întotdeauna cu VET, cluburi de kennel și diverse companii de reproducere pentru mai multe informații cu privire la vârstele potrivite pentru a-ți reproduce câinele.

Femeie

În general, ca o vârstă de sex feminin, ea tinde să producă departe mai puțin ovum. Când se produce mai puțin ovul, șansele de a rămâne însărcinată sunt substanțial reduse. Este important să rețineți că câinii de sex feminin nu trec prin menopauza ca și femeile. Câinii de sex feminin pot rambursa de obicei până în jur 8 ani, În timp ce unele standarde plasează limita la fel de scăzută ca 5 ani. Rasele de câine mai mici au de obicei până la 5 ani.

Odată cu creșterea vârstei, un câine de sex feminin este mai predispus la experiența nașterii nașterii. Mulți veterici recomandă să nu reproduce o femeie după ce a avut deja 4 până la 6 litri. De asemenea, dacă ea a crescut prin aproape toate ciclurile ei de căldură, ea poate fi deja prea obosită, ceea ce ar face ca sarcini ulterioare să fie prea plictisitoare și laborioase pentru ea.

Masculin

Caninii de sex masculin tind să se maturizeze mult mai devreme decât omologii lor de sex feminin și pot rasa de obicei pentru o perioadă mai lungă decât femelele, în medie, în medie 10 ani, cu unele rase care au o medie de 7 ani și puțini mergând până la 12 ani. După 10 ani, reproducerea ar trebui să fie oprită cu siguranță. În ceea ce privește fertilitatea, Numărul de spermatozoizi este adesea baza pe care să judece o capacitate de câine masculin pentru impregnarea unei femei, care scade cu timpul. Atât viabilitatea, cât și vitalitatea spermei sunt direct dependente de vârstă. În plus, este mai bine să judecați numărul de așternuturi pe care câinele produce în timp. Dacă suma totală pare să scadă, atunci este un semn pentru a opri reproducerea.

De asemenea, dacă femelele sunt nu rămâne gravidă după împerechere, atunci bărbatul nu mai este un candidat viabil pentru reproducere. Mai mult decât atât, verificați posibile vătămări sau infecții, cum ar fi cei care afectează sistemul de reproducere, la câine, deoarece acestea pot reprezenta motivele posibile pentru o rată redusă de fertilitate la bărbat. Problemele de motilitate pot, de asemenea, să împiedice performanțele bărbaților în timpul actului de împerechere.

Lipsa de îmbunătățire

Crescătorii care știți ce fac va fi capabil să detecteze orice lipsă de progres în calitate în descendenții produse de mai multe generații. Dacă vedeți că noile gunoi nu oferă multe îmbunătățiri, trebuie să vă abțineți de la utilizarea acestei perechi de reproducere din nou. Alternativ, puteți căuta altul Partener de împerechere, care ar fi mai complementar câinelui tău cel mai puternic.

De-a lungul timpului, veți putea să luați notă de mici modificări ale câinilor de reproducere și să luați măsuri de precauție considerabile pentru a integra anumite protocoale în procesul de reproducere Pentru a maximiza rata de succes. Timpul vă oferă posibilitatea de a determina orice fluctuații și de a prezice rezultatele viitoare în litidele lor.

Găsirea partenerului perfect pentru câinele dvs. nu este o sarcină ușoară și necesită perseverență și expertiză constantă în această linie de lucru pentru a stabili barul ridicat pentru a ajunge la obiectivele pe care le urmărește. Astfel, ideea de a Creșterea câinilor selective este la Îmbunătățiți evoluția generațiilor câinilor pe care o reproduceți, ceea ce înseamnă că ar trebui să vă așteptați ca fiecare gunoi să fie oarecum mai bun decât ultimul și să nu prezinte semne de depreciere în timp. Dacă nu se arată semne de îmbunătățire, este timpul să nu mai reproduceți câinii imediat.

Pentru a evita această capcană potențială, trebuie să fiți siguri că ați ales cel mai bun partener potrivit pentru câinele dvs. Puteți face acest lucru prin obținerea unui Fundal bogat al istoriei celuilalt câine împreună cu toate pericolele de sănătate, ea poate fi predispusă. Orice câine care a avut chiar și o problemă de complicație sau de sănătate ar trebui să fie considerat ca nul. De asemenea, trebuie să determinați ce mănâncă câinele, potențialul ei și, de asemenea, de slăbiciunile ei, deoarece acestea sunt calități care pot fi înălțate în descendenții. Prin urmare, Căutați câini care vin cu pedigree Pentru a obține o idee despre originile ei și pentru a distinge numărul mediu de așternuturi și cât de mari au fost liturii anterioare în generațiile anterioare. Întotdeauna țineți minte, doar pentru că câinele dvs. este puternic și sănătos, niciunul dintre aceștia nu contează decât dacă partenerul este, de asemenea, în stare de sănătate și formă perfectă cu un fundal bogat pedigree sau altfel adăugați un risc inutil pentru succesul dvs. de reproducere.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când să oprească reproducerea unui câine - fertilitate, sănătate, vârstă "# 038; progresul