De ce nu mănâncă pisica mea?

de ce pisica mea nu mănâncă imaginea recomandată

În ciuda eforturilor noastre cele mai bune îngrijorătoare pentru pisica noastră, cumpărăm mâncare scumpă și oferindu-le o viață sigură, fericită și împlinită, pisica noastră poate înceta temporar să mănânce.

Pierderea apetitului este o preocupare majoră pentru un părinte pisică, dar când începeți să vă îngrijorați și să cereți ajutor?

În acest articol, discutăm de ce o pisică poate părea pretențioasă, ce să facă dacă pisica dvs. își pierde apetitul și când să obțină sfaturi veterinare profesionale.

Motive pentru care pisicile nu mai mănâncă

Există mai multe cauze pentru inappetență. Anumite semne sunt subtile. Alții necesită o evaluare completă comportamentală. Unele cazuri necesită un diagnostic și tratament medical.

Dacă pisica dvs. a încetat să mănânce cu totul, ia în considerare o situație de urgență și contactați imediat medicul veterinar. Un medic veterinar poate contribui la identificarea și abordarea cauzei subiacente a inexărinței pisicii și prevenirea complicațiilor aportului de alimente inadecvate. Mergând fără alimente timp de 72 de ore sau mai mult ar putea duce la lipidoză hepatică, o condiție gravă și potențial-fatală.

Iată câteva motive comune pentru care o pisică poate înceta să mănânce:

1. Conditii medicale

Pisica la medicul veterinar

Dacă pisica dvs. refuză să mănânce, o excursie la medicul veterinar este aproape întotdeauna o idee bună. VET poate exclude orice condiții de sănătate subiacente și vă poate ajuta să luați pașii potriviți.

Dacă aveți probleme cu obținerea pisicii dvs. să mănânce, consultați mai întâi veterinarul dvs. pentru a vă asigura că nu există o boală subiacentă provoacă un apetit slăbit.

O gamă largă de afecțiuni medicale poate provoca inappetență și anorexie. Acestea includ, dar nu se limitează la:

  • Boală digestivă
  • Tulburări respiratorii
  • Probleme dentare
  • Condiții tiroidiene
  • Condiții de ficat
  • Pancreatită
  • Boala renală cronică (CKD)
  • Diabetul zaharat
  • Insuficiență cardiacă congestivă
  • Cancer

În cazul în care inovația pisicii dvs. este cauzată de o problemă de sănătate, probabil că va fi însoțită de alte simptome comune de boală, inclusiv:

  • Letargie
  • Pierdere în greutate
  • Saliva
  • Umflarea feței
  • Creșterea aportului de apă
  • Deshidratare
  • Vărsături sau regurgitare
  • Pasăre la fața locului
  • mobilitate redusa
  • A scăzut activitatea
  • Altered îngrijire
  • Modificări ale temperamentului normal

O schimbare a apetitului nu este niciodată ceva de ignorat și necesită întotdeauna o monitorizare atentă. Dacă schimbarea apetitului este însoțită de oricare dintre simptomele de mai sus, ar trebui să vă luați pisica la un medic veterinar.

2. Anorexie

Anorexia este cea mai frecventă la pacienții spitalizați, complicând problemele lor de sănătate prin hrănirea refuzului. Anorexia sau pierderea apetitului pot să apară secundar la multe probleme de sănătate care stau la pacienții felini. Scopul principal este de a diagnostica și trata bolile subiacente.

Pisicile anorexice utilizează mușchiul cuplat cu alte proteine ​​în plus față de grăsime pentru a menține cerințele energetice.

3. Diete necorespunzătoare

pisica refuzând să mănânce dintr-un castron

În timp ce inexistența este mai des cauzată de problemele de sănătate, pisicile pot refuza pur și simplu să mănânce alimente care sunt inadecvate din punct de vedere nutrițional sau inadecvate.

Pisicile sunt obligate carnivorele care trebuie hrănite cu o dietă de carne. Ei nu dispun de capacitatea de a supraviețui unei diete vegetariene. Oferind pisicii dvs. dieta greșită poate afecta digestia și provoacă apetit slab.

Pisicile și câinii au cerințe nutriționale unice; pisicile nu ar trebui să fie hrăniți alimentele câinilor. Ventimentul ocazional în bolurile alimentare ale celuilalt nu va fi dăunător, dar nu ar trebui încurajat. Hrănirea pe termen lung Hrănirea câinelui la o pisică poate fi periculoasă, deoarece mâncarea de câine este incompletă din punct de vedere nutrițional pentru pisici.

