Ce să faci dacă câinele tău nu mănâncă

Maltez refuză să mănânce un castron de alimente de câini uscați

Câinii sunt, de obicei, motivați foarte alimente, astfel încât câinele dvs. nu mai mănâncă, este firesc să fii puțin îngrijorat. Știind de ce un câine a încetat să mănânce, dacă și cum ar trebui să-l forțezi să mănânce, iar când ar trebui să fii preocupat este important să înțelegi ca proprietar de animale de companie.

Ce este anorexia la câini?

Anorexia este lipsa unui apetit sau reticența de a vrea să mănânce. Oamenii se asociază de obicei acest termen cu anorexia nervosa, care este o tulburare de alimentație la oameni, dar anorexia apare pur și simplu atunci când un câine refuză să mănânce.

Sfaturi privind hrănirea câinelui dvs. cel mai bun mod posibil

Motive pentru care un câine nu mai mănâncă

Există o serie de motive pentru care un câine poate refuza să mănânce. Unele motive pot fi cauzate de comportament, dar alte probleme mai grave pot rezulta dintr-o boală sau o problemă cu câinele dvs.

  • Comportamental: Unii câini devin consumatori pretențioși după ce au fost răsfățați de proprietarii de câini bine intenționați și refuză să mănânce dacă nu primesc ceea ce vor. Modificări regulate în alimentele de companie pe care le hrăniți, O mulțime de tratamente, și răsturnarea cu alimentele de masă pot provoca probleme comportamentale care au ca rezultat anorexie.
  • Boala: Oricând un câine nu se simte bine, din cauza unei boli sau a unei boli, este posibil să nu vrea să mănânce. Ficat și boala renală, boala respiratorie care rezultă în probleme de respirație, cancer și alte probleme pot provoca un câine să nu mai mănânce. Letargie și alte simptome, cum ar fi vărsături și diareea, sunt, de asemenea, adesea prezente alături de anorexie într-un câine bolnav.
  • Durere: Durerea gâtului, durerea gurii, disconfortul abdominal și alte probleme pot provoca suficientă disconfort pentru a face un câine reticent să-și îndoaie capul și să mănânce alimente.
  • Probleme dentare: Dinți spartă, boală parodontală și chiar un baston blocat în acoperișul gurii unui câine pot duce la anorexie la câinele dvs.
  • Modificări ale mediului: Dacă câinele dvs. este stresat sau înfricoșător - din cauza unui nou cățeluș sau a unei persoane din gospodărie - un mediu nou sau din cauza construcției la domiciliu și a altor schimbări în jurul casei - poate refuza să mănânce.
  • Efecte secundare: Medicamente pe care câinele dvs. le poate lua poate cauza ca să nu vrea să mănânce. Discutați acest lucru cu medicul veterinar pentru a vedea dacă o doză poate fi schimbată sau dacă se poate face altceva pentru a reduce efectele secundare. În plus față de medicamente, vaccinările recente pot provoca, de asemenea, un câine să nu se simtă bine și, prin urmare, nu vrea să mănânce.
  • Obstrucţie: niste Câinii mănâncă lucruri ca șosete, animale umplute, roci și alte elemente care nu sunt digerabile. Acest lucru poate duce la o obstrucție și poate face ca câinele să nu vrea să mănânce.

Modalități de a atrage un câine să mănânce

Dacă câinele dvs. nu mănâncă, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a încerca să-l mâncați acasă.

  • Încălziți mâncarea câinelui pentru câteva secunde în cuptorul cu microunde
  • Oferiți alimente pentru copii, fie borcane de piure sau bastoane de carne
  • Hrăniți o dietă slabă de orez gătit, paste, pui sau curcan
  • Utilizați conserve sau alimente pentru câini în loc de alimente de câine uscate
  • Amestecați bulionul de pui fără sodiu sau apa în alimentele câinelui
  • Puneți mâncarea câinelui pe o placă pe care o persoană ar mânca
  • Puneți mâncarea câinelui pe podea, în loc de un castron de câine
  • Se presară niște brânză sau un mic unt de arahide pe alimente
  • Încercați o aromă diferită de hrană pentru câini

Diferite opțiuni pot funcționa mai bine decât altele pentru câinele dvs., iar eficacitatea opțiunilor ar putea depinde de cauza anorexiei câinelui. Alimentele mai moi pot fi mai atrăgătoare pentru un câine cu probleme dentare - arome diferite și alimente încălzite pot fi mai atrăgătoare pentru un câine care nu poate mirosi bine datorită problemelor respiratorii, iar aditivii cum ar fi brânza pot ajuta un consumator pretențios.

Ar trebui să forțezi hrănirea câinelui tău?

Dacă un câine pierde în greutate, medicul veterinar vă poate instrui să forțați hrănirea sau să oferiți hrănirea asistată câinelui dvs. Udat în jos alimente conservate sau formulări speciale pot fi folosite pentru a seringă alimentele într-o gură de câine, dar acest lucru trebuie făcut încet. Dacă forța hrănită prea repede sau dacă câinele dvs. refuză să înghită mâncarea, ar putea aspira, ducând la alimente care intră în căile respiratorii în loc de esofag.

Când să contactați medicul veterinar dacă câinele dvs. nu mănâncă

Dacă câinele dvs. refuză să mănânce, dar acționează în mod normal, continuați să oferiți alimente și să monitorizați câinele pentru orice alte modificări pentru o zi sau cam asa ceva. Dacă anorexia continuă sau dacă câinele începe să piardă în greutate, nu acționează în mod normal, este vorba, are diaree sau observați orice alte modificări ale câinelui dvs., contactați medicul veterinar. Alături de un examen fizic, raze X, screening-ul sanguin și alte teste ar putea fi necesar să se ruleze pentru a determina cauza anorexiei câinelui.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Ajutând câinele care nu va mânca suficient. Cummings Scoala de Medicina Veterinară la Universitatea de Tufts.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faci dacă câinele tău nu mănâncă