Dezvoltarea pisicilor în primele șase săptămâni de viață

pisoi

Primele șase săptămâni într-o viață de pisoi este esențială pentru dezvoltarea sa. Ei vor crește și se vor dezvolta rapid, totuși sunt susceptibili la o serie de amenințări. Acum, în afara uterului, un pisoi va avea nevoie de căldură, mâncare și protecție împotriva bolilor infecțioase și a paraziților (cum ar fi puricii).

Pisicile nu vor crește niciodată din nou la rata remarcabilă pe care o realizează în această perioadă și de a vedea schimbările în dezvoltarea lor de la o săptămână la săptămână este o experiență incredibilă. Aflați despre prima săptămână și treceți de acolo.

Săptămâna 1: fabricile de prelucrare a alimentelor mici

Kitten nou-născut cântărește doar uncii și se potrivește cu ușurință în palma mâinii tale. Cablul său ombilical va cădea în decurs de două sau trei zile, dar ochii și canalele de urechi nu vor fi încă deschise.

Pisicile sunt foarte neputincioase la această vârstă, dar pisica maternă instinctivă cunoaște nevoile lor. Ea îi hrănește, le ține aproape de căldură și le bate cu limba ei brută, ceea ce stimulează și digestia lor și îi ajută să urineze și să defecate. Pisicile mamei sunt foarte protejate ale celor mici și le vor mișca într-o altă locație dacă oamenii intră prea mult în cuib.

Cu condiția Mama a fost vaccinată sau are imunitate naturală, pisoii vor primi aceeași imunitate pentru primele 24-48 de ore prin colostrul ei și va dura până când sunt suficient de vechi pentru a le obține Kitten Shots.

Nou-născuții vor cântări o medie de 3.5 uncii la naștere și își pot dubla greutatea până la sfârșitul primei săptămâni. Este o idee bună să le cântăriți și să vă monitorizați greutatea pentru a constata dacă acestea primesc o nutriție adecvată. Ele sunt pur și simplu mici fabrici de prelucrare a alimentelor în acest moment, iar singurele activități ale acestora sunt îngrijirea, somnul și pasarea deșeurilor. Există foarte puțină interacțiune socială la această vârstă, altele decât concurența pentru mamelul lor preferat, unde se vor alăpta în timp ce frământa cu labele lor mici.

Regulamentul de bază în ceea ce privește cantitatea de hrănire a pisicilor tineri este de opt CC cu formula pe uncie de greutate corporală pe zi. Veți mări treptat cantitatea de formulă pentru fiecare hrănire și reduceți numărul de hrănire. Un centimetru cubic (CC) este același cu un mililitru (ml). O uncie este egală cu 30 cc sau ml.

Cât de multă hrană are nevoie de pisoi?

Săptămâna 2: Creșterea și dezvoltarea

Pisoiul dvs. își continuă creșterea la o rată uluitoare, cu cel puțin 10 grame pe zi. Pisica maternă ar trebui să fie hrănită o calitate Conserve de pisică de pisică Pentru a ajuta la umplerea substanțelor nutritive pe care le pierde prin asistență medicală. Ulterior, pisicile vor fi introduse la aceleași alimente.

Ochii ei vor începe să se deschidă și vor fi complet deschisi la nouă până la 14 zile. Toți ochii pisicilor sunt albastri și vor rămâne astfel timp de câteva săptămâni. Viziunea lor va fi încețoșată la început, iar elevii lor nu se dilau și nu se contractă cu ușurință, astfel încât acestea să fie păstrate din lumini strălucitoare.

Săptămâna 3: Se dezvoltă conștientizarea

Canalele de urechi vor fi complet deschise, iar sentimentul lor de auz se dezvoltă încă. Cu toate acestea, pisicile pot surprinde la sunete puternice. Urechile lor pot fi pe deplin erect de această vârstă.

Culoarea ochilor lor poate începe să se schimbe, de la albastru împărțit de toate pisicile la Hue Adult. Sentimentul lor de miros va fi bine dezvoltat. Pisicile pot elimina în mod voluntar acum, deoarece sistemul lor digestiv este în curs de dezvoltare. Pisica maternă va continua să le curățească până când vor învăța abilitățile de îngrijire.

Nu fi surprins să auziți căpitanii să înceapă să vă purtați la această vârstă fragedă. Dinții de copii vor începe să vină acum, iar pisica mamei va începe să se gândească Weaning.

Săptămâna 4: Stand și wobbling

Kittens vor începe să stea cândva între a treia și a patra săptămână și vor încerca să meargă, deși primele lor mișcări vor fi foarte rătăcite. Corpurile lor sunt în afara proporției cu eventualul lor stat adult. Cozile mici sunt foarte scurte și "asemănătoare stick-ului", iar capul lor sunt disproporționat de mari pentru cadavrele și picioarele lor. Acest lucru se va schimba, totuși, deoarece își vor obține "picioarele de mare" și încep să se mute.

