Uroare excesivă la pisici: cauze și tratament

Urinarea excesivă la pisici - cauze și tratament

Cutii de gunoi sunt unele dintre cele mai importante contrapoziții vreodată pentru pisici, mai ales astăzi că prietenii noștri felini își petrec cea mai mare parte a timpului în interior. Cu toate acestea, dacă observați că curățarea casetei de gunoi devine prea frecventă sau că dvs Cutie de gunoi auto-curățare sună alarma din când în când, vă uitați la o problemă urinară în pisica voastră. Mai precis, vă uitați la urinarea excesivă în pisicile dvs.

Creșterea frecvenței sau creșterii volumului?

Înainte de a începe să analizăm diferitele cauze ale urinării excesive la pisici, așa cum sa manifestat printr-o curățare mai frecventă a cutiilor lor de gunoi sau o funcționare mai frecventă a cutiilor lor de așternut de autocurățare, este important să clasificați această schimbare în vidul felinarului:

  • Pollakiuria

Acest tip de urinare excesivă la pisici are legătură cu frecvența de golire. Acest lucru înseamnă că pisica ta merge frecvent în cutia de gunoi, dar numai goluri mici de urină de fiecare dată. În medie, pisicile pot produce aproximativ 12 mililitri de urină pentru fiecare kilogram a greutății corporale la fiecare 24 de ore. Ca atare dacă aveți o pisică de 10 lire, vă puteți aștepta să producă aproximativ 120 ml de urină la fiecare 24 de ore. Dacă kitty-ul dvs. este golit frecvent, cantitatea totală de urină pe o bază de 24 de ore este mai mică decât ceea ce se produce, atunci vă uitați la o posibilă oligurie care poate semnala fluxul sanguin redus la rinichi sau chiar reducerea capacității de filtrare a rinichii.

  • Poluria

Aceasta se referă la o creștere a volumului de urină. Având în vedere exemplul nostru de mai sus, dacă vă așteptați ca pisicile dvs. să fie anulate aproximativ 120 ml într-o perioadă de 24 de ore, atunci Poluria va însemna o ieșire de urină care are o valoare de cel puțin 10% mai mare decât norma așteptată. În acest exemplu, dacă pisicile tale este anulată cu cel puțin 135 până la 140 ml pe zi, atunci vă puteți gândi deja că animalul dvs. de companie are Poluria. Acest lucru este cel mai adesea legat de incapacitatea Kitty de a reabsorbi apa și electroliții din rinichi, permițând substanțelor să treacă ca urină.

Ați putea dori, de asemenea: Cat alimente pentru boala renală

Ce poate provoca pisica mea să aibă urinare excesivă?

Pe baza a ceea ce am discutat mai sus, cauzele urinării excesive a pisicii dvs. depind de fapt de ce tip de "excesiv" despre care vorbești. Ca atare, vom încerca să clasificăm cauzele urinării excesive la pisici în Pollakiuria și Poluria.

Dacă problema majoră este, de fapt, o creștere a frecvenței vidului pisicii dvs., un termen pe care îl cunoaștem acum ca pollakiurie, următoarele cauze sunt unele dintre cele mai frecvente cauze.

  • Iritarea vezicii urinare sau inflamația

Iritarea vezicii urinare sau inflamația pot produce o frecvență crescută de urinare în pisici, chiar dacă vezica urinară nu este încă plină. În mod normal, urinarea apare atunci când receptorii de întindere găsiți în vezică urinară sunt stimulați din cauza distensiei vezicii urinare, deoarece se umple cu urină. Dacă există cistită sau inflamație a vezicii urinare, iritarea stimulează fibrele musculare ale vezicii urinare să înceapă contractarea; Prin urmare, vezica urinară își găsește conținutul de urină, chiar dacă nu este încă plin.

  • Infecții ale tractului urinar

Mecanismul lui infectii ale tractului urinar În Pollakiuria este aceeași cu cea a inflamației vezicii urinare. Prezența unui antigen sau a microorganismelor în tractul urinar - uretele, vezica urinară și uretra - pot duce la schimbări inflamatorii. Acest lucru, după cum am menționat deja mai sus, duce la stimularea fibrelor musculare ale acestor structuri ale sistemului urinar pentru a contracta cu forța și expulzând urina. Desigur, trebuie, de asemenea, prezente alte manifestări clinice pentru a stabili cauza urinării excesive a pisicii dvs. ca infecție a tractului urinar.

În legătură cu o postare: Hrană pentru sănătate pentru sănătatea tractului urinar

  • Pietrele vezicii urinare

Pisicile nu sunt cunoscute mai ales că sunt îndrăgite de băut. Și dacă v-ați hrănit Kitty exclusive Kibbles de la pisica sa și nu ați făcut nici un efort să-l învățați cum să beți de la fântână, atunci șansele de formare a vezicii urinare sunt ridicate. Problema cu prezența pietrelor vezicii urinare este că se acumulează la sau în apropierea joncțiunii uretrei. Aceasta duce la inflamația zonei. În timp ce pietrele ar trebui să blocheze urina care duce la o frecvență scăzută de urinare, iritarea cauzată de pietrele vezicii urinare este ceea ce face ca vezica urinară să se contracte cu o forță mai mare doar pentru a împinge urina prin deschiderea foarte îngustă.

Dacă problema principală se află în volumul anormal de urină, a trecut de pisicile dvs. de fiecare dată când sevede, atunci următoarele cauze.

