Fibroscarcom în pisici

pisica care stau jos

Cancerul nu este un cuvânt pe care îi place să audă, să spună sau chiar să se gândească, dar, din păcate, pisicile noastre de companie nu sunt imune la ea. Un fibrosarcom este un tip de cancer care apare la pisici și este ceva pe care toți proprietarii de pisici ar trebui să fie conștienți de.

Ce este un fibrosarcom într-o pisică?

Un fibrosarcom este un tip de tumoare canceroasă care apare ocazional la pisici. Este o masă care apare de obicei în pielea unei pisici la locul unei injecții sau a vaccinării. Din acest motiv, fibrosarcomasul sunt denumite, de asemenea, sarcomasuri de injectare sau fibrosarcomas asociate cu vaccinul.

Simptomele unui fibrosarcom într-o pisică

Există doar câteva indicații că o pisică are un fibrosarcom.

Semne de fibrosarcomas în pisici

  • Luptă sub piele la locul unei vaccinări
  • Letargie
  • Scăderea apetitului

Pisicile cu fibrosarcom vor dezvolta o bucată sau o masă palpabilă sub piele după administrarea unei injecții sau vaccinări. Această bucată poate apărea în câteva zile, luni sau chiar ani după injectare și să fie agresivă la nivel local, dar fibrosarcomasul sunt lentă să se răspândească în alte părți ale corpului. Deoarece majoritatea vaccinurilor sunt date peste umeri sau șolduri ale unei pisici, fibrosarcomasul sunt observate în mod obișnuit în aceste zone.

În plus față de bucăți, dacă o pisică are fibrosarcom, care nu a primit tratament, poate începe să se simtă rău. Letargie și A scăderea apetitului pot fi văzute în acest caz, dar în mod obișnuit, nu există semne de fibrosarcom, altele decât să vă vedem în sine.

Cauzele fibrosarcomasului la pisici

Inflamația este numitorul comun printre cauzele fibrosarcomasului, indiferent de modul în care începe inflamația.

  • Vaccinări: Există o preocupare tot mai mare pentru fibrosarcomas care apar după administrarea unei vaccinări. Aceste tumori nu pot apărea de ani de zile, dar sunt întotdeauna în cazul în care vaccinul a fost dat. Se crede că inflamația locală cauzată de vaccin sau adjuvantul în vaccin poate contribui la formarea fibrosarcomasului, dar încă nu este pe deplin înțeleasă.
  • Injecții: Nu este doar vaccinări care pot provoca formarea fibrosarcomasului. Injecțiile de steroizi, vitamine, medicamente pentru durere, soluție salină și alte lucruri pot provoca, de asemenea, ca fibrosarcom să se formeze datorită inflamației locale care se întâmplă atunci când o substanță este injectată sub piele. Se crede că unele pisici au pur și simplu diferite genetice care le fac mai multe șanse de a dezvolta această problemă.
  • Corpuri străine: Elementele care pot ajunge sub pielea unei pisici, cum ar fi un microcip sau un șarpe de plastic într-o rană, pot provoca inflamație care are ca rezultat un fibrosarcom. Acesta a fost chiar luat în considerare de cercetători că compușii de aluminiu microscopic sunt considerați a fi materiale străine din vaccinuri. În unele cazuri, acești compuși sunt încă prezenți sub piele și provoacă inflamație care duce la un fibrosarcom.
  • Virus de sarcom: Virusul Sarcomului Feline (FSV) este un virus hibrid rar care provoacă un tip extrem de rapid de fibrosarcom. Potrivit cercetării, acest virus apare numai în 2% din pisici și sunt de obicei cei tineri care au contractat, de asemenea Virusul leucemiei feline (FELV). Aceste tipuri rare de fibrosarcomas cresc de obicei foarte repede.

Diagnosticarea unui fibrosarcom într-o pisică

Dacă o masă este simțită în zona unei injecții anterioare, fibrosarcomul va fi considerat serios de a medic veterinar. Pentru a diagnostica o pisică cu fibrosarcom, o biopsie sau o aspirație fină a acului va fi obținută pentru a privi celulele din interiorul masei. Acest lucru va spune medicului veterinar de ce tipul de masă este.

Tratamentul fibrosarcomasului la pisici

Radiația, chimioterapia și chirurgia sunt necesare pentru a trata o fibrosarcom într-o pisică. Aceste tumori sunt agresive la nivel local, ceea ce înseamnă că pot fi dificil de îndepărtat complet. Ei nu se răspândesc de obicei în alte părți ale corpului, dar pot fi problematice unde apar. Uneori, amputarea unui membru este necesară pentru a îndepărta complet un fibrosarcom.

Cum de a preveni fibrosarcomasurile la pisici

Deoarece se pare că multe tipuri diferite de elemente străine introduse într-un corp de pisică pot provoca inflamație și, prin urmare, fibrosarcom, preocuparea pentru vaccinarea cu o pisică a fost discutată de profesioniști. În urma recomandărilor medicului veterinar pentru stilul dvs. specific de viață, vă va ajuta să evitați vaccinările inutile și, prin urmare, să limiteze potențialul de a provoca inflamații și fibrosarcomas.

Vaccinurile adjuvante sunt, de asemenea, o preocupare pentru a provoca fibrosarcomas astfel încât să puteți cere medicului veterinar dacă vaccinurile pe care le folosesc pentru pisici sunt vaccinuri ne adjvante sau vii. Vaccinurile nu trebuie evitate, totuși, deoarece există încă un risc serios pentru bolile că aceste injecții ajută la prevenirea.

Unele tipuri de vaccinări cu doză redusă există pentru pisici care pot limita cât de mult material străin este introdus într-o pisică. Nu există date care să spună dacă aceasta este o modalitate de a preveni fibrosarcomas, dar poate ajuta la scăderea cantității de inflamație în organism și, prin urmare, limitează probabilitatea dezvoltării fibrosarcomului.

Atunci când este posibil, administrați medicamentele și suplimentele CAT în loc de injecții. Uneori, injecțiile nu pot fi evitate, dar alte ori există opțiuni orale care pot evita inflamația că pot provoca multe medicamente injectabile.

Unii oameni aleg să evite Microcips Pentru a limita șansele pisicilor de a dezvolta inflamație și fibrosarcom. O alternativă populară la un microcip este guler sau identificarea cablajului, inclusiv urmărirea GPS, chiar dacă această opțiune poate cădea de pe o pisică spre deosebire de un microcip.

În cele din urmă, nu poate fi o formă de prevenire, dar mulți veterinari administrează acum vaccinări pe picioare și coadă în loc de gât și șolduri. Acest lucru permite o opțiune pentru îndepărtarea completă a unei tumori și a apendicei dacă se produce o fibrosarcom, spre deosebire de o altă locație, cum ar fi gâtul. Acest lucru va face tratamentul mai ușor dacă devine necesar.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. FIBROSARCOM FELINEBluepearl Pet Hospital

  2. Tumorile pielii în pisici.Manualul veterinar

  3. Zabielska-Koczywąs, Katarzyna și colab. Cunoștințe actuale privind tratamentul sarcomului de injecție la felineACTA Veterinaria Scandinavica, vol 59, nu. 1, 2017. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1186 / s13028-017-0315-Y

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Fibroscarcom în pisici