Programul de vaccinare pentru câini (și ce fotografii au nevoie de pui)

Ce fotografii au nevoie de pui

Un nou catelus este obligat să fie curios și lipiți nasul umed în locuri pe care nu le aparține! De aceea este foarte important să știți Ce fotografii au nevoie de pui și să se asigure că toate vaccinările sale sunt făcute pentru a programa. Fotografiile pe care le va avea nevoie de eleva în funcție de rasa lui, Sănătate și unde locuiți.

Câinii care vor călători, îmbarcare sau care prezintă, de obicei, vor avea nevoie de un curs mai cuprinzător de vaccinări, la fel ca câinii în aer liber în anumite zone. Deși programele variază, am inclus o cronologie standard aici, astfel încât să puteți planifica vizitele VET ale Puppy. Veterinarul dvs. va fi capabil să vă ofere o cronologie mai precisă pentru nevoile specifice ale animalului dvs.

Ce fotografii fac ca puii să aibă nevoie de un program de vaccinare pentru câiniUn vaccin este o micro doză de virus dezactivat. Doza este suficientă că stimulează catelul lui sistem imunitar Pentru a lupta cu virusul, aproape ca o practică alergă, deci dacă ei vor întâlni din nou infecția, ei vor putea să o scuture.

Multe boli care sunt controlate cu vaccinuri sunt incurabile dacă sunt contractate într-o etapă ulterioară, astfel încât imunizarea este singura modalitate de a vă proteja viitorul cățelușului.

Puii nu se nasc cu imunitate la boli. Cu toate acestea, ei au o protecție împotriva anticorpilor de la băut laptele mamei lor. Aproape toată imunitatea naturală a catelusului provine din anticorpi găsiți în colostrul mamei sau la primul lapte.

Relevante: 8 legi toți proprietarii de câini ar trebui să fie conștienți de

Fiți conștienți, totuși, că catelul va primi doar anticorpi împotriva bolilor dacă mama sa fusese recent expusă acestora, iar / sau vaccinările sale au fost ținute la zi.

Puii rătăciți sau orfani sau orice alt pui cu istoria necunoscută ar trebui să primească o vaccinare cuprinzătoare pentru a fi siguri că rămân sănătoși.

Unii veterici le place să aibă ca puii să înceapă cu vaccinările de îndată ce le ridici crescătorul sau adăpost.

Alții preferă să le permită câteva zile să se stabilească în noua lor casă pentru a reduce stresul suplimentar, ceea ce poate influența sistemul lor imunitar și pentru a permite bolilor incubate să vină în prim plan. Aveți un chat cu VET cu câteva zile înainte de a vă aduce acasă noul dvs. prieten pufos pentru a obține sfaturile lor.

În timpul examinării inițiale ale puilor, medicul veterinar va privi istoria medicală și vaccinare a puilor. Dacă amelioratorul sau adăpostul i-au dat vaccinări recent, iar medicul veterinar este încrezător că sunt autentici și au fost efectuați în mod corespunzător, atunci se va face un program pentru vaccinări de urmărire. Dacă există o incertitudine, VET va recomanda probabil începerea cu întregul program de vaccinare pentru a fi pe partea sigură.

Citiți și: Prevenirea vaccinării la câini

Ce fotografii au nevoie de pui? Programul de vaccinare pentru câini

Ce fotografii fac ca puii să aibă nevoie de un program de vaccinare pentru câini

Vaccinările exacte pe care un catelus le va avea nevoie va varia ușor În funcție de rasa sa și de locul în care locuiți, indiferent dacă vor fi indoor sau în aer liber, indiferent dacă sunteți plan de călătorie sau la îmbarcarea acestora și orice istorie de boală sau vulnerabilitate.

Ca regulă generală, cel mai devreme un catelus va fi vaccinat este La șase săptămâni iar prima alerga de vaccinuri se va termina cand catelul tau este 16 până la 18 săptămâni.

Adesea, vaccinările trebuie făcute într-un program strict pentru a se asigura că vaccinările ulterioare au lovit "spatul dulce" care stimulează imunitatea, de obicei în termen de două până la patru săptămâni după cea precedentă, deci asigurați-vă că permiteți timp pentru o mulțime de vizite de VET.

Pentru că un cățeluș Schimbați programul va fi un lucru foarte individual, va trebui întotdeauna să discutați imunizarea cu veterinarul dvs. și vă vor oferi un program complet. Dar dacă vă întrebați ce fotografii au nevoie de pui, puteți utiliza această orientare aproximativă:

5 săptămâni

  • Vaccinul parvovirus: Pentru unele rase deosebit de susceptibile sau expuse la parvovirus sau pui imunocompromiși, veterinarul dvs. poate recomanda inocularea precoce.

