Cât de des au nevoie de pisici de fotografii și alte tratamente preventive?

Cât de des au nevoie de pisici de fotografii și alte tratamente preventive

La fel de mult cum am vrea să credem, adevărul trist este că pisica noastră nu are de fapt nouă vieți. Ca părinți responsabili de pisici, trebuie să luați pași adecvați pentru a le proteja de tot răul. Cum poți face asta? Oferindu-le vaccinările potrivite la momentul potrivit.

Vaccinările sunt cheia pentru a vă salva pisica din bacterii și virușii dăunătoare. De fapt, pentru a-și consolida sistemul imunitar, vaccinurile sunt o necesitate!

Deoarece nu suntem experți, nu putem decide care vaccinuri sunt cele mai bune pentru pisicile noastre. Este veterinarul care vă va ajuta să lucrați prin decizia dvs. cu cât de des ar trebui să obțină fotografiile. De obicei, depinde de sănătatea, vârsta și stilul de viață, dar dacă pisica dvs. intră în contact cu orice boală, sunt susceptibile de a avea nevoie de vaccinări suplimentare. În plus, este absolut necesar să vă mențineți actualizat cu regulile și reglementările guvernului local cu privire la anumite vaccinuri precum rabia.

Deci, fără a mai fi ado, să intrăm în detaliile vaccinării pisicii tale.

Care sunt unele dintre cele mai importante vaccinuri la pisici?

Fox Shots

Dacă credeți că pisica dvs. este protejată de purici de la a fi în interior, gândiți-vă din nou. Chiar dacă pisica ta poate, de cele mai multe ori, insectele se pot întâmpla în orice pisică. Placii sunt contagioși și pot transfera de la un animal de companie la altul. Insectele sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor remarcabilă de răspândire și supraviețuire. Se plimbau în mod liber și se îndreaptă spre noua lor casă sub propriul lor abur.

În legătură cu o postare: Cel mai bun guler de purici pentru pisici

Pentru tot ceea ce, o pisică nu are nevoie de o lovitură preventivă de purici. Fotografiile preventive de purici sunt în întregime opționale și depinde de faptul dacă doriți să vă puneți creatura mică prin procesul dureros sau nu doar pentru a rămâne suplimentar.

Fleas sunt insidioase și vă pot infecta pisica fără cunoștințele dvs. Există multe alte modalități pe care le puteți împiedica puricile care infestă pe altele decât o lovitură. Deci, este mai bine să adopți măsuri preventive împotriva puricilor.

În legătură cu o postare: Cele mai bune tratamente de purici pentru pisici

Prevenirea inimii

Bolile de vierme la pisici sunt foarte subtile. Ei s-au răspândit în principal din țânțari și pot provoca simptome dramatice la pisici. Societatea Americană de Heartworm recomandă cu fermitate pentru prevenirea inimii în pisici. Cel mai important, preventivii de vierme sunt o protecție excelentă împotriva viermilor intestinali care se pot răspândi de la animale la oamenii lor.

Mergeți la această măsură preventivă, deoarece este cea mai aplicabilă pentru pisicile de interior care au șanse mai mari de a fi infectați de țânțari.

Vaccinuri de pisici multivalente

În trecut, pisoii au primit un vaccin cu 3 căi, care conțineau agenții împotriva herpesvirusului, calicivirusului și a panleukopeniei (FRCP). Toate acestea au fost prezentate într-o singură lovitură și au fost considerate vaccinul final pentru toate pisicile.

Cu toate acestea, controversele asupra vaccinurilor multivalente au devenit o discuție încălzită între experți. În timp ce unii au fost de acord cu marii adjuvanți ai vaccinurilor multivalente, alții ar fi de acord. Oricum, vaccinările ar trebui privite mai degrabă ca o cerință medicală decât o procedură de rutină.

Booster Shots

În timp ce alte fotografii nu pot avea un răspuns simplu dacă ar trebui să fie dat sau nu, atunci când vine vorba de rapel fotografii, nu există o zonă gri. Dacă vă întrebați dacă pisica dvs. are nevoie de o lovitură de rapel anual, răspunsul la asta este doar nu.

Vaccinările de pisici sunt invers proporționale cu vârsta lor. Când sunt pisoi, fotografiile sunt esențiale, deoarece pisicile nevaccinate care suferă de la felinar panleukopenia la rate ridicate. Prin urmare, proprietarii de pisici sunt foarte recomandați să aibă pisicile vaccinate la 6 - 8 săptămâni, 10 - 12 săptămâni și 14 - 16 săptămâni de vârstă. Doar un rapel ar trebui să fie administrat la vârsta de 1 ani. Veterinarii nu recomandă proprietarilor de pisici să-și dea pisicilor orice boostere mai des decât la fiecare 3 ani.

Luați notă că vaccinarea FVCRP este cea mai importantă parte a rutinei pisicii tale. În afară de aceasta, există încă un vaccin care este în utilizarea de zi cu zi. Protejează împotriva leucemiei feline sau a felinului pentru pisicile care rămân în mare parte în cea mai mare parte.

