Deshidratarea la câini - cauze, simptome, soluții & sfaturile cele mai bune

Deshidratarea la câini - Cauze, simptome, soluții și sfaturi de top

Știm cu toții când ne simțim sete și avem nevoie de o băutură, dar ai ști dacă câinele tău a fost deshidratat? Deshidratarea la câini este o problemă comună și potențial fatală pe care toți proprietarii trebuie să fie conștienți de.

Denumirea câinilor nu este ceva de luat ușor. Strict Câini deshidratați au nevoie de îngrijire de urgență de la un veterinar, iar în cele mai grave cazuri, moartea poate apărea ca rezultat.

Denumirea câinelui
Deshidratarea este comună la câini.

Ce este deshidratarea la câini?

Deshidratarea are loc Când organismul nu are atât de multă apă, deoarece trebuie să funcționeze corect. Toți mamiferele au nevoie de apă pentru a-și păstra corpul care funcționează, iar câinii nu fac excepție de la această regulă. Corpul necesită apă să efectueze mai multe procese fiziologice de bază, inclusiv respiraţie, transpirație și urinare. Apa este, de asemenea, necesară pentru producerea de fecale, lubrifierea articulațiilor, protecția organelor și purtarea nutrienților la celule. În esență, apa este necesară pentru toate procesele corpului, și fără ea, organismul nu poate funcționa.

Deoarece apa este atât de vitală pentru corp, o lipsă de apă duce la mulți Simptome neconfortabile și dureroase. Semnele distinctive ale deshidratării includ dureri de cap, pierderea poftei de mâncare, scăderea volumului urinei, oboseala și a creșterii sete. Aceste simptome devin din ce în ce mai severe, pe măsură ce se pierde mai multă apă. O pierdere totală a apei corporale între 1 și 2% este considerată o deshidratare ușoară. În unele cazuri, deshidratarea severă duce la convulsii și arestul respirator.

Semne de deshidratare la câini

Câinii nu ne pot spune când sunt sete, așa că știind că semnele de deshidratare sunt importante pentru păstrarea pooch-ului fericit și sănătos. Mai mult, deshidratarea este un simptom al multor condiții periculoase cum ar fi Cursa de căldură și antigel otrăvire. Fiind capabil să spună deshidratarea este o abilitate cheie pe care o veți avea nevoie ca proprietar responsabil de animale de companie. Simptomele de deshidratare la câini includ:

  • Pierderea elasticității pielii
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Vărsături
  • Gâfâind
  • Comportament letargic
  • Ochii scufundați
  • Nasul uscat
  • Gingii lipicioase
  • Gros saliva
  • Urină mai întunecată

Ce cauzează deshidratarea la câini?

La fel ca la om, deshidratarea la câini este cauzată de o mulțime de condiții diferite. Dacă câinele dvs. vărsă frecvent sau are sever constipație, Diareea, deshidratarea este un rezultat probabil. În plus, jocul sub soarele care nu este suficient de apă poate duce rapid la deshidratare severă. Cauzele mai bune de deshidratare sunt probleme medicale cum ar fi boala renală.

Supraîncălzire

Oamenii pierd căldura prin transpirație - pe măsură ce transpirația noastră se evaporă, ne răcească repede. Putem purta, de asemenea, îmbrăcăminte potrivită dacă alegem. Câinii, cu toate acestea, au doar glande sudoare în nas și tampoane. Gâfâind funcționează destul de bine pentru o perioadă scurtă de timp, dar folosește prea multă apă. Ca rezultat, câinii se luptă să piardă în mod eficient căldura atunci când crește temperatura corpului, ceea ce duce la căldură.

Semne de accident vascular cerebral Includeți deshidratarea, gâfâitul greu și drooling, dificultăți de echilibrare, vărsături, răsuciri și colaps. Temperatura animalului dvs. este un indicator solid al cursei de căldură; o temperatură de 101 până la 102.5 grade Fahrenheit este normal pentru pisici și câini, astfel încât orice temperatură deasupra acestui interval indică faptul că există o problemă. O temperatură de peste 106 de grade poate deteriora organele interne ale câinelui, deci nu așteptați niciodată până când temperatura animalului dvs. nu depășește acest punct pentru a acționa.