4. Ajustarea ajustărilor

Schimbările rapide ale metodei de dietă sau de hrănire pot provoca gi-uri sau refuzul alimentelor pentru unele pisici. În loc să facă schimbări bruște în dieta pisicii tale, tranziția la alimente noi treptat peste câteva săptămâni.

5. Comportamentul de vânătoare

Când vânătoarea, pisicile vor căuta pradă mică, cum ar fi păsările, insectele, plus șoarecii. Ei vor înceta să mănânce alimente comerciale și să plece de la vânătoare dacă sunt distrași de potential pradă.

6. Neophilia sau neofobia

Pisicile pot arăta aversiile atât prea mult și prea puțin în dieta lor.

Pisicile prezintă un comportament puternic neofilic (noutate). Studiile de comportament de hrănire au demonstrat Neophilia, în care pisicile pot dezvolta o aversiune crescândă față de alimentele care au format o mare parte din dieta lor, preferând experiența alimentelor noi sau neobișnuite.

Majoritatea pisicilor preferă să consume o varietate de alimente. Cu toate acestea, unele pisici vor dezvolta comportamente neofobe (displice de necunoscute). Pisicile neofobe prezintă preferințe puternice, probabil influențate de experiențele timpurii și consolidate de proprietari care hrănesc o dietă continuă. Acest lucru poate provoca probleme la trecerea la o dietă substitutivă sau la sursă de alimente.

7. Aversiunea alimentară

Aversiunea alimentară este o situație în care pisicile dezvoltă o repulsie puternică față de anumite alimente, de obicei asociate cu greață, vărsături, disconfort gastrointestinal sau durere.

Aversiunea alimentară este un mecanism de protecție care împiedică consumarea alimentelor stricate sau consumul de aceeași dietă în viitor.

Uneori, aversiunea alimentară poate fi un răspuns inadecvat. Durerea, vărsăturile sau greața împreună cu suferință pot fi întotdeauna cauzate de alimentele digerate. Cu toate acestea, asocierea temporală dintre cei doi duce adesea la dezvoltarea aversiunii alimentare, provocând probleme la pacienții clinici.

Aversiunea alimentară este, de asemenea, legată de experiențe stresante în timpul călătoriei, îmbarcării, supraaglomerării, manipulării excesive și spitalizării.

8. Stresul de mediu

câine și pisică mănâncă împreună

Stresorii de stres poate face ca pisica voastră să nu vină să mănânce. Acești factori de stres includ mâncarea prea aproape de alte animale de companie sau în părți ocupate ale casei.

Stresul, anxietatea și frica pot modifica apetitul pisicii, declanșând anorexie sau supraalimentare.

Mâncarea lângă alte pisici poate duce la anxietate însoțită de o serie de consecințe comportamentale, incluzând inappetența datorită fricii de proximitate față de o pisică incompatibilă sau nefamiliară.

Introducerea de alimente noi poate provoca stres, care ar trebui negată într-un mediu tensionat în care individul poate prefera alimente, sunt folosite mai degrabă decât una nouă.

Refomarea pisicilor cu preferințe nutriționale puternice poate provoca pisica să nu mai mănânce cu totul. Puteți minimiza riscul de inexpunere la adoptare oferind aceleași alimente treptat în paralel cu o nouă tranziție de dietă.

Pisicile nu reacționează bine la asociațiile negative stresante cu alte animale de companie, ca să nu mai vorbim de copii zgomotos în casă. Asigurați-vă că mediul este umplut cu dragoste, seninătate și siguranță, în special în timpul mesei. De asemenea, puteți minimiza stresul Terapia de feromoni.

În situațiile în care o pisică se confruntă cu anxietate complicată de încercări nereușite de a modifica situația emoțională negativă, pisica poate cădea în depresie comportamentală, necesitând examinarea veterinară.

Prevenirea dezvoltării anxietății excesive și a altor sentimente incomode prin expunerea pisicilor sau a pisicilor oamenilor noi, zgomote, locuri într-o manieră calmă. Utilizați armarea pozitivă, cum ar fi lauda, ​​jucăriile, tratamentele și masajul.

Promovați bunăstarea oferindu-vă pisicii posibilitatea de a stabili obligațiuni sociale și de a lua decizii cu privire la mediul lor. Asigurați stimularea mentală prin experiențe pozitive cu jucării interactive, obiecte exploratorii noi, alimente ascunse, inspirație vizuală și posturi de zgâriere.

Cum pot stimula apetitul pisicii mele?

Odată ce ați luat pisica voastră la veterinar și ați determinat cauza in -ppeteniei pisicii dvs., este posibil să trebuiască să luați măsuri pentru a-și stimula apetitul. Iată câteva modalități de a vă încuraja pisica să mănânce.

Asigurați-vă că mâncarea pisicii dvs. este servită așa cum o dorește pisica.