Rabies Shots

Aceasta este probabil cea mai comună vaccinare pentru pisici: vaccinarea împotriva rabiei. După cum știți deja, Rabia este o boală infecțioasă mortală atât în ​​pisică cât și la om. De fapt, nici o altă condiție nu ar putea fi mai îngrozitoare decât rabia. Rabies răspândit prin contact direct cu mamiferele infectate.

Acum, întrebarea mare este dacă vă vaccinați pisica împotriva rabiei? Ei bine, aceasta depinde de o serie de factori care includ legile locale, probabilitatea pisicii dvs. de a mușca alte persoane și toleranța față de risc. Dacă credeți că există un risc clar, luând în considerare toate acestea, atunci ar trebui să obțineți vaccinarea cu pisica împotriva rabiei.

Medicul veterinar dând o injecție unei pisici

Cât de des trebuie vaccinate pisicile?

Nu există nici un răspuns corect sau greșit la această întrebare. Adevărul este că depinde de ceea ce încercați să vă protejați pisica. Pleacă? Sau așteptați cu nerăbdare creșterea sănătoasă a pisicilor dvs. pentru care credeți că sunt necesare fotografii? Dacă nu sunteți sigur de răspunsurile la întrebări, atunci, aici sunt câteva linii directoare ale vaccinurilor care vă vor ajuta să înțelegeți vaccinurile CAT și alte măsuri preventive.

Cum de a determina dacă pisica dvs. are nevoie de vaccinare?

Suntem siguri că aveți o bună grijă bună de pisica dvs. și că, dacă observați o ușoară schimbare unică a comportamentului lor sau a atributelor fizice, următorul lucru pe care l-ați face este să fugiți la veterinar. Dacă aveți a Pisica superioară, șansele sunt le veți lua pentru controale frecvente.

Deoarece pisica dvs. nu poate vorbi, rezultatele examinării de sănătate sunt modul lor de a vă spune despre sănătatea lor. Dacă există ceva în neregulă, veterinarul dvs. vă va spune despre asta și atunci când vin vaccinările. Iată ce ar trebui să revizuiți cu medicul veterinar despre sănătatea pisicii dvs. în timpul examenului fizic anual:

  • Statutul de vaccinare și expunerea lor la boli potențiale
  • Controlul parazitului în pielea lor, cum ar fi purici, căpușe, vierme și acarieni
  • Sanatate dentara: Ar trebui să aveți grijă cu adevărat de igiena orală a pisicii dvs. și să căutați semne de boală orală pe care ar putea fi prinși
  • Nutriție: Cereți-vă medicului dumneavoastră dacă pisica dvs. este în formă bună și dacă au nevoie de orice schimbare a planurilor de masă
  • Exercițiu: Discutați cu medicul veterinar cu privire la cât de mult Exercitați-vă pisica ar trebui să primească
  • Urechi și ochi: orice descărcare a unei substanțe necunoscute din ochii lor sau roșeață în jurul urechilor lor
  • Respiraţie: Verificați dacă pisica dvs. se confruntă cu orice dificultate de respirație sau descărcare nazală
  • Picioarele și picioarele: slăbiciune, limpede, probleme în sărituri și probleme de toenail
  • Haina și pielea: Excesive fără păr, prea multe locuri de îngrijire sau mâncărime pot însemna probleme legate de piele
  • Urogenital: Schimbări în glandele lor mamare, orice descărcare necunoscută, dificultățile de urinare trebuie discutate cu VET dvs
  • Analize de sange: Acest lucru este mai aplicabil pentru pisicile geriatrice, cei care primesc deja medicamente sau care suferă de probleme medicale, testele de sânge ar trebui să fie verificate încrucișate.

Determinarea care vaccinări poate avea nevoie de pisica dvs

Dacă ați citit despre controversele privind vaccinarea la pisici, trebuie să fiți deja alertă despre asta. În timp ce unii experți spun că pisicile trebuie să fie vaccinate anual, alții cred că vaccinarea ar trebui să fie dată numai pisicilor pentru o anumită boală care nu a fost încă determinată, dar pisica este predispusă la diagnosticare cu.

Nu există dovezi clare cu privire la cât timp un vaccin poate dura într-o pisică. Pentru unele pisici, poate dura 5 ani și 3 ani pentru altul sau chiar mai puțin de 2 ani pentru alții. Mulți cercetători au făcut cel puțin trei combinații de vaccinuri și au ajuns astfel încât numai rabia este cea mai importantă vaccin la pisici.

Deși unele vaccinuri "de bază" trebuie să fie date fiecărei pisici, depinde și de stilul lor de viață, starea de sănătate, rasa și vârsta care determină dacă este vaccinul potrivit pentru ei.

AAFP vorbește în favoarea Panleukopeniei, rinotraheita virală felină și vaccinurile de calicivirus feline care vor fi administrate pisicilor la fiecare trei ani. Cu toate acestea, ei recomandă, de asemenea, ca pisicile care sunt la un risc mai mare de a obține astfel de boli vor beneficia de vaccinări frecvente.