Vărsături / diaree

Vărsăturile și diareea sunt cauzele principale ale deshidratării la câini. Vărsăturile acute și diareea sunt cauzate de ingestia de toxine, insuficiență renală, pancreatită și accident vascular cerebral termic. Până la diaree este în cauză, există două tipuri - intestinale intestinale mici și mari. Diareea intestinală mică este foarte slabă și apoasă. Diareea intestinală mare este mai moale și uneori încase în mucus.

Curțile prelungite de vărsături și diaree pot determina corpul să piardă mai multă apă decât ia. Această apă se pierde rapid și în cantități mari și, deoarece aceste condiții pot determina un câine să se simtă rău, ei nu doresc să mănânce sau să bea după Bouut. În timp ce este important ca câinele dvs. să mănânce sau să bea cantități mari după vărsături sau de a avea diaree, este de asemenea important pentru Reintroduceți fluide în cantități mici pentru a preveni deshidratarea.

Probleme medicale

Rinichii au mai multe funcții care sunt esențiale pentru menținerea sănătății câinelui. Când apare disfuncția de rinichi, o sănătate a câinelui este sever compromisă. Leziuni renale acute (Aki) este un termen folosit pentru a descrie orice deteriorare a rinichilor, fie că este o boală ușoară sau o insuficiență renală acută (ARF). Cele mai frecvente cauze ale AKI sunt o combinație de deshidratare și infecție. Când apare deshidratarea, fluxul de sânge la rinichi este redus. Deshidratarea este o caracteristică distinctivă a bolilor renale, Fie că este cauza sau simptom.

Unele cancere sunt cunoscute pentru a provoca deshidratarea. Cancerul intestinal cauzează simptome cum ar fi vărsături, diaree și pierderea în greutate. Vărsături și diaree, atunci când sunt prelungite, pot duce rapid la deshidratare severă la câini. Același lucru se poate spune același lucru cancer de ficat, care vine și cu PolyDipsia, termenul folosit pentru setea excesivă. În plus, deshidratarea este un efect secundar comun al multor tratamente pentru cancer. La fel ca la om cu cancer, radiații și chimioterapie sunt folosite pentru ao trata; Fever, vărsături și diaree conduc cauzele de deshidratare ca rezultat. Aceste tratamente. În timp ce în mod evident beneficiază de animalul dvs. de companie pe termen lung, poate crește încă nevoia de hidratare IV datorită nevoii lor crescute de fluide.

Test de deshidratare a câinelui

Ca proprietar responsabil, este important să știți cum să vă verificați prietenul dvs. blană pentru deshidratare. Cele mai ușoare teste se pot face acasă. Acestea sunt Testul de elasticitate a pielii și testul de reumplere capilară. În timp ce aceste teste nu sunt întotdeauna corecte, ei pot oferi în continuare o perspectivă valoroasă asupra stării puilor.

Test de deshidratare a câinelui
Verificați întotdeauna puiul pentru deshidratare.

Testul de elasticitate a pielii

Turgorul de piele se referă la elasticitatea pielii. Când vă strângeți pielea, ar trebui să vă întoarceți înapoi în locul său normal într-o secundă sau două. Dacă aveți un turgor slab de piele, înseamnă că durează mai mult pentru ca pielea să vadă înapoi în poziția obișnuită. Aceasta este de obicei datorită deshidratării, deși vârsta și rasa pot fi, de asemenea, un factor. Verificarea lipsei elasticității pielii este una dintre cele mai ușoare și mai neinvazive modalități de a diagnostica deshidratarea. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil ca proprietarii să se desfășoare acasă - un câine extrem de defensiv sau agresiv nu poate permite interacțiunea. În aceste cazuri, este mai bine să cereți ajutor veterinar pentru a preveni rănirea dvs. și a animalului dvs. de companie.

