Alergii în pisici: cauze, simptome și tratamente

Aveți o pisică mâncărime sau o pisică cu haina săracă? Te-ai întrebat dacă pisica ta are alergii? Alergiile la pisici sunt o cauză comună a problemelor cutanate, dar ele pot fi frustrante pentru a diagnostica și trata.

Ce sunt alergii la pisici?

Alergiile sunt un răspuns imun anormal la un stimul inofensiv. Atunci când corpul pisicii tale contactează un alergen prin pielea lor sau după respirație, o reacție în lanț începe să fie în afara proporției cu pericolul pe care pisica ta este într-o reacție de hipersensibilitate.

Sistemul imunitar Sentinel Celulele eliberează semnalele celulare care provoacă mâncărime, umflături și roșeață.

Pisicile nu se nasc, de obicei, cu alergii - se dezvolta ca varste de pisica. Pisicile sunt de obicei diagnosticate între șase luni și trei ani, dar ca diagnosticul este adesea dificil, pisicile au fost diagnosticate la vârsta de 14 ani!

Cele mai comune alergeni pisici

Cele mai comune alergeni pisici

Flea Saliva este de departe cel mai comun alergen de pisici.

De departe cea mai frecventă alergie la pisici este de a purta saliva. Aceasta poate fi numită "alergie la purici" sau "dermatită alergică de purici" (FAD). Alergiile de purici sunt considerate a fi cauza a aproximativ o treime din problemele de piele la pisici, iar unele pisici sunt atât de sensibile încât pot reacționa chiar dacă nu ați văzut o purică.

Pisicile pot avea, de asemenea, reacții de hipersensibilitate la țânțari și alte mușcături de insecte, dar acest lucru este mai puțin comun decât hipersensibilitatea mușcăturii.

Următoarea alergie cea mai comună este alergii de mediu.

La câini, aceasta este, în general, denumită "atopie" sau "dermatită atopică", dar în pisici se numește de obicei dermatită de hipersensibilitate non-alimentare, non-puric.

Acesta este un alergen la lucruri în mediul înconjurător - polen, produse de curățat, buruieni, copaci, acarieni de praf, dander, și fum de țigară sunt toate posibilele alergeni că pisica ta ar putea avea o reacție de hipersensibilitate la.

Alergiile alimentare reprezintă aproximativ 1-5% din bolile pielii în pisici. 

Alergiile alimentare sunt construite în timp - o pisică poate să mănânce alimente pe bază de pui întreaga sa viață și să dezvolte în continuare o alergie la pui!

Cele mai frecvente alergii alimentare din pisici sunt carne de vită, pui și pește - toate fiind comune în dietele feline.

Simptomele de alergii la pisici

Simptomele de alergii la pisici

Pisicile alergice prezintă cel mai adesea simptome de iritare a pielii, arătând scobit, mâncărimi și supra-grooming.

Pisicile cu alergii au adesea o reacție cutanată numită "dermatită miliară". Acest lucru cauzează sute de leziuni asemănătoare cutanate, pe pielea pisicii tale, mai ales de-a lungul spatelui și gâtului.

Ei sunt, de asemenea, mâncărime - le puteți vedea mâncărime cu labele sau îngrijirea mai des. Învață pielea lor mâncărime poate duce, de asemenea, la patch-uri de cădere a părului. Unele pisici vor fi mai predispuse la infecții ale urechii.

Pisicile care sunt alergice la alergenele aeriene, cum ar fi polenul, ar putea, de asemenea, să prezinte simptome de alergie, cum ar fi ochii curgă, ochii mâncărime, strănut sau chiar tuse și respirație rapidă.

În cele din urmă, pisicile cu alergii la dieta lor pot avea și unele simptome gastrointestinale, cum ar fi scaunele libere, gaze excesive și vărsăturile ocazionale.

Diagnosticarea alergiilor de pisici

Diagnosticarea alergiilor de pisici este teoretic simplă, dar poate dura mult timp. Din moment ce alergia la purici este cea mai frecventă alergie, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să excludă alergia la purici ca o cauză a simptomelor pisicii tale.

Aceasta înseamnă aplicarea tratamentului cu folii cu prescripție medicală la fiecare animal din casă timp de cel puțin 12 săptămâni fără nici o pauză în copertă. Acest lucru este necesar pentru a se asigura că ciclul de viață al puricii este rupt. Dacă, cu un bun control de purici, pisica ta îmbunătățește, o alergie de purici va fi presupusă - dar nu este diagnosticată, deoarece ar putea fi o coincidență.

