Care este diferența dintre părul câinelui și blana de câine

Ce

Cea mai frecventă concepție greșită cu câinii este că toți canini au doar blănuri, dar interesant există rase de câine care au ceea ce ar fi clasificat ca păr, nu blană. Utilizarea interschimbabilă a termenilor "blană de câine" și "păr de câine" au dus la convingerea că sunt una și aceeași, deși sunt de fapt destul de diferite pe mai multe conturi. Astfel încât să răspundă la întrebarea "câinii au păr sau blană?"În acest articol, am împărțit caracteristicile distinctive dintre cele două și știința care detaliază diferența dintre păr și blană pe câini.

Diferența dintre păr și blană pe un câine

Există, de fapt, mai multe diferențe între haina unui câine în funcție de faptul că este alcătuită din părul câinelui sau de blană de câini. Aceasta este una dintre aceste întrebări pe care iubitorii de animale de companie s-au gândit, în general, de ceva timp, iar pentru cei care au un interes real în cunoașterea modului în care cele două diferă, aici este defalcarea noastră a diferențelor dintre părul de companie și blana de animale de companie.

doi câini mici care joacă împreună în aer liber

Numărul de fire de păr dintr-un singur folicul

Profesor asociat de dermatologie veterinară și imunologie la Universitatea de Stat din Louisiana Școala de Medicină Veterinară, Dr. Cherie Pucheu-Haston, a declarat că o modalitate cheie de a distinge dacă un câine are sau nu părul sau blana este de a număra numărul de păr care provin dintr-un folicul de păr unic.

"Oamenii vor folosi termenul" păr "pentru animalele care au foliculi de păr" simplu ", ceea ce înseamnă doar un singur păr ies pe deschiderea foliculului de păr. Aceasta include multe bovine, cai și oameni ", spune dr. PuCheu-Haston, vorbind cu cultura law. "În schimb, termenul" blană "este adesea folosit pentru animalele care au foliculi de păr" compus ", acesta este locul în care apar mai multe fire de păr din aceeași deschidere a foliculului de păr. Acest lucru cuprinde câinii și pisicile."

Părul primar, secundar și terțiar

Câinii, spre deosebire de oameni, au părul primar, secundar și terțiar, de aceea "părul" câinelui este stratificat triplu într-un mod în care părul unui om nu este, făcându-l pe blană de câine.

Dr. Lara Sypniewski, un profesor asociat clinic al profesorilor clinice Henthorne de Medicină Animală mică la Universitatea de Stat din Oklahoma, a vorbit cu cultura law cu privire la diferența dintre părul câinelui și blana de câine atunci când vine vorba de stratificare, pentru a furniza informații suplimentare pentru proprietarii de animale de companie pe această temă.

"Majoritatea câinilor au păr primar, secundar și terțiar. Oamenii au doar păr terțiar, de aceea nu avem blană ", dr. PuCheu-Haston a spus culturii law. "În esență, părul și blana sunt aceleași, [este doar că câinii au mai multe straturi."

Ciclul de creștere a părului și al blănurilor

Una dintre diferențele mari dintre cele două este de fapt ciclul lor de creștere. Un strat de păr crește pentru a fi mult mai lung decât blana și are un ciclu mult mai lent de creștere. Deoarece ciclul de creștere a părului este atât de lent decât blănia, el aruncă de fapt mult mai puțin decât blana.

Coaturile de câine alcătuite din blană vor avea un ciclu mediu de creștere de aproximativ 130 de zile, în care blana este fie în creștere activă, fie într-o fază de odihnă, care are loc chiar înainte de a vărsa sezonul. În timpul vărsării sezonului, un câine va pierde foarte repede o mulțime de blănuri, de obicei subaccesul (ele), care va fi înlocuit când începe noul ciclu.

Câinii cu păr, mai degrabă decât blană, își vor vărsa blana în mod constant și mult mai puțin frecvent pe tot parcursul anului, foarte mult ca oamenii. Câinii cu haine de păr, de asemenea, nu experimentează sezoane de vărsare, deoarece ciclul lor de creștere este mult mai fond decât cei cu blană.

Există patru faze distincte într-un ciclu de creștere:

  1. Anagen: Aceasta este prima etapă a creșterii părului în care foliculii de păr devin activi și părul sau blana începe să crească.
  2. Catagen: Altfel cunoscut ca faza de tranziție, părul sau creșterea blănurilor este pe pauză, deoarece mantaua rădăcinii se atașează pe păr.
  3. Telogen: Acest lucru ar putea fi văzut ca o fază de odihnă, în care părul nu crește și nici nu va muri, ci este inert și așteaptă faza finală. Faza de telogenă este timpul în care aruncarea este la cel puțin.
  4. EXOGEN: De asemenea, cunoscut sub numele de sezonul de vărsare. Părul sau blănurile care sunt de a cădea și ciclul de creștere începe din nou. Câinii cu subsoluri groase vor arunca semnificativ mai mult din straturile lor inferioare decât cele fără. Această fază tinde să se întâmple în lunile de vară, deoarece câinii încep să-și piardă hainele de iarnă pentru a face loc pentru haina de vară mai ușoară.