La Testați cu această metodă, țineți ușor pielea dintre lamele de umăr al câinelui, ridicați-o, apoi lăsați-o să plece. Dacă puiul tău este bine hidratat, pielea ar trebui să se întoarcă în loc instantaneu. Un pielea unui câine deshidratat va dura mai mult pentru a se întoarce în locul său. Este o idee bună să testați pielea câinelui când sunteți sigur că sunt hidratați, astfel încât să aveți o bază pentru ceea ce ar trebui să pară pielea lor. Acest lucru este deosebit de important pentru rasele în mod repetat, cum ar fi buldogii și puginul.

Test de gumă

Timpul de reîncărcare capilară (CRT) este timpul necesar pentru culoarea pentru a reveni la un pat capilar după aplicarea presiunii la ea. La animale, CRT este investigat prin presarea pe gingii, deoarece alte zone sunt acoperite cu blană sau sunt inaccesibile. Într-un câine bine hidratat, gingiile vor apărea alb timp de una sau două secunde înainte de a se întoarce la culoarea lor obișnuită roz. CRT prelungit indică șocul și deshidratarea.

În timp ce luați un câine CRT este util pentru evaluarea situațiilor de urgență, testul de refill capilar nu poate fi folosit ca un instrument universal de diagnosticare. Timpul de reîncărcare capilară este afectat de alți factori externi, cum ar fi temperatura ambiantă. în plus, Unele rase au în mod natural gingii întunecate sau negre, ceea ce face mai dificil de a măsura cu precizie CRT. În plus, câțiva câini sunt incomod cu gura lor manipulată și nu vor permite luarea unui test CRT. Dacă suspectați deshidratarea și nu vă puteți evalua animalul de companie, întrebați întotdeauna medicul veterinar pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie primește ajutorul de care au nevoie.

Cum să rehidrați un câine

În timp ce soluția cea mai evidentă este de a oferi suficientă apă, uneori apa nu este suficient de suficient pentru a rămâne rece. Alte opțiuni includ cuburi de gheață, tratate congelate și alimente umede. În cazuri severe și cronice, Pupul tău este cel mai bine să mergi la veterinar Pentru un tratament mai viguros.

Oferă o mulțime de apă rece

Prevenirea este cea mai bună politică. În vreme caldă, este vital să vă oferiți pooch-ul cu o mulțime de apă rece. Acest lucru va ajuta la Preveniți cursa de căldură și deshidratarea. Plasați mai multe boluri de apă rece în jurul casei, astfel încât puii dvs. să aibă acces ușor la suficientă apă. Dacă ieșiți la parc de câine, aduceți un castron portabil sau o apă îmbuteliată pentru a vă asigura că sunteți echipat pentru situații de urgență.

Dacă câinele dvs. este ușor deshidratat, Oferiți mici sipuri de apă la fiecare câteva minute. Este important ca câinele dvs. să nu bea prea multă apă într-o singură porție. Oferind câine prea multă apă într-o singură mișcare poate provoca vărsături, potențial exacerbând deshidratarea. Intoxicația de apă este o complicație rară, dar potențial fatală. Simptomele intoxicației de apă includ letargie, balonare, vărsături, pierderea coordonării și convulsii.

Sunați-vă Veterinarul

Dacă câinele dvs. se luptă cu şoc, accident vascular cerebral sau deshidratare severă, vor avea nevoie atenția veterinară imediată. VET dvs. este probabil să solicite să vă aduceți câinele în practică. În practică, VET-ul poate re-hidratra pupa cu fluide intravenoase sau subcutanate. Deoarece deshidratarea severă este un simptom al unei probleme fundamentale, veterinarul dvs. poate dori să efectueze examinări suplimentare pentru a diagnostica și a trata câinele.

Dacă veterinarul dvs. suspectează deshidratarea, probabil vor efectua o examinare fizică completă. Scopul acestui lucru este de a determina cât de deshidratat este animalul dvs. de companie, precum și să ajute la identificarea oricăror cauze evidente. Luând o probă de sânge este o modalitate rapidă de a clarifica cât de severă este deshidratarea și poate ajuta la determinarea cauzei. Proba de sânge este de obicei luată dintr-o venă în angrenom sau gât.

