Depresia la câini: simptome, cauze și tratamente

Depresia este adesea o boală neînțeleasă. Nu este o surpriză atunci că mulți oameni cred că această problemă este rezervată oamenilor și că câinii nu pot suferi de depresie. În timp ce depresia la om nu este exact la fel ca depresia la câini, ea poate prezenta încă o problemă serioasă pentru populația canină și proprietarii lor.

Cum să știți dacă câinele dvs. este deprimat?

Depresia la câini este de obicei observată prin schimbări comportamentale care nu pot fi explicate prin alte probleme de sănătate. Aceste schimbări de comportament sau de dispoziție ale câinelui includ, de obicei, un interes scăzut în activitățile lor normale sau schimbările în interacțiunea cu dvs. și cu alte persoane.

Cum să știți dacă câinele dvs. este deprimatStudiile arată că plictiseala și lipsa stimulării mentale care duc la apatie sunt adesea una dintre principalele cauze ale depresiei la animalele de companie (Wemelsfelder 1993; Meyer-Holzapfel 1968; Carllsad 1996), dar ar putea exista și alte alte motive.

Depresia umană este o condiție clinică complexă și are multe sub-tipuri. Unul dintre ei este Depresia generalizată, care este diagnosticată după ce a vorbit cu pacientul. Deoarece acest lucru nu este posibil să se facă cu câinii, depresia care afectează canini este considerată diferită și imposibil de diagnosticat în același mod.

De aceea este important să cunoaștem simptomele depresiei la câini și când trebuie să vă luați câinele la veterinar și să începeți să luați măsuri pentru a trata depresia în poochochul dvs.

Simptomele depresiei la câini

Simptomele depresiei câinilor sunt similare cu simptomele pe care le suferă oamenii. Câinii pot fi retrași, inactivi și își pot schimba obiceiurile de mâncare și de dormit, cum ar fi dormi mai mult și mănâncă mai puțin. Unii câini își pot linge prea mult labele să se liniștească. Multe semne de depresie câinelui sunt similare cu cele ale unui a a subliniat câinele.

Pupul dvs. poate arăta o lipsă de interes în exercițiu, plimbări, de joc și alte activități pe care le bucură de obicei. Este posibil să observați că câinele dvs. se ascunde sau vă evită. În unele cazuri, câinii cu depresie pot afișa o debut brusc de agresiune și pot deveni dezorientați sau pierduți, chiar și acasă.

Multe dintre aceste simptome pot fi, de asemenea, explicate prin diferite afecțiuni medicale, motiv pentru care este important să vă luați câinele medicului veterinar pentru a obține diagnosticarea adecvată și excluderea altor boli sau probleme înainte de a putea fi determinată că depresia este principalul vinovat.

De asemenea, citiți: 30 de moduri de a distra un câine plictisit

Cauzele depresiei câinilor

Cauzele depresiei câinilor

Câinii suferă de obicei de depresie după câteva schimbări majore în viața lor, dar poate fi, de asemenea, cauzată de unele probleme minore sau de îngrijire necorespunzătoare a câinelui. Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze ale depresiei câinilor.

1. Plictiseală

Stimularea mentală este la fel de importantă ca cea fizică - de joc obișnuit, jocuri, jucării puzzle și alte instrumente care fac munca creierului tău. Când există o lipsă de stimulare a creierului sau când puiul este ignorat în mod regulat de către proprietar și lăsat la propriile lor dispozitive, este probabil ca plictiseala, care duce ulterior la apatie.

Plictiseala la câini este dificil de evaluat empiric; Cu toate acestea, există suficiente cercetări pentru a sugera că plictiseala este strâns legată de comportamentul problematic și stereotipic în câinii deprimați (Lemn-gush și colab. 1983; Gunn și colab. 1995; Paquette și colab. 1988). Odată ce plictiseala și apatia au intrat în câine, următoarea etapă este probabil să fie depresie, după cum se observă în studiile menționate mai sus.

2. Stres

În mod similar cu plictiseala, este important să ajutați la prevenirea și gestionarea stresului la câini pentru a evita creșterea în depresie. Există multe motive pe care câinii pot avea o cantitate semnificativă de stres, iar plictiseala este una dintre ele (Maier 1984; Gilmer și colab. 2003). Odată ce se întâmplă acest lucru, boala urmează traiectoria similară a plictiselii la câini.

3. Boală fizică

Depresia la câini poate fi adesea rezultatul unei alte probleme de sănătate. VET dvs. va încerca întotdeauna să excludă problemele fizice dacă observați schimbări de comportament. Condițiile dureroase și problemele vor face aproape sigur ca câinele dvs. să acționeze diferit.

