Câte fotografii au nevoie de pui?

Unul dintre primele lucruri pe care toți noii proprietari trebuie să-și facă griji este să-și primească catelul de fotografii necesare. Pentru a vă menține cât mai sănătos ca catelusul, el va avea nevoie de o serie de fotografii în primul an al vieții sale. Câte fotografii au nevoie de pui? Răspunsul la această întrebare depinde de o serie de factori.

Catelul tău va avea nevoie de mai multe vaccinări care sunt cruciale pentru sănătatea sa, iar unele sunt cerute de legile locale și regulamente. Veterinarul dvs. vă va putea spune ce vaccinări sunt necesare și sunt importante pentru sănătatea și bunăstarea catelului dvs.

Din păcate, unii veterinari vor recomanda ca catelul dvs. să obțină fiecare vaccinare disponibilă pentru el. Trebuie să fiți sigur că vă faceți propriile cercetări pe care sunt necesare vaccinuri pentru câinii din regiunea dvs., care vaccinuri ar fi benefice pentru ca puștii dvs. să ajungă și care dintre ele noul dvs. catelus nu poate avea de fapt nevoie.

Câinii de vaccinare este o preocupare serioasă și cu siguranță ceva ce ar trebui să vă îngrijorați. Pentru mai multe informații despre știința din spatele acestui subiect, verificați articolul nostru despre Prevenirea vaccinării la câini.

Câte fotografii au nevoie de pui?

Puppy VaccinuriVaccinurile conțin antigeni care ajută la pregătirea sistemului imunitar pentru a lupta împotriva unei boli. Antigenele arată și acționează ca și organismele care provoacă o boală, dar nu provoacă de fapt boala. Când corpul este expus la vaccin, stimulează ușor sistemul imunitar.

Dacă corpul a fost vreodată expus la boala reală, sistemul imunitar îl va recunoaște. Organismul ar putea fi fie să lupte în întregime de boală sau cel puțin ar fi mai bine pregătit să lupte împotriva faptului că boala este mult mai puțin severă decât cea normală.

În timp ce vaccinurile sunt extrem de importante pentru sănătatea câinelui dvs., nu toți câinii trebuie să fie vaccinați împotriva fiecărei boli. Vârsta câinelui dvs., istoricul medical, obiceiurile de călătorie și mediul regulat se vor factura în care vaccinurile sunt potrivite pentru el.

Vaccinuri de bază vs. Vaccinuri non-core

Vaccinurile de bază sunt considerate necesare pentru toți câinii. Veterinarul dvs. va recomanda probabil aceste vaccinări ca un minim gol pentru cățelușul dvs. 4 Vaccinuri de bază sunteți:

  • parvovirus
  • distemper
  • canin hepatită
  • Rabies

Vaccinările pentru tuse de canisa, boala Lyme și leptospiroza sunt recomandate de mulți veterinari, dar nu sunt considerate a fi vaccinuri de bază pentru toți câinii. Aceste vaccinuri ar trebui luate în considerare dacă câinele dvs. este probabil să fie expus bolilor. De exemplu, dacă câinele dvs. va rămâne într-o unitate de canisa sau va merge în mod regulat de la Doggy Daycare, vaccinarea tusei de la Kennel ar fi o alegere bună pentru el.

DE ASEMENEA: 10 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre vaccinurile câinilor

Vaccinuri pentru pui

Programul de vaccinare a catelului

Câte fotografii au nevoie de pui? Aceasta este de fapt o întrebare cu două părți. În timp ce ei pot avea nevoie doar de 4 vaccinări, vor necesita mult mai mult de 4 fotografii. Catelul tău va primi primele sale fotografii la vârsta de 6-8 săptămâni.

Unii veterinari dau un vaccin combinat, în timp ce alții dau fiecare împușcat individual. Iată o privire la cel mai comun program de vaccinare a catelului:

Vârstă Vaccinuri de bază Vaccinuri non-core
6 - 8 săptămâni Distemper, rujeolă, parainfluenza Bordetella
10 - 12 săptămâni Dhpp (vaccin pentru distemper, adenovirus, [hepatită], parainfluenza și parvovirus Coronavirus, leptospiroză, Bordetella, Boala Lyme
12 - 24 de săptămâni Rabies
14 - 16 săptămâni DHPP Coronavirus, leptospiroza, boala Lyme
12 - 16 luni Rabies și DHPP Coronavirus, leptospiroză, Bordetella, Lyme Borbec

Câinele dvs. va avea nevoie, de asemenea, de un booster DHPP la fiecare 1-2 ani și un rabie impulsionează la fiecare 1-3 ani, în funcție de legile din zona dvs. și / sau recomandarea veterinarului dvs. Deci, câte fotografii face o nevoie de catelus? Mult!

Este mai bine să aveți o discuție cu medicul veterinar cu privire la programul de vaccinare înainte de a vă aduce chiar calea cățelușului. În acest fel veți fi pregătiți și puteți face aranjamente pentru a stabili întâlnirile în avans. De asemenea, vă va oferi timp pentru a include toate aceste vizite VET în bugetul dvs.

Citiți următorul: Ce este peste vaccinare la câini și cum să-l împiedice?

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Ghid despre câte fotografii au nevoie de pui

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câte fotografii au nevoie de pui?