  • Diabet

Unul dintre cele trei semne cardinale ale diabetului zaharat este Poluria, celelalte două fiind polifagie (creșterea foamei) și Polyidsia (setea crescută). În diabet, pisica ta are exces de glucoză în sângele lui. În încercarea de a restabili echilibrul, organismul va încerca să scape de excesul de glucoză, fără a fi reabsorbându-l în urină. Glucoza este astfel, lăsată să fie eliminată împreună cu ceilalți metaboliți din urină. Din păcate, glucoza are o afinitate foarte puternică pentru apă. Deci, atunci când glucoza este spălată prin urină, apa merge cu ea. Aceasta este ceea ce cauzează Poluria la pisici cu diabet zaharat.

Glanda tiroidă este responsabilă pentru o serie de procese metabolice. Când există prea mulți hormoni tiroidieni prezenți în sânge, există o creștere a activităților sistemului nervos simpatic. Ceea ce înseamnă pur și simplu este tot ceea ce sistemul nervos simpatic este crescut de mai multe ori. Deoarece una dintre funcțiile sistemului nervos simpatic este o creștere a urinării, sporirea acțiunii SNS poate duce la urină excesivă.

  • Daune rinichi

Orice deteriorare a rinichiului pisicii poate duce, de asemenea, la o creștere a volumului de urină. Rolul principal al rinichilor este de a produce urină prin filtrarea sângelui care trece prin glomerulus și reabsorbing continuu apă și electroliți necesari de corpul pisicii și secreția celor care nu mai sunt necesare. Din păcate, dacă tubulele celulelor renale sunt deteriorate, există o tendință ca apa să nu mai fie reabsorbită din urină. Acest lucru mărește volumul de urină trecută de pisică cu fiecare golire. Un exemplu de leziuni renale care sunt comune pentru pisici este nefrită limfoplasmatică și nefrită interstițială cronică.

Cum se tratează?

Există o varietate de opțiuni de tratament, în funcție de cauza urinării excesive în pisicile dvs. Scopul terapiei este în gestionarea cauzei. Atât pollakiuria, cât și poliuria sunt manifestări ale unei alte afecțiuni ale bolii și nu sunt într-adevăr entități ale bolii în sine. Din acest motiv, tratarea cauzei urinării excesive la pisici poate duce, de asemenea, la gestionarea eficientă a simptomului.

Dacă principala problemă este prezența infecției în tractul urinar, atunci organismul ar trebui identificat astfel încât medicul veterinar să poată prescrie cel mai potrivit antibiotic de utilizat. În unele cazuri, Kitty dvs. va primi și alte medicamente pentru a ajuta la îmbunătățirea altor simptome, cum ar fi analgezicele pentru durere și inflamație.

Dacă problema este prezența pietrelor vezicii urinare, atunci pisica dvs. va trebui să se supună unei intervenții chirurgicale pentru a elimina aceste pietre de la vezica biliară. Odată pe deplin vindecat, veterinarul dvs. va recomanda o dietă de specialitate pentru pisicile dvs., astfel încât să nu dezvolte din nou pietrele vezicii urinare.

Dacă problema este diabet, atunci tratamentul poate fi destul de complicat, deoarece managementul diabetului zaharat implică în mod obișnuit o serie de abordări care pot include medicamente, modificări de dietă și o activitate fizică sporită. Ideea este de a reduce nivelurile de glucoză circulantă prin scăderea aportului de calorii și creșterea utilizării glucozei de către celulele pisicilor.

Dacă motivul urinării excesive a pisicilor se datorează hipertiroidismului, poate fi posibil ca pisica dvs. să fie dată preparate antiithiloide care vor ajuta la prevenirea sintezei hormonilor tiroidieni. Din păcate, aceste medicamente pot avea, de asemenea, o varietate de efecte secundare care pot submina sănătatea și bunăstarea pisicii tale. În majoritatea cazurilor, totuși, terapia cu iod radioactiv poate fi necesară pentru a ajuta la restricționarea sau chiar distruge țesuturile glandei tiroide ale pisicii. Metoda este cea mai preferată atunci când vine vorba de tratarea hipertiroidismului în pisici. Dacă funcționează pe pisica dvs., nu va mai fi supus unei intervenții chirurgicale pentru a avea glanda tiroidă hiperactivă eliminată.

Pentru pisicile a căror urinare excesivă este cauzată de deteriorarea celulelor renale, tratamentul va fi destul de variat în funcție de cauza exactă a deteriorării. Dacă este cauzată de o infecție, atunci antibioticele adecvate ar trebui să facă truc. Dacă problema este din cauza nivelurilor scăzute de potasiu, fie a calciului ridicat în sânge, atunci creșterea calciului de potasiu sau scădere va ajuta la echilibrarea lucrurilor. Dacă daunele se datorează unei tulburări autoimune la pisici, ar putea fi necesară îmbinarea sistemului imunitar. Dacă deteriorarea celulelor renale au fost aduse de anumite medicamente, atunci retragerea unor astfel de medicamente poate ajuta la rezolvarea problemei.

Urinarea excesivă a pisicilor poate însemna două lucruri: o creștere a frecvenței călătoriilor la cutia de gunoi sau o creștere a volumului de urină pe care trebuie să o gestioneze cutia de autocurățire de fiecare dată. Oricum, conducerea lor depinde de cât de bine înțelegeți cauzele unor astfel de condiții.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Uroare excesivă la pisici: cauze și tratament