10 Lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre vaccinurile câinilor

Top 10 lucruri pe care trebuie să știți despre vaccinurile câinilor

Vaccinările ar trebui să vă protejeze câine de la diferite boli și unele cu siguranță și sunt esențiale (vaccinuri de bază). Nu toate vaccinurile pot fi necesare, iar mulți veterinari holistici fac un argument că disconfortul și efectele secundare ale anumitor vaccinuri de câini ar putea părea să nu merite. Proprietarii de animale de companie, de asemenea, întrebarea dacă vaccinurile pentru câini sunt necesare deloc. Deci, aici sunt 10 lucruri despre care trebuie să știți înainte de a face alegerea de a vă vaccina câinele.

De asemenea, citiți: 10 vaccinuri că câinii pot fi alergici la

1. Vaccinurile de câine sunt grupate în două categorii - vaccinurile de bază și non-core

Majoritatea medicilor veterinari vor recomanda obținerea vaccinurilor de bază, deoarece acestea sunt concepute pentru a vă proteja companionul canin de cele mai periculoase, cum ar fi adenovirusul sau hepatita canină, distemperul canin, parvovirus și rabie. Vaccinurile non-core sunt pentru bolile bacteriene cum ar fi adenovirus intranazal, bordetella (tuse de canisa), gripă canină, leptospiroză, boală Lyme, parainfluenza.

2. Vaccinurile de leptospiroză sunt uneori date cu vaccinuri de bază

În unele cazuri, vaccinurile de leptospiroză sunt administrate ca a împușcat cu patru căi cu vaccinuri combinate pentru parvovirus, dezintegrare și gripă canină. Cu toate acestea, este probabil mai bine să obțineți acest vaccin separat, deoarece ar fi greu de detectat efectele secundare, dacă există, într-un vaccin combinat.

Mai mult, acordarea prea multor vaccinuri într-o singură lovitură poate ridica posibilitatea de a avea efecte secundare. Acesta este motivul pentru care loviturile de rapel, inclusiv cele pentru oameni, sunt distanțate de luni sau ani distanță după prima lovitură pentru a se asigura că nu vor exista efecte dăunătoare.

3. Protecția împotriva vaccinului de bază poate dura ani de zile

Vaccinurile de bază pot proteja câinii ani după prima lovitură, potrivit unei echipe de medicii veterinari din Asociația Americană pentru Spitalul de Animale Canine Vaccine Forum. Aceasta înseamnă că ar putea să nu fie necesar să re-vaccinați câinele în fiecare an. Este posibil ca el să nu aibă nici măcar nevoie de vaccinarea de bază pentru tot restul vieții sale.

Cele mai recente constatări despre aceste vaccinuri de câine au negat ce veterinari recomandați în anii 1970 sau mai devreme, unde sa spus că câinii ar trebui să li se ofere focuri de rapel pentru imunitățile lor. Dar punctul de vedere actual sugerează că mai multe vaccinuri nu sunt de fapt mai bune.

4. Vaccinurile non-core nu sunt destul de eficiente

Nu sunt suficiente cercetări științifice pentru a dovedi ratele de eficiență a vaccinurilor non-core, deoarece acestea sunt tratamente bacteriene. Unii câini ar putea dezvolta efectiv efecte secundare din aceste vaccinuri, în conformitate cu Câini în mod natural revista.

5. Unele vaccinuri sunt obligate prin lege

Unele state solicită administrarea vaccinurilor de câini, astfel veterinarii trebuie să respecte aceste legi de vaccinare. Dar legile pentru vaccinările din rabie diferă de stat la stat. Puteți verifica legile și ordonanțele de stat în orașul dvs În acest PDF de la Fundația Medicală Veterinară Americană.

6. Vaccinurile non-core pot fi, de asemenea, toxice pentru câini

Cele două ingrediente principale din vaccinurile bacteriene sunt Thimerosal și Gentamicin. Dar conform Administrarea alimentelor și a medicamentelor (FDA), aceste ingrediente sunt, de asemenea, în antibiotice sau utilizate ca conservanți. Astfel, poate avea nivele toxice pe care corpul câinelui dvs. nu le poate suporta sau nu poate fi imună la.