Alimente umede

Dacă câinele dvs. este reticent să bea suficientă apă, alimente umede vă poate ajuta să oferiți o umiditate suplimentară. Hrana pentru animale de companie umedă conține umiditate între 75 și 78%. Acest tip de alimente poate fi mai ușor de digerat decât Kibble uscat și crește cantitatea de apă preluată de un câine în fiecare zi. În contrast, Kibble uscate conține umiditate de 5 până la 10%. Pentru a digera alimentele de uscare, un corp de câine trebuie să renunțe la o umiditate proprie pentru a înmuia alimentele.

Dacă câinele dvs. se luptă cu deshidratarea datorită unei stări cronice, VET dvs. poate recomanda lipirea cu alimentele umede deoarece acestea conțin în mod inerent mai multă umiditate. Sau, alternativ, alimentele uscate pot fi înmuiate în apă. Cancerul poate afecta fiecare pas al procesului digestiv al unui câine. Boala și metodele sale de tratament pot provoca o lipsă de saliva și dezvoltarea ulcerului de gură. Diaree, vărsături și pierderea apetitului sunt toate efectele secundare care pot duce la deshidratare. Ca atare, veterinarul dvs. poate recomanda o masă ușor de digerat și moale pentru animalul dvs. pentru a menține hidratarea.

Electroliți

Electroliții sunt minerale în corpul care poartă o încărcătură electrică. Electrolitul comun în organism includ calciu, clorură, magneziu, fosfor, potasiu și sodiu. Aceste minerale se găsesc în sânge, urină, țesuturi și alte fluide corporale. În plus, ele ajută la echilibrarea cantității de apă din organism. În timp ce oamenii pot pierde rapid electroliții prin sudoare, este mai frecvent ca câinii să experimenteze Electrolyte dezechilibru ca urmare a unei boli. Cel mai frecvent, boli ale rinichilor, glandele paratiroide și chiar Diabet poate provoca anomalii în excreția fosfat.

Deși sunt făcute cu electroliți, băuturile sportive pentru oameni sunt formulate cu prea mult zahăr pentru a fi sănătoși pentru câini. În plus, spre deosebire de oameni, câinii transpiră mai multă apă decât sărurile, ceea ce înseamnă că introducerea mai multor formule de electroliți umane ar putea duce la otrăvirea cu ioni de sodiu. Ca atare, Este cel mai bun pentru ca un veterinar să administreze o formulă de electroliți Dacă animalul dvs. de companie are nevoie de ea sau lipiți de un produs electrolitic special formulat. Ar trebui să administrezi electroliți numai cu îndrumarea veterinului dvs.

Cuburi de gheata

În vremea mai caldă, cuburile de gheață poate fi o modalitate excelentă de a vă răci rapid pooch-ul. Poti Puneți cuburile de gheață în apa puilor, să le ofere ca un tratament răcoros sau să le zdrobească pentru a le face mai ușor de consumat. Pentru câinii mai mici, este mai bine să zdrobească cuburile de gheață pentru a preveni daunele dinților. Dacă vă oferiți câinele cu cuburi de gheață, aveți grijă de capacitatea câinelui dvs. de a le mesteca în siguranță.

Nimeni nu poate nega atracția unei case de casă tratat congelat. Puiul tău simte Căldura de vară de asemenea și merită o modalitate distractivă și gustoasă să se răcească! Pentru a ajuta la prevenirea deshidratării și a cursei de căldură, luați în considerare făcând iaurt înghețat, unt de arahide congelate sau un bulion de pui congelat tratează. O kong înghețată este o altă opțiune populară pentru câinii calzi. Umpleți câinele dvs Kong Toy cu Kibble și adăugați unt de arahide la deschidere. Nu numai că este un tratat gustos și răcoritor, Dar, de asemenea, vă menține pooch-ul stimulat mental.

gheață pentru deshidratarea câinilor
Puteți folosi gheața pentru a vă răci câinele în timpul vremii calde.

