20 De semne de stres la câini [infographic]

Pentru noi, semnele de stres sunt esențiale pentru că acestea ne ajută să navigăm și să funcționăm în viața noastră de zi cu zi. Pentru câini, pe de altă parte, nu există nicio modalitate de a folosi aceste informații în avantajul lor fără ajutorul proprietarilor de animale de companie. Recunoașterea semnelor de stres la câini este vitală pentru bunăstarea generală a puilor dvs.

Stresul la animale și câinii în special, a fost studiat în mod activ pentru ultimele trei decenii (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) Și cercetătorii au găsit căi eficiente nu numai de a distinge semnele de stres la câini, ci metode despre cum să o scutesc repede.

Mai multe studii sunt în curs de desfășurare și găsesc semne noi de poveste cum ar fi Lingea gurii câinelui și cauze de stres cum ar fi lipsa de somn. Înțelegerea comportamentului câinelui stresat este singura modalitate de a preveni alte complicații în materie de sănătate, deci aici sunt 20 de semne de stres la câini pe care trebuie să le supravegheați, cauze potențiale și câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ușura stresul într-un câine.

Semne de stres la câini

Ca și acest infografic? Imprastie vestea! Distribuiți-l pe site-ul dvs .:

Vă rugăm să includeți atribuirea cu acest grafic.20

20 de semne de stres la câini

1. Pierderea poftei de mâncare

Refuzul câinelui dvs. de a mânca este unul dintre primele și cel mai frecvent semn el este probabil a subliniat. Acest lucru poate fi, de asemenea, un semn de apatie, plictiseală sau depresie la câine, toate fiind mai mult sau mai puțin legate de stres, de asemenea.

2. Semnalele de calmare

Câinele dvs. prezintă o mișcare lentă, linge de buze, expunând partea inferioară, întorcându-și capul departe sau evitându-i ochii - acestea sunt semne de stres la câini și adesea merg mână în mână.

3. Evitare

Poochul tău devine mai puțin interesat de lucruri, mai apatic. Câinele dvs. în mod normal jucăuș este acum închis, îndepărtând în mod constant și evită atingerea ta.

4. Tulburări digestive

La fel ca și cu oamenii, problemele de burtă sunt adesea legate de sănătatea mintală. Sistemul digestiv al câinelui este foarte sensibil la stres, și vărsături repetate și diaree (printre alte probleme GI) ar putea fi semne de stres la câini.

5. Comportamente de deplasare

Excesiv de clipește, căscat, dinți chattering, lins nas, zgârierea, scutura ca și cum ar fi umed când se usucă. Fiecare caz separat va fi, de obicei, un semn de poveste de altceva, dar când câteva sunt asociate împreună, ar putea însemna că câinele dvs. este stresat.

6. Îngrijirea excesivă

Câinii nu sunt pisici și, în general, nu se sfătuiesc prea des. Cu toate acestea, atunci când sunt stresate, câinii se pot misturi excesiv chiar până la punctul de auto-mutilare.

7. Hiperactivitate

Hiperactivitatea este o problemă comună în canini și în a fost bine studiat. Când câinele dvs. se angajează în comportament frenetic sau o stimulare constantă neliniștită fără oprire, stresul ar putea fi cauza ei.

8. Agățat

Câinele dvs. vrea să fie în contact constant cu dvs. pentru reasigurare. Animalele care se simt neliniște din cauza stresului caută instinctiv ajutorul și apropierea de proprietarii lor.

9. Poziția corpului redusă

Nu întotdeauna dovedite semne de stres la câini, dar slower, croiting sau a fi mascate pot fi indicii că pooch-ul tău se confruntă cu ceva incomod.

10. MOUTHING

Acest lucru ar putea merge de la un nibbling blând la o durere dureroasă sau să se prăbușească, tot drumul spre mușcătură. MOUTHING este o problemă de comportament obișnuită și un indicator al altor probleme, deci va trebui să aveți grijă de alte semne de stres la câinii alături de aceasta.

11. Gâfâind

Câinele dvs. respiră greu sau luați respirații rapide superficiale, dar nu a fost activ din punct de vedere fizic. Când este clar observată, este unul dintre semnele mai evidente ale unui animal stresat.

12. Paws transpirat

Cum ar fi chating-ul menționat mai sus, dacă fido-ul tău nu a fost fizic foarte activ, labele transpirației pot fi un semn că a subliniat.

13. Excesiv de vărsare

Toți câinii vărsat, dar un câine stresat va arăta în mod clar o creștere a vărsării. Veți începe să vedeți o scădere a cantității și sănătății blănurilor sale și veți începe să găsiți mult mai mult păr de câine în jur.