Vaccinurile protejează cu adevărat pisicile?

Vaccinurile nu sunt miraculoase. Funcționează prin păcălirea corpului în gândirea că este amenințată. Prin urmare, stimularea sistemului imunitar al corpului dvs. de pisici în producerea potențialilor anticorpi care luptă împotriva invadatorului. Ceara fie ucide virușii sau putem obține virușii în corpul pisicii voastre.

Deci, prima vizită la veterinar cu pisicile dvs. ar putea include o lovitură de rapel care este dată pentru a-și îmbunătăți sistemul de apărare. În vremurile mai vechi, veterinarii ar sugera întotdeauna proprietarii să-și aducă pisicile pentru o verificare anuală, dar, în timp ce s-au schimbat, veterinurile l-au schimbat într-un protocol de trei ani, altele decât unele excepții.

Unele vaccinuri care nu sunt recomandate în mod normal

Acestea sunt unele dintre vaccinurile recomandate numai în cazuri excepționale de către Academia Americană de Medici de Familie (AAFP):

  • Chlamydiosis: Reacțiile adverse la vaccinuri sunt foarte frecvente la pisici. În ceea ce privește chlamydioza, este recomandată numai dacă casa dvs. are mai multe pisici cu un mediu care este predispus la infecții de conjunctivitate. Consultați veterinarul dvs. și dacă este considerat ca fiind esențial, atunci mergeți mai departe.
  • Peritonita infecțioasă de felină (FIP): Nu toate pisicile sunt infectate cu această boală îngrozitoare, dar una din o sută de pisici este probabil să o aibă. Utilizarea acestui vaccin este controversată. Orientările AAFP indică în mod clar că acest vaccin nu este recomandat, dar dacă este necesar, VET dvs. vă va sfătui cu siguranță în ceea ce privește acest lucru.
  • Bordetella: Acest lucru este mai frecvent găsit în canini, deci dacă aveți mai multe animale de companie în casa dvs. (o pisică și un câine), pisica dvs. poate avea nevoie de acest lucru. Nu este recomandat ca o utilizare de rutină, dar pot apărea excepții dacă pisica dvs. este expusă într-un mediu cu mai multe pisici.
  • Giardiasis: Un alt vaccin recent acceptat, giardiasis. Acest lucru nu este, de asemenea, recomandat în mod obișnuit de AAFP, cu excepția semnificației clinice, cum ar fi mediile multiple de pisici.

Unele excepții de vaccinuri în pisici

  • Pisicile care suferă de astm, hipertiroidism, insuficiența renală cronică și sistemele imunitare slabe nu sunt recomandate pentru a fi vaccinate.
  • Consultați-vă VET-ul holistic cu privire la pisica dvs. care primește terapie de cortizon.
  • Pisici geriatrice, pisici care au 10 ani sau mai mult, în mod normal, nu necesită vaccinări de rapel. Cu toate acestea, acestea trebuie să fie testate pentru titruri în timpul controalelor fizice anuale.
  • Pisoi cu vârsta sub șase săptămâni nu face necesită vaccinări, altele decât unele cazuri sporadice, cum ar fi pisoii orfani sau pisoii la o situație de mediu riscantă.
  • Unele vaccinuri pot provoca naștere morții în pisicile gravide.

Efectele secundare ale vaccinărilor

În mod tipic, nu există efecte secundare ale vaccinărilor cu pisici, dar toate pisicile sunt unice, iar unele dintre ele pot avea o reacție adversă. Dacă v-ați vaccinat recent pisica, ar trebui să fiți în căutarea unor simptome. Și dacă aceste simptome pleacă din mână, ar trebui să vă consultați imediat medicul veterinar:

Dacă bănuiți că există efecte secundare rele ale vaccinului, apelați-vă VET și determinați dacă prietenul dvs. pufos are nevoie de orice îngrijire specială.

Medicul veterinar dând injectare

Linia de jos

Înainte de a continua să luați decizii în legătură cu vaccinarea pisicii dvs., este sugerat că vă faceți cercetarea și consultați medicul veterinar cu privire la acest lucru. Acest articol este un ghid al începătorului pentru vaccinare. În realitate, pisica dvs. poate avea nevoi diferite. Aveți ample din alte surse de unde puteți afla mai multe despre aceste vaccinări.

Linia de jos este de a discuta problemele cu medicul veterinar, astfel încât să puteți afla o modalitate sigură de a vă proteja pisica de orice boală. Nu trebuie neapărat să fie despre vaccinuri dacă pisica dvs. are altă problemă de sănătate. Și, în orice caz, dacă VET dvs. este de acord să renunțe la schema de vaccinare, asigurați-vă că vă luați în continuare pisica dvs. pentru o verificare anuală.

Deci, de ce te gândești la vaccinarea pisicii tale? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii Cum au mers lucrurile. Ne-ar plăcea să știm!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de des au nevoie de pisici de fotografii și alte tratamente preventive?