Cat comportament termeni: clasic condiționat

Proprietarul pisicii discută prognoza cu VET într-un birou

Înțelegerea modului în care animalele învață este esențial să influențeze și să le interpreteze comportament. Oamenii tind să se gândească la învățare ca ceva care se întâmplă atunci când ei instruirea în mod deliberat Animale (E.G. în învățătura câinilor să stea sau să vină). Dar învățarea se întâmplă tot timpul - tot ceea ce un câine sau o experiență de pisică pe tot parcursul vieții va influența într-o oarecare măsură comportamentul ulterior. Aflați cum învață felina ta astfel încât să puteți instrui mai bine.

Învățarea asociativă

Există două forme de învățare asociativă: condiționarea clasică și condiționarea operatorului.

Descoperit de Premiul Nobel câștigător Fiziologul rus Ivan Pavlov, condiționarea clasică este un proces de învățare care are loc prin asociații între un stimulent de mediu și un stimul natural. De asemenea, cunoscut sub numele de condiționarea Pavloviană sau Respondent, procedura de învățare perechează un stimulent puternic puternic (e.G. alimente) cu un stimul neutru anterior (e.G. un clopot).

Burrhus frederic (b.F.) Skinner este considerat ca tatăl operatorului condiționat. Lucrarea sa a fost înrădăcinată în opinia că condiționarea clasică a fost prea simplistă a fi o explicație completă a comportamentului complex. El a crezut că cel mai bun mod de a înțelege comportamentul este acela de a privi cauzele unei acțiuni și a consecințelor acesteia.

Comportamentul operatorului este cel care se spune că îndeplinește două condiții: este emis în mod liber de un animal, în sensul că nu există un stimulent evident de declanșare - și este susceptibil de consolidare și pedeapsă prin consecințele sale, astfel încât să poată fi cauzată mergeți în sus sau în jos în frecvență, respectiv.

Cum să vă păstrați pisica de pe contoarele de bucătărie

Cum funcționează clasic de condiționare

Condiționarea clasică implică plasarea unui semnal neutru înainte de un reflex natural. În experimentul clasic din Pavlov cu câini, semnalul neutru a fost sunetul unui ton, iar reflexul natural a fost salivând ca răspuns la alimente. Prin asocierea stimulului neutru cu stimulul de mediu (prezentarea alimentelor), sunetul tonului singur ar putea produce răspunsul de salivare.

Câinii nu merg în mod normal în jurul valorii de salivarea atunci când aud clopote - răspunsul a rezultat, deoarece câinii au aflat că clopotul a fost un indicator fiabil al sosirii iminente a alimentelor. Acest tip de învățare este un eveniment uriaș de identificare evolutiv de identificare care indică abordarea unui prădător dă un timp de animale pentru a scăpa. La fel, reacția la indicatorii timpurii de alimente înseamnă primele resurse.

Un alt exemplu celebru de condiționare clasică este John B. Experimentul lui Watson în care un răspuns de frică a fost condiționat într-un băiat cunoscut sub numele de Micul Albert. Copilul nu a arătat inițial nici o teamă de un șobolan alb, dar după ce șobolanul a fost asociat în mod repetat cu sunete puternice, înfricoșătoare, copilul ar plânge când șobolanul era prezent. Frica copilului generalizată, de asemenea, la alte obiecte albe fuzzy asemănătoare șobolanului.

Condiționarea clasică a avut o influență majoră asupra școlii de gândire în psihologie cunoscută sub numele de comportamentism. Behaviorismul se bazează pe presupunerea că:

  • Toată învățarea are loc prin interacțiuni cu mediul.
  • Formele de mediu comportament.
  • Luând stări mentale interne, cum ar fi gândurile, sentimentele și emoțiile, în considerare, sunt inutile în explicarea comportamentului.

Pisicile și condiționarea clasică

Pisicile învață într-o varietate de moduri și formarea de pisici are o bază în mai multe tehnici. Condiționarea clasică este o tehnică folosită pentru a învăța pisicile să învețe sau să fie condiționate de un anumit sunet, miros sau comportament asociat cu răspunsul dorit. De exemplu, vântul de deschizător de canal (asociat cu alimentele) declanșează pisica să se desfășoare la castronul alimentar. Sau sunetul unui clicker în timpul Curs de antrenament de clicker devine asociat cu o recompensă alimentară și poate fi folosit pentru a comunica ceea ce doriți ca pisica să facă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat comportament termeni: clasic condiționat