14. Comportament distructiv

Ca și cumva, comportamentul distructiv este comun la câini și poate fi cauzat din alte motive. Cu toate acestea, studiile arată că câinii pot încerca să atenueze stresul prin mestecarea sau mutarea mobilierului sau chiar ei înșiși.

15. Sniffing sporit

Veți știul dvs. Pooch poate fi subliniat când mirosul a luat prioritate față de comenzile dvs. sau alte lucruri în mod normal important pentru câinele dvs.

16. Piese accidente

Câinele tău pregătit de casă este acum Backtracking pe instruire. El nu înțelege că trebuie să ceară să iasă și nu-i amintiți și # 8221; Cum să-i ții pee.

17. Urechi fixați în spate

Mulți câini care nu fac adesea acest lucru altfel își vor desena urechile înapoi și mai mici atunci când sunt sub stres și să mențină acest lucru (posibil cu postură de coborâre și coborâre) pentru perioade prelungite de timp.

18. Creșterea somnului

Câinele dvs. dormește semnificativ mai mult decât de obicei, care este unul dintre cele mai frecvente semne de stres la câini. Interesant, o cantitate crescută de stres poate fi, de asemenea, cauzată din cauza lipsei de somn, făcându-l un cerc închis.

19. Vocalizări excesive

Câinele care în mod normal nu latră foarte mult este acum în mod constant învârtit, urling sau lătrat. Acest lucru sa întâmplat ore întregi și poate zile și știți că nu există niciun motiv pentru animalul dvs. de companie să lage, ceea ce înseamnă că el este probabil să experimenteze o problemă de sănătate mintală.

20. Simptome fizice

Noi simptome fizice asemănătoare bolii, cum ar fi alergii sau probleme de piele, pot fi un semn de stres. Există un număr mare de probleme de sănătate fizică PET dvs. va experimenta atunci când este stresat, iar acestea sunt de obicei greu de fixat fără testarea la clinica Vet.

Cauze comune de stres la câini

Este practic imposibil ca proprietarul câinelui să cunoască cauza exactă a stresului la câini, deoarece motivele sunt numeroase. Veți avea nevoie să vă luați pooch-ul unui Weet și Canine Behaviorist pentru a obține mai multe opinii cu privire la ceea ce ar putea fi motivul, dar aici sunt cele mai frecvente:

  1. Expunerea la elemente noi, animale sau persoane.
  2. Separarea de membrii familiei umane.
  3. Metode de formare negative cum ar fi pedeapsa.
  4. Modificări ale mediului.
  5. Zgomot puternic ca furtuna sau focurile de artificii.
  6. Întreruperea constantă atunci când mâncați sau dormiți.
  7. Lipsa de puncte de vânzare pentru a exercita, turma, rula sau recupera.
  8. Schimbări excesive în regulile și rutinele casei.

Este probabil că va trebui să lucrați prin fiecare dintre aceste cauze de stres pentru a fixa exact unul și este posibil ca acolo să fie mai mult decât unul.

Cum să ajuți un câine stresat

O cantitate crescută de stres este periculoasă pentru câini și ajutându-vă pooch-ul să amelioreze că este esențial. Obținerea de ajutor de la un profesionist este recomandată ca primul curs de acțiune, dar există și câteva lucruri pe care le puteți face după ce ați recunoscut semne de stres la câini:

Exercițiul regulat și timpul de joc.

Un joc de preluare sau o plimbare lungă sunt cele mai bune modalități de a reduce stresul.

Preveni situațiile stresante.

Încercați să evitați situațiile și locurile pe care le cunoașteți poate provoca stres.

A se vedea dacă dieta câinelui este bine echilibrată.

Nutriția corectă este o parte integrantă a bunăstării generale a câinelui dvs.

Fii consistent.

Când setați regulile, nu le schimbați astfel încât animalul dvs. să știe ce se așteaptă.

Oferiți câinelui dvs. o zonă sigură.

Câinele are nevoie de un spațiu cu un pat, cu cutie sau o pătură pentru a scăpa din nou și din nou.

Petreceți mai mult timp împreună.

Zilele zilnice și unele timp de joc nu pot fi suficiente, deci încercați să găsiți mai mult timp pentru a fi cu animalul dvs. de companie.

Amintiți-vă că chiar și atunci când începeți să căutați ajutor pentru pooch-ul dvs. stresat, este cel mai bine să fiți conștienți de starea animalelor de companie și să nu faceți mai rău. De exemplu, vizitele VET sunt susceptibile de a provoca mai mult stres la câinele dvs., dar există modalități de a să le facă mai puțin stresante. Același lucru se aplică tuturor celorlalte situații în momentul în care încearcă să remedieze problema.

Citiți următorul: 7 idei despre cum să scadă stresul la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 20 De semne de stres la câini [infographic]