Pisicile sunt fastidioase, bucurându-se de mâncarea și bolurile într-un anumit mod. Inspirați pisica voastră să mănânce prin spălarea bolurilor în apă caldă cu săpun cel puțin o dată pe zi, asigurați-vă că nici o mâncare nu este blocată pe laturi, precum și plăci nu miroase.

Asigurați-vă că mâncarea pisicii dvs. este gustoasă.

Creșteți gustul alimentar oferind alimentația încălzită plus alimente cu conținut ridicat de proteine ​​și / sau grăsimi. Multe pisici sunt predispuse pentru anumite alimente bazate pe gust și miros combinat cu textura predeterminată de experiențele anterioare negative.

Uneori adăugând apă aromată, cum ar fi suc de ton sau bulion de pui, hrănirea mâinilor sau mâncarea blândă poate aduce beneficii pisicii.

Hrăniți mai degrabă umed decât alimente semi-umede sau uscate, incluzând alimente cu mirosuri puternice (în special carne, pește sau brânză), oferă frecvent cantități mici de alimente proaspete decât eliminarea alimentelor proaspete neobișnuite după 15-20 de minute.

Încercați suplimente alimentare.

  • Suplimentarea probiotice și prebiotică SIDA Digestie, ajută la îmbunătățirea funcției imune și reduce diareea.
  • Dietă acizi grasi omega-3 utilizate pentru condiții inflamatorii cronice, cum ar fi osteoartrita, neoplazia și boala cardiovasculară au fost studiate pentru efectele potențiale ale îmbunătățirii apetitului.
  • Furnizare de B vitamines este simplă și ar trebui luată în considerare pentru pisici inaptect. Vitaminele B12 sunt deosebit de bune pentru stimularea apetitului. Ele pot fi administrate pe cale orală sau prin injectare.
  • Stimulanții apetitului poate fi utilă pentru a crește consumul de alimente, deși pot fi imprevizibile și rareori duc la aportul de alimente suficiente la pacienții cu bolnavi critici. Stimulanții de apetite sunt rezervați în primul rând pentru utilizarea la recuperarea pacienților spitalizați, la pacienții evacuați sau utilizarea paliativă.

Concluzie

Proprietarii de pisici joacă un rol esențial în monitorizarea comportamentelor asociate cu pierderea apetitului împreună cu bunăstarea psihologică.

O pisică care prezintă cu anorexie și oboseală poate avea o problemă medicală subiacentă sau poate fi pur și simplu subliniată de schimbările de mediu.

O dietă adecvată a speciilor, experiențe pozitive și îmbogățirea mediului, toate joacă un rol masiv în menținerea unei mari sănătăți fizice și a bunăstării emoționale într-o pisică.

Bibliografie

Davies, J. (2016, 25 aprilie). Spitalizarea prietenoasă pisică a făcut ușor. Îngrijirea internațională a pisicilor. Recuperat la 14 iulie, 2020

Dorey-Philips, c. (N.D.). Cum să asigure pisica dureroasă. Marea Britanie: Îngrijirea internațională a pisicilor. Recuperat 16 iulie 2020

Heath, I. R. (2016). Feline de comportament de comportament și bunăstare. St Louis, Mo: Elsevier. Recuperat 15 iulie 2020

Korman, R. (2015, ianuarie). Gestionarea anorexiei 2: Tuburi de alimentare. Marea Britanie: Îngrijirea internațională a pisicilor. Recuperat 28 iulie 2019

P Jane Armstrong, K. L. (2010). Introducere în hrănirea pisicilor normale. În Cartea de nutriție clinică animală mică (P. 365 și 386). Mark Morris Institute. Recuperat la 14 iulie, 2020

Practicanții, A. A. (N.D.). Broșură de îngrijire superioară. (P. P. Plan, compilator) SUA. Recuperat 15 iulie 2019

Purina, N. (2018). Costurile nutriționale feline în sănătate și boală. (N. Purina, Compilator) Statele Unite ale Americii. Recuperat 02 iulie 2019

Rachel Korman, W. A. (2014, octombrie). Gestionarea anorexiei 1: stimularea asistenței medicale și a apetitului. Marea Britanie: Îngrijirea internațională a pisicilor. Recuperat 29 iulie 2019

Rodan, J. P. (2018). Prieteni pentru viața de îngrijire pentru pisica ta mai mare. S.U.A. Adus 16 iulie 2020, de la Asociația Americană a Practicanților Feline.