Prevenirea deshidratării la câini

Când vine vorba de deshidratare, Prevenirea este cea mai bună politică. Ca proprietar responsabil, este de până la tine să vă asigurați că puiul dvs. are tot ce au nevoie, în special de apă. Dacă nu puteți re-umple frecvent bolurile câinelui, un sistem automat de udare poate fi un mare ajutor.

Furnizarea de apă proaspătă de apă

Cea mai bună modalitate de a preveni deshidratarea este de a oferi câinelui dvs. suficientă apă dulce. Câinele dvs. are nevoie de acces la apă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Asigurați-vă întotdeauna că apa câinelui este proaspăt și curat. Potrivit unor experți, câinele dvs. ar trebui să bea 30ml (aproximativ o uncie) de apă pe kilogram de greutate corporală. Dacă câinele dvs. cântărește 60 de kilograme, ar trebui să bea 60 uncii în fiecare zi.

Există câteva situații în care un câine va avea nevoie de mai multă apă decât normal. De exemplu, câinii care alăptează au nevoie de mai multă apă să rămână în mod corespunzător hidratat. Ca regulă generală, femelele care alăptează au nevoie de trei până la patru ori mai multă apă decât ea va bea în mod normal. În plus, un câine care exercită frecvent va avea nevoie de mai multă apă pentru a înlocui fluidele pierdute prin gâfuire și transpirație.

Doar pentru că vă oferiți suficientă apă proaspătă pentru câinele dvs., nu înseamnă că nu vor încerca să bea din surse nesigure. Ingerarea tipului greșit de apă poate provoca probleme de sănătate. Din cauza lipsei de circulație a apei, iazurile stagnante și lacurile pornesc bacterii patogene, alge și paraziți. Pentru a păstra toaletele sanitare, mulți sunt tratați cu mașini de curățat și înălbitor care pot fi dăunătoare pentru animalele de companie. Oceanul de apă conține o mulțime de sodiu care poate duce la deshidratare dacă este consumată în cantități mari.

Sisteme automate de udare

Implementarea sistemelor automate de udare permite accesul nerestricționat la apă curată și igienă pentru animalul dvs. atunci când sunteți departe. Cele mai multe dozatoare au o capacitate mare care să poată furniza apă timp de o săptămână. Dacă optați să utilizați un sistem automat de udare, este încă important ca dvs Verificați în mod regulat sistemul pentru orice mucegai sau alge și curățați-o după cum este necesar.

Limitați exercițiul

În timpul vremii calde, ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este exercitarea în soare. Același lucru este valabil și pentru câinele dvs! Chiar și câinii cei mai activi ar trebui să ia o pauză de la alergare și de a juca. În zilele fierbinți, ar trebui să vă plimbați pe câinele dvs. în timpul mai rece a zilei, în mod ideal în dimineața devreme și seara târzie. În acest timp, este important să vă urmăriți animalul pentru semne de supraîncălzire, inclusiv gâfâșii grele și letargie. Dacă observați aceste semne, opriți imediat, găsiți un loc umbros și oferiți o mulțime de apă rece.

Dacă este prea fierbinte pentru o plimbare, puteți păstra câinele dvs. stimulată mental revigorarea lor Instruire de bază și le-au învățat noi trucuri. Asigurați-vă că lipiți cu trucuri care nu sunt prea impozite fizice!

Deshidratarea la câini - Întrebări frecvente

Au mai multe întrebări sau preocupări legate de deshidratarea la câini? Secțiunea noastră de întrebări frecvente vor avea toate sfaturile și trucurile pe care trebuie să le cunoașteți. Ca întotdeauna, dacă sunteți preocupat de sănătatea câinelui, Contactați întotdeauna medicul veterinar pentru sfaturi.

Ce sunt semne de deshidratare la câini?

Semnele de deshidratare la câini includ Pierderea apetitului, vărsăturilor, gâfâșiei, ochilor scufundați și un nas uscat. Simptomele de deshidratare pot fi foarte subtile la început, așa că este vital să vă monitorizați câinele în timpul vremii calde și în timpul tratamentului pentru anumite condiții.