6 saptamani

  • La șase săptămâni, catelul dvs. va primi primul lor vaccin combinat. Vaccinul combinat sau vaccinul cu 5 căi, va include protecția împotriva adenovirus (hepatită de canină), distemper, hepatită, parainfluenza, și parvovirus. O altă opțiune este vaccinul cu 9 căi care se va inocula împotriva tuturor bolilor din 5-Way și Leptospiroza și / sau coronavirus.
  • Includerea fie a caninei adenovirus-1 sau adenovirus-2 Într-un vaccin va proteja împotriva tusei adenovirus și a hepatitei. Vaccinul adenovirus-1 are un risc ridicat de efecte secundare adverse, astfel încât vaccinul adenovius-2 este alegerea preferată.

9 săptămâni

  • A doua rundă a vaccinului combinat este dată.

12 săptămâni

  • Vaccinul rabiei: În multe locuri din U.S. Acest vaccin este obligatoriu prin lege.

14 - 16 săptămâni

  •  În acest moment se datorează vaccinul combinat final. Acesta va include protecția împotriva leptospirozei și a coronavirusului, dacă nu este inclusă înainte, și boala Lyme, dacă este necesar.

1 an

  • Rabie și dezintegrare, hepatită, parainfluenza și vaccinul combinat de parvovirus.

La fiecare 1 - 3 ani

  • Rabies Booster, care este cerut de lege. Lyme Booster Booster, dacă este cazul.

Există câteva circumstanțe care necesită un câine să aibă fotografii suplimentare. Anumite rase precum Dobermans, Pit Bulls, Labradors, Păstori germani, Huskies, Malamutes, Samoyeds, Spanioli Springer și Rottweilers sunt mai vulnerabile la Parvovirus, astfel încât pot avea nevoie de fotografii suplimentare de rapel.

Infecția cu parvovirus este, de asemenea, mai probabil la câinii cu o altă boală sau pe medicamente care suprimă sistemul imunitar.

LEGATE DE: Unde să cumpere puii?

Ce fotografii fac ca puii să aibă nevoie de un program de vaccinare pentru câini

Pregătirea

Câinii se așteaptă să călătorească, bord și canisa sau să participe la emisiuni vor fi expuse la o mulțime de câini diferiți din toată țara și chiar lumea, astfel încât vor avea nevoie de vaccinuri suplimentare pentru a le menține sănătoși.

VET dvs. poate recomanda administrarea Bordetella Vaccinuri care protejează din nou o infecție respiratorie cunoscută sub numele de tuse de canisa și o fotografie pentru a proteja împotriva virusului parainfluenza canin.

Câinii în aer liber, în special cei care trăiesc în zonele rurale pot intra în contact cu căpușe de cerb, pot fi recomandate vaccinuri anuale împotriva bolii Lyme. În mod similar, câinii care trăiesc sau călătoresc la zone rurale cu posibila contact cu alte faunei sălbatice, poate fi nevoie să fie vaccinată împotriva leptospirozei, o boală cu simptome de letargie, slăbiciune, durere abdominală și vărsături, febră și în cele din urmă defecțiuni renale și hepatice.

Leptospiroza este o boală bacteriană contagioasă care provine din apă stagnantă contaminată cu urină de la animalele infectate cu leptospira. Leptospiroza, vaccinurile tusei de gripă și canisa durează doar un an, astfel încât acestea trebuie să fie completate cu fotografii anuale de rapel. Boala Lyme și vaccinurile rabiei trebuie, de asemenea, să fie administrate în mod regulat.

Deci, l-ai rezervat pe catelul dvs. pentru prima lovitură și s-ar putea să aveți îngrijorări cu privire la efectele secundare. Pot exista unele efecte secundare minore după vaccinare.

Uneori puii par obosiți și lipsiți de energie după vizita lor, care este parțial de vaccinul în sine, dar este, de asemenea, pentru că a fost o experiență mare, nouă pentru el și el este epuizat de la totul.

LEGATE DE: Cum să curățați și să mențineți caniculele de câini în aer liber

Ce fotografii fac ca puii să aibă nevoie de un program de vaccinare pentru câiniPuppicul dvs. poate fi, de asemenea, o mică durere pe locul injectării și aveți o mică bucată acolo, dar acest lucru ar trebui să se întoarcă la normal destul de repede.

Mâncare de câine de bună calitate, Câteva băieți și simpatie extra ar trebui să vă vadă senzația de catelus mai bună într-o zi sau două.

Efectele secundare majore sunt extrem de rare, dar sunați-vă medicul veterinar dacă catelul dvs. rulează o febră sau dacă vedeți alte simptome neobișnuite. Vaccinurile sunt cele mai bune modalități de a vă proteja catelul pentru viață, deoarece multe boli nu pot fi vindecate și unele sunt fatale.

De obicei, vaccinările catelului se vor face pe o perioadă de trei luni și, după aceea, va avea nevoie doar de boosters în fiecare an sau trei pentru a-ți păstra noul cățeluș un membru fericit și sănătos al familiei de ani de zile.

Citiți următorul: Unde să cumpărați o adopție responsabilă pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Programul de vaccinare pentru câini (și ce fotografii au nevoie de pui)