Sparkes, D. S. (2016). Ghidul ISFM pentru stresul și sănătatea felină; Gestionarea emoțiilor negative pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea felină. Tisbury, Wiltshire, Marea Britanie: Îngrijirea internațională a pisicilor. Recuperat 17 iulie 2020

Wilson, J. (2017, 20 iunie). Pierderea apetitului la pisici - cauze, simptome și tratament. Recuperat 31 iulie 2019, de la Cat-World: HTTPS: // Cat-World.COM.Au / anorexia-pierdere-de-potip.HTML

întrebări frecvente

Cât timp poate merge o pisică bolnavă fără să mănânce?

Evitarea alimentelor într-un pisoi mai mic de șase săptămâni, timp de doar 12 ore poate reprezenta un pericol letal în timp ce pierderea apetitului (indiferent de cauză) poate avea un impact grav asupra sănătății unei pisici, dacă persistă mai mult de 24 de ore. Foametea și deshidratarea vor exacerba condițiile de sănătate preexistente, în timp ce perioadele prelungite de reducere a consumului de calorii pot avea ca rezultat dezvoltarea unor afecțiuni care să pună în pericol viața, cum ar fi lipidoza hepatică.

De ce pisica mea nu mănâncă alimente uscate?

Dacă mâncarea uscată face parte din dieta lor normală și pisica dvs. își întoarce brusc nasul, mâncarea ar putea fi veche, castronul ar putea fi murdar, sau s-au îmbolnăvit de ea, dorește o dietă de noutate.

Alimentele cu conținut sporit de umiditate pot fi mai gustoase; Adăugarea apei la alimente uscate sau prin utilizarea alimentelor conservate poate duce la îmbunătățirea aportului alimentar.

Ca toate evitarea alimentelor, evitarea alimentelor cu pisica uscată ar putea fi legată de o problemă de sănătate subiacentă. În același timp, ceva la fel de simplu ca și hrănirea unui kibble diferit, cu o textură ciudată, poate fi suficient pentru a duce la inovația în unele pisici. În cele din urmă, schimbările de mediu pot provoca perturbări a modelelor normale de rutină și de mâncare a pisicii, ducând la reticența apetitului.

Ar trebui să forțezi hrănirea unei pisici bolnave?

Seringă hrănirea la o pisică greață este neplăcută, nu este bine tolerată, stresantă, este puțin probabil să satisfacă nevoile nutriționale.

Pisicile de hrănire cu forța, în timp ce sunt bolnavi pot provoca aversiune pe termen lung a alimentelor și ar trebui evitate.

Vedeți sursele

Davies, J. (2016, 25 aprilie). Spitalizarea prietenoasă pisică a făcut ușor. Îngrijirea internațională a pisicilor. Recuperat la 14 iulie, 2020

Dorey-Philips, c. (N.D.). Cum să asigure pisica dureroasă. Marea Britanie: Îngrijirea internațională a pisicilor. Recuperat 16 iulie 2020

Heath, I. R. (2016). Feline de comportament de comportament și bunăstare. St Louis, Mo: Elsevier. Recuperat 15 iulie 2020

Korman, R. (2015, ianuarie). Gestionarea anorexiei 2: Tuburi de alimentare. Marea Britanie: Îngrijirea internațională a pisicilor. Recuperat 28 iulie 2019

P Jane Armstrong, K. L. (2010). Introducere în hrănirea pisicilor normale. În cartea de nutriție clinică mică (P. 365 și 386). Mark Morris Institute. Recuperat la 14 iulie, 2020

Practicanții, A. A. (N.D.). Broșură de îngrijire superioară. (P. P. Plan, compilator) SUA. Recuperat 15 iulie 2019

Purina, N. (2018). Costurile nutriționale feline în sănătate și boală. (N. Purina, Compilator) Statele Unite ale Americii. Recuperat 02 iulie 2019

Rachel Korman, W. A. (2014, octombrie). Gestionarea anorexiei 1: stimularea asistenței medicale și a apetitului. Marea Britanie: Îngrijirea internațională a pisicilor. Recuperat 29 iulie 2019

Rodan, J. P. (2018). Prieteni pentru viața de îngrijire pentru pisica ta mai mare. S.U.A. Adus 16 iulie 2020, de la Asociația Americană a Practicanților Feline.

Sparkes, D. S. (2016). Ghidul ISFM pentru stresul și sănătatea felină; Gestionarea emoțiilor negative pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea felină. Tisbury, Wiltshire, Marea Britanie: Îngrijirea internațională a pisicilor. Recuperat 17 iulie 2020

Wilson, J. (2017, 20 iunie). Pierderea apetitului la pisici - cauze, simptome și tratament. Recuperat 31 iulie 2019, de la Cat-World: HTTPS: // Cat-World.COM.Au / anorexia-pierdere-de-potip.HTML

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce nu mănâncă pisica mea?