Dezechilibrele chimice din creier pot fi, de asemenea, de vină, la fel ca și cum ar putea fi cu oamenii.

4. Schimbările de mediu

Mediul este adesea de o importanță imensă. Modificările în mediul sau programul câinelui dvs. pot declanșa depresia. Trecerea la o casă nouă este una dintre cele mai frecvente cauză a depresiei la câini datorită unei cantități mari de stres. Chiar și o schimbare de peisaj ca o renovare a casei poate declanșa depresia. Vremea poate afecta, de asemenea, starea de spirit a câinelui, dar este puțin probabil să provoace depresie. Câinii pot reacționa dramatic la schimbările de mediu și le poate lua timp pentru a se adapta la noile circumstanțe.

Când ați lăsat în mod regulat singur pentru o perioadă prelungită de timp în același mediu, câinii se pot plictisi, stresați și mai târziu deprimat și. Când mediul dvs. de companie este același și rutina lui este aceeași, fără tine acolo pentru a stimula și a juca cu câinele, acesta va afecta negativ sănătatea sa generală (Anisman și colab. 2005).

5. Jale

Câinii se întrunete la fel ca oamenii pentru pierderea tovarășilor lor umani sau de animale. Depresiunea câinelui tău poate fi cauzată de moarte în familie sau câinele tău poate fi îndurerat pentru cineva care tocmai sa mutat sau a plecat în vacanță. Pierderea unui coleg de joc preferat poate fi adesea în spatele depresiei caninei, în special un coleg de joc din aceeași casă. Pe măsură ce câinele continuă să rateze și să sublinieze un tovarăș în care a plecat acum, sănătatea lor mintală poate începe să se deterioreze.

6. Frică

Câinele dvs. poate avea o fobie care îl face să acționeze deprimat. Câinii arată adesea frica în diferite maniere decât s-ar putea aștepta. Poochul tău ar putea încerca să nu pară speriat, astfel încât nu pare vulnerabil și să se retragă din activitățile sale obișnuite pentru a se proteja în schimb; alteori este pur și simplu dificil de spus când câinele este speriat atunci când semnele nu sunt foarte clare.

7. Tu

Acum, cercetările au arătat că câinii pot Simțiți emoțiile proprietarilor lor. Dacă sunteți bolnav sau deprimat, câinele dvs. va lua de obicei semnele și energia voastră, ceea ce îl poate face să se simtă ca și cum ați face. PET-ul poate, de asemenea, să se simtă deprimat dacă nu sunteți acasă pentru perioade lungi de timp, care este similar cu anxietatea de separare fără a acționa.

LEGATE DE: 12 sfaturi despre cum să stimuleze mental un câine (bazat pe știință)

Cum să tratați depresia la câini

Cum să tratați depresia la câini

Majoritatea câinilor cu semne ușoare de depresie se vor îmbunătăți în câteva zile până la câteva luni, cu nimic mai mult decât o atenție deosebită și iubire. Cu toate acestea, în funcție de cauze, poate fi necesar să se trateze depresia la un câine cu medicamente. Aici unele dintre cele mai eficiente tratamente pentru depresia câinilor.

1. Exercitați câinele dvs

Una dintre cele mai eficiente căi este tratarea depresiei la câini este de a oferi mai mult exerciții fizice. Configurați un moment regulat și rutine de instruire pentru câinele dvs. Exercițiul este recomandat pentru omul de a lupta împotriva depresiei, iar câinii nu sunt mult diferiți în această privință.

Activitatea fizică sporită vă va încuraja producția de endorfină a câinelui dvs. și va împiedica obezitatea, care poate reduce și mai mult nivelurile de energie și prelungesc depresia. Încercați să găsiți noi modalități de a juca și de a se antrena cu câinele dvs. - alegeți nou Doggy Rutine de antrenament, încercați jocuri în interior și în aer liber, configurați Agilitatea salturilor în curtea ta și fugi cu animalul tău de companie. Există un număr mare de activități noi pe care le puteți încerca întotdeauna.

2. Lipiți de rutinele zilnice

Ruperea rutinei zilnice a câinelui este una dintre cauzele posibile ale depresiei. Câinii sunt creaturi de obicei și schimbările la programul lor regulat le pot face să se simtă confuzi, nesiguri și incomod. Încercați să vă plimbați în mod regulat, hrăniți-l în același timp în fiecare zi și rămâneți la calendarul cu privire la timpul de culcare, de joc, îngrijirea etc.

