Anorexie la câini: 13 motive pentru care câinele tău nu mănâncă

Puține lucruri sunt la fel de alarmante pentru proprietarii de animale de companie ca atunci când câinii noștri nu mai mănâncă. Bine, există bucăți și lovituri misterioase, vărsături de origine necunoscută, posibilele obiect străin ingerat & # 8230; Dar anorexia la câini și câinii noștri refuzând să mănânce definitiv se situează acolo ca unul dintre momentele mai demn de panică. Deci, dacă vă gândiți, "# 8220;De ce câinele meu nu mănâncă?& # 8221; Iată câteva dintre motivele pentru care s-ar putea întâmpla acest lucru.

În primul rând, este important să rețineți că există nenumărate motive pentru care câinele dvs. ar fi putut să mănânce. Ar putea fi ceva de la a fi plictisit de selecția lor de alimente (sau de pescuit pentru mai multe resturi de masă gustoase pe care le-ați hrănit pe Sly) la ceva mai sinistru. Singura modalitate de a determina cauza anorexiei câinilor dvs. este să vă îndreptați spre veterinarul dvs.

Tipuri de anorexie la câini

Când vorbim despre "anorexie" într-un context veterinar, pur și simplu vorbim despre o pierdere a apetitului. Câinii pot, de asemenea, să expună Anorexie parțială ceea ce înseamnă că mănâncă, dar nu mănâncă suficient pentru a obține o nutriție adecvată corpul lor.

În cele din urmă, câinii pot prezenta, de asemenea, ceva numit "pseudo-anorexie."Un câine cu pseudo-anorexie are dorința și apetitul de a mânca, dar nu sunt în măsură să mănânce din cauza unei cauze primare, cum ar fi dinții putrezi sau în durere.

Deci, care ar putea fi motivele pentru anorexie la câini?

Principalele motive pentru anorexie la câini și câini care nu mănâncă pot fi comportamentali sau pot fi fizici. Să ne uităm mai atent la ambele.

UITA-TE LA ASTA: Cum să obțineți un câine fără poetit să mănânce

Motive comportamentale pentru care câinele dvs. nu mănâncă

1. Fiind pickyMotive comportamentale pentru care câinele dvs. nu mănâncă

Ne place să ne stricăm câinii, dar când le stricăm cu prea multe gusturi gustoase, resturi de masă, oameni de hrană etc. Îți poți da vina pe ei pentru a-ți întoarce nasul la un castron de kibble uscate.

Având în vedere alegerea mâncării aceluiași kibble uscate pentru fiecare masă pentru tot restul vieții sau mâncarea unei varietăți de alimente umane delicioase, pe care le-ați alege? Câinii noștri nu sunt cu siguranță născuți în acest fel, dar dacă nu mențineți o dietă sănătoasă adecvată, ei pot veni cu ușurință să se comporte așa și să dezvolte anorexia.

Faceți câinele dvs. o favoare: Stick cu o dietă de canină adecvată din punct de vedere nutrițional și limitează tratamente la una sau două pe zi sau riscul de a crea un Monster A & # 8220;.& # 8221;

2. Stres

Ca noi, câinii noștri pot avea stres. motive pentru stresul lor pot fi aceleași ca și propriile noastre sau pot fi specifice "lumii caninei", dar oricare ar fi, pot influența apetitul câinelui tău.

Câinii noștri trăiesc într-o lume străină - lumea noastră - unde depind de o rutină constantă pentru a ști ce să se aștepte și cum să răspundă. Ca părinți de companie, îi oferim câinilor noștri un plan al acestei structuri prin formare și comportament repetitiv. Când apare ceva care nu se potrivește acelui plan, provoacă o mare anxietate și stres pentru câinii noștri. În timp ce ei sunt preocupați de ceea ce se întâmplă și de ce s-au schimbat lucrurile, sunt mult mai puțin susceptibile de a se concentra asupra alimentelor și sunteți mai probabil să vă aflați semne de stres în ele.

