De ce câinii iubesc să mănânce zăpadă?

De ce câinii iubesc să mănânce zăpadă

Ați încercat vreodată să beți o ceașcă de ceai cu gheață într-o zi rece de iarnă? Sună ridicol, dreapta? Ați prefera să preferați o ceașcă de cacao fierbinte într-o astfel de zi. Ei bine, câinele dvs. nu crede întotdeauna că o ceașcă de cacao fierbinte este o idee bună. De fapt, preferă să mănânce zăpadă într-o zi rece de iarnă!

De ce, mă rog? Să aflăm.

De ce câinii iubesc să mănânce zăpadă?

Există multe teorii și argumente cu privire la motivul pentru care câinii le place să mănânce zăpadă. Dar, aici sunt câțiva că majoritatea proprietarilor de câini ar fi de acord.

  • Fascinație cu zăpadă

Câinii iubesc zăpada pur și simplu pentru că o găsesc fascinantă. Este ceva nou, este moale, pufos și greu de prins. Nu sunt aceste motive suficiente pentru caini să iubească zăpada?

câine mănâncă zăpadă

Unii câini merg absolut nebun atunci când văd zăpada că nu pot să se controleze. În entuziasmul lor, ei ajung să mănânce zăpadă fără să-și dea seama ce se întâmplă.

  • Deshidratare

Unul dintre motivele cele mai științifice pentru câinii de a mânca zăpada este deshidratarea. În timpul iernilor, șansele de deshidratare sunt ridicate, deoarece vremea este uscată și este în mare parte lipsită de umiditate dacă nu locuiți într-un loc rece și umed. De aceea avem nevoie de mai multă apă în timpul iernilor.

Din păcate, majoritatea dintre noi nu-și dau seama că și nu pot lăsa și apă suplimentară pentru câinii noștri. Castronul de apă pe care îl lăsați pentru câinele dvs. poate să nu fie de ajuns și să mănânce zăpada este modalitatea naturală a câinelui de a-și îndeplini nevoile de hidratare.

De fapt, mâncarea zăpezii este o formă mai bună de hidratare decât de a bea apa învechită care a fost ținută în castron câteva zile înapoi. Mulți proprietari de câini nu își dau seama că trebuie să schimbe adesea apa, chiar dacă castronul are încă puțină apă. Ca oameni, bem vreodată o gură de apă de la un pahar, lăsați-o pe contorul de bucătărie timp de câteva zile și apoi beți aceeași apă din nou? Deci, cum ne putem aștepta ca câinii noștri să facă asta?

Câinii au un simț dorit de miros și de aceea pot prefera să mănânce zăpadă peste apa învechită păstrată în castronul de câine de multe zile. Studiile arată că câinii deshidrați mult mai repede decât oamenii și au nevoie de mai multă apă pentru a-și reface fluidele în corp.

Dacă nu schimbați apa din castron de cel puțin câteva ori în fiecare zi, câinele va opta pentru zăpadă pe o zi de ierni. Din păcate, zăpada proaspătă nu are nici măcar apă atât de multă apă. Conține doar cinci procente de apă, astfel încât câinele dvs. ar putea să mănânce zăpada toată ziua pentru a obține hidratarea pe care o are nevoie.

Deci, pentru a evita acest lucru, păstrați un castron proaspăt de apă pentru câinele dvs., de preferință pe tot parcursul anului.

Ați putea dori, de asemenea: Câine de câine

  • Iubesc gustul

La fel ca oamenii, câțiva câini au și un gust ciudat. Ei doar iubesc snacking pe zăpadă și du-te în mod repetat să mănânce.

Câinele iubește să fie în zăpadă

Dar proprietarii de animale de companie ar trebui să aibă grijă de acest comportament ca mâncarea prea multă zăpadă poate provoca probleme intestinale pentru câinele dvs. De multe ori, duce la diaree și ați termina curățarea covorului mai des decât vă place. Acesta este motivul pentru care țineți un ochi pentru câinele dvs. și asigurați-vă că nu mănâncă prea mult din gustările sale preferate."

În legătură cu o postare: Cel mai bun Curățător de covoare pentru animale de companie

  • Probleme medicale

Deși ar putea fi distractiv să vă urmăriți câinele să prindă niște zăpadă și să o mâncați, ar putea fi mult mai mult în spatele acelei pofte.

În afară de deshidratare, nebunia pentru a mânca zăpada ar putea indica mai multe condiții subiacente, cum ar fi Boala lui Cushing, Pietrele de rinichi și multe altele.

Deci, dacă vă vedeți câinele dvs. în mod constant pentru zăpadă, începeți cu un castron de apă. Când asta nu ajută, ia-ți câinele la veterinar. Poate puteți face o fotografie sau două dintre câinele dvs. mănâncă zăpada pentru propria dvs. fericire, dar este posibil să nu fie un timp fericit pentru câinele dvs., deoarece trebuie să se lupte cu probleme medicale care stau la baza acestei craze.

  • Predispozitie genetica

Deși câinele dvs. este un animal de companie acum, nu a fost așa de multe secole. Acest lucru înseamnă că câinele dvs. este reglat genetic pentru a mânca zăpada pentru hidratare, deoarece acesta este ceva pe care strămoșii ei îl făcuseră în sălbăticie.

Aceste gene ar fi putut fi trecute la câinele dvs., așa că s-ar putea simți înclinat să mănânce zăpada să se hidrateze. Amintiți-vă, sursele de apă sunt înghețate în sălbăticie în timpul iernilor și zăpezii au fost cea mai bună sursă posibilă de apă după vânarea animalelor mici. Deci, câinele dvs. are pur și simplu o predispoziție genetică la zăpadă și o mănâncă.

Acum că am analizat câteva motive, următoarea întrebare mare este ar trebui să vă permiteți câinele dvs. să mănânce zăpadă?

În cazul în care câinele dvs. mănâncă zăpadă?

Ei bine, da, dar în cantități limitate. Dacă câinele dvs. are o fantezie pentru zăpadă sau dacă instinctele sale naturale o fac să se simtă ca să mănânce zăpadă, nu există nici un rău în acest sens.

câine mănâncă zăpadă

Dar, ca proprietar de animale de companie, ar trebui să căutați un model aici. Câinele dvs. încearcă doar să mănânce zăpadă pentru distracția lui? Sau arată că câinele dvs. are nevoie într-adevăr? În primul caz, este bine să permiteți câinele dvs. să se distreze. Poate că în cele din urmă se va plictisi de frig și ar vrea să se confrunte cu tine.

Dar, dacă este al doilea motiv, păstrați un castron de apă proaspătă și vedeți dacă acest lucru ajută. Dacă câinele dvs. continuă să mănânce zăpadă, duceți-l la veterinar pentru a verifica condițiile medicale subiacente. Ar putea fi mai mult decât ceea ce îndeplinește ochiul.

Pe scurt, câinii iubesc să mănânce zăpadă din mai multe motive, cum ar fi instinctele lor naturale, aspectul fascinant al zăpezii și poate chiar pentru că este deshidratat și nu obține suficientă apă proaspătă. Cu toate acestea, dacă vedeți câinele dvs. devin disperat pentru zăpadă, este timpul să plătiți o vizită la veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii iubesc să mănânce zăpadă?