Dacă pisica dvs. nu se îmbunătățește în ciuda controlului puricii, următoarea regulă este alimentară. Pentru a diagnostica o alergie alimentară, trebuie alimentată o dietă de excludere hipoalergenic.

Aceasta trebuie fie să fie o dietă hidrolizată pe bază de prescripție medicală, fie o dietă de proteine ​​noi. Această dietă trebuie să fie hrănită exclusiv timp de opt săptămâni pentru a vedea dacă pisica dvs. va răspunde - de obicei este necesar să le închideți pentru acest timp pentru a vă asigura că nu mănâncă la casa unui vecin.

Dacă pisica dvs. se îmbunătățește, alergia alimentară este probabilă un pic de dietă veche și vizionarea unei returnări a simptomelor alergice este suficientă pentru a fi sigură.

Dacă alergiile alimentare au fost excluse, prin definiție, pisica dvs. trebuie să sufere de dermatita de hipersensibilitate non-puric, nealimensionată (NFNFIHD) - cu alte cuvinte, un fel de alergie la mediu. Determinând exact ceea ce pisica dvs. este alergică poate fi făcută cu teste de sânge sau teste de piele folosind injecții subcutanate pentru a testa un răspuns.

În unele cazuri, se recomandă trimiterea la un dermatolog veterinar, mai ales dacă clinica dvs. nu are echipamentul adecvat pentru testele de piele sau dacă cazul pisicii dvs. este dificil.

Tratament pentru alergii la pisici

Tratamentul alergiilor la pisici

Tratamentul alergiilor la pisici variază în funcție de tipurile de alergeni pisica dvs. este sensibilă la.

Tratarea alergiilor la pisici implică de obicei o combinație de abordări. Evitarea alergenului implică reducerea expunerii pisicii dvs. la orice alergeni ofensați - încercați să vă păstrați pisica în interior cu ferestrele închise în zilele de polen înalt, asigurați-vă că casa este clară de mucegai și folosește paturile hipoalergene. Folosind pisici de pisici care sunt fără praf, de asemenea, pot ajuta.

O schimbare în dietă poate ajuta pisicile, chiar dacă acestea nu sunt alergice la alimentele lor. Hrănirea unei diete cu o mulțime de acizi grași poate ajuta la prevenirea alergerilor să lucreze sub piele și să provoace probleme.

Pentru toate pisicile alergice, tratamentul cu purici este esențial. Chiar dacă alergia pisicii dvs. nu este de purtător, mâncărimea extra cauzată de o infestație de purici poate să le dezactiveze cu o flare-up. Discutați cu medicul veterinar despre tratamentul cu prescripție.

În cele din urmă, pot fi necesare medicamente care împiedică reacția imună. Acestea pot include corticosteroizi, antihistaminice și ciclosporină, printre altele. Acestea pot fi date prin injectare (fotografii alergice) sau cu comprimate la domiciliu.

Concluzie

Alergiile de feline sunt o cauză comună a bolii pielii la pisici, dar majoritatea pot fi vindecate cu un tratament eficient de purici. Pentru cei care nu pot, diagnosticarea adecvată și tratamentul cu VET ar trebui să vă ajute la reducerea simptomelor pisicilor.

întrebări frecvente

Care sunt simptomele unei pisici cu alergii?

Cele mai multe pisici cu alergii suferă cu mâncărime și leziuni ale pielii (umflături pe spate și gât). Ei pot avea, de asemenea, zone chele în care și-au scos blănurile, sau au strănut și ochii curgători.

Cum tratați o pisică cu alergii?

Tratarea alergiilor este ceva care ar trebui să fie întreprins cu veterinarul dvs. Majoritatea pisicilor au nevoie de o combinație de evitare a alergenului, suplimente de acid gras, control de purici și medicamente pentru a reduce reacția imună.

Care sunt cele mai frecvente alergii din pisici?

Cea mai comună alergie la pisici este dermatita alergică de purici, urmată de alergeni de mediu, cum ar fi polenul și modelul. Alergiile alimentare sunt relativ rare, reprezentând 1-5% din bolile cutanate la pisici.

Poate o pisică are alergii sezoniere?

da! Pisicile care au o reacție alergică la polen vor avea adesea semne de alergii în primăvară și vară și mai puține sau fără semne în timpul iernii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Alergii în pisici: cauze, simptome și tratamente