Nu fiți surprinși să vedeți pisoii care scapă din zona lor de cuibărit în timp ce caută să-și extindă orizonturile. Ei vor interacționa, de asemenea, mai mult cu colegii lor de gunoi, chiar și până la formarea "alianțelor", care pot sau nu să fie bazate pe gen.

Kittens vor continua să asigure în mod regulat. Este important să continuăm hrănirea alimentelor de bună calitate a mamei, atâta timp cât se alătură pisicilor care alăptează.

Săptămâna 5: Pornirea procesului de înțărcare

Kittens vor merge în jurul valorii de liber în acest moment și încep să se joace cu frații lor. Ei vor dezvolta un nou sentiment de independență, deși nu pot să se rătăcească departe de mama lor sau de littermatele lor. Acest lucru va fi un moment foarte bun pentru ei socializați cu oamenii.

Pisicile pot fi introduse în conserve în acest moment. Selectați o marcă de calitate a alimentelor de pisici cu o sursă de carne numită ca primul ingredient (puiul este bun). În mod ideal, aceștia ar trebui să li se administreze aceleași alimente de pisici datorate pisicii mamei, deoarece pisicile vor găzdui rapid și mănâncă mâncarea mamei. Utilizați o placă superficială și așteptați ca primele lor experiențe să fie dezordonate.

Deși pisica mamei va încerca să poată întări pisicile, încă mai au nevoie de experiența de îngrijire medicală pentru a-și satisface nevoile de alăptare - cel puțin până când au vârsta de opt sau 10 săptămâni, moment în care pisica mamei va fi înțărcat treptat.

Pisicile pot învăța, de asemenea, elementele de bază ale cutiei de gunoi acum. Au nevoie de o cutie mai mică, separată, una care va fi ușor de accesat și de ieșire, cu doar un centimetru sau două de gunoi. O cutie de depozitare din plastic superficial sau capac la o cutie de pantofi ar putea funcționa pentru început. Deoarece experimentul copiilor umane prin degustarea totul, așa că va fi pisicile. Evitați ingestia lor de substanțe nocive prin utilizarea unui așternut natural, cum ar fi unul făcut din carne de porumb, hârtie sau chips-uri de lemn - nu folosiți niciodată argilă.

Săptămâna 6: Socializarea în plină desfășurare

Abilitățile de socializare continuă și nu există nicio îndoială că acestea sunt pline de viață, active, pisoi care vor crește prea devreme pentru a fi pisici adulte. Ei pot alerga, să pună și să salveze și se pot distra pe ei înșiși și pe observatorii lor umani fără sfârșit. La fel de repede, ei pot adormi la picătură de pălărie (crescând este o muncă grea), deci aveți grijă să nu lăsați să se anvenească.

Pisicile vor urma plumbul mamei lor în socializarea cu oamenii. Dacă are o relație confortabilă cu oamenii din viața ei, așa că va fi pisicile ei. Cu toate acestea, dacă pisoii nu sunt obișnuiți cu manipularea umană cu șase săptămâni, poate fi un proces lung, lent, de a le instrui mai târziu, iar o astfel de pisică nu poate fi niciodată o "pisică."

Bacsis

Pisicile ar trebui să învețe la această vârstă că mâinile nu sunt pentru jocuri de joc sunt pentru păstrarea, mângâierea și hrănirea. Una dintre cele mai bune "jucării" pentru a învăța această lecție este o paie de băut de plastic. Puteți să-l trageți pe podea și să urmăriți pisica să-l urmărească, apoi să-l bateți puțin și să-l lăsați să pună la el și să "captureze". Bebelușul se poate strica cu mândrie cu premiul înainte de a se stabili pentru a mușca pe ea. Asigurați-vă că vă supravegheați pisoiul în timp ce cu paie, deoarece nu doriți să ingerați plasticul.

Aproape timpul pentru a merge acasă

Pisicile bine socializate și înțărcate pot fi pregătite pentru noile lor case pentru totdeauna în doar câteva săptămâni de acum. Dacă ați așteptat pisicile să fie suficient de vechi pentru a adopta, probabil că veți fi destul de emoționați de acest timp.

Totuși. Amintiți-vă, "toate lucrurile bune merită în așteptare", iar în circumstanțe ideale, pisoii nu sunt pregătiți pentru adopție până când nu se află între 7 și 9 săptămâni.

Ce schimbări face un pisoi de la vârsta de 3 până la 6 luni?
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Kitten Comportament BazeleSocietatea umană a Statelor Unite, 2020.

  2. Selectarea unei pisici de companieAsociația medicală veterinară americană, 2020.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dezvoltarea pisicilor în primele șase săptămâni de viață