De ce pisicile au mușchi? Tot ce trebuie să știți

De ce pisicile au mușchi

Unii oameni se referă la mușchii unei pisici ca fiind ceva ca o barbă sau o mustață. Acest lucru nu este adevărat. Un whiskers pisicile au multe scopuri și sunt active incredibil de utile pentru pisica ta și nu atât de mult dintr-o declarație de modă. Deși arată foarte drăguț!

Whiskers au multe nume

Majoritatea dintre noi folosesc termenul de mușchi, dar pot fi, de asemenea, cunoscuți prin numele lor, Vibrissae sau prin termenul "părul tactil". Vibrissae este, de asemenea, numele pentru părul din interiorul nărilor oamenilor. Vibrissae cresc în grupuri, cu un model de arc ordonat. În timp ce majoritatea părului este fabricat din keratină, Vibrissae sunt diferite. Ele cresc dintr-un folicul special de păr.

pisici de pisică

Câți mușchi are o pisică?

Pisica ta va avea între opt și doisprezece mușchi pe părțile nasului. Dar asta nu este singurul lui whiskers. El va avea și pe bărbie, deasupra ochilor lui și pe partea din spate a părții inferioare a picioarelor din față, dar acestea sunt mult mai scurte. Whiskers sunt mult mai adânc înrădăcinate în piele decât părul său regulat și zona în care rădăcinile sunt furnizate mai generos cu venele și nervii. Aceasta înseamnă că mușchii au o sensibilitate incredibilă. Cu toate acestea, cum ar fi părul și unghiile, mușchii pot cădea, dar ei vor regola în mod natural.

Ce fac whiskers?

Feresul pisicii tale fac multe lucruri, de la a acționa ca conducător, să-l ajute să comunice. Acestea sunt de fapt unul dintre cele mai importante active pe care le are.

  • Măsurare

Pisicile au o anatomie interesantă care a evoluat pentru a le ajuta să fie vânători excepțional de calificați. O parte din acest lucru este capabilă să se potrivească prin spații înguste. Whiskers pisica ta vor fi aproximativ aceeași lățime ca și corpul său. S-ar putea să observați dacă găsește un spațiu strâns pe care își pune capul și mai întâi de câteva ori, pentru că își folosește mușchii pentru a judeca dacă restul trupului său se va potrivi.

El va lucra, de asemenea, dacă poate să se răsucească și să-și manipuleze corpul pentru a se potrivi prin deschidere. Pisicile nu au o claviculă ca noi. Ei au o claviculă plutitoare liberă, ceea ce le permite să se răsucească în poziții pe care nu le-am putea niciodată. Această structură osoasă îi permite, de asemenea, să se potrivească în eventuala deschidere în care își pot potrivi capul.

Pisicile folosesc, de asemenea, mușchii lor ca măsură vizuală pentru sărituri de la margine la margine și pentru alpinism. S-ar putea să-l observați înainte de a face un salt, care este atunci când lucrează dacă este posibil un astfel de salt.

  • Navigare

Whiskers sunt incredibil de sensibile și pot detecta chiar și cea mai mică schimbare în direcția unei brize. Această abilitate este un bun uimitor pentru un animal de pradă. El poate folosi acest lucru pentru a naviga pe drumul ascuns chiar și în întuneric. S-ar putea să vă întrebați cum pisica vă poate găsi drumul în jurul casei dvs., chiar și în întunericul nopții. El își folosește mușchii pentru a detecta curentul de aer în cameră. Poziția mobilierului va schimba curentul de aer, astfel încât el poate trece cu ușurință de la loc în cameră fără a fi umflat în nimic, spre deosebire de oameni, care sunt aproape garantați să se prăbușească!

  • Căutare de pradă

Precum și navigația, Whiskers acționează într-o manieră similară atunci când pisica ta localizează prada. Pisicile au o vedere incredibilă pe distanțe lungi, astfel încât observând un animal de pradă de departe este de obicei foarte ușor pentru ei. Cu toate acestea, vederea pe distanțe scurte nu sunt la fel de bune, iar mușchii se alcătuiesc pentru asta. Ei tind să folosească mușchii pe spatele picioarelor din față inferior pentru a ajuta la determinarea dacă animalul de pradă este în poziția corectă pentru un puști de succes. Ei folosesc ceilalți whiskers pe părțile nasului, bărbia și deasupra ochilor pentru acest lucru, dar nu la fel de mult ca cei de pe picioarele lor.

  • Comunicare

Whiskers sunt, de asemenea, o indicație a starea de spirit a pisicii. Trebuie să vă uitați la ele în plus față de restul lui limbajul trupului, dar ele pot fi un bun indicator al modului în care se simte.

  • Dacă mușchii sunt plini de spate pe fața lui, atunci el este probabil supărat, supărat sau sentimentul amenințat sau speriat.
  • Dacă mușchii lui sunt încă, și într-un fel de poziție implicită, atunci se simte relaxat, conținut și fericit.
  • Dacă mușchii lui sunt îndreptați înainte și vă jucați cu el, atunci este probabil fața lui de vânătoare.
  • Dacă mușchii, și toate celelalte fire de păr, se află în picioare, atunci ceva a surprins-o sau a atras atenția. S-ar putea să-l observați că privesc cu atenție într-o direcție sau chiar luați pași spre el.

CAT `SRC =

Îngrijirea mușcăților

Nu ar trebui să-ți ucidă niciodată mușchii de pisici. Unele rase au mușchi curți și nu trebuie să le îndreptați. Unii mușchi sunt mai lungi decât alții și nu trebuie să tăiați sau să le tăiați. Îndreptarea, tăierea sau tăierea mușcăților vă va lăsa pisica dezorientată, înspăimântată și incapabilă să funcționeze așa cum ar trebui să poată. El poate prezenta semne de amețeli și confuzie. Whiskers se vor întoarce înapoi, dar în timp ce ei au vărsat și regrow în mod natural, ei ar trebui să fie lăsați să facă acest lucru. Nu există absolut nici un motiv ca mușchii să fie îngrijiți deloc, inclusiv cei de pe bărbie, deasupra ochilor lui și pe părțile inferioare ale picioarelor din spate.

Ca vârstele tale

Ca și pisica voastră, puteți observa câteva fire de păr gri prin blana lui. Acest lucru poate fi mult mai vizibil pe o pisică de culoare închisă, dar ați putea vedea o diferență în culoarea părului într-o pisică colorată mai ușoară, de asemenea. Grayingul este complet normal și ați putea observa că unul sau doi dintre mușchii lui în mod normal de culoare închisă s-au transformat gri, la fel ca oamenii să facă.

  1. De ce pisicile au mușchi? - Știință live
">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile au mușchi? Tot ce trebuie să știți