3. Opțiuni alimentare de calitate slabă

Bugetul familiei dvs. poate fi cauza din spatele anorexiei la câini. De exemplu, dacă ați alimentat câinele dvs. un hrană pentru câini premium pentru cea mai mare parte a vieții lor și constrângerile financiare dintr-o dată te-au forțat să vă reducați și să vă alimentați alimentele mai mici de calitate, acestea pot reacționa la această schimbare slabă.

Imaginați-vă dacă ați mâncat toată coastele din viața voastră și într-o zi ați primit coada de carne de vită - ați observat diferența, nu ați fi? Unii câini fac și eu. Bineînțeles, există câini ca iubitul nostru Labrador de chowhound, care mănâncă orice și totul merge, dar nu fi surprins dacă canina ta se potrivește în categoria fosta cu schimbări dietetice drastice.

4. Depresie și anxietate

Ca noi, câinii noștri sunt susceptibili la îngrijorări depresie și anxietate. Fiecare dintre aceste preocupări poate contribui la anorexia câinilor în același mod pe care îl fac pentru noi. De exemplu, un câine care este deprimat după ce a pierdut colegul său pe care la trăit timp de doisprezece ani este probabil să arate semne de depresie care poate duce la anorexie.

De asemenea, un câine care suferă de anxietate severă va fi atât de preocupat de acea anxietate pe care o pot refuza să mănânce. Am avut un câine care a suferit teribil de anxietate, atât de mult încât atunci când tehnicienii veterinari i-au oferit cel mai delicios de tratamente de catelus, el ar lua-o, lăsați-o să cadă din gură, apoi să se ascundă. Prioritatea sa a fost aceea de a ajunge într-un loc sigur, pentru a servi acea luptă sau mecanism de zbor, mai degrabă decât să mănânce.

5. Ceva mai bun este în jur (eu.E. Manipulare)

Dacă aveți obiceiul de a vă hrăni mâncarea umană a câinelui și ați pus mâncarea câinelui în același timp în care mâncați cu familia dvs., puteți fi în el "ochiul stingător". Câinii care au fost răsfățați de alimentele umane sunt mai susceptibile de a-și proteja kiblele atunci când alimentele umane este o alternativă viabilă și că protestul se manifestă prin anorexie la câini.

De asemenea, citiți: 9 Condiții de sănătate pentru câini de urgență care nu pot fi întârziate

Motive fizice pentru anorexie la câini

Motive fizice pentru anorexie la câini

6. Durere

Durerea este un mare egalizator în fiecare rasă de lucru de viață - când suntem în durere, evităm alimentele. Chiar și atunci când durerea nu este direct legată de procesul de a mânca, evităm alimentele deoarece simptomele asociate cu durerea (PDF) sunt prea copleșitoare.

Imaginați-vă, aveți cea mai gravă migrenă a vieții voastre. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să mănânci o masă. Nu pentru că mâncarea ar înrăutăți migrena per se, dar pentru că:

  1. Nu ne putem gândi la nimic altceva decât la acea durere constantă.
  2. Durerea severă provoacă adesea greață.
  3. Corpul deseori "dezactivează" substanțele chimice care Apetitul semnalului Când suntem în durere.

7. Sănătatea slabă dentară

Dacă ați avut vreodată o durere de dinți, atunci știți durerea pe care o aduce. Ca și noi, câinii noștri pot experimenta durerea de dinți și ca noi, acea tootache poate impactul apetitului lor. Doar câteva dintre cauzele dentare ale anorexiei la câini includ un dinte cracat sau cios, cavități, abcese, dinți rupți, infecții orale sau dinți complet putrezi.

Dacă câinele dvs. nu mănâncă din cauza durerii dentare, trebuie să aibă acea durere remediată cu îngrijirea dentară veterinară cât mai curând posibil, astfel încât să se poată întoarce la o viață normală. Veterinarul dvs. poate sugera o opțiune de dietă alternativă în timp ce așteaptă proceduri dentare chirurgicale doar pentru a vă asigura că acestea primesc nutriția corespunzătoare necesară.