Cheia cheia de a lua de la cunoașterea diferitelor etape ale creșterii este că principala diferență dintre cele două cicluri de creștere este; Un câine cu păr va experimenta o fază mai lungă anagen, rezultând în mai puțină vărsare, în timp ce un câine cu blană are o fază mai scurtă Anagen și a vărsat mult mai mult în comparație.

Trei câini de cârnați care dețin un baston mare, o fotografie amuzantă și drăguță în mediul rural

Diferența în textura dintre păr și blană

Părul de animale de companie este de obicei mai lung, mai fină și mai fin decât blana de animale de companie. Coaturile de păr pot fi, de asemenea, orice de la Curly la ondulat sau chiar Pin-Straight, după cum vedeți adesea cu rase precum Shih-Tzu și Yorkshire Terrier.

Există, de asemenea, o diferență în textură ca urmare a numărului de straturi pe care un câine are; Rasele de câine cu părul au doar un strat unic de strat, în timp ce câinii cu blană au două straturi cu un substrat și un strat de acoperire. Diferența în straturi oferă o senzație diferită unui câine, deoarece subsolul oferă adesea o senzație mai ușoară, "pufiană".

Înseamnă că câinii medii cu părul sunt hipoalergenici?

În primul rând, trebuie să definim ce cauzează alergiile câinilor în primul rând. Se spune adesea că câinii cu păr sunt mai buni decât câinii cu blană când vine vorba de oameni cu alergii de câine, deoarece au vărsat mai puțin, făcându-le rasele hipoalergene; Acesta este de fapt doar jumătate de adevăr. Din punct de vedere tehnic, nu există un astfel de lucru ca câini de rasă hipoalergenică hipoalergenic.

O alergie la câini este definită de o alergie la anumite lanțuri de proteine ​​și compuși care provin dintr-o piele de câine, saliva și alte zone. Prin urmare, o reacție alergică este cauzată de răspândirea scalelor minime de piele, altfel cunoscute sub numele de Dander. Dr. Michael Lorenz, profesor pensionar și decan al medicinei veterinare la Universitatea de Stat din Oklahoma a vorbit cu cultura law pe acest subiect.

"Cunoașterea oamenilor sunt adesea alergici la proteinele de câini găsite în saliva și pe Dander, o haină de păr hipoalergenică este pur și simplu imposibilă", a spus dr. Lorenz.

În timp ce este adevărat că câinii cu părul au scăzut mai puțin, așa că este ușor să presupunem că nu se răspândesc la fel de mult, ei continuă să treacă prin procesul de vărsare, iar Dander poate fi prins în sensul mai lung atunci când vă agitați părul Strângeți atunci, aveți mai multe șanse să eliberați o cantitate mai mare de alergenul Dander.

Dr. Lorenz a spus: "Proprietarii pot reduce potențialul și vărsarea prin bune practici de îngrijire, inclusiv periajul de rutină și scăldatul."

Întâlnirea nevoilor de îngrijire a câinelui este esențială pentru păstrarea pielii fericite și sănătoase, ceea ce a dus la reducerea unui concedier și o șansă mult mai mică a unei reacții alergice. Mulți oameni care se luptă cu alergiile de câine vor avea un câine cu părul, dar păstrează lungimea hainei câinelui, tăindu-l scurt, pentru a evita să devină prins.

Rase de câine cu haine de păr

Deci, acum că am stabilit diferența dintre cele două tipuri de haine, să aruncăm o privire la câțiva dintre câinii mai cunoscuți care au un strat de păr:

Rase mari:

  • Pudel
  • Irlandeză apă spaniel
  • Gigant schnauzer
  • XOLOITZCINTLI

Rase medie:

  • Afgan Hound
  • WireHaird Fox Terrier
  • Polonia Lowland
  • Bedlington Terrier

Rase mici și jucării:

Rase de câine cu haine de blană

Iată, de asemenea, câteva dintre rasele de câine pufos cu haine de blană care au straturi de blană groase și sunt mai susceptibile de a provoca reacții alergice și au vărsat puternic:

Rase mari:

Rase medie:

Rase mici:

  • Pomeranian
  • Volpino Italiano
  • Spitz japonez
  • Sheepgogul islandez

Familie de câini fericită care se teme de nici vrăjitoare, nici probleme și va fi împreună până la sfârșit

Concluzie

Câinii cu un strat de păr au o perioadă de creștere mult mai lungă decât cele cu blană, precum și un singur strat comparativ cu stratul mai gros de câini cu blană, astfel încât, de obicei, veți găsi că câinii cu părul necesită mai multe călătorii la groomers să fie tăiat și îngrijit. În plus, câinii cu părul nu sunt hipoalergenici, deși sunt cea mai bună alegere pentru persoanele cu alergii de câini.

Cunoașterea diferenței dintre cele două poate să nu fie absolut esențială, dar este cu siguranță utilă în înțelegerea nevoilor îngrijirii câinelui dvs., precum și pentru a ajuta noii proprietari să decidă care să meargă dacă au un membru al familiei care este sensibil la Dog Dander.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care este diferența dintre părul câinelui și blana de câine