Când pisoii își deschid ochii?

Când pisoii își deschid ochii

Dacă aduceți un pisoi nou în gospodăria dvs., este interesant să cunoașteți etapele cheie de dezvoltare pe care le trec în timpul vieții lor. Și una dintre acestea este cu siguranță când pisoiul își deschide ochii și vede lumea pentru prima dată. Dacă căutați răspunsul scurt, ochii unui pisoi se vor deschide când se află între cinci și 14 zile. În timp ce viziunea lor este încețoșată la început, va începe treptat să clarifice în timp. Dacă sunteți în căutarea unor răspunsuri mai aprofundate, aceasta este ceea ce ne propunem să furnizăm în următoarele secțiuni.

De ce sunt kitteni născuți cu ochii închiși?

Dacă ați văzut vreodată un pisoi în primele etape ale vieții lor, veți ști că ochii lor rămân strâns închise în primele câteva zile după naștere. Acest lucru este important în protejarea viziunii lor. Pisicile nou-născuților sunt hipersensibili la lumină și au nevoie de acest scut pentru a-și proteja viziunea. Pe lângă acest lucru, pisicile nou-născuților sunt, de asemenea, născuți surzi și fără capacitatea de a mânca singuri sau de a-și reglementa propria temperatură. Din toate aceste motive, pisicile din primele etape ale vieții lor se bazează în întregime asupra mamei lor pentru supraviețuire. De aceea, există o limită când puteți adopta o pisică nou-născută în viața voastră.

Pisoi în aer liber în lumina naturală

Câți ani sunt pisoi când își deschid ochii?

Pisicile tind să fie între cinci și 14 de zile când își deschid mai întâi ochii, deși uneori acest lucru se poate întâmpla puțin mai devreme sau mai târziu decât acesta. De fapt, pisicile cu părul mai scurt, care tind să-și deschidă ochii mai devreme în jurul valorii de 5 până la 8 zile după naștere, în timp ce pisicile cu păr mai lungi tind să fie de aproximativ 10 până la 14 zile înainte ca peperii lor să fie în mod corespunzător în acțiune.

Cu toate acestea, atunci când ochii lor se deschid mai întâi, acest lucru se va întâmpla doar treptat. Este nevoie de puțin timp pentru a merge dintr-o lume a întunericului într-o lume a luminii. Din acest motiv, nu ar trebui să încercați niciodată să forțați ochii pisoiului. În aceste primele săptămâni, pisoii sunt mai susceptibili la dezvoltarea infecțiilor oculare. Când ajung în a treia săptămână de viață, pisoii au în general ochi deschisi și sunt gata să înceapă să exploreze lumea în serios! Cu toate acestea, percepția lor de adâncime nu se lovește până în a patra săptămână.

Dacă un pisoi nu și-a deschis ochiul în timp ce se mișcă în cea de-a treia săptămână de viață, aceasta poate fi etapa în care este necesară intervenția unui medic veterinar. Ele pot ajuta, de asemenea, dacă un pisoi are un ochi deschis, dar nu și altul.

Ce culoare sunt ochii pisicilor nou-născuți?

Un fapt interesant este că toți pisicile au ochi albaștri când sunt născuți în primul rând. În timp, lor Culoarea ochilor va începe să se schimbe în nuanțe diferite, dar toate pisicile pentru copii au început din același loc.

Ce trebuie să faceți dacă găsiți un pisoi cu ochi închisi

Dacă pisici vagaboande sunt comune în zona dvs., există întotdeauna șansa să găsiți un pisoi cu ochi închisi și este important să știți cum să reacționați în această situație, deoarece s-ar putea dovedi a fi o chestiune de viață și de moarte pentru micul minge de puf. Cel mai evident lucru pe care trebuie să-l faceți este să apelați la salvarea animalelor pentru a le lua. Acești pisoieni au nevoie de îngrijire veterinară urgentă pentru a rămâne în viață.

Cum se comunică pisicile înainte de a-și deschide ochii?

Una dintre marile întrebări pe care oamenii le întreabă în privința pisicilor și deschiderea ochilor lor este modul în care acestea comunică înainte de a putea face acest lucru. Pisicile sunt inițial născute cu doar un sentiment de atingere și miros. Mama lor îi va mișca și îi va ajuta să se hrănească și să meargă la baie în aceste etape foarte timpurii ale vieții. În ceea ce privește simțul mirosului, este foarte adjunct la o vârstă fragedă - atât de mult încât să observați pisoiul de pisică la mirosuri nefamiliare. Aceasta este de a-și avertiza mama că sunt în jurul valorii de ceva necunoscut și de a cere intervenția ei dacă este necesar.

Kitty dormit

Care sunt unele dintre celelalte etape comune de dezvoltare în pisoi?

Acum, că știți un pic mai mult despre pisici și deschideți ochii, vă puteți întreba și despre alte etape comune de dezvoltare a pisicilor. Am stabilit deja că ochii lor tind să se deschidă în jurul celei de-a doua săptămâni de viață. În cea de-a treia săptămână, atunci când canalele lor urechii vor fi în întregime deschise. Pisicile sunt, de asemenea, capabile să elimine singure ca sistemele digestive dezvoltă în mod corespunzător. Acest lucru este, de asemenea, atunci când socializarea începe să apară.

În jurul celei de-a patra săptămână de viață, aceasta este atunci când percepția profunzimii începe să se dezvolte - așa cum am discutat mai devreme. De asemenea, în jurul acestui timp este dezvoltarea simțului lor de miros. În același timp, pisoii vor începe să învețe să meargă fără să se împiedice. Și atunci când începeți părțile timpurii ale socializării, astfel încât să observați pisoiul care interacționează cu frații și surorile lor tot mai mult. În ceea ce privește socializarea cu oamenii, acest lucru tinde să se întâmple mai mult în jurul celei de-a șasea săptămâni de viață. În această etapă, diferite tipuri de alimente pot fi introduse în dieta lor și vor începe să se bucure de toate plăcerile de gust care există dincolo de mama lor lapte!

Gândurile finale

În acest post de blog, am răspuns temeinic la întrebări: la ce vârstă își deschid ochii. Pentru a recapida, este, în general, în a doua săptămână de viață între cinci și 14 zile. Înainte de aceasta, ei sunt în întregime orbi și se bazează pe mama lor să rămână în viață. De aceea, adoptați pisoi într-o etapă ulterioară în viața lor. Dacă mama nu poate avea grijă de ei din orice motiv, este esențial ca un pisoi să fie îngrijit în mod corespunzător într-o unitate care să aibă grijă de sănătatea și bunăstarea lor.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Șampon de purici pentru pisici
Guler de purici pentru pisici
Cat calming sprays
Vitamine pentru pisici
Probiotice pentru pisica ta
Tratamente de purici pentru pisici
Dewremers pentru pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când pisoii își deschid ochii?