8. Proceduri medicale recente sau adăugiri de medicamente

Procedurile medicale recente pot fi, de asemenea, o cauză a pierderii apetitului și a anorexiei la câini. O parte din acest lucru este probabil să fie rezultatul durerii, dar poate, de asemenea, să se conecteze la adăugarea de medicamente la rutina zilnică a câinelui.

Medicamentele pentru animale de companie pot suprima apetitul, deoarece anorexia este un efect secundar al acelui medicament sau pot provoca un câine să mănânce mai puțin doar pentru că se simt rătăciți, dorm de cele mai multe ori sau se simt mai puțin ca ei înșiși. Din păcate, nu putem explica câinilor noștri că aceste sentimente sunt tranzitorii și că ar trebui să mănânce, dar în multe cazuri, o mică coaxură cu ceva asemănător Doggy Bouse Bush sau stropire Dog alimente pentru animale / mixere Pe partea de sus a meselor lor pot ajuta.

9. Overindulging pe gustări și tratamente

Un alt motiv pentru care câinele dvs. poate refuza să mănânce este că sunt prea plini după gorging pe gustări și tratamente. Acesta ar putea fi rezultatul unui câine Houdini care își găsește drumul în cămară de alimente sau ar putea fi rezultatul unui membru al familiei ascunse. Oricare ar fi cauza, dacă burta cățelușului este prea plină de bunătate, ei nu vor da castronul lui Kibble un al doilea gând.

10. MaladieBoală ca fiind cauza anorexiei câinilor

Boala poate varia de la frig la cancer, iar în ambele exemple, un efect secundar poate fi pierderea apetitului. În timp ce trupurile noastre găzduiesc un atac asupra "invadatorii străini", majoritatea dintre noi simt atât de drenați că tot ce vrem este să dormim.

Concentrarea noastră nu este cu siguranță pe mâncarea următoarei noastre mese, deoarece fiecare resursă a corpului nostru este îndreptată spre uciderea cauzei bolii noastre. Am mâncăm, resursele corporale prețioase ar trebui să fie redirecționate către digestie.

Câinii noștri funcționează în același mod. Instinctul organismului canin este de a închide orice procese "inutile", astfel încât accentul să fie eliminat Celulele "anormale" sau organisme care ne cauzează să ne simțim rău.

11. O obstrucție

Unii câini sunt hotărâți să se săpare, să miște sau să vâneze ceva pe care nu ar trebui să-l aibă. Există câinii care mănâncă roci, câinii care mănâncă șosete și câinii care mănâncă și # 8230; tot ce își pot obține labele lor. În funcție de tipul de corp străin și de dimensiunea corpului străin câinele dvs. a mâncat, ei vor începe să sufere simptomele de obstrucție, dintre care una va fi anorexia la câini.

O obstrucție este exact ceea ce pare - un corp străin care blochează intestinul câinelui și împiedică alimentele să treacă prin tractul intestinal. Dacă pooch-ul dvs. experimentează o obstrucție, este esențial să abordăm imediat problema. Lăsată netratată, câinele dvs. își va pierde apetitul, se confruntă cu slăbiciunea și pierderea în greutate și poate prezenta necroză a țesutului intestinal.

12. Probleme gastrointestinale

Probleme gastrointestinale și Probleme digestive nu trebuie să fie la fel de gravă ca o obstrucție pentru a afecta apetitul câinelui. Ceva ca "simplu" ca o stomac poate provoca și anorexia la câini.