Culoarea urinei spune multe despre modul în care este hidratat un animal. În general, mai ușoară culoarea, cu atât este mai hidratat un câine. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când apare deshidratarea, rinichii spun corpului să rețină apa. Prin urmare, mai puțină apă este permisă în urină, determinând că a devenit mult mai concentrată. Aceasta dă urină aspectul său mai întunecat.

Simțiți-vă gingiile câinelui - un câine bine hidratat va avea gume roz, roz, care reumple rapid când se aplică presiunea acestora. Dacă gingiile câinelui sunt puțin uscate și puțin lipicioase, luați-o ca indicator că deshidratarea ar putea fi stabilită. Când gingiile sunt complet uscat și lent pentru reîncărcare, animalul dvs. de companie este dehidratat periculos.

Cum hidratezi un câine care nu va bea?

Dacă câinele dvs. refuză să bea apă, ar trebui să contactați imediat medicul veterinar. Un semnificativ scăderea setelui este caracteristică a bolilor, cum ar fi diabetul și boala renală. Un refuz de băut poate fi, de asemenea, cauzat de o vătămare în apropierea sau în interiorul gurii. În orice caz, VET dvs. va trebui să vă diagnosticheze cu exactitate câinele pentru a trata problema fundamentală.

În timp ce așteptați întâlnirea dvs., există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a vă ajuta câinele. Majoritatea câinilor nu pot rezista aromei a Puiul de pui sau bulion de carne de vită. Nu uitați să păstrați usturoiul și ceapă din rețetă. Pentru a adăuga la aceasta, puteți încerca, de asemenea, pepene verde fără semințe, care conține o cantitate substanțială de apă. Alimentele umede este o altă opțiune, dar asigurați-vă că ați făcut treptat tranziția, mai degrabă decât înlocuirea completă a făinii zilnice ale puilor într-o singură mișcare.

Cât durează ca un câine să se recupereze de la deshidratare?

Timpul necesar ca un câine să se recupereze de la deshidratare depinde de modul în care este deshidratat câinele. Dacă deshidratarea nu este tratată, aceasta va dura pe o perioadă nedeterminată și poate duce la moarte. Câinii pot supraviețui timp de până la trei zile fără apă potabilă. Este important de menționat că trei zile este maximul și chiar trei zile îl împinge - cu trei zile, un câine va suferi de simptome incomod și dureroase de deshidratare.

Timpul de recuperare va depinde, de asemenea, de cauza deshidratării - de multe ori, Cauza subiacentă trebuie abordată Pentru a preveni apariția ulterioară a deshidratării. Din fericire, cazurile ușoare de deshidratare pot fi tratate rapid, adesea într-o singură zi, dacă este destinată suficientă apă.

Cum re-hidratezi un câine cu diaree?

Unii câini nu au băut suficient pentru a se rehidrata după o Bout de diaree, așa că este important să luați măsuri pentru a le ajuta să-și reface fluidele însă. Încercați să oferiți cuburi de gheață, gheață zdrobită sau chiar un castron de bulion de pui pentru a atrage câinele dvs. să bea. În plus, puteți încerca să oferiți o dietă slabă de pui fiert și orez alb, în ​​timp ce căptușeala intestinală a câinelui tău se recuperează.

Chiar dacă credeți că puteți tratați diareea puilor la domiciliu, Câinele dvs. ar trebui să meargă la veterinar dacă au diaree pentru mai mult de 48 de ore. Dacă câinele dvs. acționează bolnav împreună cu diaree sau are febră, ia-le imediat la veterinar. Află mai multe despre Imodiu pentru câini.

Deshidratarea la câini este o problemă comună și potențial fatală. Ca proprietar responsabil, este rolul dvs. de a vă asigura că animalul dvs. de companie obține suficientă alimente și apă și de a monitoriza semne de sănătate. Dacă câinele dvs. prezintă semne de deshidratare, duceți-le la veterinar cât mai curând posibil.

re-hidratează un câine cu diaree
Pentru a vă asigura că câinele dvs. este re-hidratat, aduceți-l la veterinar.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Deshidratarea la câini - cauze, simptome, soluții & sfaturile cele mai bune