Acestea fiind spuse, acest lucru se aplică numai atunci când rutinele obișnuite ale câinelui îi oferă suficientă exerciții fizice și mentale - o mulțime de formare, de joc, jucării, comunicare, mângâiere și așa mai departe. Dacă nu este cazul, modificările la rutina lor atunci când câinele este deja deprimat ar putea fi necesar.

În mod similar, adăugarea de noi rutine și lucruri noi pentru câinele dvs. poate fi de mare beneficiu. Studiile au arătat că îmbogățirea mediului are multe efecte pozitive asupra animalelor și este probabil să prevină plictiseala, apatia, stresul și depresia (Meagher et al, 2012).

3. Lasă-l distrați

După cum indică studiile de mai sus, plictiseala câinelui dvs. se poate întoarce rapid la melancolie și apatie. Încercați să vă păstrați câinele stimulat și distrați; Comunicați cu câinele dvs., petreceți timp cu el și nu vă lăsați puiul singur acasă pentru prea mult prea mult. Ia-l un nou Jucărie interactivă care îi stimulează creierul, joacă un nou joc cu el că el nu a încercat înainte, învață-l câteva trucuri mai cool, etc.

Socializarea - atât cu oamenii, cât și cu alte animale - poate ajuta, de asemenea, fido-ul tău să iasă din starea lui proastă, mai ales dacă motivul posibil al depresiei sale este pierderea unui coleg de joc sau nu are unul în primul rând. Luați câinele dvs. la parcul dvs. de câine local ori de câte ori puteți și programați datele de joc obișnuite cu alți câini.

Puteți chiar să luați în considerare obținerea unui alt animal de companie pentru a vă menține compania Pooch, dacă condițiile pentru aceasta sunt corecte.

4. Recompensa comportamentul pozitiv

Câinii trăiesc pentru a vă bucura de proprietarii lor, și astfel necesită încurajări și semne că fac o muncă bună. Utilizați lauda și câinele sănătoși tratează pentru a întări un comportament bun în puii tăi. Configurați sesiuni scurte de instruire ca o scuză pentru a-l răsplăti ori de câte ori se angajează într-o anumită activitate, cum ar fi o plimbare și o face corect, jucând un joc sau învățând un nou truc nou.

Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți și să vă asigurați că nu vă recompensați câinele să beneficiați de vindecarea depresiei în sine. Nu izbucni afecțiunea sau gustările până când nu face ceva merită lauda, ​​altfel el poate asocia comportamentul deprimat cu obținerea unei recompense și vă puteți întări din greșeală starea melancolică a câinelui.

5. Utilizați remedii naturale

Ca o alternativă la procedurile veterinare regulate, vă puteți consulta, de asemenea, cu medicul veterinar holistic și încercați unele remedii de casă sau naturale dacă depresia câinelui durează mai mult de câteva săptămâni. Unele dintre remediile naturale care pot ajuta cu depresia la câini includ diverse ierburi precum Herb St. John`s Wort sau lemn de santal, care vă poate relaxa poochia.

Esențe de flori precum Gentian, Gorse, Honeysuckle, Steaua din Betleem au fost folosite pentru a ajuta la depresie, de asemenea. De asemenea, puteți încerca remedii homeopate precum Ignatia, care vă poate ajuta să vă agitați durerea.

6. Utilizați medicamente

Ca ultimă soluție, dacă nimic altceva nu vă ajută și medicul veterinar îl recomandă, puteți utiliza medicamente pentru a vă ajuta câinele să iasă din statul său deprimat. Multe dintre medicamentele pentru depresie la câini sunt aceleași cu utilizarea oamenilor, cum ar fi Prozac, Zoloft sau Paxil. Există și alte câteva medicamente pe care le puteți utiliza, dar este crucială că ați încercat mai întâi să remediați cauza depresiei în câinele dvs. (de exemplu, de stimulare fizică și mentală) și că aveți VET evaluați animalul de companie Pentru a alege tipul potrivit de medicamente.

7. Dă-i timpDepresia la Ghidul câinilor - simptome, cauze și tratamente

Cel mai important lucru în a face față depresiei câinelui dvs. este răbdarea. Doar ca și cum ar fi nevoie de timp pentru depresia la un câine care să se pună, de asemenea, să dureze câteva luni pentru ca pooch-ul dvs. să se întoarcă la vechiul său sine, așa că încercați să faceți tot ce puteți pentru al ajuta să-l ajutați peste depresia lui.

Combinația dintre toate tratamentele de mai sus este probabil să rezulte cea mai bună și mai rapidă cale de depresie.

Citiți următorul: Cele mai eficiente modalități de a stimula mintal câinele

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Depresia la câini: simptome, cauze și tratamente