Semnează pisica dvs. Are un corp superior sănătos

Savannah F6 Shorthair Cat

Corpul superior al unei pisici sănătoase va da impresia de forță suplă, care în mișcare se traduce la viteză, agilitate și grație. Pentru a vedea o pisică înclinată pe vânătoarea de pradă, și în mișcare într-o mișcare lentă "crawl" este poezia în mișcare. Cadrul său este aliniat perfect, iar fiecare mușchi, tendon și oase se mișcă în tandem.

Structura musculară-scheletică a unei pisici sănătoase

În picioare în repaus, în profil, o pisică sănătoasă va arăta uniform echilibrat. Capul lui va fi ținut ridicat, susținut de gâtul său și mușchii puternici de umăr. Cască cu coastele cuprinde și protejează inima, plămânii, ficatul și vezica biliară. La o greutate sănătoasă, o coaste de pisică pot fi simțite, dar nu sunt vizuale proeminente. Structura osoasă este acoperită și susținută de sisteme de mușchi, ligamente și tendoane, care lucrează împreună pentru a da stâlpilor sănătoase ale pisicii, mobilitatea și viteza.

Picioarele din față și picioarele unei pisici sănătoase

Picioarele din față ale unei pisici sănătoase sunt folosite pentru echilibru, alergare, alpinism și prinderea pradă. Coatele sunt ținute aproape de corp în timp ce în picioare și împinse înainte când mersul pe jos. Atunci când o pisică se întinde lateral sau zgârierea unui post de zgâriere vertical, picioarele din față pot fi complet extinse, formând o linie aproape dreaptă.

Modelul de mers pe jos al unei pisici sănătoase

Spre deosebire de oamenii care merg pe tocuri și bile din picioarele noastre, pisicile merg pe degetele de la picioare cu "călcâiul" care nu atinge niciodată pământul, ceea ce le face digitarigrade mamifere. Câinii și caii sunt, de asemenea, Digitarigrade Mamiferele - animalele care merg pe întreaga talcă de picior, inclusiv oameni, iepuri și urși, sunt chemați plantigrad mamifere. Pisicile au un mod unic de mers pe jos, prin deplasarea picioarelor din față și din spate înainte în paralel tandem. Aceasta este o măsură de protecție instinctivă, care lasă o pistă mult mai mică și mai liniștită, făcându-l mai greu pentru prădători la parfum și urmați.

Pisicile de la picioare și ghearele

O pisică sănătoasă are de obicei zece degete de la picioare în față. Excepțiile sunt Pisicile poliditactilului, adesea numit "pisici Hemingway", care au mai multe degete de la picioare. Pisicile de la picioare sunt foarte puternice - le folosesc pentru a prinde și deține suprafețele la alpinism, pentru a-și trage corpul în sus. O pisică care urmărește o minge de cauciuc (sau un șoarece) o poate prinde cu ușurință cu degetele de la picioare, apoi ține-o prin curling degetele de la picioare și ghearele spre interior.

Ghearele pisicii sunt o parte integrantă a picioarelor sale. Ele sunt originale "instrumente multi-utilizare", neprețuite pentru alpinism - capturarea și uciderea pradă și pentru protecția împotriva prădătorilor și a altor dușmani. O gheare de pisică constă din porțiunea de unghii ascuțită, vizibilă, acoperită cu o manevră de unică folosință conectată la osul p3 cu ligamente și tendoane. Pentru a-și păstra ghearele ascuțite, o pisică zgârie suprafețe brute, cum ar fi copaci, postări din lemn, Sisal și, uneori, mobilier sau mochetă. Claking-ul nu ascuți de fapt gheara la fel de mult ca dislocarea mantalei transparente protectoare. Puteți găsi ocazional aceste teaci abandonate pe podea.

Scratching: Exercițiu sănătos pentru pisici

Observați o pisică folosind un post înalt de zgâriere. El își va întinde coloana vertebrală și anterioare în partea de sus a postului, îi strânge ghearele în substrat și trageți puternic în jos. Această activitate combină două tipuri de exerciții: o gamă de mișcare și rezistență și construiește mușchii puternici, supli și articulații sănătoase și tendoane.