Există multe cauze ale disconfortului gastrointestinal care poate duce la caini refuzând să mănânce, iar unele dintre acestea includ:

  • Intoxicație alimentară
  • Gastroenterită
  • Colita
  • Pancreatită
  • Sensibilități alimentare, intoleranțe sau alergii

13. Infecția cu parazitul

Ultimul pe lista noastră (deși există multe alte cauze ale anorexiei la câini să ia în considerare și să discute cu VET), este a Infecția parazitare. În timp ce unii paraziți cum ar putea să vă provoace câinele să mănânce câinele Mai mult alimente, există niște paraziți ca Giardia care au efectul opus.

Păstrarea câinelui la curent cu medicamentele lor preventive poate ajuta la prevenirea acestor paraziți și, de asemenea boala tickborne de la preluarea, dar o vizită anuală de VET este, de asemenea, recomandată pentru a verifica pentru orice paraziți care ar putea "aluneca prin fisuri".

Cât timp ar trebui să

Cât timp ar trebui să "urmăriți și să așteptați" când câinele dvs. a încetat să mănânce?

Există părinți câini care nu se panică la lucrul slăbit și oferă simptome o perioadă rezonabilă de timp pentru a rezolva înainte de a se îndrepta spre veterinar. Există, de asemenea, părinți câini care se află sub tulpini financiare temporare și care nu își pot permite o vizită inutilă la veterinar.

Nu suntem veterinari și, prin urmare, recomandările de mai sus și de mai jos se bazează pe experiențele noastre colective și nu ar trebui să fie luate ca sfaturi veterinare grele și rapide.

Vă recomandăm să vă plătiți imediat VET-ul imediat dacă "# 8230;

  • Gut-ul vostru vă spune că ceva este greșit și trebuie să mergeți la veterinar - este mai bine să fii în siguranță, mai degrabă decât să-ți pare rău.
  • Câinele dvs. este un cățeluș, un câine în vârstă, este foarte mic, are un sistem imunitar compromis, sau este bolnav sau fragil, mergeți la veterinar acum. Acești câini sunt considerați a face parte dintr-o populație "la risc", ceea ce înseamnă că ar putea să cedeze foarte repede bolii și, uneori, cât de puțin ca o întârziere de oră în căutarea îngrijirii veterine face o diferență.
  • Câinele dvs. prezintă orice alte simptome care vă dau cauza îngrijorării - probleme de respirație, sânge în scaunele sau voma, un abdomen umflat, durere etc.
  • Câinele dvs. prezintă semne de disconfort general, cum ar fi împlinirea, fiind în imposibilitatea de a se conforta, stabilind doar pentru a se ridica, ritm, și încercați să stați din nou ... Acestea sunt toate semne că câinele dvs. ar putea suferi de probleme serioase GI care necesită imediat intervenție veterinară.
  • Câinele dvs. adult a ratat mai mult de două mese pe care ar trebui să le consultați cu telefonul VET prin telefon pentru a explica simptomele câinelui dvs. în cel puțin.
  • Câinele tău a vărsat de mai multe ori, vomite de îndată ce încearcă să mănânce sau are sânge în vărsături.
  • Câinele dvs. prezintă semne de letargie, slăbiciune, zahăr din sânge scăzut sau anemie.

Anorexia la câini - 13 motive pentru care câinele dvs. nu mănâncăDealizarea anorexiei la câini poate fi uneori rapidă și simplă sau poate fi un proces lung și complicat, în funcție de motivele pentru care câinele dvs. refuză să mănânce. Știi puiul tău și știi când se simt rău sau în afara obișnuite. Adesea, această cunoaștere ne permite să judecăm când câinii noștri au nevoie de intervenție veterinară.

Dacă nu sunteți sigur, vă rugăm să sunați imediat medicul veterinar, mai degrabă decât să vă întoarceți la un forum de Internet pentru sfaturi. VET-ul dvs. știe istoria sănătății câinelui dvs. și este pregătită profesional pentru a identifica simptomele și pot începe tratamentul imediat dacă este necesar.

Citiți următorul: Top 12 cele mai bune alimente pentru câini de degustare pentru mâncătorii pretențioși

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Anorexie la câini: 13 motive pentru care câinele tău nu mănâncă