7. AAHA nu recomandă vaccinările Coronavirus Canine (CCV)

Asociația Americana de Spitalul Animal (AAHA) a publicat un document (PDF aici) în cazul în care afirmă că sunt împotriva dăruirii vaccinurilor pentru coronavirus, deoarece poartă efecte mici, dar ar putea duce la complicații grave. CCV ar putea duce la dezvoltarea bolii subclinice și poate fi auto-limitator, mai ales dacă vaccinul a fost administrat la pui mai tineri de șase săptămâni.

8. Veterinarii consiliază încă proprietarii de animale de companie pentru a obține unele vaccinuri

Unii medicii veterinari ar putea recomanda în continuare obținerea anumitor vaccinuri de câine, în special dacă boala este agresivă în orașul sau comunitatea dvs. Dar este încă de până la tine să faci alegerea. Acesta vă va ajuta dacă vă informați despre aceste boli. De exemplu, cercetarea despre rata de gripă câine în orașul dvs. și citiți-vă pe argumentele pro și contra ale acestor vaccinuri, deoarece virusul se poate răspândi destul de repede.

LEGATE DE: Programul de vaccinare pentru câini (și ce fotografii au nevoie de pui)

9. Kennels ar putea necesita vaccinul Bordetella dacă vă îmbarcă câinele

Vaccinul Bordetella ar trebui să protejeze câinele de la Tusea canisei. Dacă intenționați să fiți departe și lăsați-vă puiul într-un hotel de câine în timp ce ați plecat, ați putea fi rugați să obțineți câinele vaccinat pentru această boală. Dar dacă puteți, aranja să semnați o derogare în schimb, afirmând că facilitatea de îmbarcare nu va fi responsabilă dacă câinele dvs. dezvoltă o tuse de canisa. Sau ar putea fi mai bine să angajeze un sitter de companie sau un sitter de casă care să poată avea grijă de câinele și de proprietatea dvs. în timp ce sunteți departe. Nu este nevoie să aduceți animalul pe canisa.

10. Principalii factori care trebuie luați în considerare la obținerea câinilor dvs. vaccinați sunt vârsta, dimensiunea, rasa, istoricul medical și alergii și numărul de fotografii

Principalii factori care trebuie luați în considerare la obținerea câinilor dvs. vaccinați sunt câinele dvsLa fel ca și Spaying / neutering un câine, anumite vaccinuri sunt riscante pentru puii care sunt prea tineri. Există, de fapt, o cerință minimă de vârstă, deoarece puii nu și-au dezvoltat sistemele imunitare. Asigurați-vă că vă adresați medicului veterinar despre cerința minimă de vârstă. Câinii vechi, pe de altă parte, ar putea avea imunitatea lor compromisă, așa că este dificil să se administreze vaccinurile care cunosc riscurile și efectele secundare.

Dacă câinele dvs. este mic sau subponderal, nu este recomandabil să injectați vaccinurile. Vedetești bune vor aștepta să administreze acest lucru până când greutatea câinelui și sănătatea generală sunt în ordine.

Unele rase sunt, de asemenea, mai sensibile la vaccinurile pentru câini decât altele. De exemplu, păstorii germani, Sheepgogii australieni, coloranii de frontieră și Whippetul Longhaired au Gena MDR1 Acest lucru ar putea să-i facă să se lupte și să se simtă slab după vaccinări precum Ivemectin, care este de obicei dat pentru protecția împotriva paraziților.

În concluzie

Pentru niște proprietari de câini, vaccinarea câinilor lor va ajuta la atenuarea îngrijorărilor și le va da pacea minții. Vaccinurile de bază sunt, de obicei, esențiale și au cele mai mici efecte secundare. Dar alți proprietari de animale de companie cred că vaccinarea unui câine ar putea provoca mai mult rău decât bine.

Citiți și cercetați despre vaccinurile câinilor și nu fiți timizi să vă întrebați întrebările specifice medicului veterinar. Discutați cu alți părinți de companie și obțineți feedback despre vaccinările câinilor, dacă există, pentru a vă ajuta cu decizia dvs. Păstrați un dialog cu medicul veterinar și vă transmiteți și temerile și îngrijorările dvs., astfel încât VET va fi, de asemenea, capabil să vă ghidă în a face alegerea potrivită pentru sănătatea câinelui tău.

Citiți următorul: Prevenirea vaccinării la câini și pericole reale de vaccinuri de catelus

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre vaccinurile câinilor