Declarând o pisică sănătoasă

Uneori proprietarii de pisici care vă faceți griji cu privire la mobilierul lor de gheare de pisici cred că declararea este soluția logică. Unii veterinari sunt de acord - alții cumpără în "altfel vom pune cat pentru a dormi" argument. Unii medicii veterinari chiar oferă să declare în mod obișnuit, ca un "combo" cu o intervenție chirurgicală spay / neutrică, sub premisa că pisica trebuie doar să fie anesteziată o dată.

Mulți oameni (acest scriitor inclus) consideră că declararea este o procedură inumană, fără nici o valoare de răscumpărare a pisicii - spre deosebire de spay / neutring, care oferă atât beneficii medicale și sociale. Aruncați o privire la imaginea însoțitoare. Acum imaginați-vă tăierea celor mai primii îmbinări cu o ghilotină. Aceasta este ceea ce este vorba despre: o intervenție chirurgicală complet inutilă, mai ales atunci când sunt atât de multe Alternative de umane. Ocazional, un profesionist medical ar putea consilia "să scape de pisică" sau să-l elibereze unei persoane imunocompromise. Nici două astfel de cazuri nu sunt la fel și toată lumea trebuie să-și facă propriile alegeri. În opinia mea, acesta este unul dintre motivele legitime pentru a declara (cealaltă este chirurgia de urgență pentru a repara un picior grav rănit.)

Un strat sănătos de pisică

Indiferent dacă o numiți "Păr" sau "blană" Un strat de pisică sănătos ar trebui să fie curat, strălucitor și fără covoare. Poți să-ți păstrezi straturile de pisică strălucitoare cu o dietă sănătoasă. O pisică hrănită o dietă de alimente "magazin alimentar" va dezvolta adesea un strat uscat și grosier. Am citit povestea după povestea schimbării uimitoare a straturilor pisicilor după câteva săptămâni de mâncare Premium Cat Food. Toate "suplimentele de acoperire" din lume nu se vor compara cu hrănirea zilnică a unei diete superioare.

Bile de păr, covoare și îngrijire

Cu excepția cazului în care o pisică călătorește circuitul de spectacol, el va cere rar asistență umană cu scăldat. Pisicile fac o slujbă admirabilă de a-și păstra hainele curate cu sesiuni frecvente, scurte de îngrijire pe tot parcursul zilei. Barburile din limbilor lor acționează ca niște piepteni dințați fină, și ambele curățați firele individuale, dar, de asemenea, trageți firele de păr liber, ajutând la prevenirea covorașilor. Din păcate, acele fire de păr sunt adesea înghițite de pisică și pot aglomera împreună formând urât Hairballs, care poate duce la obstrucția intestinului, dacă nu este împiedicată. Bilele de păr tind să se dezvolte mai des în pisici sau pisici de lungă durată, cu substraturi dense, deși nici o pisică nu poate fi cu adevărat liberă de ei.

Unsoare, covoare dureroase

Ocazional covorașe mici pot fi tratate rapid dacă le prindeți destul de devreme. Aici cum sa de-mată o pisică. Covoarele mari de păr se pot dezvolta rapid la mai în vârstă Pisici artritice care nu pot să moară cu ușurință anumite zone ale corpului lor. Covorașii nu sunt numai neplăcute din punct de vedere estetic, dar ele sunt, de asemenea, dureroase pentru aceste pisici. Ei trag împotriva pielii, făcându-l dureros pentru o pisică să se culce într-o poziție normală. Dacă ați pierdut cumva văzând aceste covorașe, vederea unei pisici mai mari de dormit este un steag roșu pentru posibile covorașe. Ele nu sunt doar dureroase, dar oferă un teren de reproducere Fleas, Iritarea pielii, chiar și infecțiile cu ciuperci.

Un program regulat de îngrijire poate ajuta la asigurarea dezvoltării covorașilor de păr, a bilelor de păr și a problemelor cutanate. Ar trebui să includeți examinarea și curățenia urechii, dacă este necesar - tăierea ghearelor - examinarea și perierea dinților pisicii dvs. și periajul sau pieptarea stratului de pisică. Încercați aceste intervale:

  • Combing / periaj: Zilnic
  • Curățarea dinților: Cel puțin de două ori pe săptămână
  • Transpânzarea ghearelor: De două ori pe lună - mai des după cum este necesar
  • Examenul urechilor: Curățarea lunară numai după cum este necesar
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Semnează pisica dvs. Are un corp superior sănătos