Nasuri calde și uscate în pisici

Close Up Kitty

Este o convingere comună că a Pisica sanatoasa are un nas rece și umed. Mulți oameni cred că un nas cald sau uscat în pisici este un semn al unei probleme. Dacă nasul pisicii tale este uscat sau cald, asta înseamnă că există ceva greșit? Răspunsul scurt nu este. Nu este posibil să folosiți nasul pisicii pentru a determina sănătatea sa generală. Poate fi normal ca un nas al pisicii să fie umed sau uscat și cald sau rece. Cu toate acestea, există anumite condiții care pot afecta nasul pisicii.

Nasul pisicii tale

Probabil că sunteți folosit pentru ca nasul pisicii tale să fie rece și când interacționați cu el. Acest lucru se datorează faptului că pisicile își lingușesc nasul din instinct. Un nas umed îmbunătățește un sentiment de miros de pisică și ajută la determinarea direcției de la care vor veni mirosurile.

Este un mit cunoscut în mod obișnuit că câinii și pisicile sunt sănătoase dacă au o noză rece, umedă și nesănătoși dacă nasul lor sunt uscați sau calzi. La fel ca multe mituri, originea acestui lucru nu este destul de cunoscută. Cu toate acestea, unii experți consideră că ar fi putut începe la un moment dat când canin distemper a fost obișnuit. Un simptom al distemperului avansat este hiperkeratoza (îngroșarea) nasului și a picioarelor. Înapoi când distemperul a fost mai răspândit, un nas rece și umed a fost considerat un semn bun că câinele nu avea distemper. Acest proces de gândire ar fi putut include pisici, deoarece există un tip de dezintegrare felină numită Panleukopenia. În timp ce aceste boli pot avea loc în continuare la pisici și câini, sunt mult mai puțin frecvente astăzi mulțumiri vaccinuri.

De ce un nas al pisicii poate fi uscat sau cald

Este normal pentru o pisică care tocmai a trecut să aibă un nas uscat. Acest lucru este pur și simplu pentru că pisica nu-și linge nasul în somn. În plus, nasul pisicii poate fi cald sau uscat dacă pisica se afla în soare, lângă o sursă de căldură sau lângă un ventilator sau un aer de aer.

Dacă aveți o pisică în general sănătoasă, cu un nas cald sau uscat, probabil că nu este nimic de îngrijorat. Verificați pentru a vă asigura că nasul nu este fulgant, crud, brut, umflat sau oozazing. Dacă pielea de pe nas arată normal și pisica ta se comportă ca el însuși, atunci totul ar trebui să fie bine

Uneori, un nas uscat sau cald va fi văzut împreună cu alții semne de boală, cum ar fi vărsături, diaree, letargie și multe altele. Asigurați-vă că contactați medicul veterinar dacă observați aceste semne, indiferent de modul în care se simte nasul pisicii dvs.

Probleme cu nasul în pisici

Nasul pisicii dvs. este considerat anormal dacă observați flakiness, crustaj, umflarea, roșeața, descărcarea, sângerarea sau creșterea anormală. Asigurați-vă că Contactați medicul veterinar Dacă observați probleme nazale cu pisica dvs. Există mai multe motive medicale potențiale pentru ca un nas al pisicii să devină nesănătoase.

Boala respiratorie

Infecții respiratorii superioare (URIS) sunt destul de comune în pisici. URI și alte probleme respiratorii pot provoca uscarea și crustații nasului. Cu toate acestea, este mai frecvent să se vede descărcarea nazală, umflarea, congestia și strănut. Condițiile respiratorii pot provoca, de asemenea, pisici își pierd apetitul și să dezvolte letargie.

Există multe tipuri de boli respiratorii care pot afecta pisicile. Unele sunt ușoare și pot pleca singure, dar altele necesită o atenție veterinară. Unele boli respiratorii sunt chiar contagioase pentru alte pisici. Contactați medicul veterinar dacă pisica dvs. se confruntă cu simptome ale unei boli respiratorii care durează mai mult de două până la trei zile.

Deshidratare

A Pisica deshidratată va avea adesea un nas uscat. Cu toate acestea, deshidratarea este în mod obișnuit însoțită de alte semne de boală, cum ar fi letargia și pierderea apetitului. Nu presupuneți că nasul uscat al pisicii dvs. este legat de deshidratare, dar nici nu îl ignorați. Dacă pisica dvs. are un nas uscat în mod constant pentru o zi sau două și pare să mănânce și să bea mai puțin decât de obicei, contactați-vă medicul veterinar pentru sfaturi.

Probleme cutanate

O serie de condiții de piele pot afecta nasul pisicilor. Pemphigus Foliaceus este o boală autoimună rară, dar gravă, care provoacă leziuni crude pe față și labe. Condițiile mai puțin grave ale pielii care pot afecta nasul includ infecții fungice sau bacteriene și dermatită alergică. Orice aspect anormal față de nasul pisicii dvs. garantează o vizită la veterinar.

Soarele deteriorate

La fel ca oamenii, pisicile pot obține arsuri solare. Multe pisici se bucură de lounging la soare. Expunerea la soare prelungită poate provoca arsuri solare, ducând la roșeață, uscăciune, scobită sau peeling a nasului. De-a lungul timpului, deteriorarea razelor UV pot provoca schimbări de pigmenți și chiar cancer de piele. Contactați-vă medicul veterinar dacă credeți că nasul pisicii dvs. a fost afectat de deteriorarea soarelui.

Trauma

Pisica poate deveni cu ușurință răniți în timp ce își explorează mediile. Pisicile în aer liber au mai mult risc de a fi lovit de o mașină, atacați de un alt animal sau răniți într-o cădere. Ele sunt, de asemenea, expuse la toxines, vremea dură, și terenul dur, din care poate provoca vătămări. Atât pisicile interioare cât și în aer liber pot experimenta mușcături de insecte, arsuri. sau accidente nefericite. Puteți observa apariția bruscă a roșeață, umflături, umflături, sângerare, sau descărcarea din nas. Asigurați-vă că contactați medicul veterinar dacă observați oricare dintre acestea în pisica dvs.

Cancer

Mai multe tipuri de cancer pot apărea la pisici. Câteva dintre acestea pot afecta chiar pielea pe nasul pisicii, inclusiv limfomul, sarcomasul și carcinoamele. Este important să vă vedeți imediat veterinar dacă există o problemă nazală bruscă și inexplicabilă în pisica voastră. Schimbările mici pot fi chiar detectate în timpul examenelor de bunăstare de rutină, deci asigurați-vă că vă luați pisica pentru verificarea anuală sau bianuală, așa cum este recomandată de VET dvs.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. HTTPS: // Pursuit.Unimelb.edu.Au / articole / nu-a-umed-nas-nas-a-sănătos-câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Nasuri calde și uscate în pisici